PvdD ziet Nieuwkoopse stikstofproef niet zitten, Schouten weerlegt kritiek

De proef met het verleasen van stikstofrechten die vrijkomen door innovatie van veehouders in de omgeving van Nieuwkoop (ZH) kan op kritiek rekenen van de Partij voor de Dieren.

Deel dit topic

Reacties

J Andringa
De rechter zal er uiteindelijk wel over oordelen wie gelijk heeft.
Peter79
Toch wel bijzonder, splinterpartijtje met 4 schreeuwers hebben het grootste woord in de 2de kamer
+1
Gerrit v Schaick
'Als een herstelmaatregel in zo’n geval die verslechtering dus niet kon voorkomen, is een aanvullende bronmaatregel nodig om een zodanige vermindering van depositie te bewerkstelligen dat verslechtering wél kan worden voorkomen’, aldus Schouten, die de Nieuwkoopse proef dus doorzet.

Juist ja, bij verslechtering moeten er extra bronmaatregelen komen. Wie bepaalt er precies wanneer het zover is, dat extra bronmaatregelen nodig zijn? Iets met politieke willekeur en met de sector in een fuik lopen
Noorderling
@Gerrit v Schaick
Ga je inderdaad flink nat, wel verleasen en het mogelijk niet waar kunnen maken. Dat wordt dan flink investeren, terwijl je de goedkoopste grote stap al hebt gezet en aankoop tegen n2000 praktisch onmogelijk is.
Laat je je mooi misbruiken als risico en buffer van de industrie en LNV.
Gerrit v Schaick
@Noorderling Mag toch hopen dat de betrokken partijen voldoende zakelijk inzicht hebben en duidelijke afspraken hebben gemaakt over de voorwaarden de kaders en de beloning.
+1
BertK
@Gerrit v Schaick Als een bronmaatregel geen effect heeft, is die bron dus niet de oorzaak van het probleem !!! (???)
+1
Gerrit v Schaick
@BertK Dat klinkt veel te logisch Bert. Daar kunnen ze in den Haag niets mee.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0