'LTO Noord-projecten staan in dienst van de ondernemers'

Naar aanleiding van een column op de Agrio-websites over de verwevenheid tussen LTO en de overheid, kwamen er tientallen berichten binnen bij LTO Noord. Voorzitter Dirk Bruins voelde daarom de behoefte om te reageren en uit te leggen hoe de lobby werkt.

Deel dit topic

Reacties

Mars2
Oeps. Angst als basis is niet best. Ik kan honderduizenden mogelijke problemen bedenken. Overal een pilot voor starten om de periferie aan het vreten te houden? Kostprijs Dirk!! Daar draait het om. Het is leuk massa’s aan het werk te houden als een soort sociale werkplaats maar laat dat maar lekker over aan andere instanties
puntertje
Samengevat: ´We hebben het wat anders ingekleed maar feitelijk veranderd er niets want we waren al fantastisch bezig´.
Mars2
Lto leeft van problemen. Dan wil je geen oplossing
De rest van de clubs leeft van het probleem lto
En zo houden de belangenorganisaties elkaar bezig ipv een helder doel na te streven
Het duurt nog wel even voor de gemiddelde boer dat begrijpt
+4
Jannus
Quote Reactie van @Mars2:
de gemiddelde boer dat begrijpt

U is bovengemiddeld neem ik aan..
Mars2
@Jannus weet ik niet
+1
kanniewaarzijn
@Jannus Wat mij betreft mochten er meer als Mars2 zijn!
Jannus
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Mars2 zijn!

Van mij ook,klinkt wel erg ver weg trouwens als je dat opgevallen is.....
+2
Jan-T
Wat ik mij nu afvraag als LTO de belangen behartiger wil zijn.
Dan kan dat natuurlijk.
Maar waar voor heb je daar projecten voor nodig als belangen behartiger.

Ik weet het niet hoor maar de bouwbonden CNV, FNV, zwartekorps die doen toch ook niet in projecten, maar in assistentie bij juridische conflicten over arbeidsvoorwaarden etc.

Waarom moet LTO dan in projecten doen.
Dat ze informatie willen halen en brengen dat kan en mag.

Maar daar voor financiering krijgen van.... volgens mij kan dat niet.
De ruif staat dan in het verkeerde voerhok.????
Leo,s vriend
@Jan-T Dat zijn werknemersorganisaties, hier hebben we het over een werkgeversorganisatie, google eens op MKB Nederland, ook een werkgeversorganisatie, en tot je verbazing misschien hebben ze daar ook een projectentak..............
+3
Jan S
De column waar dit een reaktie op is, is veel interessanter.
melkvee.nl/artikel/…

Citaatje:
" LTO Noord legitimeert het project met de zin: Dat de noodzaak om in beweging te komen voelbaar is in de sector, blijkt wel uit de 150 aanmeldingen voor Netwerk Praktijkbedrijven. Daar begint het een beetje te knellen. De noodzaak van wie? Het ministerie van LNV betaalt het hele circus vanuit de klimaatagenda. Dat geld gaat niet naar boeren maar naar projectorganisaties. In dit geval LTO Noord Projecten. Die houden daar weer mooi wat mensen mee aan het werk. En ook daar is op zich niets mis mee, maar het knelt wel met het opkomen voor boeren als belangenbehartiger. Als je als belangenorganisatie ook graag projecten wil binnen halen, zit je met twee petten op aan tafel bij de onderhandelingen in Den Haag.

LTO soleert


Van LTO is al langer duidelijk dat ze de goede relatie met Den Haag graag in stand wil houden. Daarom botste het ook binnen het Landbouwcollectief met de vakbonden en FDF die een meer zuivere belangenbehartiging voorstaan. En vergis je niet, het ministerie heeft belangenbehartigers nodig om de politieke agenda voor elkaar te krijgen. Daarom was het ook lastig voor het ministerie toen er een Landbouwcollectief was en de sector met één mond sprak. Nu LTO weer soleert kan het ministerie weer verder met haar agenda en zo draagt LTO bij aan de uitvoering van de politieke visie."
sorry
Schakel een keer een expert/jurist in ...ipv alles maar te faciliteren.....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0