D-day voor Farmer Friendly werd ketenvorming met supermarkten na poging tot koehandel

Quote:
De €1,2 miljard waarop Farmer Friendly aanspraak maakt, beslaat de totale winst van de supermarktketens na aftrek van alle kosten. Het gesprek liep uit op een soort koehandel. Van der Tak: "Toen Jumbo's CEO Frits van Eerd opmerkte dat het zijn bedrijf €240 miljoen zou kosten, bleek Van den Oever ook bereid om over bijvoorbeeld €80 miljoen te praten."

Gistermiddag kondigde voorman Mark van den Oever van de Farmers Defence Force op YouTube aan dat woensdag 10 februari de grote dag van Farmer Friendly zou worden. Het pakte anders uit in de Utrechtse Van der Valk-vestiging aan de Winthontlaan. Het CBL, de koepel van supermarktbedrijven, verklaarde zich geen partij om daarover een besluit te nemen. Jumbo en Albert Heijn zeiden beleefd dat ze niet willen meewerken aan Farmer Friendly omdat ze een beter idee hebben: ketens vormen met boeren.

Bronen

Nog geen beter voorstel voor verbetering verdienmodel dan FarmerFriendly
farmersdefenceforce.nl
D-day voor Farmer Friendly had onverwachte afloop - Boerenvoorman Van der Tak omarmt ketenvorming met supermarkten - Foodlog
foodlog.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

paul1
Die ketens worden waarschijnlijk veel extra eisen voor 1 of 2 cent extra
m uut m
Goh verrassend. 🤔
+1
Detukkeroettwente
Ja LTO gunt FDF geen ENKEL succes, ook al gaan er veel bedrijven over de kop.Dit gaat dus niks worden , met dank aan ........., en dat was/is/ blijft ook de doelstelling , van de club die aan het infuus ligt bij LNV .
+2
m uut m
@Detukkeroettwente
Dit gaat niks worden omdat het geen realistisch plan is .
+1
Noordoost
@m uut m FDF heeft bereikt om binnen 1 jaar bij cbl aan tafel te komen inclusief een verdienmodel plan, iets wat lto in geen 30 jaar is gelukt.
En als lto zo`n goede belangenbehartiger zou zijn dan was Farmer Friendly helemaal niet nodig geweest.....
m uut m
@Noordoost
Wat een onzin.
Wij produceren te veel !
Weidezicht
@Detukkeroettwente als je het e.e.a. zo leest, lijkt het inderdaad of lto weer graag meewerkt aan stroperigheid en weer jarenlang geklets. Het pure plan van fdf zal echt niet zomaar haalbaar zijn, maar ze zijn wel degene die op dit gebied die trein in beweging hebben gezet. Echter weet je maar nooit wie de wissels en de seinen bedient. Als je 2,50 de kilo vraagt voor je vette koe, zal je nooit geen bonnetje met 2,75 de kilo krijgen. Maar als je 3,- vraagt, is de 2, 75 niet bij voorbaat onmogelijk.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!