Na ‘code rood’ sneeuwjacht volgt waarschijnlijk heftige koudegolf

Alleen februari 2012 is tot nu toe deze eeuw te vergelijken met de komende koudegolf
Na sneeuwjacht volgt waarschijnlijk heftige koudegolf

Deel dit topic Na ‘code rood’ sneeuwjacht volgt waarschijnlijk heftige koudegolf (boerenweer.nl)

Na de sneeuwjacht van vanavond, morgen en maandag volgt een koudegolf, die in de 21ste eeuw alleen te vergelijken is met februari 2012. Het zwaartepunt ligt deze keer waarschijnlijk niet in Noord-Nederland maar in Oost-Nederland. Langs de zuidgrens wordt de kou gematigd.

 Rijksoverheid: Alléén sneeuwballengevecht met eigen huishouden of één vriend (bd.nl)

De Rijksoverheid heeft in verband met het verwachte winterweer nieuwe regels opgesteld voor sneeuwliefhebbers in coronatijd. Zo wordt het afgeraden om een sneeuwballengevecht met een ander huishouden te organiseren. ‘Ook bij het genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en uw reisbewegingen te beperken’, valt te lezen in het nieuwe advies.

 Live | Zondag code rood voor heel Nederland (parool.nl)

Alle weermodellen en meteorologen zijn het eens: het gaat dit weekend flink sneeuwen en het wordt ijskoud in Nederland. Lees er alles over in dit liveblog. Heb je tips of leuk beeldmateriaal? Mail naar nieuwsdienst@parool.nl.

 Zondag code rood: sneeuwjacht en snijdende kou verwacht in Brabant (omroepbrabant.nl)

Voor zondag geldt code rood in heel Nederland. Dat meldt het KNMI. Vanwege de verwachte sneeuwval is dit het geval. Zaterdagavond gaat het in het zuiden sneeuwen, in het zuidoosten is ook ijzel mogelijk. Komende nacht en zondag overdag breidt de sneeuw zich noordwaarts uit over de rest van het land.

 Zondag in hele land code rood door slecht weer, kou en ijsduinen (gelderlander.nl)

Het KNMI heeft voor zondag voor het hele land code rood uitgeroepen. Dit in verband met slecht zicht, snijdende kou en de kans op vorming van ‘verkeersbelemmerende‘ sneeuwduinen.

 KNMI kondigt voor zondag code rood aan; snijdende kou, veel wind, en vooral: veel sneeuw (trouw.nl)

Het KNMI heeft voor zondag voor het hele land code rood uitgeroepen. Dit in verband met slecht zicht, snijdende kou en de kans op vorming van “verkeersbelemmerende” sneeuwduinen.

 Albert Heijn bezorgt zondag geen boodschappen vanwege sneeuwval (nu.nl)

Albert Heijn ziet vanwege de verwachte sneeuwval zondag af van het bezorgen van reeds geplaatste bestellingen van boodschappen. Het is volgens de supermarktketen gezien de omstandigheden niet verantwoord om bezorgers de weg op te sturen.

 Zondag in hele land code rood vanwege sneeuwjacht (parool.nl)

Het KNMI heeft voor zondag voor het hele land code rood uitgeroepen. Dit in verband met slecht zicht, snijdende kou en de kans op vorming van ‘verkeersbelemmerende’ sneeuwduinen.

BoerEnWeer

Laatste  |  

Reacties

labella
Hey, boerenweer wordt ook eindelijk een keer wakker.
+9
Grasbaal
Overheid slaat nu echt door: Rijksoverheid: Alléén sneeuwballengevecht met eigen huishouden of één vriend: gelderlander.nl/binnenland/…
+4
paul1
@Grasbaal mag het ook een vriendin zijn ?
+7
Weidezicht
@paul1 nee. Die moet je bewaren voor NA het sneeuwballengevecht. Om weer op te warmen......
+11
weurding
@paul1 die houden niet van koude ballen
+4
labella
@weurding hoe strenger de vorst, hoe kleiner de worst.
Mars2
@Grasbaal Eerder kwam de Rijksoverheid nog met nieuwe richtlijnen voor het kijken van voetbalwedstrijden in huiselijke kring. Daarbij zaten een paar regels die voor flink wat lacherige reacties zorgden op social media. Zo werd er voorgesteld om bij een doelpunten niet te schreeuwen, maar te dansen of springen. Een ratel is volgens Rijksoverheid ook een uitstekend middel om ‘coronaproof’ voetbal te kunnen kijken.
ted9
@Mars2 Daarom wie daar werkt kun je niet serieus nemen.
Detukkeroettwente
@Grasbaal De ME uut duutslaand is al onderweg, Den Haag spoort niet meer.
+1
@Grasbaal We moeten natuurlijk wel oppassen met deze nieuwe virusmutant , deze schaats gekte Elfstedentocht mutant , is natuurlijk wel heel gevaarlijk voor de mens , want voor deze mutant bestaat nog geen vaccin die deze ziekte tegen houd .
Wel is het zo ,dat uit mijn onderzoek en ervaring daarin deze virus vanzelf overgaat als de elf steden verreden is en of dooi heeft toegeslagen .
langeslagdiesel
@Hans is Hobby boer virus remmer heet Boomsma.🤫
+2
@langeslagdiesel Voor mij Sonnema Beerenburg .
langeslagdiesel
@Hans is Hobby boer werkt ook goed met dit weer.
langeslagdiesel
Het gras is hier nog nooit zo groen geweest in februari. Het groeit al! 5 graden boven nul nu, en een paar spatjes regen. De beer ligt nog lekker te slapen.
Melkboer16
@langeslagdiesel gelukkig komt er een pak sneeuw op dat isoleert goed!
Ook mooi tegen de droogte, langzaam in laten trekken
+3
langeslagdiesel
@Melkboer16 pak sneeuw?.? Die paar cm ?? Weerbericht krabbelt al dagen terug. Weer een hoop lawaai makerij tot nu toe.
+7
ted9
@langeslagdiesel Ik zou zeggen zet de stalgordijnen op de zomerstand. Over een dag of wat hoor ik graag hoe het gaat. Als je dan nog tijd hebt om te reageren.
langeslagdiesel
@ted9 het zal mij niet verbazen als bij menig stal de afrol mechanieken vast gerot zitten. En mijn stalletje voor mijn 2 Vlaams / Franse hangoren staat dik in het stro. Ik ben altijd al sceptisch geweest over de moderne doorwaai stal. En heb dat OOK hier nooit onder stoelen of banken gestoken. Wat me wel altijd opvalt is dat we op het werk voor de winter maanden echt NOOIT een Heater voor onderhoud of inspectie krijgen. Maar als het echt vriest moet je ze bij bosjes ophalen bij de boeren omdat ze geen tijd meer hebben om ze te brengen. Want ze doen het niet, en de boel is bevroren. Dus ik weet niet wat je precies bedoelt met je geprikkelde opmerking.
+3
jehan
Ik erger me soms mateloos aan de voorzorgmaatregelen die er genomen worden als er een of andere weerprofeet iets praat van sneeuw en vorst ...
labella
@jehan ik hoop voor jou dat ik er met mijn verwachting helemaal naast zit.
+4
jehan
@labella het is winter en dan kun je zoiets verwachten ..laatst hoorde ik reinier van de berg zeggen in nederland komt er geen sneeuw meer en vorst ook niet ..nog geen 4 weken later gaan alle alarm bellen rinkelen want we krijgen misschen wel 10tot 20 centimeter sneeuw en misschien wel 10 graden vorst ..
+4
ted9
@jehan Het is minder werk te voorkomen dat je een leiding dicht vriest dan dat je hem weer dooi moet zien te krijgen.
jehan
Maar om nu zoals ik straks op de radio hoorde voetbal wedstrijden al niet door te laten gaan om dat ze slecht weer verwachten ..kom nou we zijn toch geen watjes
+16
weurding
Rutte en wilders kunnen overigens prima samenwerken.....

(klik om te vergroten)

jehan
@weurding hahaha
+7
arie.j
Vroeger kon men er ook wat van hoor.
Hier onder een officiële bekendmaking van het gemeentebestuur van Bleskensgraaf uit januari 1841, De jongedochters hadden het zwaar te verduren.😃
(Terwille van de leesbaarheid een letterlijke transcriptie )
Publicatie van het Gemeente bestuur van Bleskensgraaf.

Burgemeester en Assessoren der Gemeente van Bleskensgraaf, hebben met leedwezen en verontwaardiging, de verregaande baldadigheden vernomen ,welke op Dingsdag den 26e dezer maand, alhier hebbende plaats gehad. Eenige losbandigen en alle orde verguizenden hebben kunnen goed vinden, om de jonge dochters, welke zich naar de cathechisatie wilden begeven te verschrikken en mededoogenloos met sneeuwballen te werpen, en zelfs dat misdrijf tot in de kerk zelve voort te zetten, zoodat de leeraar zelfs nog moest behulpzaam wezen, de zitplaatsen van de teekenen der baldadigheid te zuiveren.
Het is alleenlijk aan de toegevendheid van de ouders en aanverwanten, dier alzoo mishandelden jongelieden te danken, dat een gestreng onderzoek omtrent die daadzaken is achter gebleven. Aan hetwelk evenwel de verplichting van het plaatselijk bestuur niet wegneemt, om naar vermogen het hervatten dier ergelijke toonelen voor te komen, en door openlijken bekendmaking, die onbedachten, welke zich zoover konden vergeten ten ernstigen te waarschuwen niet alleen, maar ook gestrengelijk te verbieden, om wie het ook zijn moge, het onbelemmerd gebruik van den openbare weg te betwisten, en waardoor ook te beleedigen.
Dat elk die zich daaraan schuldig maakte, de slechtheid zijner handelwijze gevoele, en liever terug denke op den zegen des Hemels, in de afwending der gevaren, welke deze streken nog zoo kort geleden bedreigden, dan als een hoop baldadigen anderen te verontrusten, en tot zelfs in het Godshuis te vervolgen.
Doch ook zij hiermede plegtig verzekerd, dat na dezen elk die zich aan onbetamelijkheid overgeeft, de strengheid der wet ondervinde, en aan de Justitie zal worden kenbaar gemaakt.
Zullende van nu voortaan, meer dan gewoonlijk op alles worden gelet, en het bekend worden der namen, alleen genoegzaam zijn, om de straf te doen neder komen op hen welke die verdienen en alsdan aan het lot worden overgelaten, dat hun gewisselijk achtervolge zal.
De ouders zijn verantwoordelijk voor hunne minderjarige kinderen in het dragen der kosten, welke boven de toepassing der wet, op den schuldigen door den regter worden opgelegd.

Geteekend Bleskensgraaf, den 30 januari 1841
kanniewaarzijn
@arie.j Schitterend!
+1
Realisme
@arie.j wil je dat volgende keer wel laten Arie😜 meisjes plagen zoentjes vragen😉
a3vandiejen
@arie.j Dit verhaal kende ik niet van Bleskensgraaf.
+1
Kramer U800
Hier is nog geen micrometer sneeuw gevallen hoor, het waait allemaal over...
+1
langeslagdiesel
@Kramer U800 hier ook niet, en er gaat niks vallen ook als ik buienradar mag geloven. Het vriest hier niet eens. En een beetje wind ben we hier wel gewent aan de kust.
Weidezicht
@langeslagdiesel nou we zullen je morgen weer horen. Vind het hier maar hondeweer.
langeslagdiesel
@Weidezicht ok. Hier ben ik weer. 1A 1,5 cm sneeuw. En krap aan een graad onder nul. En ja de nodige wind uit een vreemde hoek. Dus nog niet echt spannend of zo.
Weidezicht
@langeslagdiesel hier cm of 8 gevallen, dwarrelt nog steeds wat voorbij. Stevige wind, inderdaad uit rare hoek.
+2
Weidezicht
@Weidezicht

  (klik om te vergroten)

  (klik om te vergroten)

  +2
  labella
  @Weidezicht hier inmiddels 25-30cm en sneeuwduinen van een meter hoog.

  (klik om te vergroten)

  labella
  @labella nog meer sneeuw

  (klik om te vergroten)

  +1
  BoerBart
  @labella

  (klik om te vergroten)

  +1
  BoerBart
  @BoerBart

  (klik om te vergroten)

  +10
  mdoornekamp
  @langeslagdiesel mooi werkbaar weer

  (klik om te vergroten)

  Vollenbroek_Lars
  @langeslagdiesel Hier is het anders aardig wit aan het worden.
  diekman
  @Vollenbroek_Lars Achterhoek sneeuw met duinen op de weg van een meter. Allemaal stuifsneeuw.
  +1
  labella
  @diekman hier ook . ik kan de deur niet meer uit, sneeuwduinen van 75 cm voor beide buitendeuren.
  weurding
  @labella hier valt het mee, nog wel
  labella
  @weurding de hoeveelheid valt tegen maar alles waait aan duinen. In de stal ook een sneeuwbende ik dacht dat ik de stal goed dichtgemaakt had maar alle sneeuw vliegt onder de lichtkoepel door naar binnen.
  +1
  pietjepuk
  @labella Hier ook komt langs de nok binnengewaaid. Daar dooit het en komt het op de koeien en in de boxen. Boxen worden al aardig nat. 😒
  +5
  Nevergiveup
  Tjonge wat veel sneeuw

  (klik om te vergroten)

  +1
  arie.j
  Quote Reactie van @Nevergiveup:
  Tjonge wat veel sneeuw

  Rotterdam gisteren hooguit 2mm neerslag gevallen.
  Plaatjes zal toch ergens anders vandaan moeten gekomen zijn 😁
  +1
  weurding
  @arie.j en sneeuwt nog

  (klik om te vergroten)

  Onze voordeur
  arie.j
  Quote Reactie van @weurding:
  @arie.j en sneeuwt nog

  Nou hier komt de zon er voorzichtig wat door.
  Maar zonder dollen, in Rotterdam is de laatste 48 zo ongeveer het minste aantal mm neerslag van Nederland gevallen
  Maar stuifsneeuw is soms wel bar lastig
  Vollenbroek_Lars
  @arie.j hier ligt anders een best beetje en het sneeuwt nog vanavond en vannacht mogen we weer. In omgeving Twente

  (klik om te vergroten)

  labella
  na een mislukte poging van de gemeente gisteravond om de sneeuwduinen van de weg te schuiven, nu de loonwerker met de shovel aan het scheppen.
  +1
  Melkveehouder6
  @labella mogen ze hier ook wel doen. Vanmorgen de jongste met tractor naar school gebracht maar in het dorp niet een straat die een beetje behoorlijk te rijden was. Auto's reden met 15- 20 km/h door de straat. Sneeuw hebben ze wel geschoven en gestrooid maar de ijzel die er voor gevallen was zit gewoon nog op de weg. vierwielaandrijving was geen overbodige luxe.
  Parkeerplaats van de supermarkt wouden ze ook gaan schoonmaken met rubber schaaf, zijn toch maar met een schovelbakje begonnen om het ijs eraf te krijgen.
  pietjepuk
  @Melkveehouder6 Volgens mij heeft het hier niet geijzeld maar toch licht er ijs onder de sneeuw. Komt omdat de grond nog niet bevroren was dus is de sneeuw van onderaf wat gedooid.
  bas101
  Heb mn tractoren in de Achterhoek staan , heb vrijdag van alle watergekoelde tractoren koelwater gemeten , sommige zitten rond de - 15 C andere rond de -20 C , weerberichten vanuit Duitsland voorspellen rampscenario s van temperaturen tussen de -20 Cen - 25 C boven t sneeuwdek , ga er vanuit dat mn motoren niet direct kapot vriezen , t koelwater zal eerder bros worden ipv stijf te bevriezen wanneer t de temperatuur bereikt ?
  langeslagdiesel
  Was vanmiddag al weer bijna 1 graad boven nul. Zonnetje er bij. Wat wil je nog meer.😎
  « Terug naar discussielijst

  Deze site mist jouw kennis en inzicht

  Hebben de trefwoorden boerenweer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!