Ondernemers gaan schip in met zonnepanelen op dakenOriginele beschrijving

De daken van alle mkb-bedrijfspanden in ons land moeten zo snel mogelijk vol worden gelegd met zonnepanelen als het aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en aan de lokale Nederlandse overheden ligt. In theorie verdient dat zichzelf terug. De praktijk is heel anders. Verzekeraars waarschuwen voor een verhoogd brandrisico en hogere schadelasten.

Deel dit topic Ondernemers gaan schip in met zonnepanelen op daken (telegraaf.nl)

De daken van alle mkb-bedrijfspanden in ons land moeten zo snel mogelijk vol worden gelegd met zonnepanelen als het aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en aan de lokale Nederlandse overheden ligt. In theorie verdient dat zichzelf terug. De praktijk is heel anders. Verzekeraars waarschuwen voor een verhoogd brandrisico en hogere schadelasten.

paul1

Laatste  |  

Reacties

+3
George
Zie je wel , veel beter gewoon op t land. 😂
+2
hans1980
@George ben blij dat je m'n buurman niet bent zou me kapot ergeren
George
Quote Reactie van @hans1980:
ben blij dat je m'n buurman niet bent zou me kapot ergeren

😂
+5
Albert Altena
@George Het is logisch dat je zo denkt, maar het is toch eigenlijk van den zotte dat buitenlandse investeerders door onze subsidies hier velden aanleggen terwijl er veel zonnigere landen zijn.
Daarbij ook nog dat het hier een oase is en daar stuifzand.
George
Quote Reactie van @Albert Altena:
Het is logisch dat je zo denkt, maar het is toch eigenlijk van den zotte dat buitenlandse investeerders door onze subsidies hier velden aanleggen terwijl er veel zonnigere landen zijn.Daarbij ook nog dat het hier een oase is en daar stuifzand.

Zonnige zuiden jonguh.
bio boer
@Albert Altena zonnepanelen kunnen niet tegen hitte op de noord pool doen ze meer alleen zit je weer met verlies transport
+2
Albert Altena
@bio boer In Spanje Turkije Marokko Griekenland zag ik ze echter wel hoor
bio boer
@Albert Altena ze doen het wel alleen rendemend is wat lager per uur zon meschien dat de meer uuren het goed kan maken weet ik niet
bio boer
@Albert Altena en stroom transporteren lever ook netverlies over lange afstanden hier in nederland gaat al het verbruik van de stad rotterdam verloren in het energie net je zit het bijvoorbeeld met apparaat met hoogvermogen op een haspel die smelt bijelkaar of stekker die warm wordt is allemaal verlies
Albert Altena
@bio boer Als gas door een buis kan vanuit Rusland, dan lijkt mij het verlies van stroom vanuit Spanje wel mee te vallen.
Herbert
@bio boer maar ook weer met een minder goede stand van de zon als ik het goed heb. Onder aan de streep 70% opbrengst tenopzichte van een zonnepaneel Duitsland dacht ik ooit gelezen te hebben.
grös
Quote Reactie van @bio boer:
zonnepanelen kunnen niet tegen hitte op de noord pool doen ze meer alleen zit je weer met verlies transport

Is natuurlijk BS, hoeveel zonuren heeft men daar in de winter?
Maar verder toch waardeloze dingen als ze al niet tegen fatsoenlijk tegen wat zon kunnen .
+4
Twentsch Land
Ook dat betekent niet gelijk feest....schijnt dat na 30 jaar je grond vervuild is en niet meer functie landbouwgrond heeft.

Het is zobiezo oppassen met veel soorten isolatie en groene stroom voorzieningen ..... de asbest van de toekomst.

Al dit soort gedoe moet in de toekomst de olie economie vervangen.
+1
George
Quote Reactie van @Twentsch Land:
schijnt dat na 30 jaar je grond vervuild is en niet meer functie landbouwgrond heeft.

Schijnt dit , schijnt dat.
weurding
@George schijnt dat je dat niet wilt inzien
Twentsch Land
Zon schijnt ook als het bewolkt is 🤓@George
bio boer
@Twentsch Land wil je ze boven de wolken plaatsen ?
Twentsch Land
Nee hoor .... was even reactie op George @bio boer
Boerbakje
@George weet jij wat de fiscale gevolgen zijn als landbouwgrond wordt volgelegd.
+8
hans1980
@Boerbakje George is gewoon vastgoed magnaat heeft 0,0 met boeren te maken

Ben ook rijk wanneer ik alles verkoop maar besef me ook dat generaties hier bloed zweet en tranen voor gelaten heeft gun het de opvolging of anders gun ik het de buurman voor telen voerdergewassen maar ga niet de miljonair uithangen met een dikke SUV
Totaal geen voldoening wanneer ik tientallen ha's vruchtbare akkers in een spiegel zie veranderen
+2
achterhoeker2
@hans1980 Dat gun het buurman ipv het grote geld, geloof ik niet .
Koeien boertje
@achterhoeker2 als je het land onder de zonnepanelen legt hoef je daar geen nieuwe auto van te kopen..
Je kunt er ook meer land van kopen en nog meer collega's blij me maken😅
achterhoeker2
@Koeien boertje Maar waarom zou ik collega's blij maken?
Het is uiteindelijk ieder voor zich , kun je wel bij de FDF zien eerst de mond vol over samen sterk, en nu laten ze de PAS melders vallen als een bak steen.
George
@Boerbakje
Ja ik ken de fiscale gevolgen , jij ook?
+1
Waarom zou mijn verzekeraar dan - asbest eraf zonnepanelen erop - aanbieden?
Twentsch Land
Staat in de aanbieding ook dat hun verantwoording nemen voor nu en later ?

@Koeienboer Jannes
Albert Altena
@Koeienboer Jannes Lees de kleine regeltjes!
cjw73
@Koeienboer Jannes nou ze weten inmiddels wel dat er bijna geen asbest meer gesaneerd wordt en dan kan hij even later de premie mooi verhogen.
+1
Jowi
@cjw73 Premie is hier met zonnepanelen 0.0% omhoog gegaan en als je nog asbest hebt dan kun je dat over een aantal jaren echt niet meer verzekeren
+1
j h p
@Koeienboer Jannes Een gerenoveerd zonnepanelen dak verzekeren ze wel, asbestdaken is over een paar jaar helemaal afgelopen, scheelt weer inkomsten en als de zonnepaneeldaken een te groot risico wordt, verzekeren ze die ook niet meer, ze willen alles wel verzekeren als ze maar zo weinig mogelijk risico lopen.
bio boer
Zonne panelen is prima energie bron alleen niet regelbaar is met wind het zelfde daar is nog geen goed schoon alternatief voor eerste wat nu beschikbaar is kernenergie je blijft wel met beetje rare troep zitten moet je dat willen ? De traditionele centrales kunnen altijd nog goedkoopste energie maken
ted9
@bio boer Wie zegt dat kernafval in de toekomst misschien niet herbruikbaar is of met nieuwe technieken te verwerken is.
bio boer
@ted9 niemand ook niemand weet of we dat wel kunnen laten we de aarde maar niet meer verneuken dan we al doen
Koeien boertje
@ted9 volgens mij zijn die Fransen met een soort kerncentrale bezig met afval wat over 100 jaar niet meer schadelijk is.
Dat is dan wel te overzien in de toekomst
overstekend wild
@bio boer weet je wat een troep het geeft als die panelen kapot waaien en hele velden onder het fijne vlijmscherpe glas liggen. En wie gaat het zuiver schoon maken daar van betalen
weurding
Vaak word gezegd dat lage prijzen een gevolg zijn van overaanbod in de landbouw, maak je borst maar nat met die panelentroep dan
+1
j h p
@Noorderling Die negatieve prijs zal door aanleg van steeds meer panelen dus ook steeds vaker voorkomen en dan broeden ze ook nog op een zonnepaneel verplichting voor daken.
Ik moest er al nix van hebben, dat wordt alleen maar sterker.
j h p
verkeerde link
j h p
j h p
@j h p heb hem, vanaf 4.00 spiegeltijd
+1
Bekkink
Stroom uit de sahara en voedsel weer terug geven. Kringlooplandbouw
+5
slagakker
Bij mij komen er geen op het dak en ook niet op het land. We hebben al zoveel geld op ons bedrijf geinvesteerd wat waardeloos was/is. Ben helemaal klaar met die mileu freaks.Ga nog niet 1 euro investeren voor dat papieren mileu. We houden ons zelf voor de gek. Voorbeeld: gescheiden afval naar de mileustraat brengen , eerst kilometers rijden met een benzine/dieselauto dan in de file bij die mileustraat vervolgens wordt dat aanhangertje met draaiende motor gelost dan gauw naar huis weer een aanhangertje halen, en dan hebben we het over mileu??Hier gaat alles de container in van 1100 ltr en klaar.
+1
komelker 2
@slagakker Over de lediging van die 1100 liter container moet je verbrandingstoeslag betalen. Maar door de afvaloven word jou afval omgezet in zogenaamde groen stroom. Jou afval wordt omgezet met subsidie in groene stroom. En toch moet jij nog verbrandingstoeslag betalen zo krom is het hier in Nederland.
grös
@slagakker
Medewerkers gooien je ouwe beeldbuis achterin de container, glas gerinkel, en dan die container met TL-buizen, regenbuitje en alle grond rondom de milieustraat vol kwik.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!