Bezorgde FC leden willen rechtzaak beginnen over koe kompas/alert

Zie screen shot

Deel dit topic

mlkvhoudr

Bijlages

Reacties

mlkvhoudr
Screenshot

(klik om te vergroten)

cs-agrar
Te biesebeek advocaten toevallig?
mlkvhoudr
@cs-agrar zou me niet verbazen, maar Weet t niet
+9
slagakker
Onze eigen cooperatie voor het gerecht gooien. Zijn deze boeren helemaal van het padje af. Vul gewoon koekompas en koe alert in stelt echt niks voor. Mijn voorstel is voor RFC om de namen van deze relschoppers goed te noteren en daarna op allerlei(legale) manieren buiten te kieperen.Als de regels niet bevallen ga je toch bij een ander leveren . Maar je eigen fabriek naar de kloten proberen te helpen om gewoon niks? Niet te begrijpen.
diekman
@slagakker 500 boeren?
+2
John Spithoven
@slagakker Wat de opmerkingen van BFCB betreft en of ze het bij het juiste eind hebben.

In de leveringsvoorwaarden kan men alles verlangen van leden/leveranciers. Of dat mededingingstechnisch verantwoord is, daar gaat de ACM over.

Daarnaast was er een aanleiding voor het ontstaan van koemonitor. Een wettelijke borging van richtlijn 625 en 853. En daar is zo langzamerhand steeds meer duidelijkheid over, dat is koemonitor maar voor een heel klein deel. Daarom zal er bij het huidige koemonitor ook nog een instrument naast moeten worden gevoerd.

Gevolg van onkunde en machtsspel .
overstekend wild
@slagakker als het dan toch niks voorstelt, schaf het dan direct af!
Bartlehiemboer
@slagakker Weet niet, maar zit u in de organisatie? Wij bij een andere fabriek vinden het ook niets. Meteen afschaffen die bemoeienis.
+2
vanloon
@slagakker En jij bent zeker een bestuurslid, met geen schuld,voldoende grond met een grote stal vol met 250 koeien en wonend in het noorden van Nederland?
Kom op zeg deze koekompas is bovenwettelijk en er doorgedrukt, laat een rechter dit maar toetsen of aan de ACM voorleggen.
bdf
@slagakker en haal zsm de onvolkomenheden/dubbele controles hier uit en doorrrr! Heerlijk extern onszelf te kakken zetten. Slim bezig.
mlkvhoudr
@slagakker ik heb de naam van deze collega melkveehouder natuurlijk met een reden doorgestreept omdat ik geen rol wil hebben vin de inquisitie, voor de rest blijft het gewoon wederom een lastig punt, is het de strijd waard, daar heb ik mijn twijfels ook bij op dit onderdeel, tegelijkertijd moet het wel duidelijk worden dat het een keer klaar is met stapelen van regels voor steeds de zelfde melkprijs, dus daarin snap ik deze collega's wel
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
, tegelijkertijd moet het wel duidelijk worden dat het een keer klaar is met stapelen van regels voor steeds de zelfde melkprijs,

Aanpassen en meebewegen toch? Of begin je ook eindelijk het licht te zien?
slagakker
@mlkvhoudr Dat ben ik gewoon met je eens. Het moet uit de markt komen zo heet dat .
+1
Melkboer16
@slagakker haha, gedeeltelijk mee eens! Die BFCB hebben nu toch een eigen vertegenwoordiger in de ledenraad, waarom horen we daar niks meer van!
+1
Erco
@slagakker geen melkveehouder meer lees ik? Tot vorige week en tot toen prikte je onder n andere naam... En nu al je excollegas zo schofferen? Schaam je. Juist die dwarsliggers zorgrn voor n recht spoor. Chapeau, we hoeven niet alles te slikken
Gerrit v Schaick
@Erco was je 'melkweb' @slagakker
Erco
@Gerrit v Schaick weet niet hoe die knakker heette toen. Verdiep me niet in zulke droeftoeters
slagakker
@Erco Inhoudelijk een reactie van niks maar dat is wel vaker besteed er verder geen aandacht aan. Kreeg overgens wel 6 plusjes, volgens mij bij jou niks zegt meer over jou onbeschofte opmerking dan over mij.Prikkebord is verworven tot het op de persoon spelen waarbij alles geoorlooft is voor sommige hier en niet meer inhoudelijk discussie voeren. En ik was in het verleden inderdaad verbi. En je denkt te weten wat ik nu ga doen en daar gaat het mis. Blijf overgens gewoon op dit prikbord zij het wel veel minder. Enkele jaren terug was het nog nuttig en leuk nu alleen maar modder gooien.
+1
familie pelle
@slagakker
Quote:
. Prikkebord is verworven tot het op de persoon spelen waarbij alles geoorlooft is voor sommige hier en niet meer inhoudelijk discussie voeren.

Quote:
Enkele jaren terug was het nog nuttig en leuk nu alleen maar modder gooien.

En onderstaande citaten vind jij wel inhoudelijk en bijdragen aan een goede discussie? En nee, met modder gooien doe jij zeker niet......😂

Quote:
namen van deze relschoppers goed te noteren en daarna op allerlei(legale) manieren buiten te kieperen.Als de regels niet bevallen ga je toch bij een ander leveren .

Quote:
Zijn deze boeren helemaal van het padje af

Volgens mij mag ieder lid wat vinden van onze onderneming en het is ieders recht om wat voor stappen te ondernemen wat die wil. We leven hier niet in Noord- Korea. Misschien je wat beter verdiepen in de argumenten van deze boeren ipv prat te gaan over je plusjes en de bijdrage van John van spithoven even lezen. Wellicht kun je dan wat meer begrip tonen?
+1
Mkl87
matt
@Mkl87 Die past idd wel in het profiel dat @slagakker omschrijft
+2
slagakker
@Mkl87 Ja inderdaad ik was verbi. En ik ben nog steeds voor de melkveehouderij voor alle duidelijkheid.
matt
@slagakker verbi nog vrij rap de knoop doorgehakt,nog niet zo lang geleden
Sloeg je de piket paal nog op 62 jaar.

Succes met sjorsen,en zeker hier mee blijven prikken wat mij betreft!
Mars2
@Erco Welke andere naam??
achterhoeker2
@slagakker Het is een recht waar ze gebruik van kunnen maken.
Mars2
@slagakker Zou je ons een plezier willen doen en verhuizen naar het akkerbouwersforum
Ik snap je idee wel hoor
Maak de melkveehouderij kapot zoals Rfc aan het doen is want dan kan je lekker goedkope grond krijgen voor je akkerbouwhobby
+2
slagakker
@Mars2 Ik wil helemaal niet meer grond, en omdat ik sinds 2 weken geen koeien meer heb mag ik geen mening meer hebben? Zul je er veel van dit forum moeten knikkeren.En ik doe je geen plezier en blijf gewoon als het je niet bevalt ga je zelf toch zoveel voeg je niet toe.
Mars2
@slagakker Mijn voorstel is voor RFC om de namen van deze relschoppers goed te noteren en daarna op allerlei(legale) manieren buiten te kieperen.Als de regels niet bevallen ga je toch bij een ander leveren

Sta je hier nog steeds achter?
slagakker
@Mars2 De term relschoppers en buiten kieperen is inderdaad niet gepast geweest van mijn kant wil hier dan ook aan alle die ik gekwetst heb mijn oprechte excuses aanbieden. Had even beter moeten beseffen wat ik losmaakte Wat ik nog steeds wel vindt is dat als de regels je niet aanstaan je geheel vrij bent om elders te gaan leveren.Daar is ook niks mis mee.Hoop dat hiermee de lucht geklaart is.Als de grote hoop vindt dat ik van het prikkebord moet dan zie ik dat wel en zal die mening dan ook respecteren.
+2
overstekend wild
@slagakker het is schandalig dat er bij de tot stand komen van de regels totaal geen rekening gehouden word met wat er onder de leden leeft
mlkvhoudr
@slagakker nee joh schei uit lekker mee blijven doen
+1
achterhoeker2
@slagakker Je moet geen excuses maken ,en al helemaal niet aan die mars2.
Dit forum is voor discussie en als die stevig moet dan is dat prima.
slagakker
@achterhoeker2 Toch bedankt
Mars2
@achterhoeker2 🖕🖕🖕🖕🖕
Is dit stevig genoeg?
Stevig mag van mij ook hoor maar ik hanteer i.t.t jou graag enige fatsoensnormen
Wel leuk dat je je zo in de kaarten laat kijken👍
frank post
@slagakker een gezaghebbende moet zich zich zelf aan de wet en of regels houden. Of het nou gaat om viruswaarheid of bezorgde boeren. Bij beide kun je zeggen wat een onzin, je kunt om negen uur thuis zijn of je kunt die papier shit invullen. Maar als een gezaghebbende dit niet op een correcte manier implementeert ben ik blij dat er mensen de moeite neemt om rechtsgang te volgen. Ik kies vaak de weg van de minste weerstand en vul iets in of leg me er bij neer maar het is echt niet oke als ik regels moet volgen terwijl gezaghebbende dat niet doet.
@slagakker gedraag je.. je doet mee in het verdeel en heers spel !
+5
puntertje
@slagakker Dat slaat natuurlijk nergens op. Het hele proces rondom de invoering was natuurlijk abominabel het is weer duidelijk geworden dat verregaande bestuurlijke verwevenheid het vertrouwen in deze organen uitholt. De uitkomst was ook nog slecht met nu meerdere controlesystemen naast elkaar, extra kosten en onwil om toe te geven dat er door ruifvreters weldegelijk bovenwettelijke eisen in het systeem zijn gefietst. En bovenwettelijke eisen stellen kan natuurlijk, maar wees dan transparant en leg het uit. Dat dat niet wordt gedaan geeft te denken. En vervolgens komt de melkweigering weer van stal en verschuilen verantwoordelijken zich weer achter 'sectormaatregelen', terwijl Frans K. ze zelf heeft doorgedrukt bij ZuivelNL. Dan kweek je geen draagvlak en dwing je geen respect af.
Overigens is het ook nog niet eens een sectorbrede regeling, niet iedere verwerker doet mee.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!