Dierenartsen luiden noodklok om administratieve rompslomp

Een groep van 28 dierenartsenpraktijken trekt vanwege administratieve rompslomp aan de bel bij ZuivelNL en stichting Geborgde Dierenartsen. Sinds 1 januari moet een dierenarts als Geborgde Rundveedierenarts op het melkveebedrijf een Bedrijfsgezondheidsplan en een nieuw ontworpen Officiële Controle uitvoeren.

Deel dit topic Dierenartsen luiden noodklok om administratieve rompslomp (nieuweoogst.nl)

Een groep van 28 dierenartsenpraktijken trekt vanwege administratieve rompslomp aan de bel bij ZuivelNL en stichting Geborgde Dierenartsen. Sinds 1 januari moet een dierenarts als Geborgde Rundveedierenarts op het melkveebedrijf een Bedrijfsgezondheidsplan en een nieuw ontworpen Officiële Controle uitvoeren.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

casev
Dierenartsen zijn tegenwoordig beter met hun pen en papier, dan dat ze daarwerkelijk een ingreep kunnen doen.
+18
jan.1
Niet mee eens casev,zij worden ook gedwongen om daar aan mee te doen.
Ik vind ze zeer deskundig,als ik ze nodig heb staan ze binnen een half uur hier in de stal.
+5
Frans1
@jan.1 idd. Daar kan de gezondheidszorg voor mensen een puntje aan zuigen, dat heb ik ook al eens tegen een dokter gezegd
+5
cjw73
@Frans1 idd. Ten eerste al het feit dat ik ook midden in de nacht zelf de dierenarts nog kan bellen. Bij de huisarts wordt je op die tijdstippen van het kastje naar de muur gestuurd.
+3
grös
Ja, geen veearts/dierenarts heeft dat beroep gekozen om formuliertjes in te vullen en plannen na te lopen, als een soort schooljuf/meester de boer te vertellen wat ie wel en niet goed doet, die mensen zijn dat geworden om dieren beter te maken maar ze worden allerlei vreemde taken opgelegd.
+3
Weidezicht
@grös ook schooljuffen moeten al een rapportje schrijven als de kleuters een half uur in de blokkenhoek spelen. Ben ooit als getuige van inbraak, aangifte gedaan op politieburo. 3 agenten 2 uur bezig geweest. Inbreker was eerder thuis dan ik. Al die beroepsgroepen zijn die administratieve rompslomp kotsbeu. Maar dat gesodemieter houdt hele volkstammen aan het werk. Want ander werk jagen we in dit land de grens over.
Mars2
@Weidezicht uiteindelijk houdt je een land over met verpleegkundigen, kappers en pakketbezorgers
Mag jij vertellen hoe dat financieel gaat uitpakken
grös
@Weidezicht
Haha, en je kreeg 8 maanden later zeker een pakket papier van "slachtofferhulp", is toch een poppenkast, maar in het buitenland schijnt het nog erger te kunnen.
+1
Dwers.
Maar zij kunnen het nog in euro's doorrekenen, wij niet
Noorderling
Quote Reactie van @Dwers.:
Maar zij kunnen het nog in euro's doorrekenen, wij niet

En toch stoppen er een hoop klanten.
Aantal koeien neemt af, en als bij iedereen er 10 bij komen te staan, levert dat niet 10% meer inkomsten op. Eerste kwartier en laatste kwartier wanneer er niets gebeurt wordt er wat verdient, met de loonwerker net zo, en dat neemt toch af bij minder te bezoeken adressen.
j h p
@Noorderling Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jou zit, maar ik betaal meer administratieve dierenartsuren dan 20 jaar geleden en een veel hoger uurloon.
bio boer
@j h p krijg jij dat apart op de factuur ?
j h p
@bio boer sommige wel, andere zit bij de uren in, tijd dat ze bij de koekompas en die dingen zitten op het bedrijf kun je zelf wel inschatten.
HansBa
@j h p BBP, koekompas,certificering etc. kost hier jaarlijks al rond de 400 euro.
Twentsch Land
Das goedkoop ! ..... kost hier nogal flink meer.
@HansBa
grös
@HansBa
2x per jaar bvd bloedtappen, ook dankzij zuivelnl. De kalverhouderij zou ook met een plan van aanpak komen, nooit weer wat van gehoord. zuivelnl.org/uploads/images/…
cjw73
@HansBa hier lang niet. Ze kijken de boel direct even over tijdens het bedrijfsbezoek en dan komt er nog 90 euro bij voor het papierwerk.
ted9
@Dwers. Klopt krokodillentranen. Mooi werkverschaffing voor de wat oudere dierenartsen.
+2
Mars2
Wil, Dirk en de andere criminelen bij Rfc moeten nog even doorgaan met het leven verzieken van ook de dierenartsen
Dan houdt het een keer op
Wanneer je dan een koe ziek hebt moet je hopen dat ze er zelf doorheen komt en anders met het jachtgeweer kapot schieten
Wanneer er geen dierenartsen meer zijn wordt dat de werkwijze
Eikels
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Mars2:
Dan houdt het een keer op

Hoelang moet het nog duren voor iedereen zegt: "barst maar, we doen het niet meer"?
+1
Mars2
@kanniewaarzijn Ik zit daar al jaren op te wachten en dat kan nog wel een poosje duren wanneer je leest hoe het propagandablad van zuivelnl het brengt.

nieuweoogst.nl/nieuws/2021/…

Het komt bovenop koemonitor. Hoe triest kun je het verzinnen
Het geeft exact aan hoe lto rfc helpt om alles er door te drukken
De nmv was even een bakkie koffie drinken toen de koemonitor aangekocht werd door zuivelnl
Duur bakkie koffie was dat
Weidezicht
@kanniewaarzijn dat draagvlak groeit, maar ja, hoe krijg je dat collectief?
grös
@kanniewaarzijn
Mijn oude veeartsen waren eerst zo, maar op gegeven moment zaten ze ook koffie te drinken aan tafel, en na een paar jaar zijn die ook wel gestopt.
PIONIER
@kanniewaarzijn Dat is hier al gebeurt.
Porky
@kanniewaarzijn klopt helemaal ,vraag ik me al jaren af ,dit soort ongein moeten ze eens bij de gewone burgers opleggen, dan is den haag te klein v alle demonstranten
van Ittersum
.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!