Is dit dezelfde melkveehouder die hier actief is?

melkveehouder .
20 feb 22:07
@Kelholt. Mag ik concluderen dat RFC, LTO en het CDA onder één deken liggen? Het lijkt er inmiddels wel erg veel op. Dit temeer topman Hein Schumacher van RFC meeschrijft aan het CDA -verkiezingsprogramma en de recent gekozen LTO-voorzitter (na jaren) ook van CDA-huize is.

Al deze partijen waren ook voorstander van de invoering van het fosfaatrechtenstelsel waar de boeren nu de rekening van betalen, en lijken bij de aanpak van de stikstofproblematiek ook eensgezind. Dit ten koste van vele hardwerkende boerengezinnen waarbij onbeschaamd de eigen portemonnee rijkelijk wordt gevuld!

Tijdens een voorjaarsvergadering werd dit pijnlijk duidelijk. Een RFC- bestuurslid probeerde tijdens de vergadering de boeren ervan te overtuigen dat ‘ze een ‘stikstofprobleem hadden’. Toen de opmerking werd gemaakt dat boeren niet het probleem waren, maar de oplossing voor de stikstofproblematiek door de mogelijkheid van interne saldering, werd het plotseling ongemakkelijk voor het bestuurslid en draaide ze als een blad aan de boom. Een (CDA-)ledenraadslid probeerde tevergeefs de zaak te redden door te stellen dat de boeren inderdaad niet het probleem maar de oplossing waren. Dit tot grote hilariteit en genoegen van de zaal.

En inderdaad @Jaap, als leden moeten we onze vertegenwoordigers aanspreken. Maar op een vergadering durven maar weinigen hun mond open te doen en heeft het bestuur ‘carte blanche’ .Dit alles beklemt en irriteert mij als boer ( en ook als RFC lid) inmiddels behoorlijk!
Kelholt
Rapporteren
Kelholt
08:02
@melkveehouder .
Ik hoef je niet te vertellen dat binnen Europa Nederland (mede dankzij de LTO lobby) de grootste voorstander was van afschaffen van het melkquotum.

Esther de Lange, Europarlementariër voor het CDA zegt op 11 december 2013 :"Staatssecretaris Dijksma moet terug komen uit Brussel met een duidelijk resultaat: "de cijfers zijn duidelijk, de belofte van de Europese Commissie staat. Het is nu aan Dijksma om door te pakken en haar Europese collega´s met de neus op de feiten te drukken. Ze moet zich sowieso verzetten tegen de landen die nu via de achterdeur alsnog een alternatief quotumsysteem willen invoeren."

En welk land voert er een alternatief quotumsysteem in?

Royal Friesland Campina: Melk maar raak, wij zetten de melk wel af!
Rabobank: Verdubbel die stal, wij financieren wel! (Overigens allemaal 0,0 risico leningen want allemaal gedekt door waardevaste landbouwgrond)
En LTO baas Kees Romijn: D-day voor de boeren in Nederland!

Kijk even hoe deze partijen nu allemaal in de eedstrijd staan en trek je conclusies...

Deel dit topic

Mars2

Reacties

+3
Bartlehiemboer
Fijn om dat zo uit een te zetten. Er is veel gaande achter de schermen. Ze lachen ons allemaal uit tot we echt uitgemolken zijn.
+1
mlkvhoudr
Er is hier toch geen melkveehouder actief toch?

(klik om te vergroten)

slagakker
MTSTAMMINGA
@Bartlehiemboer We werden ook gewaarschuwd(meerder keren) melken voor 25 cent en misschien wel langer tijd!! Niemand wou het geloofen Heb het gevoel dat we het momenteel doen
pietjepuk
@MTSTAMMINGA Kan mij er niet in vinden. Maar als jij al klaagt zal het toch wel ernstig zijn.
+1
Melkveehouder.
@Mars2. Ja, dezelfde. Een vraagje : waarom reproduceer je dit zonder inhoudelijk commentaar?
slagakker
@Melkveehouder. Inderdaad wat is eigenlijk de bedoeling van dit verhaal?
Mars2
@Melkveehouder. Ik was benieuwd of het dezelfde is.
Melkveehouder.
@Mars2 Waarom?
Mars2
@Melkveehoudernh zit geen gedachte achter
+1
matt
@Mars2 nu heb je de verkeerde melkveehouder getagd
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!