Nieuw-Zeelandse melker heeft laagste CO2-footprint

De melkveehouders in Nieuw-Zeeland hebben de laagste CO2-footprint, zo laat een nieuw onderzoek van AgResearch zien. In de analyse is de CO2-voetafdruk van 18 grote zuivellanden vergeleken. In Nieuw-Zeeland is de CO2-uitstoot maar liefst 48% lager dan het gemiddelde van de andere landen.

Deel dit topic

Reacties

paul1
En dat op een grasrantsoen
+1
m uut m
@paul1
Juist op een grasrantsoen.
+1
puntertje
Ze doen het hoogstwaarschijnlijk niet op basis van de IPCC-regels waar de opname door gewassen niet/amper wordt meegenomen. Daarom komen de intensieve bedrijven juist hier zo ´goed´ uit.
bio boer
@puntertje met allen wordt alles zo benaderd zo het beste uitkomt
grös
Ik geloof dat best, maar er heeft recent nog veel ontbossing voor plaatsgevonden.
robotslaper
Domme onderzoeken 20000 km verderop. Boer in Spitsbergen heeft geen co2 uitstoot wees een onderzoek uit van de alibaba universiteit in Mongolië. Schijtziek van die co2 gezeur.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0