Ouwehand: PvdD is klaar om mee te regeren

De Partij voor de Dieren is bereid om mee te gaan regeren. Tot nu toe hield lijsttrekker Esther Ouwehand de boot af. Maar onder invloed van de coronaccrisis ziet zij toch mogelijkheden voor een groen en progressief kabinet.

Ouwehand zei een paar maanden geleden nog dat haar partij niet zo nodig in een regering hoeft, omdat PvdD een actiepartij is. Maar in deze coronatijd zijn veel partijen anders gaan denken over bijvoorbeeld zoönosen, infectieziekten die van dier op mens overspringen, merkt ze in de Tweede Kamer.

Aanjager in de Tweede Kamer
Dit geeft haar de hoop dat ze een forse krimp van het aantal dieren in de veehouderij kan afdwingen, zei Ouwehand in het tv-programma Buitenhof. "De Partij voor de Dieren is klaar om te regeren. De vraag is alleen of andere partijen klaar zijn om met ons te regeren."
Naar haar idee zijn de perspectieven daarop hoopgevender geworden. Maar als de aanpak van de bioindustrie geen prioriteit krijgt "blijven wij de aanjager in de Tweede Kamer."

Ouwehand zegt bereid te zijn om compromissen te sluiten in een formatie. Zo wil ze praten over een inkrimping van de veestapel van 50 procent "in één mooie grote stap". In het verkiezingsprogramma spreekt de Partij voor de Dieren nog over een inkrimping van 75 procent.

Deel dit topic

Reacties

+3
Grasbaal
Je moet maar durven, de huidige Corona crisis misbruiken om je eigen (on)gelijk te promoten. Als ze echt mag meeregeren maak dan je borst maar nat....
+5
mlkvhoudr
@Grasbaal kijk eigenlijk nooit Buitenhof maar zapte er langs vandaag, een viroloog die vond dat de regering alles fout had gedaan, eerst hadden de oudjes gevaccineerd moeten worden en toen zag ik mevr Ouwehand zitten, zo n erge hekel aan mezelf heb ik nog niet dat ik daar naar ga zitten luisteren 😆

Dus nu weet ik hoe je enorm lekker lamsvlees op de BBQ maakt RTL 5 meen ik😅
+4
Grasbaal
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
zo n erge hekel aan mezelf heb ik nog niet dat ik daar naar ga zitten luisteren

Daarom is het zo belangrijk dat mensen zoals Jan Cees Vogelaar, Eline Vedder, Jaco Geurts, Hans Maljaars, Femke Wiersma of Nynke Koopmans in de Tweede kamer komen. Je mag dus al heel blij als er 1 of 2 van dit rijtje zover komen....
+1
Melkweb
@Grasbaal je moet niet op personen vertrouwen alsof deze alles kunnen keren, partijen hebben invloed niet de personen
+2
Coen
@Melkweb , VVD en CDA zijn ook grote aanhangers van Agenda2030, The Great Reset en BuildBackBetter, dan is het snel met onze Veehouderij in NL afgelopen.
+3
Porky
@Melkweb oooooh ,waarom heeft het CDA dan niets gedaan aan de ramp met de kindertoeslag? Als Pieter Omtzigt de boel niet had openbaard had het lekker door geëtterd , want ook de nationale leugenaar rutte( die ook al 3 jaar wist dat het fout zat) hield lekker zn bek dicht, nee het heeft niks met partijen te maken ,het draaid om het poppetje die er zitten.
yeti
@Melkweb aanvulling: ambtenaren maken de dienst uit.
+6
pink
@Grasbaal Het was overigens een slecht intervieuw van de NOS verslaggever, hij gaf haar een compliment dat ze de corona pandemie had voorspeld. Dit was een enorm verschil met vorige week toen thierry Boudet er zat, die zeer kritisch werd bevraagd en niet serieus werd genomen. De bewering NOS = Fake nieuws roepen ze op deze manier over zich zelf af.
mlkvhoudr
@pink Buitenhof is VPRO dat is nog een stuk verder naar links
+1
robbies
@mlkvhoudr dat is zo ver naar links dat het bijna weer rechts is
Melkboer16
Links progressief dan is het land zo failliet!
+2
kanniewaarzijn
@Melkboer16 Ik denk soms ook wel eens: laat Groen Links en de PvdD maar een poosje regeren. Zijn we daarna in één keer van het hele gezever af, dat is de kortste klap.
+1
klompen
@kanniewaarzijn en een ander de brokstukken opruimen?
kanniewaarzijn
Met z'n allen weer opbouwen. Dat is beter dan toezien hoe alles naar de sodemieter gaat (wat overigens nu ook gebeurt, maar dan langzamer).
Zwaagdijk
@kanniewaarzijn heb je wel gelijk in, maar dan verdwijnen er heel snel heel veel landbouw.
kanniewaarzijn
@Zwaagdijk Alleen veehouderij zullen ze vanaf willen. Maar dan komen ze erachter dat ze meststoffen tekort komen voor hun plantaardige voeding.
Leo,s vriend
@kanniewaarzijn vergeet dan kunstmest en gewasbescherming niet, ook de gangbare plantaardige sector wordt dan gesloopt.
+2
Melkboer16
@klompen het vorige progressieve (den Uyl) was midden jaren 70 ergens en daar hebben we 40 jaar over gedaan om daarvan de schade op te ruimen!
Als je de kans geeft dan zetten zij de inkrimping in gang en dan mag het volgende rechtse kabinet het uitvoeren want zo werkt de democratie.
Albert Altena
@Melkboer16 Voor vele miljarden gas verkocht !!!!!!!!!!!!!!!!
+3
Melkboer16
@Albert Altena ja dat hebben we opgemaakt en daar hebben heel veel buitenlanders mee geholpen!
In Noorwegen hebben ze dat vee beter geregeld en is dat geld niet op.
Den Uyl dacht dat het niet op kon en bleef uitdelen.
SP en GroenLinks zijn nog erger en PvdD die weten niet eens wat werken is. Wel uitgeven maar verdienen ho maar!
Melkweb
Alles hangt af of links een pact willen vormen of niet. Persoonlijk denk ik dat de eigen ego's daar te groot voor zijn. Maar we kunnen alleen die kansen verkleinen door collectief ook een pact te vormen door 1 of 2 misschien 3 partijen te steunen ofschoon je de "wind" ook niet tegen kunt houden. Wat komt dat komt en dat heeft ook weer kansen en ook zijn onmogelijkheden.
Melkweb
@Grasbaal je moet niet op personen vertrouwen alsof deze alles kunnen keren, partijen hebben invloed niet de personen.
Grasbaal
Quote Reactie van @Melkweb:
partijen hebben invloed niet de personen.

Uiteindelijk zijn het de mensen die het beleid in een partij bepalen. En nieuwe mensen zullen daar langzaam in moeten groeien. Niet in een dag alles willen veranderen.
hans1980
Laat Pvdd de minister van landbouw maar leveren , wel warm saneren dan
+2
weurding
In Zeist had groenlinks een trollenleger op touw gezet om bepaalde standpunten er door te drukken, PvdD heb ik niks hoger, kunnen niet op een normale manier hun winst behalen
+1
Kringloper
@weurding Zaterdag was ze op de radio bij kopspijkers, en wat zij die trut. regenwouden worden gekapt voor de productie van palmolie en soja, wat allemaal naar de veeindustrie gaat! In plaats van margarine en soja burgers. Dat wijf kan liegen dat ze scheel ziet.
Mars2
@Kringloper Ach, dat zegt de grootste belangenbehartiger van Nederland ook.
+1
En daar is ie dan....

De link met de zoonosen reclame van wakker dier...

Walgelijk!!
+2
groeier
Quote Reactie van @gert-jan-klaassen:
De link met de zoonosen reclame van wakker dier...

Een ieder weet dat overvolle steden en de giga reisbewegingen van de laatste jaren de oorzaak zijn. Die vrouw heeft enkel een eng plan in haar hoofd met een groep in de samenleving, is daarom ook geestesziek. De landbouw en LTO moeten daarover nu direct aan de bel trekken, voordat te laat is.
jan.1
Ze promoot en ondersteund het binnen dringen van dieren activisten in boerderijen.......
+2
de jonge
En waar ik dan niet bij kan... toen pim fortuyn kwam ,zat iedereen als een bok op de haverkist om hem zwart te praten om te proberen hem zodoende ongeloofwaardig te laten lijken,we weten allemaal wat er is gebeurt. En met een partij als de pvdd is er niet 1 iemand van de gezeten partijen die met onderbouwingen de onwaarheden die deze partij steeds de lucht ingooid terecht heeft gewezen. het is dan dus aan de gezetenen in de politiek te danken dat de gemiddelde burgers deze praatjes daadwerkelijk gelooft en wij als sector met scheve ogen aan worden gekeken als klimaatvervuilers en dierenmishandelaars en weet al niet meer. waar is de politiek de afgelopen jaren geweest om de beeldvervorming die mede dankzij deze partij is neergezet terecht te wijzen?
+2
Weidezicht
@de jonge de meeste partijen hebben zelfde doel als PvdD. Dus die vinden het wel prima wat die zure haring roept.
Limburgs boertje
Dit TOPPIC is fake news
weurding
nos.nl/artikel/…
Als je dan weer zoiets leest.... ga je toch echt in de complottheorieën geloven 😊
kanniewaarzijn
@weurding "Wetenschap" op bestelling, waar kennen we dat ook alweer van!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij , groen , partij voor de dieren , dieren , pvdd , tweede kamer , veestapel en formatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!