Laura Bromet: ‘Nederlandse landbouw is niet gericht op kwaliteit’

In de vierde aflevering van ‘Aftellen naar de verkiezingen’ spreekt politiek redacteur Wim van Gruisen met Laura Bromet van GroenLinks.

Bron

Laura Bromet: ‘Nederlandse landbouw is niet gericht op kwaliteit’
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

weurding
Groen links nog minder
driekus 001
En bedankt!! Groene trut.
+1
Detukkeroettwente
Ja we gaan HALVEREN , en willen 1.25 euro per liter/melk , met een jaarlijkse index van 15 %. En anders stoppen met zeuren .
+1
ntd79
@Detukkeroettwente en dan wil ik ook nog wel een paar boompjes planten en een kikkerkuil graven.
producent
@ntd79
Maar als het aan de Rabo ligt wel in Afrika, hier moeten huizen/recreatie en extra natura2000 komen.

welingelichtekringen.nl/economie/2522258/…
Rabobank stapt in carbon banking: het kopen en verkopen van CO2-certificaten. Voor een betere wereld, zegt de bank. Om geld te verdienen, zeggen critici.

De Rabo Carbon Bank werkt vrij eenvoudig: Westerse bedrijven die hun CO2-uitstoot rap naar beneden moeten krijgen, kopen CO2-rechten van Afrikaanse boeren, die heel veel CO2 absorberende bomen planten. Zo kunnen de bedrijven in eigen land blijven uitstoten, maar wordt die uitstoot elders gecompenseerd.
Rabobank bemiddelt tussen de boeren en de bedrijven in ruil voor 5 procent van de opbrengst. Niet slecht voor een bank die in 2020 haar rente-inkomsten met 3 procent zag dalen en de helft van haar filialen moest sluiten.
+5
jan.1
Tja,,wij willen het heel anders gaan doen,,ze weet alleen niet hoe!! zo duidelijk zijn ze bi Gl.
Herverdeling van inkomen de armen geen belasting betalen en de rijke meer betalen.
Dan blijft de arme een arme...
En de boer moet maar meer natuur op zijn bedrijf toelaten,en vervolgens zijn hand ophouden...
Pure communisme bij GL.
Jaap40
Laat ze daar bij GL zorgen voor hun eigen voedsel en bemoei je met je eigen geleuter. Maar ga er dan ook voor staan wat de kosten en moeite dat met zich mee gaat brengen.
Wat nou géén kwaliteit? Nergens zoveel en veilig voedsel als in Nederland.
+6
Melkweb
Wat hadden jullie anders verwacht, het omgekeerde? Gewoon VVD, CDA of SGP stemmen, centraliseren die stemmen. Al zou je ook maar 50% eens zijn met deze drie partijen, voorkom versnippering en een coalitie van meer dan 3 partijen want dan krijg je echt handjeklap. VVD is en blijft de grootste, nu zaak om te kijken met wie.

Kzal wel veel commentaar krijgen, voor diegenen; succes met de wens van de gedachte dat het met anderen anders (beter wordt het sws niet) of minder erg zal worden.
producent
@Melkweb
Probleem is dat je voor een meerderheid in de eerste kamer minimaal 5 partijen nodig hebt.
En dan is een sterk centrum rechts blok wenselijk.
+1
Bartlehiemboer
@Melkweb Je stelt het met die partijen alleen maar uit.... Ze martellen net zo lang tot je bij het standpunt van Groen links bent. Het wordt inderdaad niet beter. Ook succes er mee
+1
Realisme
@Melkweb kan je dan niet beter alleen op SGP adviseren? Die zijn conservatief. Die andere 2 gaan net zo makkelijk met GL aan de wandel. Hebben ze notabene al door laten schemeren
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkweb:
dat het met anderen anders (beter wordt het sws niet) of minder erg zal worden.

De plannen om Nederland te herinrichten met veel minder landbouw, meer natuur, recreatie en woningbouw wordt door alle partijen onderschreven. Ook door VVD, CDA en SGP. Het maakt dus geen ene r*k uit waar je op stemt.
Mars2
Ach, vrouw Laura toch
Kijkt u wel eens echt in een spiegel???
Misschien is de landbouw wel een klein beetje hetzelfde als onze tweede kamerleden.
In de kamer zit iig heel weinig kwaliteit
Vandaag weer een dieptepunt. De afschaffing van de avondklok onderstreept welke prutsers verantwoordelijkheid dragen voor het maken van veelal waardeloze wetgeving
Kent u de toeslagaffaire?
Het fosfaatdebacle?
Het moment dat de avondklok het licht zag??

Wat een vragen he!!
Zullen we iets afspreken? Wanneer jullie pluchezitters nu eens gaan leren van alle blunders of nog mooier: zeggen dat je niet geschikt bent
Dan zijn we ook direct verlost van het populistische geneuzel
Geen zin in. Ook prima. Ik zou wantij u was dat waardeloze voedsel niet eten
Boertje25
@Mars2 zoist, als die lui die denken dat t voedsel niet goed is gewoon stoppen met het eten ervan lost t probleem vanzelf op
kanniewaarzijn
Goede vraag van Meindert Nieuweboer over de "wetenschappelijke" instituten die door de overheid gefinancierd worden (RIVM, Planbureau voor de Leefomgeving, WUR). Want inderdaad, zij betalen én bepalen (de uitkomst). Zijn controleerbaar volgens Laura Bromet 😆
Nevergiveup
De kwaliteit van voedsel kan id. Omhoog. Laten we beginnen bij een betere fosfaat bemesting ......
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Laten we beginnen bij een betere fosfaat bemesting .....

Klopt! Verplicht verschralen van je land heeft ernstige nadelige gevolgen voor dier en mens!
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!