POV, NVP en NMV aan Eerste Kamer: ‘Verwerp alstublieft de stikstofwet’

Tienduizenden Nederlandse boeren onderkennen de funeste uitwerking van de stikstofwet, met onhaalbare doelen. Dat schrijven de POV, NVP en NMV in een brief aan de leden van de Eerste Kamer. ‘Verwerp alstublieft de stikstofwet’

Deel dit topic

Reacties

+1
Mars2
En de fosfaatwet
Mars2
Maar uhhh, hoe kan de lto zeggen dat pas melders gelegaliseerd worden terwijl deze partijen zeggen dat het niet zo is??
+1
Boerbakje
Begrijp ik het goed?
De sector weer gespleten LTO voor vanwege het redden PAS melders en de hierboven genoemde tegen vanwege onhaalbare doelen.
Als dit klopt snap ik niets van LTO op korte termijn de PAS melders gered en op langere termijn net als ieder ander op het hakblok vanwege onhaalbare doelen.
Of worden PAS melders vrij gesteld van onhaalbare doelen?
Koeien boertje
@Boerbakje je begrijpt het goed!
henk van
Jammer dat LTO het niet ziet
+3
Jaap40
@henk van verlengstuk overheid
+3
John Spithoven

+1
John Spithoven
@John Spithoven
De Wsn heeft op het eerste gezicht twee positieve punten.

De drempelwaarden voor de bouw, waarbij een groot juridisch hiaat zit dat de vrijstelling alleen geldt voor de bouwfase. Planning , aan en afvoer materialen enz en gebruik gebouwde vallen buiten de vrijstelling. Daardoor is deze vrijstelling in de wet een wassen neus.

De legalisering van de PAS meldingen en vrijstellingen lijkt het tweede positieve.
Maar legalisering op deze manier zorgt voor een krimp van de sector.

Alle staarten van de PAS knelgevallen worden door de werkgroep NEMA via het CDM ingeladen in het systeem Aerius om de landelijke depositie berekening mee te maken.

Pas knelgevallen moeten ieder met een "passende beoordeling " gelegaliseerd worden.

In mijn ogen is de weg van de Wsn niet de juiste, maar zal de ruimte die in het systeem zit moeten worden gebruikt (de staarten van NEMA)

Met die ruimte zal er voor elke PAS knelgeval een passende beoordeling gemaakt moeten worden via de volgende route.
Een Aerius berekening met de laatste versie (nieuwste technieken) waarbij op hexagoon nivo een vergelijking gemaakt wordt tussen de GDN kaarten ( depositie kaarten) van heden en die ten tijde van het aanwijzingsbesluiten 1994, 2000 en 2004.

De oplossing in de Wsn gaat 100den, misschien 1000 pas meldingen niet helpen omdat er in sommige gebieden nooit geen ruimte wordt gecreëerd.

Opkoop maakt alleen ruimte in NB en Achterhoek/Gelderland.

Niet bijv in Wassenaar of NH .

En als een gecreerde piekbelaster (door bijplussen natuur) ´vrijwillig´ in aanmerking komt voor opkoop komt daar voor mij een zure bijsmaak bij de hulp voor de legalisering PAS meldingen.
Boerbakje
@John Spithoven als voor aan en afvoer bij een activiteit/bouw iets wordt gerekend.
Valt dit niet onder verkeer/transport?
John Spithoven
@Boerbakje Ook gebruik van het gebouwde is niets voor geregeld.

En diverse EU arresten geven aan dat bij een passende beoordeling voor het te bouwen bouwwerk ook alle overige zaken rondom het gebouwde mee moeten worden genomen. Dat gebeurt nu niet in de Wsn vrijstelling. En dan kun je wachten op PAS debacel 2.0.
Boerbakje
@John Spithoven Dat er voor het gebruik van het gebouwde iets gerekend gaat worden snap ik.
Maar wat betreft aan afvoer tijdens bouw gebeurt toch via bestaande infra structuur waar al iets voor wordt gerekend.
+1
John Spithoven
@Boerbakje Het betreffende arrest. Maar ook de RvS heeft bij het advies over de Wsn op bovengenoemde beschrevenen gewaarschuwd.

google.nl/url/…
cornelissen
@Boerbakje Neen ,dat is kennelijk niet zo , maar geen probleem . Op een parkeerplaats dicht in de buurt wordt het over geleden op elektrische vrachtauto's. Althans zo is het hier opgelost bij een zonneweide.
Sprak ook een ambtenaar van een gemeente in de randstad, wij geven zonder meer een vergunning af , immers voor de tijd van er ook emissie van activiteiten op het perceel. En als niemand bezwaar aantekent op dit punt wordt de vergunning definitief.
boer.
@cornelissen bij nieuwbouw maken ze gebruik van de stikstof van beweiden en bemesten.
Vandaar dat ze beweiden en bemesten vergunning vrij willen houden
crisis
Quote Reactie van @Boerbakje:
aan afvoer tijdens bouw gebeurt toch via bestaande infra structuur waar al iets voor wordt gerekend.

Verkeersbewegingen behorend bij een project tot aan eerstvolgende N-weg worden aan het project toegerekend. Daarna vallen deze weg in de reguliere verkeersstroom. Geldt overigens ook voor een melkveebedrijf.
Bartlehiemboer
[quote="@John Spithoven" p="1849516"]Een Aerius berekening met de laatste versie (nieuwste technieken) waarbij op hexagoon nivo een vergelijking gemaakt wordt tussen de GDN kaarten ( depositie kaarten) van heden en die ten tijde van het aanwijzingsbesluiten 1994, 2000 en 2004.[/quote]

Dan hierop ook de zekerheid dat die Aerius voor zo.n 15 jaar geldig is. Anders blijf je bezig.
crisis
Quote Reactie van @John Spithoven:
In mijn ogen is de weg van de Wsn niet de juiste, maar zal de ruimte die in het systeem zit moeten worden gebruikt (de staarten van NEMA)Met die ruimte zal er voor elke PAS knelgeval een passende beoordeling gemaakt moeten worden via de volgende route.

Lijkt logisch. Gaat SSC een PAS-melder juridisch ondersteunen om via deze weg een vergunning aan te vragen? Zo krijg je jurisprudentie.
henk van
Het probleem is dat veel LTO bestuurders een PAS MELDING hebben . en daarom willen ze het niet zien . en ja john heeft in deze gelijk de meeste pas melders zullen nooit gelegaliseerd worden . en let wel op de minister heeft dat zelf al aangegeven .
Mars2
@henk van Wanneer het verlangen zo groot is dat de ratio uitgeschakeld wordt moet je oppassen dat je niet drachtig ontwaakt uit je bezopen gesteldheid. Lto maakt samen met lnv een heel naar gedrocht waar veel anderen de dupe van gaan worden. Foeilelijk
cornelissen
Quote Reactie van @henk van:
Het probleem is dat veel LTO bestuurders een PAS MELDING hebben

Wel meten met twee maten ,met de fosfaatgevallen waren ze gauw klaar ,ondanks de naar nu blijkt leugenachtige toespraak van K .Romijn in Zoetermeer maart 2015.
Mars2
@cornelissen Ik heb vernomen dat er op het vlak van fosfaatrechten er wat aan het schuiven is.
BertK
@Mars2 Vertel!
Mars2
@BertK Waarom?
BertK
@Mars2 Ben niet nieuwsgierig maar weet graag wat er staat te gebeuren.
Mars2
@BertK Dat is een goede eigenschap
ted9
@Mars2 Iets met een wens een vader en een gedachte?
Weidezicht
@Mars2 wat je aan rechten hebt, snel verkopen? Of zuinig op zijn?
cornelissen
@Boerbakje verwijderd , was dubbel geplaatst

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0