Agractie stapt uit stikstofoverleg en laat LTO ermee zitten

Boerenorganisatie Agractie stopt per direct de gesprekken met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de stikstofaanpak. Dat heeft de belangenorganisatie demissionair minister Carola Schouten per brief laten weten.

Deel dit topic

Reacties

+4
Mars2
Lekker stoken en jennen. Leuke gedaan. Is agractie schuldig door lto er mee te laten zitten? Of lto schuldig dat ze de boeren met een geldige vergunning rustig offert voor de eigen bestuurders. Of de lto schuldig om iets te willen tekenen waar ze de gevolgen niet van overzien?
Persoonlijk heb ik meer met zorgvuldigheid dan met snelheid. Lnv is bezig de landbouw op een stoel te zetten met de stop om de nek en ze beloven dat ze de stoel niet weg gaan trekken.
Wanneer je enige kennis hebt van het gemiddelde niveau waar je mee te maken hebt is het wel spannend hoe lang je op je stoel blijft staan. Los van het feit of het goed aanvoelt.
kanniewaarzijn
@Mars2 Reactie 5 op Foodlog: LTO gaat natuurlijk een deel van de boeren opofferen, hebben ze altijd gedaan en helaas kan dat niet anders (!)

Inderdaad. Alleen kan dat wel anders.....
overstekend wild
@Mars2 agractie had al moeten stoppen met het overleg na het uiteenvallen van het LC. Toen was ze ook al meer dan duidelijk hoe de vork in de steel zat.
Jannus

-7mwsZKutXddPtG778eTGCj4ZmWjcLX2sTUj4a3I85REFnYA
Jannus
@Jannus Het lijkt erop dat we vogelvrij worden verklaard
+2
meret
@Jannus De onafhankelijk uitroepen buiten de randstad.
+2
jan.1
Niet zo handig om bij een stemhokje te gaan staan lijkt me,krijg je gedonder mee, kan beter vlog in de wereld sturen,dan heb je in ieder geval je best gedaan .
+1
JohnDeere7serie
Grondwet artikel 14 lid 3: In de gevallen bij of krachtens de wet bepaald, bestaat recht op schadeloosstelling of tegemoetkoming in de schade, indien in het algemeen belang eigendom door het bevoegd gezag wordt vernietigd of onbruikbaar gemaakt of de uitoefening van het eigendomsrecht wordt beperkt.
JohnDeere7serie
@JohnDeere7serie duidelijk toch? Of gewoon afpakken, zijn meer landen ter wereld waar je eigendom niet bestaat als het de overheid niet past.
Spuit11
@JohnDeere7serie Dat komt alleen in bananenlanden voor.
Oh wacht....
+1
Marco de 1ste
Lto 35000 leden???????? Alle non veeteeltbedrijven en hun schoonmoeders meegerekend.
Grootheidswaanzin heeft een naam ,,LTO
+4
Realisme
@Marco de 1ste werken niet voor niets samen met NM. Die laten alle kinderen ook gratis lid worden om hun dalende ledenaantal te maskeren
Coen
@Marco de 1ste , hoeveel Agribusiness bedrijven (m.n. coöperaties) zijn lid/donateur, en worden meegeteld als lid?
+3
arie.j
Quote Reactie van @Marco de 1ste:
Lto 35000 leden???????? Alle non veeteeltbedrijven en hun schoonmoeders meegerekend.Grootheidswaanzin heeft een naam ,,LTO

Jij hebt ze wel geteld?
Of is het ;"Als ik geen lid wil zijn dan mag een ander het ook niet?"
Verder is het eigenlijk helemaal niet interessant wat jij er van geloven wil.
+1
George
Quote Reactie van @arie.j:
Verder is het eigenlijk helemaal niet interessant wat jij er van geloven wil.

Ik geloof ook eerder dat sinterklaas bestaat dan dat LTO zoveel leden heeft! 😂
+1
mlkvhoudr
@George om je nou na al die jaren nog uit de droom te helpen gaat ook wel wat ver, dus we laten je er nu maar in geloven George......
+2
George
@mlkvhoudr
Is dat een typische linkse trol opmerking? 🤣
+1
Noordoost
@Marco de 1ste Dat zou betekenen dat ongeveer tweederde🤔 van alle bedrijven lid zou zijn, aangezien er nog dik 50.000 zijn in Nederland.
Geloof er geen bal van
Tijd dat lto kleur bekent en eens naar buiten brengt hoeveel bedrijven er werkelijk nog lid zijn.
En dan niet even een 3mans maatschap als 3 leden tellen, maar gewoon als 1 aangezien t om 1 bedrijf gaat
+1
overstekend wild
@Noordoost en niet de gestopte bedrijven er ook nog even bij liegen.
HOEVEEL LTO BESTUURDERS ZIJN pas-melders ???
+2
Realisme
@Detukkeroettwente ga je nooit antwoord op krijgen! Maar als je de inzet voor een waardeloze wet ziet dan zullen het ongetwijfeld een flink aantal zijn. Verder is het overduidelijk het Pieter omzigt verhaal in deze. Belangenbehartiging is financieel afhankelijk van politiek dus verkwanseld het zijn eigenlijke taak
Realisme
@Realisme er zijn zoveel open eindjes dat zelfs de grootste voorstander dit niet zou moeten willen voordat dingen echt duidelijk zijn en juridisch dicht getimmerd. Als veehouderij worden we nou gewoon van de duikplank geduwd en moeten we maar hopen dat er water in het zwembad zit
diekman
@Realisme Tijd dat de onafhankelijke belangenbehartiging het overnemen.
diekman
@Realisme Tijd dat de onafhankelijke belangenbehartiging het overnemen.
Jaap40
@Detukkeroettwente NAJK praat keurig in lijn van LTO mee. Is vóór de N wet.
Zelf nadenken zit er nog niet in bij najk.
+1
Realisme
@Jaap40 is dat niet de opstap naar LTO of ledenraad RFC ofzo
Jawis
@Realisme de ja knikkers mogen naar de volgende halte,
albert1
Koeien boertje
Laten we hopen dat de tafel leeg is van onze belangenbehartiging!.
Dit moet er geen een ondertekenen,
Of ze krijgen allemaal een gouden handdruk mee en kiezen voor het pluche
+1
Jawis
@Koeien boertje wat denkt u? Ik denk optie 2.....
+3
Bennie Stevelink
@Koeien boertje de politiek heeft geen handtekening van belangenbehartigers nodig. Ze zijn geheel autonoom in hun beslissing.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
de politiek heeft geen handtekening van belangenbehartigers nodig

Dan is dat ZEKER een goede reden om geen handtekening te zetten.
+11
Bennie Stevelink
De politiek besluit. Met of zonder boeren.
Dan kun je kiezen of je meepraat om bij te sturen ten gunste van de boeren of je laat het op zijn beloop.
Als je het op zijn beloop laat kun je achteraf een slachtoffer positie innemen en afgeven op degene die geprobeerd hebben bij te sturen. Door een slachtoffer positie in te nemen krijg je aansluiting met de gevoelens van een flink deel van de boeren. Dat levert veel sympathie en steun op, ondanks dat je feitelijk geen vinger hebt uitgestoken en het maar op zijn beloop hebt gelaten.
Kies je voor het rationele belang of wil je alleen maar populair zijn door in te spelen op gevoelens zonder werkelijk wat te doen?
+5
Realisme
@Bennie Stevelink achteraf krijgen wij straks te horen dat de landbouw het er mee eens was omdat LTO aan tafel zat. En wat hebben ze bereikt? Ze zeggen dat de pas melders gelegaliseerd worden🤨 als ik het zo lees zitten er zoveel mitsen en maren aan dat dat zelfs niet zeker is. Gooi je kont een keer tegen de krib en ga stampij maken. Hup de media in en vertel het allemaal 100x. LTO word toch serieus genomen? Of dan ineens niet. Ik zou niet met zo een denkwijze kunnen leven: Ik doe maar mee aan iets wat nergens op slaat want anders word het DENK ik nog veel slechter.
+4
Realisme
@Realisme uiteindelijk draait het zoals omziet zei om 1 ding.
Belangenbehartiging doet mee omdat ze anders geld mislopen
marcel r
Quote Reactie van @Realisme:
Belangenbehartiging doet mee omdat ze anders geld mislopen

Waarvoor denk jij dat belangenbehartigers geld krijgen dan?
Ik ben benieuwd. Zelf zou ik het niet weten.
Jaap40
@marcel r is dit een serieuze vraag?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Realisme:
Ik doe maar mee aan iets wat nergens op slaat

Erger nog: waarbij we een deel van de boeren opofferen.
+4
Bennie Stevelink
@Realisme FDF en ook Agractie hebben torenhoge verwachtingen gewekt wat zij voor de boeren kunnen regelen. Nu blijkt dat ze die verwachtingen niet waar kunnen maken knijpen ze er tussenuit. Vervolgens krijgt LTO de zwarte piet in handen gedrukt want zij hadden die verwachtingen waar moeten maken.

Eerst hoge verwachtingen wekken en er dan tussenuit knijpen.
Degene die uiteindelijk moet regelen wat nog te regelen is, krijgt op zijn donder omdat het niet voldoet aan de gewekte verwachtingen.

Als die verwachtingen waargemaakt kunnen worden waarom zijn ze dan weggelopen? Dan hadden zij toch zelf de eer gehad van de gehaalde resultaten?
In feite doen ze hetzelfde als wat Wilders deed in het gedoogkabinet. Eerst torenhoge verwachtingen wekken bij zijn achterban en als dan blijkt dat er moeilijke beslissingen genomen moeten worden er tussenuit knijpen.

Dat Agractie nu is weggelopen heeft niets met belangenbehartiging te maken maar met concurrentiestrijd tussen de verschillende organisaties. Zij moeten afstand houden van LTO en niet te ver van de FDF-achterban af komen te staan.
Het belang van de boer wordt er niet mee gediend.
+8
familie pelle
@Bennie Stevelink
Quote:
. Vervolgens krijgt LTO de zwarte piet in handen gedrukt want zij hadden die verwachtingen waar moeten maken.

Lto maakt wel degelijk de verwachtingen waar. Ondanks dat de eigen achterban tegen is toch voor de omgevingswet stemmen en lekker bij lnv op schoot blijven zitten. Hier begrijpen de plaatselijke lto-ers geen snars van de landelijke beslissing om voor te stemmen.
+6
duitser
@Bennie Stevelink tussenuit knijpen kun je ook zien als een keihard standpunt innemen van hier en niet verder. Dan heeft praten geen zin meer.
LTO wil aan tafel blijven om het te begeleiden maar de overheid kan dan ook gevoel krijgen dat ze het er mee eens zijn. En als je aan tafel blijft moet je ook wel steeds meer toegeven anders is er geen plek voor jou.
Dus gewoon keihard stop zeggen en tanden laten zien
+5
Noordoost
@duitser lto wordt gesponsord door lnv, daarom blijven ze aan tafel zitten.
En dan naar de media vertellen dat ze alle boeren vertegenwoordigen in DH
Corrupte bende dat lto
Spant samen met najk en cda
Blijft ook apart dat de lto en najk bestuurders de stallen vol hadden op 2-7-2015
Tis gewoon een grote kliek met mekaar
+7
Jawis
@Bennie Stevelink wat een rare reactie.... dus jij stelt dat iedereen die tegen is, zich slachtoffer voelt, en alles op zijn beloop laat gaan met als gevolg dat er beslissingen worden genomen met zeer negatieve gevolgen....en dat dat nog veel slechter is dan 1 klein groepje die geen recht van spreken heeft maar dat toch doet en dat noem jij dan rationeel belang......? Ongelofelijk waar heb je dit geleerd om zo'n hele grote groep in de zeik te zetten? Dus lto is goed bezig en ieder anders denkend mens is lui, populistisch, te beroerd om een vinger uit te steken? Wat val jij mij tegen....jij moet je kapot schamen om dat hier zo te plaatsen
+2
Zwaagdijk
@Bennie Stevelink als je vrouw vreemd gaat, ga je dan ook praten en in overleg. Of zeg je tot hier en niet verder?
Of is dit weer appels met peren vergelijken?
+1
BertK
@Zwaagdijk Ken jij zijn vrouw?
+1
Zwaagdijk
@BertK nee😂. Maar ik vond het een mooie metafoor.
+4
Gerrit v Schaick
Probleem is je regionale belangenbehartiging. Ik ben afgelopen najaar juist lid geworden van de LTO. Voornamelijk omdat ik in de gaten kreeg hoeveel overlegtafels er wel niet zijn. En bij allemaal zit (vaak alleen) lto aan tafel. In de regio ben ik nog geen andere belangenbehartiger tegen gekomen behalve de boerennatuur achtige clubs dan. Door wel lid te zijn kan ik In ieder geval nog proberen invloed uit te oefenen. En het landelijk beleid is soms inderdaad tenenkrommend! De afdelingsvoorzitter hier heeft een mail gestuurd naar de top om te verzoeken de wet niet langer te steunen. Antwoord van Trienke kwam vooral neer op bekende pas melders argument en angst voor mogelijke nieuwe veestapel halveringsplannen bij nieuwe kabinetsformatie indien stikstofcrusis niet opgelost. Ik denk zelf niet dat het helpt, als het kwartje verkeerd valt met de verkiezingen zijn we toch wel de sjaak
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Gerrit v Schaick :
kan ik In ieder geval nog proberen invloed uit te oefenen.

Je spreekt in ieder geval al de LTO-taal.
+2
Jan-T
Denk dat Agractie een juiste beslissing maakt door ook een signaal af te geven. Dat er risico's worden genomen waar zij geen verantwoordelijkheid voor willen dragen.
Maar misschien hebben ze ook al te lang aan tafel gezeten, Want aan tafel zitten en je spreekt met elkaar in overleg wat af, of men probeert wat te overleggen dat zijn 2 verschillende zaken.

En als dan blijkt, Dat er niemand luistert dan hebt je er niets aan. Maar je word er wel verantwoordelijk voor gehouden als je wel aan tafel blijft zitten en je vermeld niet waar je het niet mee eens bent.

Ik zou niet in de LTO schoen op dit moment willen staan.
Want we kennen het fosfaat debacle en dat levert al genoeg ellende op in de sector. De vraag is of je hier mee instemt of je daarna nog wat kan en of mag claimen nadat er wat verkeerd is gegaan.??

Denk dat LTO projecten hier ook de schijn tegen zich in krijgt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!