'Vervuilende' boerderijen' opgekocht Fryslân keapet earst trije of fjouwer fersmoargjende boerebedriuwen út | Omrop Fryslân

''Vervuilende boerderijen'' noemen ze dat
blijkbaar als je bij een natuurgebied een boerderij hebt.

fersmoargjend=vervuilen
Troch boerebedriuwen oan te keapjen, sakket de stikstofdelslach en dat is goed foar de natuer.

Deel dit topic

Reacties

Sjaakiee
Alleen tekst wordt je al misselijk
jg
Stikstof naar vliegvelden , wegen , woningen etc. Meer rendement en tevens invulling van wensen van de samenleving. Tis niet anders, forse krimp melkveehouderij krijgt extra boost .
friesboertje
Als ik de planten in de vensterbank water geef met een scheutje pokon. Ben ik de planten dan aan het vervuilen/fersmoarchjen???
cs-agrar
Quote Reactie van @friesboertje:
Als ik de planten in de vensterbank water geef met een scheutje pokon. Ben ik de planten dan aan het vervuilen/fersmoarchjen???

nee, wel als je koe/schaap/geit/varken in de buurt van die vensterbank lopen
+4
Kringloper
Halvering is er eerder dan men had gedacht, waar al dat geld vandaan komt?
Maar Groningers waar ze een paar honderd miljard aan verdiend hebben kunnen doodvallen.
Bartlehiemboer
@Kringloper Zit veel Fryske Gea in de gebieden van de opkoop. Misschien hebben die een deal...
kaas
@Bartlehiemboer volgens mij is fochterloerveen meest natuurmonumenten en de bedrijven die zich hebben aangemeld zitten daar bijna allemaal
Bartlehiemboer
@kaas Dat weet ik zo niet, ik dacht dat dat ook Fryske Gea was. Maakt ook niet uit, het zijn geen boeren dus met een zielig verhaal van hun stroomt het geld binnen denk ik. Als wij een hulpvraag hebben zijn we alleen maar vervuiler/crimineel.
Tekst van het persbericht lijkt aangepast. De woorden ‘vervuilende’ en ‘fersmoargjende’ staan er (nu) niet meer in.
p.w.
@somerled-delremos Goed van Omrop Fryslan dat ze het bericht hersteld hebben. Jammer dat het oorspronkelijke bericht natuurlijk al het meest is gelezen....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0