Rijksdienst Veehouderij Ontmanteling

Even een rekenraadsel voor de ingevlogen onderbetaalde juristen welke werkzaam zijn bij rvo:

Hoeveel beschikkingen zijn er teveel uitgegeven??

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Mars2
Je neemt het getal ruim 30000

(klik om te vergroten)

Mars2
Trek van ruim 30000 het getal 24616 af
Hoeveel is de uitkomst?

(klik om te vergroten)

Vetspuit
Al 6000 stoppers?😅
Mars2
@Vetspuit Dan was het 24616 - 6000 = 18616
jg
Goed bezig!
Mars2
+4
achterhoeker2
@Mars2 Dit is weer de zoveelste "zaak" die je omhoog haalt .
Veel grote woorden van jou ,en over een tijdje blijkt dat je een rekenfout hebt gemaakt , niet goed gelezen, en/of je begrijpt de tekst niet.
Elke keer als jij weer aan de kook bent ga jij je kronkels hier neer zetten, neem een hobby doe aan sport maar stop met dingen zien, die er niet zijn.
Mars2
@achterhoeker2 Dank u voor uw vriendelijke advies.
Helaas moet ik u meedelen dat het gebaseerd is op een onjuiste diagnose.
Ik verwijs u terug naar de schoolbanken. Daarna zal ik eventuele nieuwe adviezen op inhoudelijke gronden beoordelen
Dit advies leg ik naast mij neer.
Mars2
@achterhoeker2 Wanneer je inhoudelijk op of feiten een reactie geeft krijg je een goed antwoord
Wanneer je reactie een niveau heeft onder de noemer stemmingmakerij voor er bühne dan hoop ik oprecht dat het iets toe voegt aan le eigen leven
BertK
Waar haal je het aantal van 24.616 vandaan? Volgens CBS waren er 28.840 rundveebedrijven in 2015 waarvan 1.910 kalvermesterijen. Een deel daarvan kan overlap hebben met bijvoorbeeld jongveeopfok.
Mars2
@BertK Uit het CDM advies

(klik om te vergroten)

henk van
Meerdere UBN NR op een adres wat verboden is

Boete voor runderen op andere locatie
Den Bosch – De registratie van runderen op een verkeerd adres kost een veehouder uit het Noord-Brabantse Sommelsdijk een boete van 8.000 euro, waarvan de helft voorwaardeling.
Het gerechtshof in Den Bosch bevestigde dinsdag een veroordeling uit 2010 van de rechtbank in Den Bosch.
De veehouder heeft in twee periodes tussen 2006 en 2009 volgens de rechter zeker 45 runderen op een ander adres gehouden, dan waarop ze waren geregistreerd. De dieren stonden in Lewedorp, terwijl het bedrijf van de veehouder in Sommelsdijk staat.
De rechter bleek niet gevoelig voor het argument van de advocaat van de 47-jarige veehouder dat de verkeerde registratie niet het doel had om de regels te ontduiken. Hij dacht zich aan de bedoeling van de wet te houden. Daarbij steunde de raadsvrouw op een getuigenverklaring van deskundige Wim Wismans van Dienst Regelingen.
Wismans verklaarde dat het minder gelukkig zou zijn geweest als de veehouder zijn runderen had geregistreerd op het bedrijfsnummer van de eigenaar van de stal, waar de dieren stonden. Volgens de rechter moet het veehouders duidelijk zijn, dat een UBN-nummer gekoppeld is aan één locatie en dat voor elke locatie een eigen nummer moet worden aangevraagd.
+1
Noorderling
@henk van
Je kunt wel meerdere ubn op een adres hebben.
+1
Leo,s vriend
@henk van Wel even lezen he? de dieren van die veehouder stonden op een andere locatie als geregistreerd. Op UBN xxx ,staan dieren geregistreerd, dan moeten ze daar ook staan, en niet op bedrijf met UBN YYY
+1
henk van
@Leo,s vriend Daar gaat het niet om .maar om deze zin

Volgens de rechter moet het veehouders duidelijk zijn, dat een UBN-nummer gekoppeld is aan één locatie en dat voor elke locatie een eigen nummer moet worden aangevraagd.
Mars2
@henk van Ach, die lto’s vinden dat niet zo leuk. Dat snap je toch wel
henk van
@Mars2 er zijn 5500 meer vergunningen uitgegeven dan wat de afspraak was . daar gaat ons 8,3 %
Leo,s vriend
@Mars2 och jee, weer lekker de boodschapper verketteren? Beperk je tot de boodschap zelf.
Mars2
@Leo,s vriend
1) ik ben geen voorstander van beperking van de vrijheid van meningsuiting
2)het verschijnsel meerdere ubn nummers op 1 locatie is niet uniek
3) de wetgever geeft duidelijke criteria aan
4) wanneer wettelijke criteria niet opgevolgd worden dan is het belangrijk om de boodschap en de boodschapper niet te verwisselen
5) heb eigenlijk helemaal geen zin om nog meer inhoudelijk sterke argumenten te geven
Leo,s vriend
@Mars2 In al die 5 punten geef je mij dus eigenlijk gelijk........ dank.
Leo,s vriend
@henk van Ja, daar gaat het wel om, dieren moeten aanwezig zijn op het adres waarop ze volgens UBN staan.
Ook al heeft die boer 5 vestigingen, en 5 UBNs , dier moet staan waar ze geregistreerd is.

Lijkt me ook logisch, anders zou die koe in theorie overal in NL kunnen zwerven.(zie bv v bakel, heeft overal in NL bedrijven, bij 1 UBN zou die koe in Friesland of in Limburg kunnen staan.)
henk van
BRON RVO

Voorwaarden voor een UBN
• Een UBN bestaat uit een erfperceel en de (gewas)percelen die daarbij horen. Dit wordt ook wel 'locatie' genoemd. Een erfperceel heeft een adres en is een aaneengesloten perceel waar de stal of stallen op staan. Op het erfperceel zijn de dieren permanent gehuisvest.
• Een locatie heeft een eigen adres en minimaal een eigen toegangsweg (dieren, producten, voer, hygiënemaatregelen). Ten opzichte van een andere locatie is de huisvesting en de verzorging volledig gescheiden (personeel, voer, materialen en voertuigen).
• Een erfperceel mag doorsneden worden door bijvoorbeeld een openbare weg, spoorweg of waterweg als transport tussen beide gedeeltes binnen de doorgetrokken grenzen van dat erfperceel plaatsvindt.
• Een perceel is een stuk grond van een UBN waarop een dier kan lopen/staan. Percelen bestaan dus uit (beweidbare) gewaspercelen en erfpercelen. Deze gewaspercelen zijn geregistreerd in de Basisregistratie percelen.
• Een perceel hoort maar tot een UBN. Een UBN omvat een of meer percelen.
• Het bedrijf van de dierhouder bestaat uit alle UBN's die door de houder worden beheerd en zich bevinden op het grondgebied van de Europese lidstaat.
• Bij onduidelijkheden stellen wij vast wat wel of niet bij de locatie hoort.

Twijfelt u na het lezen van deze informatie over uw eigen situatie? Stuur ons dan een situatieschets in kleur met beschrijving. Via mijnrvo.nl kunt u Digitale Post versturen. U kunt hiervoor een kaart uit Mijn percelen of bijvoorbeeld Google Maps gebruiken. De schets mag ook een eigen tekening in kleur zijn.
Noorderling
@henk van
Houdt u dieren? Op een locatie kunt u maar één UBN registreren. Wel is het mogelijk om op een locatie voor meer houders meer UBN's te registreren. Dit mag niet als er varkens op deze locatie zijn. Verder mag u als dierhouder ook meer UBN's hebben. Voorwaarde is wel dat het om verschillende locaties gaat. Zo hoeft een pensionstalhouder of managehouder maar één UBN aan te vragen voor de locatie

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0