In herstelperiode bij RFC vanwege niet uitvoeren koekompas?

Hallo ik ben sinds gisteren in de herstelperiode gegooid door RFC, ik heb van verschillende collega-melkveehouders gehoord dat de buitendienst massaal gaat bellen om de zogenaamde ''weigeraars'' toch over te halen.
Ik heb schriftelijk nog geen bevesting van RFC gehad wat de effentuele gevolgen zouden kunnen zijn, dus ik wacht eerst maar eens rustig af.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Mathijsen
Denk dat je nu A-ware mag bellen
+1
MTSTAMMINGA
@Mathijsen Geeft niets ,je geschiedenis gaat gewoon met je mee @Mathijsen
+15
sjoerd de melker
Snel ff regelen en je energie inzetten op dingen die er wel toe doen.
Ipv je te ergeren aan dat geleuter van dat koekompas waarbij de veearts opeens ook verstand schijnt te moeten hebben van allerlei andere dingen.
Succes en weer gas erop!
sorry
@sjoerd de melker je wint het toch niet van die voddebalen
friesboertje
Toch mooi dat je bij koekompas jezelf kan beoordelen.
Wolswinkel
@Frank3 Jij geluk. Als je in een herstelperiode zit mag je gewoon penicilline meemelken “heb ik gehoord van verschillende collega-melkveehouders”.. Ik koop je praatje niet!😃
puntertje
Oei oei oei, nu kan het COKZ geen exportvergunningen meer afgeven en kan RFC niet meer exporteren als jou melk niet apart wordt verwerkt in uitsluitend producten voor de binnenlandse markt.
+2
Bekkink
@puntertje weer een nieuwe melkstroom😏 ben benieuwd wat er dan op het pak staat. Melk met een dwars smaakje?
+1
cjw73
@Bekkink dat wordt vast " opstandige boerenmelk"
+1
diekman
@cjw73 Of opgeklopte melk.
+1
Willemijn82
@Bekkink ik zou die wel uit het schap hebben gepakt.. Zonder dwarse boeren ziet het er somber uit in de toekomst..
Bekkink
@Willemijn82 ik niet. Alle melk is wit. Ook de poolse, russische of chineese melk. Alleen die hebben geen koekompas of andere rompslomp
Willemijn82
@Bekkink gaat er toch om welk systeem er achter je stimuleert met wat je koopt... Ook al smaakt die melk hetzelfde en is de melk overal wit.
+1
--Erik--
@Bekkink Precies alle melk is wit. Alleen kunnen we op termijn nooit concurreren in prijs met Poolse, Russische of weet ik wat voor een goedkope melk. Productiemiddelen zijn nu eenmaal duur in Nederland. Dus zul je iets extra's moeten bieden!
Spuit11
@--Erik-- Het wordt hier duur gemaakt. Het zou hier juist het goedkoopst kunnen zijn. Perfect klimaat, vruchtbare gronden en een prima infrastructuur.
Kieper als boer zoveel mogelijk onzin overboord, intensiveer zoveel dat je qua ruwvoer positie onafhankelijk bent en ik geloof dan best in een goede toekomst voor ons.
KOC1981
Wat denk je er mee te bereiken?
+1
diekman
@KOC1981 Alleen voor zo'n vraagstelling zou ik mij al schamen. Wat een communicatie. Hou lang speelt dit al.
KOC1981
@diekman Nee, ik heb best begrip voor het standpunt dat de controles dubbelop zijn en dus voor ons gevoel overbodig en kosten verhogend. Maar met een soort van stakingsaanzegging, wat gaat hem dat helpen?
diekman
@KOC1981 Omdat alles wat van onderuit komt niks mee gedaan wordt in de top van frc. En de tussenpersonen laten het allemaal gebeuren.
puntertje
@KOC1981 Dan had je dat moeten helpen voorkomen, daarvoor zit je in de ledenraad.
+2
achterhoeker2
Laat je niet laten opnaaien door types als puntertje, dat soort laat je toch vallen, je moet zien dat je het in orde krijgt anders volgt melkweigering.
diekman
@achterhoeker2 Dan komt er een melktekort bij de fabrieken.
+1
brabantboer1
Dat zeg ik ook. Je kan wel denken dat je in je eentje het zal gaan regelen, maar in de tussentijd trek je toch aan het kortste eindje. Een hoop met gezever, gezeik, gemail en gebel.
Even een kopje koffie met de dierenarts, invullen en iedereen gelukkig. Volgend jaar weer opnieuw en dooooooooooooooor.
+3
puntertje
@brabantboer1 Het schijnt dat consumenten ook waarde hechten aan smetteloze werkkleding en elke dag een schone onderbroek. RFC initieert binnenkort, via ZuivelNL uiteraard, een OnderbroekOK. Een borgingstraject voor wasmachines zal hoogstwaarschijnlijk ook onderdeel uitmaken van het geheel. Het COKZ zal vermoedelijk aangeven dat dit een goede invulling van Europese hygiëne richtlijnen betreft al zullen dan wel onaangekondigde onderbroekcontroles deel uit moeten maken van het borgingssysteem. Wie dit uit moet voeren is nog punt van discussie.
Advies is gewoon doen en doooooor.
+3
Wolswinkel
@puntertje Heb ook zoiets in de wandelgangen gehoord. Zou onderdeel van Qlip controle moeten gaan worden. Afwijking op geur, kleur of smaak betekend dan een directe melkweigering. Lijkt me echt niet te doen voor die Qlip mensen, nauwelijks vergelijkingsmateriaal. Er lijkt een puntensysteem in de maak te zijn om de standaard naar een zo hoog mogelijk plan te tillen. Beloningssystematiek middels C&A vouchers.
diekman
@Wolswinkel Wanneer gaat dat in 2021 nog. Of wordt dat bekend gemaakt met 150 jarig bestaan.😂
+1
Wolswinkel
@diekman
Quote:
Wanneer gaat dat in 2021 nog. Of wordt dat bekend gemaakt met 150 jarig bestaan.😂

Weet ik niet, daadwerkelijke moment van het 150 jarig bestaan was ook nog niet helemaal helder schijnbaar..
+1
puntertje
Quote Reactie van @Wolswinkel:
Beloningssystematiek middels C&A vouchers.

Kijk, daar hebben we de voorspelde synergie van een extra commissariaat van onze CEO ook meteen te pakken. Alles valt op z´n plaats.
marcsterreborn
@Wolswinkel Welkoop/Boerenbond participeert in de regeling en maakt bezwaar tegen de C&A vouchers. Wat nu?
Wolswinkel
@marcsterreborn “ZuivelNL acht het participeren door Welkoop/Boerenbond onwenselijk. Welkoop/Boerenbond is te zeer gericht op kleine huisdieren en is daardoor haar relatie met de agrarische sector deels verloren” staat te lezen op ZuivelNL.. Met Hein zitten we safe!
puntertje
Quote Reactie van @Wolswinkel:
Welkoop/Boerenbond is te zeer gericht op kleine huisdieren

Dat is dan trouwens wel weer bruikbaar voor de gewenste benchmark die men wil maken voor kalversterfte.
boer.
@brabantboer1 waarom hebben jullie dan bezwaar tegen de vervroegde emmissie arme stallen in Brabant. " en door "
Erco
@brabantboer1 juist als makke schaapjes laat je jezelf naar de slachtbank leiden? Ik pas daarvoor
jan w
Kreeg vorig jaar met de Qlip controle al te horen, dat ik met koemonitor niet aan de eisen voldeed. Dit omdat koemonitor niet wettelijk erkend was. Heb met de ledenadviseur gebeld,hoe het nu zat? Kreeg te horen dat ze nog weer eens contact op zouden nemen met Qlip ,dat ze het gewoon moesten accepteren en goed moesten keuren.
jan w
Het is eigenlijk toch wel idioot dat onze ooster en zuider-buren die melk leveren aan Nederlandse zuivelverwerkers, dat die niet aan de eisen van koemonitor hoeven te voldoen en dat die melk gewoon als nederlandse melk verkocht mag worden.
kanniewaarzijn
@jan w Iemand die ik ken vertelde eens dat hij daar een rechtszaak tegen had aangespannen, dat deze boerderijmelk niet aan dezelfde eisen hoefde te voldoen. Maar omdat die melk blijkbaar eerst ergens werd opgeslagen (tussenstation), was het geen boerderijmelk meer maar industriemelk. (Ziehier weer eens de vindingrijkheid van de "recht"erlijke macht)
Mars2
@jan w Je kunt het idioot noemen maar het is oneerlijke bovenwettelijke concurrentie doordat buitenlanders dezelfde melkprijs krijgen maar aan minder eisen hoeven te voldoen. Wanneer je het als Nederlandse boer vertikt om aan de eis koemonitor te voldoen krijg je 8 cent minder en de buitenlandse melk pompen ze gewoon bij de Nederlandse melk in.
m uut m
@Mars2
Ga je toch emigreren.
+1
kanniewaarzijn
@m uut m Die opmerking slaat nergens op.
Mars2
@kanniewaarzijn hij wil graag alle productieruimte voor zichzelf. Hoe meer er kapot gaan hoe liever

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0