Rekenkundige aanname



Originele beschrijving

Naar schatting zijn in Nederland bijna 346.790 coronaprikken gezet, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zondag. Dan zijn er circa 120.000 meer dan het aantal (226.298) dat zaterdag op het coronadashboard stond.

Deel dit topic

Reacties

Kid creole
.
Kid creole
Komende week 250.000 vaccinaties Kid hoopt Hugo niet jokken.
+3
mlkvhoudr
Daar zijn ze in den haag wel goed in om berekeningen aan te passen.....
In italie gaat er nogal wat mis, veel mensen overlijden na inenten, las ik vandaag.
Mars2
@Detukkeroettwente Eeuwig leven na vaccinatie is een utopie.
Twentsch Land
Heb jij even geluk dat je niet verplicht bent je te laten vaccineren.

@Detukkeroettwente
Melkweb
@Detukkeroettwente een linkje van deze nieuwsdingetje moet dus wel kunnen, of is deze ook al overleden?

Iedereen klaagt wel over Nederland met zijn coronabeleid en vaccinaties maar waar gaat het dan beter? Vergeet niet dat nadat je de eerste prik gehad hebt je er nog niet bent. Veel landen hebben de gok genomen door te hopen dat de tweede lichting vaccins op tijd komen. Komt die niet op tijd is de eerste waardeloos en kans op mutatie reëel is
cs-agrar
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
veel mensen overlijden na inenten

dat worden er steeds meer
meret
@Detukkeroettwente in Israel hebben ze een grote voorsprong met enten en de sterftecijfers lopen enorm op, las ik ergens. Behalve bij de Palestijnen, want die krijgen geen vaccin. Netanyahu roeit zijn eigen volk uit. Voordeel, zo krijgen de Palestijnen toch nog hun eigen staat terug.
Grasbaal
Quote Reactie van @meret:
in Israel hebben ze een grote voorsprong met enten en de sterftecijfers lopen enorm op, las ik ergens.

t prikje werkt niet direct:

Quote:
Hoe beschermd ben je na de eerste prik?

Om te beginnen de resultaten na de eerste prik. Uit de eerste Israëlische gegevens blijkt dat duizenden mensen alsnog corona kregen. Dat is niet gek: de eerste dagen nadat je de eerste prik hebt gehad, ben je nog nauwelijks beschermd. Je immuunsysteem heeft even tijd nodig om op gang te komen, gemiddeld duurt dit zo'n tien dagen.

Daarna dalen ook de besmettingen: na 14 dagen neemt het aantal besmettingen onder mensen die de eerste prik hebben gehad af. Die daling varieert in de eerste Israëlische onderzoeken van ongeveer van 33 tot wel 60 procent. rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/…
kanniewaarzijn
@Grasbaal Dat alsnog duizenden mensen corona kregen, óf de sterftecijfers die oplopen....dat zijn 2 verschillende dingen.
arie.j
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
@Grasbaal Dat alsnog duizenden mensen corona kregen, óf de sterftecijfers die oplopen....dat zijn 2 verschillende dingen.

In Israël hebben de streng orthodoxe Joden lak aan afstand houden enz.
kanniewaarzijn
@arie.j Maar dan hadden ze daar vóór de prik ook lak aan.
arie.j
Quote Reactie van @meret:
@Detukkeroettwente in Israel hebben ze een grote voorsprong met enten en de sterftecijfers lopen enorm op, las ik ergens

Als je nou even vertelde waar dat verhaal vandaan komt, dan zouden we weten of het ook waarde had.
Hier een link voor het tegendeel
volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/…
demelkboer
@arie.j

joods.nl/2021/01/…

Het aantal besmettingen in Israel daalt nu wat. Net als in Zweden of in nederland of in de rest van de wereld
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
@arie.jjoods.nl/2021/01/…

Dan is het van meret een kwestie van verkeerd omgaan met wat er te lezen valt
Niet de mensen die al de prikken hebben gehad kregen het.
Maar die dat nog niet achter de rug hebben, plus weer nieuwe Covid 19 varianten die én besmettelijker én ook gevaarlijk voor kinderen zijn.
demelkboer
@arie.j het percentage kinderen stijgt bij een stijging van het totale dat betekent dat het aantal van de andere dus gelijk blijft. En daarbij neemt het aantal geteste mensen met griepachtige of corona-achtige klachten in de vaccinatie groep af omdat wat eerst als corona symptomen werd betiteld nu wordt betiteld als bijwerkingen van het vaccin. Die mensen laten zich veel minder teste bij lichte klachten. Dit geeft een nog schevere verhouding Kijk even op world o meter corona voor de 7 daagse sterfte cijfers van israel na bijna 2 maand vaccinacties.

Ik mag hopen dat iemand op deze aardkloot ook aan een plan B heeft gedacht mochten vaccins niet de verlichting geven die men hoopt.

Oja dat hebben ze bij de EMA; de trump cocktail wordt nu getoetst. Wel een maand of 6 te laat maar goed. Ach trump is toch al op gehoepeld(vind ik overigens geen straf, maar nu zit er een andere mall0ot met een prodent smile en een lekkere califonian tann)

Maar goed een psychologisch effect is ook een effect. Ik raad trouwens iedereen de stukken van Dick Bijl( de medicijn goeroe van Nederland) te lezen of zijn interview met " De nieuwe Wereld" te luisteren(ps let niet op de interviewster). Ik weet niet of je je dan nog graag laat vaccineren
meret
@arie.j Kan het niet weervinden waar ik dit las, maar nu wel een artikel gevonden op Joods.nl van 27 Januari. Daarin wordt niet bevestigd dat het van het enten komt maar wel dat besmettingen en doden enorm stijgen. In eerste instantie had ik ook niet alles gelezen en waarschijnlijk een voorbarige conclusie getrokken. Wat ik nog wel zeker weet is, dat de Palestijnen geen vaccin kregen. Dat stelde mijn rechtvaardigheidsgevoel weer dusdanig op de proef, dat ik de grootste moeite had, mijn antisemitische gevoelens weer in het hok te krijgen.
ted9
Weer een topic wat niks met melkveehouderij te maken heeft. Van een corona wappie dat hier zijn eigen shit komt delen omdat hij zelf niet wat bereiken kan/ wil in zijn leven. Van die types iedereen heeft het gedaan maar zei zelf niet.
Kid creole
@ted9 jij onaardig tegen Kid.

Kid argwanend naar cijfers.

nos.nl/artikel/…

Nu jij weer super Ted
labella
@Kid creole Hugo ligt zwaar onder vuur omtrent het aantal vaccinaties dus heeft hij om zijn baan te redden de cijfertjes maar wat opgefluft.
+1
ntd79
@labella als ik zo naar Hugo kijk de laatste tijd kan ik me niet voorstellen dat die zijn huidige baan graag wil houden😅
Weidezicht
@ntd79 zou jij zujn baan willen? Een corps van duizenden imcompetente, verantwoording afschuivende ambtenaren e.d. om je heen, en een baas (rutte) die helemaal zijn vingers niet zal branden.
Realisme
@Weidezicht ja dat staat me onderhand zo tegen van Rutte. Hij laat zijn ministers constant zwemmen en de stront opvangen. Aangaande stikstof gaf die ook geen enkele ondersteuning aan Carola.
kanniewaarzijn
@Realisme Carola wil toch zo graag belangrijk lijken?
Realisme
@kanniewaarzijn misschien wel, zou me niets verbazen van een politicus. Maar uiteindelijk valt ze onder de verantwoordelijkheid van Rutte. Zo gauw een minister het moeilijk krijgt is Rutte vaak in geen velden of wegen te bekennen.
kanniewaarzijn
@Realisme Klopt, als het goed gaat klopt hij zichzelf op de borst en als het fout gaat zorgt hij wel dat ie buiten beeld is. Hij heet niet voor niets Mr. Tefal.
+2
ntd79
@labella ik gun het niemand, maar ik kijk er niet raar van op dat ie binnenkort Bruins achterna gaat.
+6
demelkboer
@ted9 ik denk dat kid een systematiek aanstipt die wij in de landbouw al langer kennen: wens, beleid, onderzoek, cijfers ,feiten

Maar diecsystematiek moet eigenlijk ander om
Realisme
@demelkboer eens! Dit geeft treffend het moraal op de ministeries weer. Past het ons niet dan maken we het passend. Ze zorgen dat ze niet liegen door de feiten buiten beschouwing te laten. Heb er iemand commentaar dan was het een keuze om het zo te doen en zullen we het de volgende keer anders doen.
+1
m uut m
@Realisme
Konden wel boeren zijn. 😉
Realisme
@m uut m hahah vind je? Ik probeer altijd toch wel vanuit feiten te handelen en me vooral niet te bemoeien met zaken waar andere meer verstand van hebben😉 zullen ze zich eigen overschatten?
+2
spotmelker
@demelkboer er hoort nog een stap tussen en dat is (eigen) belang!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @demelkboer:
,feiten

Op feiten heb ik ze nog niet vaak kunnen betrappen.
verbi
@ted9 Kunt toch wel normaal reageren ipv er vanalles erbij te halen.Gefrusteerde opmerking.
+2
matt
@ted9 Weer een topic wat niks met melkveehouderij te maken heeft

De reken kundige aannames van het rivm,zijn duidelijk politiek gestuurd.
Dat wisten wij boeren al langer.
+1
meret
@ted9 heeft wel met ons te maken, want bij ons kiezen ze ook de rekenmethode die hen het beste uit komt. Maar hoe ze het voormekaar krijgen om om de entingen te koppelen aan een rekenmethode, is mij een raadsel. Je bent of wel of niet ge-ent, niks rekenkundig aan, gewoon kwestie van optellen.
+4
Farma_boerke
Toch mooi dat men weer niet met cijfers kan omgaan. Tekenend voor de overheid:

"vanaf nu dagelijks een schatting van het werkelijke aantal vaccinaties"

Een schatting van het werkelijke aantal. Dat kan niet, het is het een of het ander! De onkunde is beangstigend en komt bij de andere cijfers die ter discussie staan niet alleen op het Corona dossier.
arie.j
Quote Reactie van @Farma_boerke:
Een schatting van het werkelijke aantal. Dat kan niet, het is het een of het ander!

Waarom kan dat niet?
De belasting schat elk jaar mijn inkomen terwijl het jaar nog voor 80 % moet komen.
Dat is toch veel gekker?
+2
Realisme
@arie.j blijkt dat het kan. Het is alleen stuitend dat het overduidelijk gebruikt word om een rooskleuriger beeld te schetsen.
+2
Noorderling
@arie.j
Voor zoiets moet er toch geregistreerd worden?
Wat jij schetst moet nog komen, vaccinatie is al gebeurt. Dat is het verschil.

Het is ze nog te moeilijk om een excellijst te maken met drie kolommen, BSN, vaccinatie 1 en 2.
Dan is er hopelijk wel 1 iemand op het ministerie die weet hoe excel werkt en de entingen op kant tellen. Dit is tekenend voor hoe alles op het ministerie gaat, ze hadden het direct aan het leger over moeten laten, die kunnen wel organiseren en beslissingen nemen. Nederland poldert zich het slijk in.
arie.j
Quote Reactie van @Noorderling:
Voor zoiets moet er toch geregistreerd worden?Wat jij schetst moet nog komen, vaccinatie is al gebeurt. Dat is het verschil.Het is ze nog te moeilijk om een excellijst te maken met drie kolommen, BSN, vaccinatie 1 en 2.Dan is er hopelijk wel 1 iemand op het ministerie die weet hoe excel werkt en de entingen op kant tellen. Dit is tekenend voor hoe alles op het ministerie gaat, ze hadden het direct aan het leger over moeten laten, die kunnen wel organiseren en beslissingen nemen. Nederland poldert zich het slijk in.

Jij vaart in blind vertrouwen op het Nederlandse leger? 'k Zou maar voorzichtig daar mee zijn.
Verder heeft geen enkel bedrijf zijn jaarcijfers op 1 januari klaar, ook niet alleen de omzet.
Beetje rustig, mensen wille alles en ambtenaren zijn er te veel, als je dat nu eens strijdig met elkaar vond.
Grasbaal
Column Rob Hoogland (Telegraaf)

OMG, nu onderwerpt zelfs het CBS zich aan de Great Reset. Volgens die club zijn er vorig jaar in totaal 169.000 Nederlanders overleden, met andere woorden: ruim 15.000 landgenoten meer dan verwacht. Een 10% hogere score! De enige echte statistici die wij in huis hebben zijn dus ook al niet meer te vertrouwen.

Wat jij, Thierry? Wat jij, Wybren? Er ís toch helemaal geen oversterfte door corona, zoals jullie steeds beweren? Dat was toch allemaal onzin?

Huh!?! Hoor ik daar iemand suggereren dat ik daar eens in moet duiken? Maar mevrouwtje toch! Mijn krant is Belgisch! Wat zeg ik, álle Nederlandse kranten zijn in handen van onze zuiderburen. Wat is de hoofdstad van België? Brussel. Wat huist er in Brussel? De Europese Commissie. Eddetaldeur? Mijn bazen en Frans Timmermans lunchen op twee-sterrenniveau bij La Paix en dezelfde dag nog volgt een telefonisch decreet van nonkel Gert, oftewel Mediahuis-hotemetoot Ysebaert. Awel manneke, ik gebied u: louter pro-Europa stukken. Louter pro-Green Deal, louter pro-Joe Biden ook. Voor u tien anderen, meneer Hoogland!

En dat terwijl Donald Trump een held is die het slachtoffer werd van de grootste verkiezingsfraude ooit.

Dat zei Thierry nog in de Kamer.

De Great Reset waarmee zelfs deze pandemie wordt misbruikt? Wij werken er dientengevolge braaf aan mee. Full msm, De Telegraaf. Full elite. En we weten het allemaal: de media is medeplichtig. Klopt, media is meervoud, eigenlijk moet ik daarom zeggen dat de media medeplichtig zíjn. Maar op de een of andere manier is het er bij de mensen die precies weten welke duistere complotten aan het huidige overheidsbeleid ten grondslag liggen ingeslopen dat media enkelvoud is. Al kan dat ook anders worden uitgelegd: als je ’de media is’ zegt geef je juist te kennen dat je precies weet hoe de vork in de steel zit. Dat jij het wél door hebt. Dat jij wél weet hoe groot de invloed van George Soros en van Bill Gates en van de geheime inlichtingendiensten en van ons babybloed slurpende kinderpornokabinet en niet te vergeten van de Big Pharma zijn.

Zo.

Blij dat ik dat eindelijk eens gezegd heb, nota bene als marionet van Belgische machtswellustelingen.

Nu denkt u misschien: wat zit-ie nou weer te bazelen. Welnu, ik stelde de bovenstaande alinea’s samen met woorden en zinnen die met name door de nog resterende fans van Thierry Baudet veelvuldig van stal worden gehaald wanneer zij de maatschappij in deze barre coronatijden wensen te duiden. Er bestaat niet meer zoveel verschil tussen de wijze van redeneren van Willem Engel en zijn malle kudde en die van de leiders en hun volgelingen van de overblijfselen van het FvD. De wappiegelederen sluiten zich, met als doodeng resultaat dat journalisten, indien geconfronteerd met dit volk, steeds meer gevaar lopen.

Hier volgt uit lijfsbehoud een onthulling.

Het CBS maakte bij het tellen van die extra doden gebruik van Dominion-machines.

Zo goed, Thierry?
+5
Realisme
@Grasbaal 😂 oei oei. Mensen met andere denkbeelden blijft een frustratie zeker.

Voel me niet bij beide kampen horen. Maar die 15.000 doden is zeker oversterfte als gevolg van Corona maar als je de griepgolf van 2 jaar geleden er bij pakt toen er ook een oversterfte was dan blijven er nog 10.000-12.000 vanwege Corona over. Je zal het maar zijn. Anderzijds zal je maar overlijden dit jaar op je oude dag aan een andere kwaal en je familie en vrienden een jaar lang nauwelijks hebben gezien. Hoorde dat zorgpersoneel en ouderen er klaar mee zijn. Dat de IC bezetting op dit moment niet erger is als tijdens een flinke griepgolf. Het middel is op dit moment erger als de kwaal denk ik
+1
Zwaagdijk
@Realisme en de grijze golf is er. Dus logisch dat er meer dood gaan.
+1
Grasbaal
@Zwaagdijk @Realisme veel mensen schoppen te de maatregelen (ik ben er ook niet blij mee) maar wat zou er gebeurt als er helemaal geen maatregelen getroffen zijn?.
Zwaagdijk
@Grasbaal dan was alles versnelt. Dus de doden van 2 jaar in een half jaar.
+2
Grasbaal
@Zwaagdijk Dat zou dus voor veel mensen thuis-creperen zijn en de zorg helemaal overbelast. Is ook niet wenselijk lijkt mij (zie oa Brazilië)
Zwaagdijk
@Grasbaal ook niet wenselijk. Maar de meesten die op de ic komen hebben zulke rest verschijnselen dat is ook niets. Soms is de botte bijl beter. Heel erg voor de mensen die het betreft.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
@Grasbaal ook niet wenselijk. Maar de meesten die op de ic komen hebben zulke rest verschijnselen dat is ook niets. Soms is de botte bijl beter. Heel erg voor de mensen die het betreft.

En jij beslist even dat jouw financiele belangen belangrijker zijn dan dat het gros van IC patienten met corona weer het ziekenhuis kunnen verlaten en niet zijn overleden?
Ik vind dat jij wel erg gemakkelijk aan de botte bijl, lees overlijden, de voorkeur geeft.
Zwaagdijk
@arie.j we hebben het er al vaker over gehad over dit onderwerp. Ik kan onderhand meer bedrijven die op hun laatste eind lopen, waarvan de eigenaren na hard werken zo de schuldsanering in kunnen. Of hun pensioen is weg. Dan mensen die in het ziekenhuis zijn beland. Ziekenhuis kan ik er 2. Waarvan 1 overleden (obesitas) en 1 niet op de ic geweest is maar wel aan het zuurstof. Hoeveel mensen kan jij die in het ziekenhuis zijn beland? En hoe was hun gezondheids status?
Wie mag de economische rekening betalen?
Of geloven we hier ook in gratis geld?
Achso
@Zwaagdijk elders is een waarschuwing afgegeven door Psychiaters dat de afdelingen vol zitten met jeugd die het niet meer zien zitten. Daar is ook een triage.. Mag ook wel eens benoemd worden.
pieta
@Zwaagdijk Dat weet jij net zo min als iemand anders. Dat scenario is er niet. Ik vind de maatregelen ook overdreven lijken in relatie tot wat ik mee krijg van ziekte omtrent Corona. Maar ik heb er geen verstand van.
Albert Altena
@pieta Als iedereen zich netjes aan de regels hield was een avondklok en sluiting van winkels en restaurants helemaal niet nodig.
Maar toch moet het om het gemiddelde, vanwege de asociale houding van een kleine groep, binnen de perken te houden.
pieta
@Albert Altena Met de avondklok ben ik met je eens. In winkels/restaurants en (eet)cafés niet zo zeer, vooral binnen. Ik denk dat dat gewoon bronnen van besmetting zijn en blijven. Zo makkelijk stop je een virus niet af.
Albert Altena
@pieta De voorbeelden die ik noemde is openbaar.
Je moest eens wat er stiekem geschied bij de jeugd.
Ze gaan om kwart voor negen weg en komen om half zes terug.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @Albert Altena:
Je moest eens wat er stiekem geschied bij de jeugd.

Het is een illusie om te denken dat je de hele bevolking braaf in eigen huis kan houden.
Hallo mijn naam is Hans is Hobby boer , ben 57 jaar oud en heb 4 geiten als hobby .
Kwam dit tegen over de sterfte cijfers van Nederland en analyse daar over samen gesteld door Samuel Eckert . Hij heeft over geheel Europa per land de sterftecijfer uit een gezet per leeftijdsgroep en over de periode 2012 t/m 2020 .
Met zijn uit een zetting kunnen we alle virus wappies de mondsnoeren .
Je kunt zijn analyse vinden onder ; Sterbezahlen Niederlande You tube
Zo kun je ook de getallen vinden over Zweden , Frankrijk enz .
Realisme
@Hans is Hobby boer gefeliciteerd! Misschien moet je je afvragen waarom er zoveel twijfels is en die viruswappies uberhaupt zijn ontstaan.
@Realisme Wellicht staan deze wappies wat meer in de modder en zijn ze meer realistisch aangelegd .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
60
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0