Kaag herhaalt D66-standpunt over halvering veestapel

Op een campagnebijeenkomst van D66 heeft lijsttrekker Sigrid Kaag het standpunt van de partij herhaald dat het het voor halvering van de Nederlandse veestapel is. Ook wil ze een einde aan de intensieve veehouderij.

Deel dit topic

Reacties

+4
huub
Die omhooggevallen trut leeft echt in een bubbel.
+1
Jowi
@huub Zoiets zit ook allemaal in de top van de Rabo.
jammermaarhelaas
@Jowi

En naar ik vrees ook in de top van LNV
jammermaarhelaas
@huub

Ik zou willen dat alleen zij dat deed, maar je ziet het alleen al in de politiek bij meerdere partijen.
BertK
Daar hoeven dus niet meer over te twijfelen als dat standpunt door Kaag herhaald wordt.
+1
Coen
@BertK , dat komt nu dus wel in een stroomversnelling 😞
BertK
Wie wil met haar partij samenwerken?
BertK
@BertK Of wie niet nav deze uitspraak?
Kringloper
@BertK Rutte wil graag🙂
oubi
@BertK groen links - pvda - 50+ - krol - ja21 - sp - christenunie
zijn er nog al wat; de kiezer bepaalt het uiteindelijk
oubi
@oubi en pvv niet te vergeten
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @oubi:
de kiezer bepaalt

die bepaald maar weinig tegenwoordig. De grote jongens sluiten doodleuk partijen uit, schofferen daarmee de kiezer, en dan kan het eigenlijk nog maar een kant uit
+1
pa
Dom geboren en niks aangeleerd. Jammer maar helaas. Als dat het beste is wat ze daar in huis hebben
diekman
ad.nl/nijmegen/…. Ze kan beter helpen met kacheltjes uitdelen.
hans1980

cs-agrar
@hans1980 nieuw leiderschap.. zet een d66ér aant roer en het wordt brandhout
+4
Bekkink
Dat mens moet een week niks te vreten hebben...
+1
Melkboer16
Het enige wat “ons” kan redden van links is een grote coalitie van vvd en cda! Misschien ChristenUnie en SGP er nog bij maar voor de rest niks!
JanCees mag wel in de kamer zitten en een beetje met PvdD bekvechten.
PVV heeft met die vrouwenmepper de landbouw en het land niets te bieden.
Nog 4 weken tot de verkiezingen, en dat is genoeg om D66 verder te minimaliseren en de mensen weer bij zinnen te laten komen!
de jonge
@Melkboer16 graus zit bij mijn weten niet op landbouw maar madlener, en wat vind jij van madlener?
Hooibaaltje
@de jonge graus heeft nu andere dingen aan zijn hoofd..
+6
Frans1
@Melkboer16 ChristenUnie rechts?🤣🤣
+3
Vetspuit
@Melkboer16 vergeet het maar met ChristenUnie, behalve dat ze zondag naar de kerk gaan is het niet veel anders dan GroenLinks
+1
Weidezicht
Het nieuwe leiderschap is dus het niet kennen van het verschil tussen een koeienkont en een schoorsteen
Nevergiveup
Nou ja over een jaar of 10 is de Agrariësche sector gehalveerd , de één zal wat meer tegen gas gegeven hebben dan de ander van de prikkers hier.

En dan is het klimaat en de natuur gered in Vernederland ..... toch ?
Melkweb
@Nevergiveup een grote RVK is onomkeerbaar. En dan als we dan toch moeten snijden snij dan waar maatschappelijk het meeste weerstand tegen is(toch de intensieve). Een masterplan met ook uiteindelijk een eind zou de hele sector baat bij hebben ipv laagjes waar iedereen last van heeft. In het noorden of minder intensieve gebieden komen op dit ogenblik best wel mooie bedrijven vrij met potioneel. Wie geeft hier sturing aan, wie durft vanuit de sector ook bij de boeren de knuppel hierover in het hondenhok te gooien?
+1
Noorderling
@Melkweb
Alleen naïef te denken dat het dan stopt.
Daarnaast staat sector belang nogal eens haaks op het belang van het individu, het is nogal wat om dat zo voor een ander in te vullen.
Melkweb
@Noorderling vergelijkbaar met een RVK, toch. We weten nu dat het hakken en snijden altijd doorgaat, zoals je zelf zegt. Wat heb je dan nog te verliezen, maar wie durft als eerste het initiatief te nemen. Net als met een RVK moet je een moment hebben waar iedereen even een dag geen eigenaar meer is. Zo is de Nederlandse landbouw toen wel gereorganiseerd en vele bedrijven uit de dorpskom verdwenen en naar andere gebieden waar ze verder konden.
Noorderling
Quote Reactie van @Melkweb:
Zo is de Nederlandse landbouw toen wel gereorganiseerd en vele bedrijven uit de dorpskom verdwenen en naar andere gebieden waar ze verder konden.

Impact is nogal fors. Je bedrijf verplaatsen binnen je dorp en eigen grond is nogal wat anders dan de buffergebieden rondom N2000 leegkopen en nieuwe ruimte zoeken. Vraag ik me af waar je ze heen wilt verplaatsen.


Ruimte is maar zeer beperkt in bovenstaand kaartje. Alle grijze gebieden is nagenoeg allemaal akkerbouw met prijzen van 7 tot meer dan 10euro/meter en boerderijen en kavels amper openbaar te koop komen.
@Noorderling GAAT SCHIPHOL OOK DICHT ???
bio boer
@Noorderling die gebiedjes bij ijselmeer westkust van friesland hebben tot nu toe wat ik weet nog geen stikstof depositie grens
+1
Achso
@Melkweb zal toch echt vanuit de regering moeten komen. En er zullen euros moeten Rollen. De landbouw moet zich sterk maken, dat de zaken betaald worden. In de Wallstreet Journal heeft al gestaan dat het CO2 opslaan bij agrariers een zeer goede inkomsten bron is. Maar wat er nu gebeurd is een landroof door de overheid die sind de Russische Revolutie niet meer gezien is
Nevergiveup
Instelling van niks van jou
+1
kanniewaarzijn
@Nevergiveup Hij lijkt wel in dienst van de RABO.
Melkweb
@Nevergiveup dom elke keer tegen dezelfde muur lopen, da's pas een goede instelling..
Nevergiveup
@Melkweb jij hebt een geheugen van niks ......
Melkweb
@Nevergiveup idd, niet blijven hangen in het verleden. Aanpassen en doorgaan
Spuit11
@Melkweb Is er maatschappelijke weerstand op de intensieve veehouderij? Het is een inhoudsloze term bij politieke partijen maar volgens mij wordt kip en varken nog volop geconsumeerd.
@Spuit11 Juist , ook dit zijn enkel KRETEN, van de politiek de consument wil weinig betalen voor het eten.
Melkweb
@Spuit11 stap maar weer op je trekker en rij maar opnieuw ergens heen, je moet zelf de regie in handen nemen. Overrulen met een megaplan, de rest is al mislukt
Achso
@Melkweb de aandeelhouders in dit hele gebeuren zijn te verdeeld, gelukkig voor de politiek. Leg Rotterdam maar een week plat, vissers aan de ene kant, landbouw aan de andere kant. Wedden dat je aan Tafel komt?
+2
Melkweb
@Achso droom verder, tis maar een kleine minderheid die (steeds)echt last van de maatregelen krijgt, lang niet genoeg om indruk te maken De vissers hebben zich ook al aangepast in groot en megagroot en denken ook al heel anders. Heb jij de vissers al ergens gezien ondanks alle beperkingen, nee! Die lossen het politiek het heel goed op. En ondertussen bouwen ze o.a rustig door daar op Urk. De ene grote vis-gerelateerde hal na de andere hal wordt daar uit de grond gestampt. Gaf mij wel stof tot nadenken van: hoe dan? Trouwens hier worden ook nog hele grote kavels grond verkocht gewoon aan 1 boer en dat de andere het nakijken heeft. En of dat indirecte of directe verkoop is maakt qua kosten/kg niet zoveel uit.
Nevergiveup
@Melkweb nog meer slecht geheugen
Achso
@Melkweb ik droom helemaal niet. Je bent niet erg goed in begrijpend lezen..
+1
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Melkweb:
Heb jij de vissers al ergens gezien ondanks alle beperkingen, nee!

De enigste keer dat in in Den Haag was om te demonstreren voor een eerlijk landbouwbeleid, 19-2-2020, stonden er ook vissers met hun spandoeken.

Ik was per trein, en voor het eerst bij een FDF bijeenkomst. Straten vanaf de Koekamp richting het centrum waren afgezet met legervoertuigen, soldaten stonden bij de doorgangen, boeren tegenhouden. Jeroen en Mark stonden beide op het podium, Geert Wilders werd er weggezet als prins carnaval, Thierry kreeg ook de wind van voren.
Tussen het publiek, niet ver bij mij vandaan, stond zelfs nog een bekende vertegenwoordiger van een andere belangenclub, haar gezichtsuitdrukking sprak boekdelen.
Terug kijkend geen moment spijt van gehad dat ik daar die dag bij was.

Later nog wel wat over gezien en gelezen in diverse media, ook hier op prikkebord. Vreemd om daar dan te vernemen hoe het door sommigen word neergezet.
Weidezicht
@Melkweb een megaplan. Zodat LTO daar dan weer een stok in de spaken kan steken.
Melkweb
@Spuit11 verkeerde productie op de verkeerde plaats of andersom. Verander je dat, is alles opgelost. Hetzij hier in Nederland of net of ver over de grens
Nevergiveup
@Melkweb wat verkeerde plaats , die boerderijen staan er vaal al eeuwen.
+4
pink
@Spuit11De mensen in dit land kiezen een 2e kamer die in meerderheid voor het halveren van de veestapel is , en dat de overrgebleven helft biologisch moet worden. Diezelfde mensen kiezen dagelijks in de supermarkt voor 95% gangbaar voedsel, hoe hypocriet kun je zijn.
Nevergiveup
Nou ja over een jaar of 10 is de Agrariësche sector gehalveerd , de één zal wat meer tegen gas gegeven hebben dan de ander van de prikkers hier.

En dan is het klimaat en de natuur gered in schoon en rustig Vernederland ..... toch ?
+1
@Nevergiveup De sector is al meerdere keren gehalveerd, en wat is er veranderd/verbeterd aan de natuur ??? Wat zegt U, niks !!! Juist een probleem wat niet bestaat kun je niet oplossen.
Melkweb
@Detukkeroettwente Twente wordt wel de tweede Veluwe, iedereen ziet dat behalve sommige ingezeteten zelf
Twentsch Land
20 jaar geleden werd het al de tuin van Nederland genoemd .... helaas worden wij daar niet goed voor betaald ( zonder allerlei regels ). Dat zo maar heel Nederland mag en kan genieten gratis van het mooie Twente is absurd.

@Melkweb
Melkweb
@Twentsch Land klopt, waar de toeristen graag komen moet je niet zíjn indien je groeistuipen hebt of je moet je aanpassen aan de omstandigheden die dan daar gelden. Hoeveel b&b ik daar al zie/zag verbaasde me al, graantje meepakken
Nevergiveup
@Melkweb de toeristen komen al overal
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Melkweb:
Twente wordt wel de tweede Veluwe,

Deboswachteroettwente
Vliegverkeer weg uut europa,
jg
Krimp is toch al lang gaande ..... wordt alleen nog wat versneld.
+3
komelker 2
Het enigste wat helpt is een kurkdroge zomer in heel Europa. Voedselzekerheid is hier in Nederland zo gewoon. laat ze maar creperen. Mij niet te bellen.
+1
Jaap40
@komelker 2 en dat toerisme moet ik de komende jaren nog gaan zien. Er vindt een behoorlijke verschuiving van inkomen plaats oftewel werkeloosheid. Dat vanzelfsprekende kon weleens gaan verdwijnen voorlopig. Eerst maar eens overleven.
+3
slagakker
@Melkweb Je denkt alleen aan je zelf. Zal jou wel goed uitkomen. En verkassen of naar het buitenland is niet voor iedereen weggelegd. Er is ook nog zoiets als sociaal leven in het dorp waar je woont ook voor vrouw en kinderen. Vindt het ronduit een arrogante opmerking. Maar dit zijn we wel een beetje gewend.
+1
Jaap40
@slagakker deels eens met de prive gedachte. Maar lang niet overal kan alles. Een kleine bakker of supermarkt heeft ook geen bestaansrecht in het geliefde dorpje.
Of moet een werknemer verhuizen ivm werkzaamheden bij een baas.
Nee wil je vooruit boeren is vaak beter een vertrouwde stek te verlaten. En iets anders gaan doen lijkt mij ook geen schande trouwens.
Melkweb
@slagakker mijn voorvader is ook van zuid naar noord getrokken, dorpsboer . En mijn kinderen trekken met hun baan ook weer verder. Van mij hoef je niet, tis de of een keuze die je beroep/studie met zich meebrengt die niet alleen onze beroepsgroep mee te maken heeft, . Maar aanvaard dan ook dat beperkt wordt of kan worden in je mogelijkheden. Je uiting van arrogant is dus totaal misplaatst.

Iedereen heeft er mee te maken, de wijze waarop is wel een punt van aandacht en die regie kunnen we enigzins sturen als we maar goed bij de pinken blijven

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
63
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
0