Food & agri stabiele factor in turbulent jaar Rabobank

Rabobank boekte in 2020 een nettowinst van 1.096 miljoen euro. Ten opzichte van 2019 betekent dit een daling van de nettowinst met 50 procent, meldt de bank. 'De coronacrisis heeft onze financiële prestaties aanzienlijk beïnvloed. Food & Agri bleek echter een stabiele factor.'
Het effect van covid-19 was vooral zichtbaar in het niveau van de reserveringen aan de kredietvoorzieningen. Die liepen op tot 1.913 miljoen euro, dat was in 2019 975 miljoen. De bank verwacht dat in de loop van 2021 de kredietkwaliteit van de zakelijke kredietportefeuille verslechtert. Dat komt tot uiting in de significant hogere kredietvoorzieningen.
Zie verder nieuweoogst.nl/nieuws/2021/…
Het FD wist verder nog te melden dat het aantal medewerkers voor bijzonder beheer alvast met 20% was toegenomen
En dat op de certificaten weer een voorzichtige uitkering kwam van voorlopig €0,13674 het eerste kwartaal dat is omgerekend goed 0,5%

Deel dit topic

Reacties

Druk
@arie.j
Die uitkering op RC bedraagt op jaarbasis 2,2% over de nominale waarde, dat is niet hoog want de afspraak was 6,5%.
Het lijkt dus steeds meer op achtergesteld vermogen, als het uitkomt geven ze (ondanks nog een winst van > 1 mld euro) nog een fooi.
Jan-T
Food & Agri bleek echter een stabiele factor.'
Dit is dan wel weer positief, dat we stabiel zijn, lijkt mij ook wel belangrijk in crisis tijden en voor de poppetjes in Den Haag.

Dit betekend ook dat bij halveren van de landbouw sector dat de Nederlandse economie zich zelf gaat ondermijnen en de financiële risico's hoger worden.
En dan laat ik een voedsel crisis buiten beschouwing want daar gaat de regering toch naar toe werken.?
Kan de partij van D33 best nog wel een aantal keren van gaan halveren.?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0