Bedrijfsgezondheidsplan en KoeAlert worden praktischer

ZuivelNL en Stichting Geborgde Dierenarts (SGD) hebben afspraken gemaakt over de invulling van het voor veehouders verplichte Bedrijfsgezondheidsplan (BGP). Aan dit plan wordt een controleonderdeel toegevoegd. Daarbij wordt informatie gedeeld, waardoor dierenartsen minder werk hoeven te doen.

Deel dit topic Bedrijfsgezondheidsplan en KoeAlert worden praktischer (nieuweoogst.nl)

ZuivelNL en Stichting Geborgde Dierenarts (SGD) hebben afspraken gemaakt over de invulling van het voor veehouders verplichte Bedrijfsgezondheidsplan (BGP). Aan dit plan wordt een controleonderdeel toegevoegd. Daarbij wordt informatie gedeeld, waardoor dierenartsen minder werk hoeven te doen.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

John Spithoven
De secretaris van de SGD, T van Hoof heeft zijn functie neergelegd, omdat hij zich niet kan verenigen met dit resultaat.
MTSTAMMINGA
@John Spithoven Je krijgt het idee/gevoel,zijn net kleine kinderen @John Spithoven Ruzie maken wie baas is!!
familie pelle
@John Spithoven
Quote:
. De onderhandelaar van de SGD van Hoof heeft zijn functie neergelegd, omdat hij zit niet kan verenigen met dit resultaat.

Waarom komt hij niet naar buiten met zijn verhaal? Wil hij niet of wil Wil dit niet?
+1
John Spithoven
@familie pelle Een kleine correctie. T v Hoof laat mij net weten net zo verrast te zijn met het resultaat als de NMV. Richting Toon mijn excuses dat ik het woord onderhandelaar over zijn bijdrage genoemd heb.

Overigens zijn de contacten goed met T v Hoof.
marcsterreborn
@John Spithoven hebben we het hier over de grote TOON VAN HOOF? De vroeger fameuze LTO bestuurder?
John Spithoven
@marcsterreborn Ja, Toon v Hoof , voormalig ZLTO bestuurder.
sorry
Quote Reactie van @marcsterreborn:
hebben we het hier over de grote TOON VAN HOOF? De vroeger fameuze

Yup...samen met hans banden plakken.... bij VION
marktplaats.nl/a/auto-diversen/…
+3
diekman
En daar betaal je dan voor als melkveehouder. Corrupte bende. Maffia praktijken.
Hoeveel jaar na hun opstappen , zijn de bestuurders nog strafrechtelijk te vervolgen , bij NZO /LTO /RABO/RFC ??? Wel begrijpelijk dat bestuurders opstappen , bang voor een flink pak op hun donder,letterlijk, wat er aan zit te komen !!!!
KOC1981
@Detukkeroettwente Kan je SGD dus ook bij in je rijtje afratelen voortaan, aangezien T van Hoof daar als onderhandelaar zat.
boer.
Een afgekalfde koe is de eerste 3 dagen ook een attentie koe.
De controle datum moet je dus goed plannen
Bij teveel verse afgekalfde koeien heb je dus een.probleem
diekman
@boer. Dan komt er even een poppetje controleren of het verse koeien zijn of attentie koeien.
+5
mlkvhoudr
Als ik het zo lees is het goed nieuws dat het in elkaar geïntegreerd word, maar de tegenstanders er van ploffen zo wat uit elkaar van irritatie, ik persoonlijk vind het steeds moeilijker te begrijpen/te doorzien of het nou dominantie van de ene partij is of gebrek aan flexibiliteit van de andere partij
Realisme
@mlkvhoudr zo word het gepresenteerd. Het moest wel in elkaar omdat anders de veeartsen er geen trek in hadden. En dan had die koemonitor geen status gehad. Nu geven ze een beetje toe om dat kut programma in de lucht te houden. Zelfs als je die koemonitor goed vind dan kan je deze gang van zaken toch niet goedkeuren. Zonder NMV is er gewoon niet genoeg draagvlak en toch word het door onze strot geduwd.
+2
John Spithoven
En waarnemend voorzitter en directeur a.i. van Zuivelnl, als je een deel van je bestuur buiten de deur zet , krijg je dit soort berichtgeving.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Jan-T
Doordat het praktischer zou worden,
Wat ik dus niet geloof.

Dan moet het nu wel door de zuivel een meerprijs gaan opleveren van 15 euro cent p/ kg afgeleverde melk.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!