Warmtelampstandaard voor meer veiligheid en gemak

Vijf studenten van Aeres Hogeschool in Dronten hebben een standaard ontwikkeld om op een veilige manier een warmtelamp op te kunnen hangen in een kalverhok. Na het uitvoerig testen met proefmodellen in de praktijk, is er nu een definitief ontwerp dat deze maand in productie gaat.

Deel dit topic

Reacties

Greetje
Ook bruikbaar in een (agriplastics)kalveriglo?
jan w
@Greetje
Daar boor je 2 kleine gaatjes in en kun je ze met een koperdraad zo bovenin de iglo trekken.
+1
jan w
Moet je wel zorgen voor een dichte bodem. Anders ligt het kalf lekker in de tocht.
+2
zandhapper
@jan w even wat karton of kranten op de rooster bodem en dat weer opgelost, en alles kan zo op mestbult later
ted9
Zijn er nog mensen die eerlijk willen vertellen hoe de kalfjes zich gehouden hebben in de iglo 's. Hier binnen was het wel te doen maar ik vraag me altijd af hoe het de boeren vergaat met het spul buiten met deze temperaturen.
cjw73
@ted9 ik moet er zelf al niet aan denken om met die bittere kou of bij een dikke plensbui naar buiten te moeten om de kalfjes te voeren. Dus dat zal voor de kalveren wel net zo zijn.
Toekomst0
@ted9 hier de kalfjes buiten uit de wind en sneeuw, gaat prima wat meer opstrooien en de melk wat dikker maken, geen kalverdekjes. Krijgen ze beetje weerstand van.
JappieJo
@ted9 ging prima moest alleen maandag even een paar kalveren bevrijden van sneeuw, lagen mooi in de iglo maar was een bult ingewaaid voor de opening.
Nick83
@ted9 ik heb de iglo's sowieso toch bijna altijd al in de loods staan. Maar ik nu gewoon lekker binnen in de stal. Dat gedoe met warmtelampen enzo snap ik niet. Dat moet niet nodig zijn volgens mij...
+1
arjanvw
Een beetje een handige veehouder kan dit zelf maken of heeft dit al lang. Daar hoef je niet met 5 man op te studeren. Wij hadden dit voor 10 jaar terug al boven de kalverboxjes..
@ted9 Inmddels werken wij nu ook met iglo's, maar die staan binnen. Vraag mij ook af hoe het zou gaan als ze de afgelopen 2 weken buiten hadden gestaan met die soms harde wind en stuifsneeuw..
david2
@arjanvw ging hier prima in de iglo's met de stuif sneeuw en harde wind , plaatje hout voor het gat en toen de zon weer scheen plaatje weer weg, en blije kalveren dat ze weer buiten mochten kijken😉😉 wel met bodywarmers
+1
arjanvw
@david2 Dan heb je wel voorzorgsmaatregel genomen! Dan maakt het niet zoveel uit of ze buiten of binnen staan.
Todi
Het belangrijkste vergeten ze [te zeggen] Zo te zien lijkt het op een 2 aderige kabel [dus geen aarde]. Plus de lamp houder is van plastic Dat warm wordt bij een lamp van 180 watt. Porselein is beter.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0