Jan Cees Vogelaar: ‘Handelen SGP is boerenverraad’

De redactie van Agrio telt af naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. In de eerste aflevering van ‘Aftellen naar de verkiezingen’ spreekt politiek redacteur Wim van Gruisen met Jan Cees Vogelaar van JA21.

Deel dit topic

Reacties

+2
Mars2
AH melk is het kindje van JC
Beter dan bio!!
Voor kringlooplandbouw is geen markt👍
Fff voor meer dan een miljoen extra grond aanschaffen vindt hij wel een goed plan
Is daar wel een verdienmodel voor wanneer je hypotheek dubbel zo groot wordt om aan zijn definitie te voldoen)
Mars2
@Mars2 ongeveer een derde

(klik om te vergroten)

+3
PIONIER
Hahaha. 37 partijen in de race. een na oorlogs record en JA21 denkt het te gaan maken?????? Splinterpartij. Net als de laatste 27.
arie.j
Quote Reactie van @PIONIER:
Hahaha. 37 partijen in de race. een na oorlogs record en JA21 denkt het te gaan maken?????? Splinterpartij. Net als de laatste 27.

Oorzaak van het huidige politiek onvermogen noemt met de versplintering.
En vervolgens wordt het zoveelste onbekende partijtje opgericht
Rutte zal er wel plezier om hebben.
+1
PIONIER
@arie.j M.a.w, iedereen denkt het beter weten maar als dat werkelijk zo is waarom komt er dan geen flikker van die splinterpartijen terecht?
+8
Melkboer16
@PIONIER je slaat de spijker op de kop! Als we als landbouw wat willen dan zal je toch bij cda vvd moeten zijn!
Met @JanCees en Ja21 komen we nog verder van huis
+7
Koeien boertje
@Melkboer16 CDA VVD, die 2 ruilen ons zo als wisselgeld in.
+7
Coen
@Koeien boertje , klopt, hun papieren programma’s ogen mooi maar bij meeregeren blijft er van hun programmapunten weinig tot niets staan omdat ze dan vooraf allemaal zijn gebrainwashed richting Agenda2030, The Great Reset en BuildBackBetter.
oubi
@Coen en op wie dan wel stemmen als boer?
Coen
@oubi , bundeling is voor onze sector nu absolute noodzaak, dus komende tijd BBB en JA21 maar eens bevragen of ze een goede luis in de pels kunnen worden.
Melkweb
@Coen vul het zelf maar in, hun antwoord kun je wel raden
+3
Melkweb
@PIONIER a: zit geen eendracht in, zijn bij elkaar gezochte mensen met ieder een specialiteit maar wel met oogkleppen op.
B: op emotie bouw je geen algemeen beleid. Je zal en moet een partijprogramma moeten hebben voor alle Nederlanders, niet op of voor een bepaalde groep
+1
JanCees
Jaap40
@JanCees ah concept vwb grond .... alléén met eigendom grond te realiseren bij te krap grond?
PIONIER
@JanCees En wat heb je buiten de landbouw om te bieden om JA21 tot groot te maken???
+1
Melkweb
@JanCees " Eerst lezen dan kwaken. " waarom maak je nu je eigen anti-reclame?

Wij hoeven jou niet te overtuigen, jij moet de kiezer overtuigen dat hun waardevolle stem bij jou of bij jullie partij in vertrouwde handen is. Daar heb je geen do of dont's van andere partijen voor nodig.
de jonge
@JanCees geen kritiek maar een vraag,waar ik graag antwoord van je op zou willen. als ik het goed heb begrepen ben je voor grondgebonden en zou je het dus zo willen dat de veehouder die mest over heeft het naar een veehouder die mest tekort heeft mag brengen mits ze de grond op de meitelling invullen als in gebruik zeg maar. nu is mijn vraag,heb je er wel rekening mee gehouden dat er ook een categorie is die mest kan plaatsen maar grond huurt van bv een kerk of beleggingsmaatschapij of andere manieren, dan komt het punt dat je niet mag onderverhuren, hoe los je dat op dan,want als die grond bij degene op naam komt die de mest er op afvoert verhuurt degene die de grond huurt van bv die kerk of beleggingsmaatschappij het dus in feite toch?
de jonge
@de jonge en als je dat verder doortrekt..hoe zit het dan met eigendomsgrond waar nog een hypotheek op ligt? daar zou de bank dan neem ik aan ook eerst toestemming voor geven moeten dat het verhuurt mag worden om de mest op af te zetten?
+1
JanCees
@de jonge bank geeft grond niet op in GDI dat doet de boer
de jonge
@JanCees ja klopt,dat doet de boer die de hypotheek heeft, als die mest via bv boer boer doet mag dat,maar als een andere boer dat in de gdi gaat opgeven omdat hij daar mest op af gaat zetten omdat hij die percelen waar de mest op afgevoerd moet worden dan in de gdi moet zetten om zogenaamd grondgebonden te zijn , heeft de boer met de hypotheek dat niet meer opgegeven en kan het toch als onderverhuur worden gezien? en zo ook met de huurgronden van bv de kerk en beleggingsmaatschappijen ed?
Noorderling
@de jonge
Een eenduidig antwoord komt er niet en is er niet.
Omdat de GDI allemaal losse eindjes betreft en niet overeen komt met de praktijk gaat dit de oplossing ook niet zijn. Doordat er zon berg regels opgeworpen wordt, worden papieren problemen op papier opgelost. We rekenen terug hoe we nog aan boer-boer kunnen voldoen, geven zoveel bouwland op dat we nog 80% gras overhouden, in plaats van ons bouwplan aan te passen aan de regels.

Voor Aware "grondgebondenheid" gebeurt hetzelfde, mag jij raden wie achter de paarden en schapenweitjes aan zitten, hoekje grasland willen huren, omdat ze dan ruwvoer over hebben het alsnog verkocht wordt in balen. Wat is dan grondgebonden? Voor 5cent kun je een hoop papierwerk op je hals halen.

Maar goed, van mij mag het plan van @JanCees doorgang vinden. Maar dan doen we het ook 10jaar volgens die regels en niet halverwege de wedstrijd de spelregels veranderen als het sommige (sector)partijen niet bevalt.
JanCees
@de jonge degene met de grond op naam in GDI is de gebruiker dat is nu ook het geval met daarbij de extra beperking van radius 60 km van veehouderij locatie
+1
PIONIER
@Melkweb Precies. Splinterpartij dus wat voor een enkeling interessant is maar ze krijgen niks in de melk te brokkelen.
Coen
@PIONIER , sommigen zijn blij dat ze binnenkort een proteststem kunnen uitbrengen, maar worden daarna door ‘de elite’ weggezet als wappie’s
+17
Melkweb
Had eens een trekkerdealer die mij een een nieuwe trekker probeerde te verkopen. Hij wist het andere merk ook waar ik mee bezig was. Hij was meer met die andere merk bezig om te vertellen wat daar niet aan goed was dan met zijn eigen merk.

In de politiek is het exact hetzelfde. Ik zit er niet ver naast dat de SGP één van de weinige partijen (VVD ook niet zo) zijn die anderen niet hoeft zwart te maken om zichzelf te promoten. Kijk maar eens tot een jaar terug, wat weet je van de PVV, FvD en alle andere oppositiepartijen....behalve wat ze steeds vertellen wat een ander verkeerd heeft gedaan. Dat achteraf geklets......weg ermee!
+2
Boerbakje
@Melkweb Hoe kan je als oppositie die geen beleid maakt toch kritiek hebben op het beleid zonder kritiek te hebben op degene die daar voor verantwoordelijk zijn?
arie.j
Quote Reactie van @Boerbakje:
@Melkweb Hoe kan je als oppositie die geen beleid maakt toch kritiek hebben op het beleid zonder kritiek te hebben op degene die daar voor verantwoordelijk zijn?

Zeggen hoe het wel zou moeten natuurlijk.
En daarbij dan wel graag binnen de mogelijkheden.
Niet uit de EU gaan b.v. ,maar toch net doen of je van alle EU regels afkan is zoiets.
Ik zeg niet dat het hier aan de orde is, maar het is een voorbeeld.
Boerbakje
@arie.j Dus met andere woorden.
In de zelfde tunnel duiken als de beleidsmakers en vervolgens kijken wat dan de mogelijkheden zijn?
Resultaat nog meer eenheidsworst!
+2
harke
@Melkweb ik ben het niet vaak met je eens .
Maar nu wel .
Laat ja 21 gewoon zeggen waar ze wel goed in zijn ipv andere partijen afzeiken
JanCees
@arie.j en anderen beluister het intervieuw eerst voor je een oordeel velt. Verder dekt de kop de lading niet maar dat komt vaker voor.
+3
Melkboer16
@JanCees ondanks dat ik vaak bewondering voor je heb stem ik niet op je!
Splinterpartijen vallen vaak na korte tijd uit elkaar!
Ik blijf bij mijn keuze voor de “as” CDA Vvd en het liefst nog met z’n tweeën!
De rest is leuk voor de bühne maar heeft er qua regeringsverantwoordelijkheid nog nooit iets van gebakken!
PvdA zou nog kunnen maar dan niet te groot.
Je had daar aan moeten halen dan had je wat kunnen bereiken net als je moeder en zus!
Spuit11
@Melkboer16 Masochistische trekjes heb je. Vind je het huidige beleid zo geweldig?
+1
Melkboer16
@Spuit11 dat heet coalitie! Als D66 niet in de regering zat was het heel anders gegaan!
De stemmers op PVV drijven in feite vvd en cda in de armen van links!
PVV is een smeltkroes van rechts en links maar Wilders en die dierenvriend/vrouwenmepper van zijn partij die denkt links!
In de periode na de oorlog is er maar een partijtje geweest wat nog bestaat na 50 jaar en dat is D66
Cda en vvd zijn politieke stromingen met misschien een andere naam vroeger maar de gedachte is gelijk!
PvdA idem dito maar dat is nou niet mijn favoriet!
D66 is een samenraapsel van lui die zich te goed voelen voor de arbeiderspartij(pvda) maar wel over ze willen regeren.
Let maar eens op het taalgebruik van linkse partijen, ze hebben het nooit over regeren maar altijd over “als wij aan de macht komen”
GroenLinks is daar een vreselijk voorbeeld van
Spuit11
@Melkboer16 CDA telt evenveel zetels als D66 in de kamer, VVD heeft er nog 13 meer. Wat dat betreft zou D66 zich dus moeten schikken aan hun meerdere.
VVD heeft telkens zijn verkiezingsbeloften gebroken; minder asielinstroom, geen cent naar Griekenland, geen eurobonds etc.
CDA is geen Christen partij meer én geen democratische partij. Hugo was in zijn nopjes met de spoedwet en hebben de zorg onbetaalbaar gemaakt. Voor de rest dezelfde rookgordijnen als VVD met als klap op de vuurpijl de blanco cheque van Wopke aan de ECB. Onvoorstelbaar dat er figuren zijn die überhaupt overwegen op deze charlatan te stemmen.
Als je iets wilt veranderen stem je niet op het partijkartel maar op een @JanCees , Bas Fillipini of Van Haga. Dat zijn oprechte lui.
Melkboer16
@Spuit11 ach, je naam zegt al genoeg!
Over 3 of 4 jaar gaan we eens kijken wat een stem op JanCees of van Hage of weet ik wat alllemaal op heeft geleverd!
Ik geef je op een briefje helemaal niets! @JanCees beste kerel maar bij de verkeerde partij en ook hij duld geen tegenspraak!
Grondgebonden man dan wordt de melkveehouderij totaal onoverneembaar!
Daar schermde hij in zijn LTO tijd al mee en dat was vanuit zijn eigen positie heel verklaarbaar!
Maar JanCees is ook niet aan een “nieuwe stal” toegekomen en er is ook geen opvolger voor zijn melkveehouderij gekomen.
Sprong van LTO naar FRieslandFoods en wat al niet meer.
Respect voor zijn kwaliteiten maar niet alles is goud
+2
Spuit11
@Melkboer16 Aah..... je bent me aan het dollen of niet? Er is toch niemand meer die oprecht gelooft dat de imbecielen die ons in deze crisis hebben gestort ons er ook weer uit gaan halen? Deal! We kijken over 4 jaar nog eens 🤝
+1
Melkboer16
@Spuit11 @BoerBart , wie de geschiedenis kent, kent de toekomst.
In de recente geschiedenis kenden we Leefbaar Nederland wat het goed deed in peilingen met Pim als lijsttrekker maar Pim deed een uitspraak die de haantjes van LN niet aanstond.
Pim vertrok en richtte de LPF op en zoog de Leefbaren leeg en de rest weet u vast nog wel.
Soortgelijk gebeuren met FvD met de prov staten en daar is niks meer van over.
Zo zal het ook met JA21 gaan als JanCees daar met voorkeursstemmen gekozen wordt. Beginnen direct met ruzie dat zo’n boertje uit de polder meer stemmen krijgt als misschien Joost Eerdmans.
CDA en VVD blijven toch de partijen die doorgaan en geschikte mensen heeft die willen luisteren naar de partijdiscipline.
En de crisis ach als iedereen geënt is dan draait de economie weer op volle toeren en slingert de economie zichzelf uit de crisis.
Het geleende geld levert Wopke nog geld op.
+2
robbies
@Melkboer16 ik ben ook CDA-er, maar toch echt niet om die redenen die jij allemaal aanvoert. Als er geen Omtzigt op de lijst had gestaan, dan was ik zwever geweest. Omtzigt heeft juist helemaal niet veel met fractiediscipline. Ja, hij stemt mee op dossiers waar hij zich niet in vast heeft gebeten, omdat er ook bij hem maar 24u in een dag zitten. Maar hij weet ook dat een splinterpartij niet die broodnodige verandering gaat brengen die nodig is. Die bereik je alleen door de macht van binnenuit te veranderen. Bij CDA en VVD is nog veel verandering nodig. Omtzigt heeft laten zien dat die verandering gemaakt kan worden. Dat steun ik wel.
+3
buorman
@robbies Wie zelf een beetje van ''een man een man, een woord een woord'' is kan eigenlijk maar op een paar personen in de 2de kamer stemmen.
Renske en Pieter zijn daar twee van, 1 van die twee is lid van een partij waar ik niet op ga stemmen; blijft Pieter over.
Heeft de agrariër daar wat aan?
Ach mooie beloften van splinterpartijen brengt ook niks, maar eerlijkheid en degelijk beleid/wetgeving heeft iedereen baat bij.
BoerBart
@Melkboer16
Ik denk dat CDA VVD liever een meerderheid krijgen met JA21, dan met d33.
Dan krijgt splintergroepje JA21 gewoon landbouw.
Hypothetisch, maar...
Melkboer16
@BoerBart mee eens maar met dat splinterpartijtje halen ze geen meerderheid!
Dan wordt het Over links en Ploumen zei al niet zonder de andere progressieve party
BoerBart
@Melkboer16
Ben je vergeten, dat het juist de VVD is die ons de laatste 10 jaar een niet bekwame landbouw minister heeft gegeven.
Bovendien was het VVD'ster Helma Lodders die de AmvB grondgebondenheid vakkundig onklaar heeft gemaakt.
Jozias van Aartsen is ook een VVD'er.
Rutte is me iets te gladjes. Tijd voor een nieuwe wind.
arie.j
Quote Reactie van @JanCees:
@arie.j en anderen beluister het intervieuw eerst voor je een oordeel velt. Verder dekt de kop de lading niet maar dat komt vaker voor.

Dat laatste irriteert wel,
Als afzetten tegen de zeer weinigen in de 2e Kamer die voor een erg groot gedeelte met je eens zijn het moet doen, dan is het armoe troef.
Dus spreek Co er maar eens op aan.
Verder heb ik je verhaaltje gehoord.
En het klopt m.i. helemaal dat er wel veel op Brussel wordt afgegeven.
En ook graag achter die Brusselse rug wordt weggekropen.
Maar als het er op aan komt dan doet men er in Den Haag graag nog een schepje of zelfs een flinke schep bovenop. Het moet van Brussel heet het dan.
Stikstof is zo'n voorbeeld, een jaar geleden hoorde ik prof. W. de Vries, neem aan dat je weet wie ik bedoel.
Nou zijn interpretatie van het Brusselse Stikstofbeleid was dat er in véél en véél langzamere tempo Stikstofreductie van Brussel zou mogen dan de 2e Kamer (en regering ) in meerderheid wil.
De boel was vast gelopen omdat in plaats van geleidelijke reductie er een opgaande lijn was gekomen. En die moest worden omgebogen.
Kringloper
JA21 zetelroverspartijtje.
BoerBart
@Melkboer16
Ik denk dat CDA VVD liever een meerderheid krijgen met JA21, dan met d33.
Dan krijgt splintergroepje JA21 gewoon landbouw.
Hypothetisch, maar...
+2
Melkweb
@BoerBart alles gaat afhangen of links een pact gaan vormen ja of nee. Gelukkig bestaan er in die partijen ook vele haantjes die denken dat ze het wiel opnieuw moeten uitvinden dat scheelt. Tactisch en strategisch gezien moeten we met zijn allen kiezen voor of een CDA, VVD of een SGP gaan. Niet dat je met hun eens hoeft te zijn maar rechts moet versplintering van stemmen koste wat kost voorkomen, laat dat maar aan alles wat links is over. Vergeet de PVV of FVD en de rest. Niet iedereen zal hier direct (of nooit) mee eens zijn maar weeg de gevolgen eens af en beredeneer deze visie eens nuchter. Als je als rechts niet zomaar groot meer kunt worden moet je zorgen dat je het spel (van stemmen) dan op de juiste manier speelt en laat anderen de fouten maar maken (verwatering van stemmen)
Melkweb
@Spuit11 en daarom juist nu wel dat doen. Mede omdat je het versterkende werking krijgt
Spuit11
@Melkweb CDA is voor vaccinatie plicht, dat is voor mij onbespreekbaar. VVD... laat maar. Nee, niemand uit het kartel zal mijn stem krijgen
Bartlehiemboer
@Spuit11 Sorry, wel grappig Spuit 11 tegen vaccinatieplicht...
Spuit11
@Bartlehiemboer njaa... Toen ik nog jong was noemden ze me de spuitkoning. Maar da's een ander verhaal 😋
Bartlehiemboer
@Spuit11 oke, hmmm 🤔 Tja, vroeger was alles beter..
Spuit11
de jonge
@Melkweb dat gekwaak van tactisch stemmen kennen we nu wel een keer en we zien waartoe dat geleid heeft,een partij als pvdd heeft bijna geen stemmen maar heerst onderhand haast alles in de politiek,de vvd cda etc lopen als schoothondjes met ze mee.
Boertjebastiaan
Stemmen moet je tactisch doen. Niet op de partij die je het liefst aan de macht ziet maar op de richting welke je op wil. Links of rechts. Ik denk dat de meeste onder ons naar rechts willen. CDA,VVD zijn middenpartijen.die waaien met de wind mee. Dus als je wil dat een middenpartij mee regeert kies dan een uiterst rechtse partij. Ja21 en BBB zijn nog erg kleine nieuwkomers, goed voor de ervaring maar krijgen mijn stem niet. Ik ga voor FvD of PVV. En niet omdat ze de best partij zijn maar om de richting welke ze op gaan.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Boertjebastiaan:
Stemmen moet je tactisch doen

Brengt niks, moesten we in 2012? ook zogenaamd. Allemaal cda/vvd stemmen, anders werd de pvda te groot. Kregen we alsnog Co Verdaas, Dijksma en van Dam op landbouw. Drie aanfluitingen op een rij.

VVD/CDA wil zich niet branden aan het ministerie. Kleinste budget, veel gesodemieter en wordt al gauw opgeofferd voor het grote doel, industrie werkgelegenheid. Dan kun je beter die paar duizend boertjes in je achterban kwaad laten worden op een ander dan je eigen partij. Kwestie van belangen afwegen en dan trekken we aan het kortste eind in een coalitie.
Bartlehiemboer
@Boertjebastiaan Precies, als je nu even het verleden van PVV vergeet over de moslims.Als je Wilders wat volgt zie je dat zijn uitspraken zeer uitvergroot zijn op dat gebied. Vooral in een tijd dat het helemaal nog niet gezegd mocht worden. Ze staan wel voor Nederland terug. Ze staan al jaren met de rug recht. Ik heb waardering voor ze. Met Jan Cees weet je nu al dat hij bij een beetje tegenspraak de handdoek in de ring gooit. FvD ik vind die van Haga een eng mannetje. Hij komt ook bij de VVD vandaan ik vind het wat een driftkikkertje. Bij CDA zie ik Wopke wel erg mee lopen. CU zijn gewoon leugenaars. BBB zie ik te weinig zal in de kamer vast niet beter worden. SP is een beetje een dames clubje, hebben ook wel goede punten. PVDA is in mijn ogen nog erger dan PVD ze hebben meer inspraak in de kamer, ben het nooit met ze eens. Ze zijn in elk geval niet pro boeren. Van Kooten-arissen zou mijn stem ook nog wel mogen hebben. Puur omdat ze eerlijk is en het vaak goed ziet.
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Ze staan al jaren met de rug recht.

Wilden niet mee-regeren, alleen aan zijlijn staan en zeggen wat er niet goed is. Heb je dus niets aan.... (net als de schreeuwers van FVD).
+2
Bartlehiemboer
@Grasbaal Sorry hoor, wilden niet mee regeren. Dan hadden ze dus alleen maar ja, en amen mogen zeggen. Dat is nu juist het probleem in de kamer. Wilders geeft een tegengeluid. Die buigt niet. Hij geeft soms wel wat toe en soms is hij wat feller. Maar een meeloper is hij zeer zeker niet. Dat waardeer ik in hem.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Dan hadden ze dus alleen maar ja, en amen mogen zeggen.

Hij had dan meer in de melk te brokkelen als nu. De CU is ook een kleintje die door mee-regeren duidelijk haar stempel op het beleid drukt (of je het daar nu mee eens bent of niet).
Bartlehiemboer
@Grasbaal Oke, ieder zijn eigen bubbel. Soms word je het niet eens met elkaar. We gaan zien hoe het afloopt. Ik zal wel een keus maken waar ik achter sta.
JanCees
@Bartlehiemboer Waar heb ik de handdoek in de ring gegooid? Ben ruim 30 jaar consequent inhoudelijk en in inzet.
+1
Bartlehiemboer
@JanCees Het is uw hele voorkomen. Het straalt niet van u af dat u lekker in uw vel zit en ergens helemaal voor gaat. Wij hebben best veel geld aan uw acties overgemaakt, wij dachten dat u het ging maken voor ons en in grote lijnen staan wij nog steeds wel achter uw beleid. Maar op sociaalmedia volgen wij u nu 2 jaar wat meer en wij zien niet een man die in de politiek past. U kunt hier soms mensen een snauw geven die misschien het beste met u voor hadden maar die dan afhaken. Je moet sowieso niet op het forum opdringen op u te moeten stemmen dat zet kwaad bloed. Wij kunnen zelf ook wel na denken. U moet promoten waar u voor staat en consequent zijn. Niet steeds in de verdediging, of andere standpunten in nemen. En ja, wij zien u ook te zweverig met uw verleden. Dat u kennis hebt betwijfelen wij niet maar gebruik die dan ook wijs. Bij ons is dit het steeds net niet.
JanCees
@Bartlehiemboer concreet waar ben ik zweverig en waar verander ik iedere keer van standpunten? En iemand een snauw geven doe ik portie geven van eigen deeg.
Ik zou zeggen kijk eens tijdje in de spiegel
Bartlehiemboer
@JanCees Ach ja, dat bedoel ik. Nergens heb ik ooit iemand persoonlijk aangevallen. 1 keer bij een Jan over zijn geloof, had ik niet moeten doen. Maar ik heb ook wel eens zin om u te zeggen wat ik echt denk. Als ik in de spiegel kijk zie ik een energiek, slanke ,fit, prettig persoon. Een boer die zijn bedrijf goed op orde heeft. Bio, grondgebonden, natuurbeheer. Als ik naar u kijk zie ik een dik stuk zweterig vlees lopen Dat soort mensen hebben in mijn ogen weinig karakter. Ze roepen wel en kunnen het goed vertellen maar er komt niets klaar. Ze hebben vaak een kort lontje omdat Alles wat ze mee zeulen wel zijn energie vraagt. U hebt altijd commentaar op andere partijen of boeren. Zoiets getuigd van te weinig inzicht, misschien opleiding. Een politiek waardig mens valt niet aan die luistert ook naar het andere geluid. Daar hoef je het niet mee eens te zijn maar je bent wijs genoeg om met de juiste bewoording een draai hieraan te geven wat het zelfde doel bereikt als het snauwerige karakter. Ik zal met deze opmerking wel verwijdert worden maar soms wil je je ook wel eens uitspreken. Succes met uw partij. Mijn steun is er niet, ook op financieel gebied niet meer.
+2
arie.j
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
@JanCees Ach ja, dat bedoel ik. Nergens heb ik ooit iemand persoonlijk aangevallen. 1 keer bij een Jan over zijn geloof, had ik niet moeten doen. Maar ik heb ook wel eens zin om u te zeggen wat ik echt denk. Als ik in de spiegel kijk zie ik een energiek, slanke ,fit, prettig persoon. Een boer die zijn bedrijf goed op orde heeft. Bio, grondgebonden, natuurbeheer. Als ik naar u kijk zie ik een dik stuk zweterig vlees lopen Dat soort mensen hebben in mijn ogen weinig karakter. Ze roepen wel en kunnen het goed vertellen maar er komt niets klaar. Ze hebben vaak een kort lontje omdat Alles wat ze mee zeulen wel zijn energie vraagt. U hebt altijd commentaar op andere partijen of boeren. Zoiets getuigd van te weinig inzicht, misschien opleiding. Een politiek waardig mens valt niet aan die luistert ook naar het andere geluid. Daar hoef je het niet mee eens te zijn maar je bent wijs genoeg om met de juiste bewoording een draai hieraan te geven wat het zelfde doel bereikt als het snauwerige karakter. Ik zal met deze opmerking wel verwijdert worden maar soms wil je je ook wel eens uitspreken. Succes met uw partij. Mijn steun is er niet, ook op financieel gebied niet meer

Wel ja, ga iemand maar op zijn uiterlijk aanvallen, heeft die misschien ook nog rood haar en een bochel? Nou zet je je zelf wel te kijk
Je wilt een boer die zijn bedrijf goed op orde heeft. Bio, grondgebonden, natuurbeheer? Met een een royaal inkomen daaruit? Vooruit dat laatste was je in de haast vergeten.
Maar dan natuurlijk ook een ideale vrouw, die alles kan en alles doet en zeer geëmancipeerd is ? Met zeven voorbeeldige kinderen? Ha, Ha, ha, laat me niet vreselijk lachen
Dat is voor zo weinig echte boeren bereikbaar dat ze er finaal zouden op afknappen.
Juist omdat het onmogelijke van hen wordt gevraagd, en dat voor een minimale vergoeding , daarom willen ze een voorman die dat vooral in duidelijke taal laat weten.
Jan Cees zijn partij is het voor mij niet, Maar zo'n figuur van jou?, die zou ik én 99% van de andere boeren helemaal nooit en te nimmer willen.
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Als ik naar u kijk zie ik een dik stuk zweterig vlees lopen

Wat een omschrijving...
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
, prettig persoon.

Hier begin ik m'n twijfels over te krijgen...
+2
Boerbakje
@Bartlehiemboer Sorry maar kan ik ook ergens een duimpje naar beneden doen?
+4
JanCees
@Bartlehiemboer toch mooi dat mensen hun ware aard in de spiegelvraag vrij geven. Veel heil en zegen en dank voor de inkijk in je motivatie en overwegingen. Maar wat me vooral van je tegenvalt is dat je je eerdere opmerking over mij dat ik zweverig zou zijn en vaak veranderen van standpunten niet hard maakt. En dat komt vaker voor. Als mensen op inhoud gaan verliezen dan gaan ze over op een poging tot karaktermoord. Let wel een poging in jouw geval een niet bijster geslaagde poging. Misschien iets te maken met opleiding en ervaring???? 😂
+1
ntd79
@Bartlehiemboer nergens heb je ooit iemand persoonlijk aangevallen....Maar als je het doet pak je wel graag uit, zeg maar? Over de inhoud had je je beter kunnen beheersen. Maar eerlijk is eerlijk, voor de originaliteit van sommige strofes krijg je de beker.
JanCees
@Bartlehiemboer By the way geld overgemaakt naar mijn acties? Ik heb persoonlijk nooit om geld voor mijzelf verzocht maar wel voor STAF en SSC en Mesdagfonds en die doen alle drie nog steeds super goed werk alleen zonder mijn betrokkenheid. Dus nu beginnen te piepen over ooit veel geld betaald aan mij is een dooddoender die nergens op slaat. Alle drie de clubs zijn superactief en doen keigoed werk.
+1
Albert Altena
Ik kan mijn verhaal ontzettend goed vinden in het verhaal wat Jan Cees verteld.

Ik zeg het zo vaak: "De Kamer en de consument moet onderwezen worden".
Dat kan zelfs door een eenling in die Kamer..
+1
Melkboer16
@Albert Altena tja dat zou goed kunnen maar niet door JA21
SGP kan dat veel beter en is een stabiele factor!
SGP hoor je ook nooit zichzelf afzetten tegenover een ander! Die hebben een vaste kliek die op hen stemt en daarvoor bedrijven ze politiek.
SGP Vvd CDA en pvda dat zijn de stromingen die er toe doen en de rest is in feite overbodig
+1
Lambert1
@Melkboer16
Sgp stabiel ?
Man het lijkt wel een sekte uit 1836
Melkweb
@Lambert1 vertel, buiten dat ze 1 standpunt hebben die niemand dwingt om op hun stemmen of dat aan anderen opdringt.
Lambert1
@Melkweb sekte dwingt niet , praat we op ze in
+1
Frans Z.
Ouwenhand heeft Dolf Jansen in stelling gebracht. Van de week 2 keer gehoord,wat een drek komt daar uit,niet normaal.
Melkboer16
@Frans Z. vegetariërs zien er in het gezicht allemaal ontzettend oud uit!
Kan me niet voorstellen dat iemand op dolf janssen willennstemmen
Melkweb
@Melkboer16 Dolf Jansen heeft wel de knoppen van de microfoon in zijn handen . Dat maakt hem zeer machtig zonder iets toe te voegen
+2
slagroomvla
Eigenlijk heeft die hele politiek mij nog nooit zo weinig geintresseerd als tegenwoordig, het maakt niks uit of je nu door de kat of de hond gebeten wordt...

Al die lulverhaaltjes en loze beloftes, na maart hoor je er nooit weer wat van!
+2
de jonge
@slagroomvla als er dan eens iemand op terugkomt word er gereageerd met de zin: "met de kennis van toen"" of ""geen actieve herinneringen"" en dan vinden ze het ook nog vreemd dat mensen het vertrouwen in de politiek kwijt zijn geraakt. Ze zijn blijkbaar zo vol van zichzelf en hun partij dat ze vergeten voor wie ze eigenlijk aan het werk behoren te zijn!
buorman
@slagroomvla Als je partijprogramma's leest/ziet als belofte in een democratie, zou je eigenlijk eerst nog een paar jaar naar school moeten voordat je mag stemmen 😬
+1
Grasbaal
Voor de sector zou het heel mooi zijn als er iemand met de dossier-kennis van Jan Cees in de Tweede Kamer zou komen te zitten. Misschien moeten we dat Ja21 dan maar voor lief nemen....
jan.1
Quote Reactie van @Grasbaal:
Voor de sector zou het heel mooi zijn als er iemand met de dossier-kennis van Jan Cees in de Tweede Kamer zou komen te zitten. Misschien moeten we dat Ja21 dan maar voor lief nemen....

Ik denk dat je met Eline Vedder in de 2e kamer ook een mondige heb voor landbouw,met veel kennis en overtuiginskracht met humor!Heeft iets andere toon als JC..
+2
Albert Altena
@jan.1 Laat Eline hier ook eens reageren op dit forum.
Kortom. Met de billen bloot. (gezegde)
Laten we eerlijk zijn: Jan Cees gaat hier de discussie aan.
Dat kunnen we niet zeggen van vele landbouw woordvoerders.
+2
m uut m
@Albert Altena
Hebben ze ook groot gelijk in.
Het is hier voornamelijk negatief !
Albert Altena
@m uut m Stop dan ook eens met reageren!!!
+1
jan.1
Quote Reactie van @Albert Altena:
Laat Eline hier ook eens reageren op dit forum.Kortom. Met de billen bloot. (gezegde)Laten we eerlijk zijn: Jan Cees gaat hier de discussie aan.Dat kunnen we niet zeggen van vele landbouw woordvoerders.

Dat gaat ze waarschijnlijk niet doen,tis hier geen verkiezings forum...
Het gaat mij ook om de inhoud,zo iemand als John Spithoven is inhoudelijk sterk,daar kan je vaak wel wat mee...
Er wordt hier vaak te veel overdreven op de man gespeeld,komt niet altijd ten goede aan de persoon...
Jannus
Quote Reactie van @Albert Altena:
Kortom. Met de billen bloot. (gezegde)

In de politiek dien je je kaarten op de borst te houden en het spel spelen...
Albert Altena
@Jannus Je dient de kaarten niet tegen de borst te houden.
Dat doet moet om niet op de bek te vallen.
Druk
@jan.1
Het is maar de vraag of Eline Vedder van het CDA nu wel de kans krijgt (om als praktiserende boer) om het landbouwdebat te voeren.
+1
jan.1
Quote Reactie van @Druk:
Het is maar de vraag of Eline Vedder van het CDA nu wel de kans krijgt (om als praktiserende boer) om het landbouwdebat te voeren.

Ze kan zelfs de nieuwe minister van landbouw worden,dan hebben we een echte, die nooit en te nimmer de boeren gaat beschuldigen als fraudeur!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan.1:
Ze kan zelfs de nieuwe minister van landbouw worden

Dat kan iedere sukkel, daar heeft er nog nooit een gezeten met kennis van zaken.
+5
Boerbakje
@Druk Dat laat Geurts niet gebeuren. zie hoe het Martels vergaan is.
Die Eline is daar neer gezet om wat stemmen uit de agrarische sociale media bubbel te trekken.
Mars2
@Boerbakje Dat de meeste boeren denken dat Eline wat kan betekenen is gewoon triest.
Netjes aan het handje van de grote jongens meelopen, meer zit er niet in.
Melkveehouder6
@jan.1 ze mogen ook allebij in de kamer toch...
+1
m uut m
@Grasbaal
Lobbyen doe je achter de schermen.
Dat is veel effectiever. 😉
Albert Altena
@m uut m Stille wateren hebben diepe gronden.
+1
Boerbakje
En dan nog even over het CDA met zijn landbouw kandidaten op de lijst.
Heb het idee dat de geslepen Maxime Verhagen van bouwend Nederland minstens net zoveel invloed heeft binnen het CDA en de rest van het Haagse dan al die CDA landbouw kandidaten bij elkaar.
Weet waar op je stemt 🙄
Melkveehouder.
[@Gelukkig iémand die snapt hoe het werkt!👍

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verkiezingen en ja21 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
101
DEELNEMERS
34
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN