Schouten handhaaft strenge Natura-2000 lijn

Minister Schouten ziet geen reden om af te wijken van de strenge Natura 2000-lijn die haar ministerie al sinds de jaren negentig volgt. Dat is af te leiden uit haar antwoorden op kamervragen van Roelof Bisschop van de SGP.

Deel dit topic

Reacties

Mars2
Het hoeft niet zo streng. Kwestie van niet willen versoepelen. Tijd voor Vollenbroek!
+4
jan.1
Waar geen wil is, is geen weg.
Mars2
@jan.1 Lnv en lto rijden op dezelfde doodlopende weg.
+1
Frans Z.
Ff wachten tot verkeer,bouw en industrie niet verder kunnen.
Regels worden dan vloeibaar,zoals de 5 km bij verkeer.
+3
rene-de-jong
Nou @HansM Hans Maljaars, daar waren de antwoorden al, geheel in lijn der verwachting.....
prikkebord.nl/topic/240541/…

Ze blijft dus aan het lijntje van de "gerenommeerde" juristen lopen, nu kunnen jullie (SGP) laten zien wat jullie waard zijn want de antwoorden zijn natuurlijk flut & ver naast de waarheid of zoals ze dat ambtelijk zeggen; "interne of externe congruentie" m.a.w. iets anders zeggen of doen dat wat je denkt, een leugen dus.

Er hoeft geen enkele procedure bij het Hof gevoerd te worden voor duidelijkheid.

Vraag als eerste maar eens welk arrest uit Frankrijk ze bedoeld want het Hof is al sinds 2007 zeer rechtlijnig en helder. Ik vermoed dat ze een Arrest uit Griekenland bedoeld die één van de 'gerenommeerde' Juristen ook opnoemde en ik citeer deze man letterlijk:

C.W. Backes:
"Het Hof zegt daar (in mijn eigen vertaling uit het Frans): “ro 86 Bovendien zijn deze maatregelen onvolledig omdat zij geen instandhoudingsmaatregelen omvatten die systematisch zijn vastgesteld op basis van de ecologische vereisten van elke soort en elk type habitat dat in elk van de betwiste GCB's aanwezig is.” (geel gemarkeerd door mij). Als je dit letterlijk leest en uit het verband van de uitspraak rukt, dan lijkt er geen mogelijkheid meer om een van de Commissie en de ABRvS afwijkende opvatting te verdedigen. "
einde citaat.

Maar misschien is dat het, de nieuwe juridische basis; iets letterlijk lezen en uit het verband rukken. Zo maak je gewoon zelf je eigen rechtspraak.

LNV en de juridische kliek draait jullie andermaal een loer; grotere lariekoek bestaat er gewoon niet. Het zijn grote domkoppen bij het HvJEU ieder land zou het zo als LNV moeten doen, gewoon niks van alle Arresten aantrekken en er een puinhoop van maken.

Maar het is voorspeld Hans, de manier van vragen was poeslief dan kun je dit verwachten.
+1
HansM
@rene-de-jong Wees blij dat er vragen over gesteld worden. We hebben eerder een amendement ingediend om de gebiedsbescherming te beperken tot de habitats en soorten waarvoor de gebieden zijn aangewezen. Die heeft het mede doordat de PVV het liet afweten niet gehaald. We blijven kijken wat we kunnen doen. Je moet het zien als judo: eerst meebewegen en dan vloeren 😉
producent
Ik had al geen goed gevoel bij Ingrid Thijssen, net eens gezocht en je komt ze nu overal tegen,
de D66 clan.
dagelijksestandaard.nl/2020/02/…
Ingrid Thijssen stapt van de ceo-positie bij belastinggeld slurpende Alliander, over naar de voorzittersrol bij mega lobbyclub VNO-NCW! Voorganger Hans de Boer was toch iets te wit en te man. Oh en VNO-NCW vindt ook ineens duurzaamheid heel belangrijk, leuk!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0