Toch beroepsverbod bij opkoop van veehouderijen

Een veehouderij met dieren zonder productierechten die meedoet aan regeling gerichte opkoop mag zich niet meer elders in Nederland vestigen. Dat schrijft Carola Schouten in een brief over de ‘Gerichte opkoop van veehouderijlocaties’ aan de Tweede Kamer.

Deel dit topic

Reacties

Gerrit v Schaick
Zo das motie 1 die niet is verwerkt..
hoe zal het met de rest van de moties en amendementen gaan?
matt
@Gerrit v Schaick denk nog eens goed lezen,gaat over bedrijven waar geen
dierrechten doorgehaald worden.

Zoals ik het lees geld dit niet voor bedrijven die nu,dieren houden waar dierrechten voor nodig zijn.
Gerrit v Schaick
@matt klopt toen ik deze reactie schreef had ik alleen nog de titel gelezen... maar goed kalveren en geiten bedrijven zijn er ook nog wel wat
Frans Z.
Welja,de verontwaardiging is geluuwd en we jassen het beroepsverbod er zo weer in.
+7
labella
Het is een vies vals kreng.
weurding
@labella het ergste is dat het er steeds meer op gaat lijken dat smorkie klaver gelijk krijgt met : het gaat jullie raken...
+1
Bartlehiemboer
@weurding Dat kon je toch zien toen op Malieveld. De Groot en Klaver hadden hun mond voorbij gepraat. Schouten en de rest wilden de boeren er eerst aan laten wennen. Zal een psychiater hun wel hebben verteld het zo aan te pakken. Maar vlak voor het Malieveld waren waarschijnlijk net gesprekken geweest de boeren op te ruimen. Vind wel dat de boeren goede weerstand (hebben) geboden. In het begin dachten ze ons zo wel weg te kunnen vegen. Doel zal er wel komen maar we mogen wel trots zijn op ons zelf
labella
@weurding ik vrees het ook.
BertK
Ze snapt het niet. Of ik niet. Zonder produktie-rechten kan je geen dieren houden.
Gerrit v Schaick
@BertK geiten schapen paarden kamelen enz
oubi
@Gerrit v Schaick en vooral kalveren......
+1
puntertje
´Een veehouderij´ kun je niet een beroepsverbod opleggen. Maar wat in de regelgeving wordt geflanst is dat je niet het opkoop geld in een herinvesteringsreserve mag doen. Dus verplicht aftikken bij de fiscus. Ze willen de ´ruimte´ nou eenmaal gratis pakken.
jan w
@puntertje
En dan krijg je het zelfde als bij de varkens. De waarde van de gebouwen ligt voor de opkoopregeling een stuk lager dan dat de belastingsdienst mee werkt. Zo maak je winst en kun je het geld van de opkoopregeling zo weer naar de belastingsdienst brengen en de veehouder blijft met schulden achter.
jg
Oh heerlijk leven de naïeve.....
demelkboer
Dit geldt alleen voor kalveren geiten buffels en kamelen bedrijven
j h p
Dat beroepsverbod zei toch al niet zoveel, eentje die wel opgekocht wil worden en in NL verder wil kunnen ze toch eerst ook links laten liggen, het van tafel halen was heel goedkoop wisselgeld.
ted9
Echt een vrij land.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0