Hoeveel leden heeft LTO

Hoor geruchten van 4700. Dat is 85 procent minder dan 35000. Wie weet het.

Deel dit topic

Reacties

+4
Spuit11
Er schijnt een killervirus actief te zijn die grossiert in de leeftijdsgroep in jouw genoemde 85%
pa
En nu het goeie nieuws?????????????????
+2
weurding
@pa dat er nog leden zijn?
+8
labella
@weurding en dan ook gelijk weer het slechte nieuws, die leden weten het zelf niet meer dat ze lid zijn.
+1
weurding
+6
Grasbaal
@diekman Lto is over het aantal leden altijd transparant geweest, vraag jij je nooit af hoeveel betalende leden FDF en DDB hebben?. En ook waarom hierover nooit iets gepubliceerd wordt....
+9
Realisme
@Grasbaal het interesseert me niet omdat hun zich niet als de rechtmatige meerderheid voordoen en namens mij zogenaamd onderhandelen om hun eigen organisatie overeind te houden.
+2
slagroomvla
Quote Reactie van @Grasbaal:
Lto is over het aantal leden altijd transparant geweest,

plaats even een link.. (en dan niet dat wageningen lul verhaaltje met vage percentages)
+2
Realisme
@slagroomvla heb altijd het idee dat in andere delen van NL iedereen lid van LTO is aangezien ze hier in de straat in de minderheid zijn. Actieve boeren bedoel ik dan natuurlijk
+1
Transport wage
@Grasbaal nauw co daar twijfel ik aan. Het gaat er over hoeveel bedrijven ze vertegenwoordigen het aantal leden zecht niets .opa oma broer zus pa en ma telen ze mee als lid
+5
Grasbaal
Quote Reactie van @Transport wage:
opa oma broer zus pa en ma telen ze mee als lid

Dat slaat nergens op, ik ben ook lid. Maar tel gewoon als 1 lid mee, mijn kinderen en andere familie tellen echt niet mee (dat is niet eens bekend).
+1
Realisme
@Grasbaal klopt tenzij indien mogelijk bijvoorbeeld je vader en je broer ook lid zijn terwijl er maar 1 agrarisch bedrijf is
Noorderling
@Realisme
Is dat heel raar als er ook 3 gezinnen van het bedrijf leven?
Vind het knap wie een gezinsbedrijf in de benen houdt, maar ben maar wat blij dat ik er niet alleen voor sta. En het aantal familiebedrijven of werken met personeel neemt eerder toe dan af ten opzichte fan gezinsbedrijven.
+1
kanniewaarzijn
@Grasbaal Ik kan me ook nog wel herinneren dat ze rondgingen om te vragen of ze andere gezinsleden als lid op mochten schrijven. Dat kostte niets en had ook geen verdere consequenties, maar ze hadden wel weer leden op papier!!
Realisme
@kanniewaarzijn zoals NM met die kids club doet
kanniewaarzijn
@Realisme Precies!
+1
weurding
@Grasbaal we hadden niet anders verwacht..😊
+4
Realisme
@Grasbaal begrijp me niet verkeerd. Waar een ieder lid van wil zijn moet die zelf weten en ik kan me ook nog wel voorstellen waarom mensen lid zijn van LTO hoewel ik het zelf niet meer ben. Maar het stuit denk ik de meeste niet leden tegen de borst dat LTO altijd doet alsof ze het grootste deel van de landbouw vertegenwoordigen terwijl dat op ze zachtst gezegd zeer twijfelachtig is. Met dat zogenaamde mandaat gaan ze dan vervolgens voor de hele landbouw dingen zitten bekokstoven.
+6
Bennie Stevelink
@Realisme
Quote:
Maar het stuit denk ik de meeste niet leden tegen de borst dat LTO altijd doet alsof ze het grootste deel van de landbouw vertegenwoordigen terwijl dat op ze zachtst gezegd zeer twijfelachtig is.

LTO is de vertegenwoordiger omdat zij aan serieuze belangenbehartiging doet. Bij andere clubs, zoals FDF en nu ook Agractie, worden bij de boeren hoge verwachtingen gewekt die niet waargemaakt kunnen worden. Als het resultaat zich aftekent, veel minder dan de verwachtingen die men gewekt heeft, knijpen ze er tussenuit en laten het tegenvallende resultaat aan LTO die vervolgens onder uit de zak krijgt.
Als je belangenbehartiger wilt zijn moet je ook verantwoordelijkheid nemen voor het resultaat en niet vlak ervoor er tussenuit knijpen. En een serieuze belangenbehartiger gaat geen verwachtingen wekken die niet waargemaakt kunnen worden.

In feite doen FDF en ook Agractie hetzelfde als wat Wilders deed in het gedoogkabinet: hoge verwachtingen wekken bij zijn achterban die niet waargemaakt konden worden. Toen er tussenuit knijpen en vanaf de zijlijn staan roepen hoe slecht de serieuze partijen het doen.
+4
cornelissen
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
En een serieuze belangenbehartiger gaat geen verwachtingen wekken die niet waargemaakt kunnen worden.

Ach man ,lul niet.lltb.nl/nieuwsberichten/website/…
En volgens @robbies waren ze al bezig met de voorbereidingen van het fosfaatstelsel.
Tuig is het in ieder geval en als ze al bezig waren met het fosfaatrechtenstelsel, wat ik niet kan controleren zijn het ook nog smeerlappen
Grondgebonden uitbreiders met de juiste vergunningen , maar met onomkeerbare investeringen op de peildatum, de afgrond in werken
Mars2
@cornelissen wat ik niet kan controleren zijn het ook nog smeerlappen

Dat is wel te controleren en is openbaar beschikbaar wanneer je zoekt op Wob en fosfaat
LTO was in 2014 al bezig om knelgevallen te maken door te werken aan de invoering van de fosfaatrechten
Realisme
@Bennie Stevelink dat is jouw visie
+5
puntertje
@Bennie Stevelink LTO is meer het type Job Cohen, thee drinken, mee huilen, begrip tonen en met lege handen thuis komen.
+1
Spuit11
@puntertje nou... lege handen? Reken maar dat die, net als Cohen, kunnen graaien als de beste.
overstekend wild
@puntertje en een rekening sturen
Jawis
@Bennie Stevelink heb je hem weer.....pieter omtzigt was duidelijk over belangenbehartiging of niet???...nu jij weer
+5
Jan S
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
LTO is de vertegenwoordiger omdat zij aan serieuze belangenbehartiging doet.

De vraag is daarbij is altijd wiens en welke belangen er behartigd worden. En aangezien er inmiddels al 5 organisaties opgericht zijn (NMV, DDB, Grondig, FDF en Agractie) uit onvrede met hun "serieuze" belangenbehartiging, kun je wel stellen dat zij de belangen van veruit de meeste boeren niet behartigen. Maar er zijn natuurlijk altijd schapen die beh, beh roepen.

Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Als je belangenbehartiger wilt zijn moet je ook verantwoordelijkheid nemen voor het resultaat en niet vlak ervoor er tussenuit knijpen. En een serieuze belangenbehartiger gaat geen verwachtingen wekken die niet waargemaakt kunnen worden.

LTO pakt alle verantwoordelijkheden van de leden af. Er wordt de leden nooit iets gevraagd. En als ze wel iets gevraagd wordt dan handelen ze er niet naar. De top van de LTO is totaal politiek verziekt. De verantwoordelijken laten zich omkopen en laten hun leden opknopen aan de regelgeving die ze bedisselen met de politiek. En dat alles in naam van het belang van diezelfde leden en voornamelijk niet leden. Die top is één grote farizeeërskliek met een aantal Judassen.
+1
Mars2
@Jan S Hoe denk je over zgn collega’s die er lid van zijn? Ik zou geen lid van een sekte willen zijn waar het offeren van mensen ondergeschikt is aan het eigenbelang van bestuurders. De leden die nog wel lid zijn zijn mede verantwoordelijk voor de rotzooi die aangericht wordt
+1
mlkvhoudr
@Jan S hee Jan welkom terug
+5
Jan S
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
hee Jan welkom terug

Ja Menno geniet er maar van, want je weet nooit hoe lang het duurt 😀
mlkvhoudr
@Jan S leef en leer Jan je kunt t 💪💪👍😆
+1
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Jan S:
Er wordt de leden nooit iets gevraagd.

Dat zo''n ontwikkelt mens als jij had ik verwacht dat die de waarheid wel te weten!!
+2
Bennie Stevelink
@Jan S je hebt het alleen over LTO, maar wat hebben de andere organisaties daadwerkelijk gerealiseerd? Hoge verwachtingen wekken over wat zij voor de boeren kunnen regelen maar nog nooit waargemaakt.
Zodra duidelijk wordt dat zij de gewekte verwachtingen weer niet waar kunnen maken knijpen ze er tussenuit en stellen LTO verantwoordelijk.
Toch is er een groep boeren, waaronder jijzelf, die hier heel tevreden mee is.
“Veel beloven en weinig geven, doet een gek in vreugde leven”.
Boerbakje
@Bennie Stevelink Beste Bennie
Lto probeert koste wat kost de lead te houden in het overleg met de overheid en proberen andere (nieuwe) clubs daar buiten de deur te houden.
Als het buiten de deur houden niet lukt is er vaak al vooroverleg geweest.
Boerbakje
@Bennie Stevelink Dit is ook de reden dat een landbouw collectief zo belangrijk is, vooroverleg met collega clubs ipv de overheid ,nzo en noem ze maar op.
+2
Boerbakje
@Boerbakje Lto heeft de meerderheid niet meer daarom ook die vrijerij met NZO zuivel nl om via die weg die positie vast te houden.
Wat de melkvee sector betreft dan.
robbies
@Jan S je bent weer terug
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
LTO is de vertegenwoordiger omdat zij aan serieuze belangenbehartiging doet. Bij andere clubs, zoals FDF en nu ook Agractie, worden bij de boeren hoge verwachtingen gewekt die niet waargemaakt kunnen worden

nou Bennie, als er eentje (landelijk) toch hoge verwachtingen wekt en niet waar maakt... En dat al een tijdje vol houdt..

Regionaal doen ze goed hun best, maar landelijk.... Maar misschien brengt vd Tak nu eens verandering, gaat in ieder geval al meer in gesprek met de rest
+15
George
Quote Reactie van @Grasbaal:
Lto is over het aantal leden altijd transparant geweest

😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂
Farma_boerke
@Grasbaal Tot op heden nog geen duidelijkheid:

prikkebord.nl/topic/201752/

Het WUR onderzoek telt natuurlijk niet, je kunt een democratie niet afzetten tegen de economische waarde van de bijdrage, dan vergeet je de zwakkeren. Ieder actief lid eenmaal tellen.

Uit de landbouwtelling zou dit wel moeten blijken, maar CBS geeft die cijfers niet af (alleen aan overhied).

LTO is zeker wel de grootste actieve (zeker lokaal), maar kan het landelijk niet waarmaken want er zijn teveel tegenstrijdige belangen intern. Dit werkt de versnippering in de hand (Grondig, NMV, agractie, etc) en de overheid speelt verdeel en heers. Als er iets doorgedrukt moet worden gaat men wel naar ZuivelNL of de NZO ipv LTO. Daar blijkt ook wel uit dat de LTO niet meer voldoende leden heeft voor het afspiegelingsbeginsel en niet meer namens sector kan spreken.
Jawis
@Grasbaal nou kom op met die transparantie....je hebt een naam hoog te houden....
+8
Melkboer16
Hier in de straat zijn de boeren lid die niet van een ander willen profiteren!
En veelal zijn het degene die door willen.
De niet leden hier die zeiken en trappen overal tegenaan en niets is er goed maar op vergadering van bijv
LTO of RFC hoor je ze niet!
Ja na de tijd als er bier in zit!!
Realisme
@Melkboer16 hier in de straat zijn de boeren lid die wel houden van een projectje hier en daar. En mensen die vanwege de regionale lto alleen nog lid zijn. Heb ik zelf ook overwogen en gevraagd maar dat kon niet. Want zo zei de regio lto dan houd landelijk geen lid over. Vond ik veelzeggend
kanniewaarzijn
@Realisme Jaja, en dan meeprofiteren van alle "successen" van de LTO hè?? 😂 (Daar doelt Melkboer 16 op).
+3
Realisme
@kanniewaarzijn 😂inderdaad. Het enigste wat ik er mee opgeschoten ben is dat ik die 800-900 euro in me zak houd en verder zal ik wel blind zijn voor de successen die er geboekt worden of behoor ik tot het gezelschap die meer last heeft van die successen dan gemakt
MTSTAMMINGA
@Realisme We leven in een tijd dat het normaal vinden Dat man en vrouw het niet meer met elkaar eens zijn En vinden het raar dat een boeren bestuurder/leider het niet allemaal met je eens is?? 😢 :😀
Transport wage
@Melkboer16 wie heeft de pas melders in het graf getrokken??
Melkveehouder.
@Melkboer16 Mij valt altijd op dat juist mensen uit deze club tijdens vergaderingen hun mond dicht houden of een populistisch verhaaltje afsteken. Dat laatste in de hoop ook op het pluch geplaatst te worden. Als ik tijdens een vergadering de vinger op de zere plek leg en durf door te drukken, dan zijn het juist deze mensen die ik tegen me krijg in een poging het bestuur uit de wind te houden.
Mars2
@Melkveehouder. Voor velen is het de reden geweest om op te zeggen. Je wordt door je zgn collega’s genaaid
+2
Bennie Stevelink
@Melkveehouder. afgelopen zomer heb ik met eigen ogen nog een keer weer gezien hoe de vork aan de steel zit.

Bij RFC werden kleinschalige bijeenkomsten gehouden over de gouvernance en financiering van RFC. Het waren oriënterende bijeenkomsten waar geen concreet voorstel werd voorgelegd maar aan de hand van een aantal concepten werd gepeild hoe de leden er over dachten.
Het gros van de geplande bijeenkomsten zijn geschrapt vanwege gebrek aan belangstelling. Het viel mij op, dat op de bijeenkomsten die wel doorgingen, de kritische boeren niet aanwezig waren. Dat, terwijl juist in Twente veel kritische boeren zijn. Er waren alleen boeren die zich doorgaans constructief opstellen.
Kritische boeren hebben vaak de mond vol over zeggenschap, nu konden ze pro-actief meepraten over een voorstel tot aanpassing van de gouvernance en financiering, maar komen ze niet opdagen.

De kritische boeren komen pas als er een concreet voorstel ligt, bij voorkeur afkomstig van het bestuur, waar ze op aan kunnen vallen. Op een oriënterende bijeenkomst valt niets aan te vallen en dan is het voor hun blijkbaar niet interessant.

Het liet precies zien hoe de vork aan de steel zit: kritische boeren kunnen geen bestuur van anderen verdragen. Ze zijn alleen geïnteresseerd in bijeenkomsten waar ze het bestuur kunnen aanvallen. Inhoud van beleid interesseert hun niet, dat dient slechts als kapstok om de aanval aan op te hangen.
robbies
@Bennie Stevelink maar dat mag je niet zomaar extrapoleren naar de hele sector
+1
Bartlehiemboer
@Bennie Stevelink Ja, ik denk dat je daar een punt hebt. Zo gaat het nu al een paar jaar. Ik denk niet dat het achteraf praat is. Ik denk dat veel boeren vaak niet eens in de gaten hebben wat er gaande is. Of dat sommigen nog steeds zoals vroeger denken het zal wel goed komen. Of dat ze er niets meer van begrijpen en maar gewoon door gaan met boeren. Je denkt vaak ook nog dat de top er voor de boeren is en zich er wel mee redt. Als ze dan de verandering in de bedrijfsvoering zien dan beginnen ze vragen te stellen of kritische te zijn en vaak ook snauwerig op de man af. Er wordt ook veel te veel gevraagd van de boeren. Als ik Spithoven probeer te volgen heb ik vaak geen idee waar hij het over heeft. Ik probeer me dan wat in te lezen en er wat mee te doen. Maar veel boeren zullen de schouders op trekken, op dat moment. Kun je ze dat kwalijk nemen? Wij willen boeren niet verdedigen en vergaderen etc. Daar wordt de top voor betaald
MTSTAMMINGA
@Bartlehiemboer Marleen Rijswick zei het wel mooi op de niscoo vergadering van der week
Over het water Ze legde goed de vinger op onse zwakheid
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
. Daar wordt de top voor betaald

Je moet je tegenwoordig juist verdedigen tegen de top.
+1
Mars2
@Bennie Stevelink Wat kun je goed voor een ander denken. Applaus voor jezelf
Ik voel me iets aangesproken om te reageren
Ik heb tegen de ledenraad gezegd dat ze gaar kunnen koken in de Rfc shit. En waarom?
Omdat ze vertikken het model, waarbij het bestuur oppermachtig is en de boeren gezien worden als een stel niet capabel genoege idioten,
aan te passen. De lijn waar Rfc naar toe wil is al jaren een consequent uitgevoerde operatie waarbij de veehouder niet op de eerste plek staat maar duurzaam en nog meer van die gein.
Dat gaat hopelijk een keer veranderen maar niet door een stel kritische leden
Het herverdelen van melkgeld is het beste wat er bedacht is om de coop om zeep te helpen.
Zolang de grootste groep boeren binnen Rfc denkt dat weidemelk en andere differentiatie belangrijker is dan primair de hele melkplas tot waarde is te brengen, zolang zul je mij niet meer horen op ledenbijeenkomsten
Een uur rijden, twee uur duurzaamheidsgeouwehoer en excuses voor de financiële resultaten en dan mag je zeggen wat je er van vindt. Dat er niet naar geluisterd wordt zegt veel over de oogkleppen die de ledenraad opheeft
Melkveehouder.
@Bennie Stevelink Bij de vergadering van onze afdeling, waar ik overigens aanwezig was, speelde dit zeker niet. De meest kritische leden waren het constructiefst in hun bijdrage!
cornelissen
Quote Reactie van @Melkboer16:
De niet leden hier die zeiken en trappen overal tegenaan en niets is er goed maar op vergadering van bijvLTO of RFC hoor je ze niet!Ja na de tijd als er bier in zit!!

Krijgen de niet- leden ook al een uitnodiging?
+5
marcel r
Ik hoor geruchten dat het er meer dan 47000 zijn..........

Nederland telt 46.177 land- en tuinbouwbedrijven met een standaardopbrengst van 25.000 euro of meer. Daarvan zijn meer dan de helft van de bedrijven (53%) lid van LTO Nederland en gelieerde organisaties. Deze ondernemers vertegenwoordigen daarmee 63% van de agrarische productiewaarde in Nederland. (bericht 2018).

Als LTO zegt 35000 leden te hebben, dan betekend dit, dat er krap 24500 actieve bedrijfsleden zijn.
De overige 10500 leden zijn dan kleine ondernemers, medeondernemers, oud bedrijfsleden en belanghebbenden, zoals veevoederbedrijven, veeartsen.....

Hoe duidelijk wil je het hebben.

Maar het is spijtig dat niet iedereen lid is en ondertussen wel mee profiteert......
+1
Realisme
@marcel r waar profiteer ik van mee?
+12
marcel r
@Realisme Van de inzet van meer dan 700 agrarische bestuurders, die dagelijks voor jou bezig zijn om het maximale eruit te slepen voor de landbouw, zowel gemeentelijk, provinciaal, landelijk als Europees.
Er zullen van de 100 onderwerpen vast wel 3 te vinden zijn, waar je het niet mee eens bent, maar voor de rest doet LTO zeer goed werk en zeker geen reden om geen lid te zijn.
Vooral het gebrek aan kennis bij de ambtenaren en politiek kost zeer veel tijd om dit continue bij te sturen.
Na een goed gesprek, is het merendeel voor rede vatbaar en gaan ze anders naar een situatie kijken.
Tevens blijkt dat het ministerie nog wel regelmatig informeert bij LTO, omdat ze zelf de kennis niet in huis hebben.
Op momenten dat ze dat niet doen, dan worden ons weer onmogelijke zaken opgelegd zoals, dijkjes in ruggenteelt, groenbemester na maïs, scheurverbod in N-2000 gebieden, aanwijzing stikstofgevoelige gronden op landbouwgrond enz............
Realisme
@marcel r helaas denk ik dat er meer dan 3 te vinden zijn. Verder sluit ik me regionaal nu aan bij een ANV die ook overal in de regio mag aanschuiven. Landelijk geloof ik niet meer in LTO. Heb geen oordeel over dat jij daar anders over denkt en je mag mij gerust in het hokje der populistische profiteurs plaatsen.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @marcel r:
Op momenten dat ze dat niet doen, dan worden ons weer onmogelijke zaken opgelegd zoals, dijkjes in ruggenteelt, groenbemester na maïs, scheurverbod in N-2000 gebieden, aanwijzing stikstofgevoelige gronden op landbouwgrond enz...........

Wat jij niet beseft is dat al deze zaken voortvloeien uit een vermeend milieu"probleem. LTO houdt dit mest"probleem" willens en wetens in stand terwijl ze ondertussen dondersgoed beter weten. Als ze zich nu eerst eens bezig gingen houden met de kern van het gemaakte en vervolgens in stand gehouden "probleem" zouden ze echt wat zinnigs doen voor de GEHELE landbouw.
DeBoerin
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Als ze zich nu eerst eens bezig gingen houden met de kern van het gemaakte en vervolgens in stand gehouden "probleem" zouden ze echt wat zinnigs doen voor de GEHELE landbouw.

Misschien dat we dan weer lid worden. Hebben lang genoeg voor het grote geheel betaald nu gebruiken we dat geld voor eigen zaken 😞
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @marcel r:
47000

4700 staat er.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @marcel r:
Als LTO zegt 35000 leden te hebben,

Ze kunnen zoveel zeggen. Bewijzen graag.
+4
overstekend wild
@marcel r geen leden gaan vergelijken met bedrijven! Leden interesseert me eigenlijk ook niet veel. Voor hoeveel unieke bedrijven in welke sector mag lto nog spreken.

Dan zou het zomaar wel eens kunnen kloppen dat het 4700 bedrijven totaal wel ophoudt
Jawis
@marcel r er staat .....lid van lto EN ANDERE ORGANISATIES.....dus kunnen die andere organisaties wel eens veel meer leden hebben....
Boerbakje
Het zal wel niet helemaal corresponderen maar wat is de oplage van nieuwe oogst?
Ik heb hem niet om ff te checken 😉
sorry
Quote Reactie van @Boerbakje:
maar wat is de oplage van nieuwe oogst

iets van 10000
Grasbaal
Quote Reactie van @Boerbakje:
Het zal wel niet helemaal corresponderen maar wat is de oplage van nieuwe oogst?

- 33.300 oplage krant (iedere zaterdag)
- 2.1 miljoen pageviews website*
- 931.000 bezoeken*
- 392.000 unieke bezoekers*
- 19.246 app-gebruikers
- 66.161 nieuwsbrief ontvangers
- 463.127 verzonden nieuwsbrieven per week
- 176.000 Video weergaven Nieuwe Oogst tv per week**
- 6.600 Kijkuren per week
- 72.784 volgers via Facebook
- 21.769 volgers via Instagram
- 13.885 volgers via Twitter
- 11.190 subscribers YouTube
- 2.347 volgers via Linkedin
- 1.530 volgers op TikTok
* afgeronde gemiddelde per maand
**kijktijd vanaf tenminste 1 minuut

Bron: agripers.nl/nieuwe-oogst/
+1
diekman
@Grasbaal Aantal active leden was de vraag?🤔
Grasbaal
+1
Transport wage
@Grasbaal aantal bedrijven dat ze vertegenwoordigen bij die 33.300 zitten opa oma en anderen ook bij
Boerbakje
@Transport wage mijn vader van bijna 90 in ieder geval wel
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Grasbaal:
33.300 oplage krant (iedere zaterdag)- 2.1 miljoen pageviews website*- 931.000 bezoeken*- 392.000 unieke bezoekers*- 19.246 app-gebruikers- 66.161 nieuwsbrief ontvangers- 463.127 verzonden nieuwsbrieven per week- 176.000 Video weergaven Nieuwe Oogst tv per week**- 6.600 Kijkuren per week- 72.784 volgers via Facebook- 21.769 volgers via Instagram- 13.885 volgers via Twitter- 11.190 subscribers YouTube- 2.347 volgers via Linkedin- 1.530 volgers op TikTok* afgeronde gemiddelde per maand**kijktijd vanaf tenminste 1 minuut

Bron: Nieuwe Oogst (LTO) Lekker geloofwaardig.
Jawis
@Grasbaal loonbedrijven vee artsen boekhouders boerehulpen etc. Etc. en iedereen die zich verbonden voelt kan dan via nieuwe oogst wat info binnen halen.. heel veel niet agrarische ondernemers lezen het blad....
+7
Melkweb
Gaat weer eens nergens over....stelletje klunzen om steeds maar binnen je eigen jargon onrust proberen te zaaien ipv eendracht naar tig male grote groep van anti boeren.
Mars2
@Melkweb Eendracht? Eigen bestuur eerst was toch de eerste leus die Sjaak uit zijn hoofd moest leren. Hij is goed bezig
overstekend wild
@Melkweb hoe kun je nou over eendrachtig spreken terwijl het vertrouwen volledig weg is. En keer op keer blijkt dat Lto een eigen agenda heeft en niet instaat is met andere belangenbehartigers samen te werken. Hoe kun je een organisatie bouwen als de regionale bestuurders niet gehoord worden door de landelijke.
+1
arie.j
Waarom wordt die vraag hier gesteld?
Dat vraag je toch aan de organisatie zelf?
Of moet een willekeurige prikker daar meer van weten?
Gewoon weer eens een afzeik vraag, zonder dat de persoon er werkelijk enig belang bijheeft.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @arie.j:
Waarom wordt die vraag hier gesteld?

Omdat mensen willen weten of LTO wel namens de sector mag spreken.
+2
Melkboer16
@kanniewaarzijn een vakbond heeft helemaal weinig leden vergeleken met LTO!
En toch luisteren de overheid ernaar.
Je bent lid en je mag meepraten en dat doen leden.
+1
weurding
@arie.j er worden hier wel meer algemene vragen gesteld die men misschien beter direct aan betreffende personen of instanties kan vragen, daar is een prikkebord voor, niks mis mee, het is een discussieforum hè
Farma_boerke
@arie.j Dit is openbaar rechtstreeks gevraagd aan Calon, er kwam geen coherent antwoord.
arie.j
Quote Reactie van @Farma_boerke:
@arie.j Dit is openbaar rechtstreeks gevraagd aan Calon, er kwam geen coherent antwoord.

Calon is al geruime tijd verleden tijd bij LTO.
Daar ga je nu niet naar toe
Sjaak van der Tak toont zich veel benaderbaar. Maak me sterk dat als een groepje werkelijk serieus over boeren vertegenwoordiging een discussie met hem wil dat hij dan niet thuis is.
Want het ging natuurlijk niet om getal, dat wordt (ongeacht welk) toch niet geloofd en afgekraakt.
Maar het ging over het punt wie kan wie vertegenwoordigen.
-
En als iemand hier een getal noemt is dat ook volslagen zinloos.
Je weet niet of het waar is, je weet het percentage bedrijven niet, en per bedrijfstak kan dat weer heel verschillend zijn.
+3
Jan S
@arie.j Volgens mij ben jij zo'n lid die wel een grote mond heeft, maar geen actief draaiend bedrijf meer. De nog actieve boeren willen weten hoeveel van dit soort leden de LTO heeft.

Want zelfs op dit prikbord wordt toch wel duidelijk dat jouw mening al lang niet meer de mening van de meeste boeren vertolkt, maar nog wel steeds een hele grote invloed heeft op de beheerders van dit prikbord. En volgens mij weten jullie dat zelf ook wel. Op die manier proberen jullie gezamenlijk hier mensen regels op te leggen waarmee de meeste gebruikers hier niet van gediend zijn. Wiens belangen worden er dan behartigd?
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
@arie.j Volgens mij ben jij zo'n lid die wel een grote mond heeft, maar geen actief draaiend bedrijf meer. De nog actieve boeren willen weten hoeveel van dit soort leden de LTO heeft.Want zelfs op dit prikbord wordt toch wel duidelijk dat jouw mening al lang niet meer de mening van de meeste boeren vertolkt, maar nog wel steeds een hele grote invloed heeft op de beheerders van dit prikbord. En volgens mij weten jullie dat zelf ook wel. Op die manier proberen jullie gezamenlijk hier mensen regels op te leggen waarmee de meeste gebruikers hier niet van gediend zijn. Wiens belangen worden er dan behartigd?

Jij bent hier niet voor niet een aantal maanden geweerd.
Dat was wegens duidelijk aantoonbare onjuiste verhalen en verdachtmakingen, al je reacties uit het verleden op het prikkebord zijn zelfs gewist.
De laatste die iets van kritiek over geen goede informatie mag zeggen ben jij wel.
Daarbij heb je nog nimmer ook maar iets van een alternatief laten horen.
+1
weurding
@arie.j volgens mij ben jij ook eens een poos niet actief geweest hier, wat deed jij toen dan?
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j volgens mij ben jij ook eens een poos niet actief geweest hier, wat deed jij toen dan?

Ziekenhuis, als je het zo graag wil weten.
+1
weurding
@arie.j hoef het niet graag weten, maar als je toespelingen maakt op het afwezig zijn van anderen kun je die vraag verwachten
+1
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j hoef het niet graag weten, maar als je toespelingen maakt op het afwezig zijn van ander en kun je die vraag verwachten

Is ook helemaal geen geheim, maar je had ook kunnen vragen of het iets met toegang tot het prikkebord te maken had.
Verder is het wissen van iemands reacties uit het verleden iets wat ik nog niet eerder had gezien, maar alles zal een reden hebben .
weurding
@arie.j dat kijk ik helemaal niet na, vindt ik ook niet interessant.
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Jij bent hier niet voor niet een aantal maanden geweerd.Dat was wegens duidelijk aantoonbare onjuiste verhalen en verdachtmakingen, al je reacties uit het verleden op het prikkebord zijn zelfs gewist.

Hoe dichter je bij de waarheid komt hoe erger de censuur. En vol overgave gepromoot door ene arie.
Je kent toch ook wel de spreuk: In oorlogen sneuvelt de als eerste. Ik denk zelf dat de waarheid al voor de oorlog begint op het schavot wordt gebracht.

Quote Reactie van @arie.j:
De laatste die iets van kritiek over geen goede informatie mag zeggen ben jij wel.

Ja ik heb het gemerkt. We hebben hier namelijk een fanatieke "fake-nieuws" bestrijder. Die iedereen met een afwijkende mening adviseert van het prikkebord te gooien.
MTSTAMMINGA
@Jan S Sommige mensen vinden het een sport om zo snel mogelijk weer van het prikkebord Te worden gegooid 😢 😀 😂 😂
+3
Jan S
@MTSTAMMINGA Tja dat is de consequentie van staan voor je mening en principes. Helaas wordt dat niet door iedereen gewaardeerd. De meesten lopen liever braaf in de kudde mee, bang om een lading stront over zich heen te krijgen, terwijl ze zelf door de stront lopen (in de kudde).

Ja ik weet het het is erg dom en je wordt er ook nog niet populair door ook door mensen te wijzen op de shit die zich steeds verder op stapelt. Daar worden mensen liever niet aan herinnerd. Maar als niemand er wat aan doet zal de shit gewoon blijven bestaan.
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @Jan S:
Tja dat is de consequentie van staan voor je mening en principes. Helaas wordt dat niet door iedereen gewaardeerd.

Zou het in sommige gevallen niet zo kunnen zijn dat je er weleens helemaal naast zit?. Ook in deze discussie beweer je richting Arie bepaalde zaken die je echt helemaal uit je grote duim zuig. Mag daar niemand wat van zeggen zonder de toorn van Jan S over zich heen te krijgen?. Zo gooi jij bij voorbaat elke discussie dood. Ook in het verleden werd iedereen die een andere mening als jouw had direct voor dom uitgemaakt. Er zijn meer waarheden die waar kunnen zijn....
+4
pietjepuk
Quote Reactie van @Grasbaal:
Zo gooi jij bij voorbaat elke discussie dood.

Elke discussie die over lto gaat kom jij ten tonele en volgt censuur.
robbies
@pietjepuk 👋👋 tot over een paar weken
pietjepuk
@robbies Je weet het van de vorige keer he. Onder druk wordt alles weer vloeibaar. Of niet @dehoef. 🙌
weurding
@robbies topic is wel eerder verwijderd🤭
+1
kanniewaarzijn
@pietjepuk Inderdaad. Zeg eens eerlijk Grasbaal, sponsort LTO Prikkebord met een stevig bedrag of zo?
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
sponsort LTO Prikkebord met een stevig bedrag of zo?

Niemand sponsort ons, dus LTO ook niet.....
pietjepuk
Quote Reactie van @Grasbaal:
Niemand sponsort ons, dus LTO ook niet.....

contributie kwijtschelden valt dat onder de noemer sponsoring?
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @pietjepuk:
contributie kwijtschelden valt dat onder de noemer sponsoring?

Nee hoor, zelfs dat betaal ik (hoef ook geen enkele korting). Heb trouwens in het verleden zelfs de NMV gesponsord.
robbies
@Grasbaal hoezo zelfs?
Grasbaal
@robbies ja, waarom niet. Was toen ook lid van de nmv trouwens.
robbies
@Grasbaal je zegt het alsof het een rariteit is dat jij NMV sponsort
+3
Grasbaal
Quote Reactie van @robbies:
je zegt het alsof het een rariteit is dat jij NMV sponsort

Elk woordje wordt nu op de weegschaal gelegd?. Je ziet dingen die er niet staan. Ben altijd zeer tevreden over de NMV geweest en we hebben altijd prettig samengewerkt (of mag ik dat ook niet zeggen?).
robbies
@Grasbaal je hebt gelijk. Deze was wat flauw van me
familie pelle
@robbies
Quote:
. hoezo zelfs?

Hiermee geeft hij onbedoeld aan waar hij staat.
+1
JanCees
@Grasbaal Klopt en daar was NMV blij mee
+1
SL77
@Grasbaal Wat is dan het verdienmodel als ik het vragen mag?
Respect als jullie dit allemaal vrijwillig doen. Lijkt me veel werk.

Is het mogelijk om te plussen en te minnen op een onderwerp en op reacties? Dan is in het overzicht te zien welke de interessante onderwerpen zijn. En kunnen reacties die ver in de min staan, automatisch verwijderd worden.
Dit is dus vergelijkbaar met Dumpert. Zo hoeven jullie niet zelf alle onderwerpen na te lezen en evt te verwijderen.
matt
@SL77 Arie kreeg te veel minnen,naar zijn zin.
En heeft ervoor gezorgd,dat de min hier afgeschaft is.
matt
@SL77 Wat is dan het verdienmodel als ik het vragen mag?

Advertenties,het is nu net geen vrijwilligers werk 😀))
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @SL77:
Wat is dan het verdienmodel als ik het vragen mag?Respect als jullie dit allemaal vrijwillig doen. Lijkt me veel werk.

Bedankt voor het respect, zowel Tinus als ik doen dit naast ons "normale" werk. Tis begonnen als hobby en leerschool. De inkomsten komen vooral via de kliks op de advertenties die Google hier plaatst.
Mars2
@Grasbaal Waarom stop je er niet mee?
Grasbaal
Quote Reactie van @Mars2:
Waarom stop je er niet mee?

Waarom zou ik er mee stoppen, of wil je het overnemen?
Mars2
@Grasbaal Overnemen? Een eerlijk antwoord: alsjeblieft niet. Die ambitie heb ik niet.
+3
Grasbaal
Quote Reactie van @SL77:
Is het mogelijk om te plussen en te minnen op een onderwerp en op reacties?

Technisch is dat mogelijk, maar is helaas niet geschikt voor alle prikkers hier die dan standaard de berichten van bepaalde mensen die zij niet leuk vinden weg klikken.
+3
arie.j
Quote Reactie van @pietjepuk:
Elke discussie die over lto gaat kom jij ten tonele en volgt censuur

Dat komt omdat sommigen geen normale reactie kunnen geven
Als je even naar boven scrolt zie je deze van iemand die sinds enkele dagen het hier weer mocht proberen :
Quote:
***"LTO pakt alle verantwoordelijkheden van de leden af. Er wordt de leden nooit iets gevraagd. En als ze wel iets gevraagd wordt dan handelen ze er niet naar. De top van de LTO is totaal politiek verziekt. De verantwoordelijken laten zich omkopen en laten hun leden opknopen aan de regelgeving die ze bedisselen met de politiek. En dat alles in naam van het belang van diezelfde leden en voornamelijk niet leden. Die top is één grote farizeeërskliek met een aantal Judassen."**

Hoe wil je een normale discussie houden met dergelijk lieden? Die zulk fraais durven neer te zetten.
Dat is toch vragen om censuur?
Of zou jij het normaal vinden als zoiets over jou hier werd neergezet?
Overigens zit die schrijver gelijk in de hoogste boom als hij kritiek krijgt.
-
Wat mij betreft zetten dat soort lieden maar een alternatief prikkebord op.
Kunnen ze daar hun hart ophalen.
FDF of DDB kan vast ook wel zoiets opzetten
+7
Jan S
Quote Reactie van @Grasbaal:
Zou het in sommige gevallen niet zo kunnen zijn dat je er weleens helemaal naast zit?. Ook in deze discussie beweer je richting Arie bepaalde zaken die je echt helemaal uit je grote duim zuig. Mag daar niemand wat van zeggen zonder de toorn van Jan S over zich heen te krijgen?. Zo gooi jij bij voorbaat elke discussie dood. Ook in het verleden werd iedereen die een andere mening als jouw had direct voor dom uitgemaakt. Er zijn meer waarheden die waar kunnen zijn....

Ik heb in een ver verleden ooit eens een lijstje beschuldigingen die Arie had geuit naar zijn medeprikkers met letterlijke citaten op het bord gezet. Vreemd genoeg mocht dat niet van jou , want verwijderd.

Jij gaat mij beschuldigen van discussies doodgooien? Waar is dat op gebaseerd. Voor zover ik kan zien, voornamelijk op je eigen mening die niet strookt met de mijne, wat jij dan kwalificeert als iets dat ik uit mijn grote duim zuig (over een discussie doodslaan gesproken). So what. Er zijn genoeg mensen die het wel met mij eens zijn en niet met Arie. Arie mag zijn mening hebben, maar als ik denk dat het niet klopt laat ik dat weten. En vaak reageer ik op dezelfde manier als Arie op mij regeert. Iemand een spiegel voorhouden heet dat.

Het feit dat je het bijna altijd met Arie eens bent en bijna nooit met de mensen die het oneens zijn mag. Alleen jij neemt hem elke keer wel opzichtig in bescherming. Dat doet afbreuk aan je taak als beheerder. En gezien de reacties sta ik hierin niet alleen.
+3
weurding
@Jan S spijker op zijn kop
+2
Toekomst0
Quote:
@Jan S Want zelfs op dit prikbord wordt toch wel duidelijk dat jouw mening al lang niet meer de mening van de meeste boeren vertolkt,

Jij denkt dat de meeste boeren dezelfde mening hebben als die hier op het prikkebord?

Volgens mij is het hier meer n plek om overal tegen aan te schoppen, door boeren die toch binnen 5 jaar stoppen.
Het is hier vooral interessant door mensen als noorderling die hun ervaring delen en van veel dingen verstand hebben en dat ook willen delen met andere.
+3
Jan S
Quote Reactie van @Toekomst0:
Jij denkt dat de meeste boeren dezelfde mening hebben als die hier op het prikkebord?

Volgens mij is het hier meer n plek om overal tegen aan te schoppen, door boeren die toch binnen 5 jaar stoppen.Het is hier vooral interessant door mensen als noorderling die hun ervaring delen en van veel dingen verstand hebben en dat ook willen delen met andere.

Nee dat denk ik niet. Er zijn zo veel meningen, maar er is wel een trend te bespeuren. Ook buiten het prikbord in de landbouw. Op 1 oktober deed LTO niet mee aan de aktie, terwijl er nog nooit zo veel boeren demonstreerden. Dat laat zien dat de top van de LTO volkomen los gezongen is, van de boeren in de praktijk.

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om hier op het prikbord te komen. De één komt voor vakinformatie, de ander voor politiek. En dat vind ik prima. Maar iemand de toegang ontzeggen of verwerpelijk vinden omdat jij zijn mening niet deelt, daar ben ik wat minder enthousiast over.
+1
familie pelle
@Toekomst0
Quote:
. Volgens mij is het hier meer n plek om overal tegen aan te schoppen,

Bij Boerderij en agrio is het niet anders. Er is gewoon veel onvrede.
Transport wage
@marcel r ben nooit lid geweest ik regel het zelf wel bij mijn ander bedrijf in de industrie ook niet
+1
John Spithoven
Deze topic focust zich op het totale ledenaantal van 1 organisatie. Is in mijn ogen niet interessant.

Hoe de vertegenwoordiging sectoraal is, is een veel belangrijker vraag. En dan over diverse organisaties heen.

In de varkenshouderij weet ik dat er een zeer ruime vertegenwoordiging is, rond de 80 %. Ook de samenwerkende pluimveehouders (NOP, LTO en NVP) hebben een soortgelijke vertegenwoordiging.

Voor de melkveehouderij is dit een groot geheim. Hoeveel leden vertegenwoordigen diverse partijen in de melkveehouderij , zoals LTO vakgroep melkveehouderij, NMV en DDB. NMV heeft tussen de 15 en 20 % vertegenwoordiging. En de rest???
+6
slagroomvla
Hier ook zo'n enorme profiteur van de LTO, 8,3% korting terwijl de eigen lto-bestuurders de stal vol reden en hun beleidsmedewerker hier op prikkebord doodleuk zat te verkondigen dat de peildatum altijd in het verleden zou liggen... Terwijl uit de wob achteraf blijkt dat hij glashard heeft staan te liegen! Wil de echte profiteur op staan??
+1
Spuit11
@slagroomvla en die beleidsmedewerker zit nu de inclusieve boy uit te hangen. Wel van boeren geld natuurlijk. Wat zal de haat jegens veehouders diep zitten bij zo'n figuur
Mars2
@Spuit11 Klopt.
+3
Bartlehiemboer
Ik zit hier al een dag te lezen hoe de boeren hier tegen elkaar in gaan. Soms wat te persoonlijk naar mijn mening. Maar persoonlijk krijg ik altijd de kriebels als ik weer in de media hoor dat LTO de boerenbehartiger bij een gesprek aanwezig was. Kwam in het verleden ook nog het verhaal van Calon er achter aan. Menig keer dacht ik ben je nu tegen of voor de boeren? Ook andere standpunten kan ik mij totaal niet in vinden. Ik vind het heel vervelend dat er dan namens mij (boer) LTO wordt gepromoot.
+1
diekman
@Bartlehiemboer Calon heeft zoveel haat gezaaid daar oogst je nog een tijd van.
+2
kaasisdebaas
@Bartlehiemboer Een beetje het zelfde wat FDF doet zegmaar
tok achterhoek
@kaasisdebaas Kan me niet voorstellen dat je tegen fdf bent, of je staat op het punt om te stoppen. Dan kan ik me het voorstellen. Je kunt wel achter lto aanlopen, maar die vind het allemaal wel best. Als het lastig wordt kijken ze de andere kant op, en zegen ja en amen. Het is net aan welke kant je staat

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
134
DEELNEMERS
42
WEERGAVES
4.877