40

Ervaring met Agriprom matrassen?

Is er hier iemand met ervaring met Agriprom matrassen?

Deel dit topic

Reacties

+1
Ik niet maar loopt momenteel wel een topic over op Facebook in de koeien groep.
@hookwood zag ik ook net, maar was benieuwd wat de ervaringen hier ermee zijn
+1
@achterhoekk Die gebruikte in het verleden gemalen elektriciteit kabels als vulling.
Welke matras ook het is allemaal prut!
Ik zou gaan voor Kraijburg rubber.
Het allerbeste is natuurlijk diepstrooisel met zand!
+2
AUPING👍
Iemand hier ervaring met een dunlopmat als top? Ik heb alleen maar zo'n 1 cm dikke dunlopmat die nog in topconditie is en heb al wel eens gezien dat sommigen daar van dat gerecycled foam onder schuiven. Wat kost dat en belangrijker, is het wat?
@Herbert wat het kost weet ik niet meer, wat jij bedoeld zijn denk ik de meadow matras, het toprubber is van dunlop. Hebben ze hier liggen sinds 2011, zitten nog geen slijtplekken of scheuren op. Hoor ook veel goede dingen over mayo matrassen.
@ntd79 dunlop top matras die begint na 8 jaar op meerdere plekken scheuren te vertonen en er zijn er mee bedrijven die daar last van hebben
@Herbert wij hebben het spinder matras onder de oude dunlop mat gelegd. Hierdoor blijven de matrassen in topconditie en bespaart op aanschaf van slijt gevoelige toplagen. Ligt nu 20 jaar zonder problemen. In de tussen tijd de boer matras met hun toplaag gehad, na 7 jaar versleten. Sinds 10 jaar cowhouse matras in de uitbreiding, maar daar liggen de koeien aanzienlijk minder.
@Herbert binnen 10 jaar vallen de gaten in de mat en de vulling is dan ook niet zoveel meer van over dus heb je bult afval en een dure nieuwe mat kopen
+1
@kaas tjah, ik sta hier voor de keuze om de dunlopmat een 2e leven te geven als topmat voor een echt matras, of over te gaan op waterbed of diepstrooisel oid. Diepstrooisel zie ik ook wel als beste voor de koe, maar lang niet in alle gevallen voor de boer.
@Herbert hoe doe je dat dan met de verhoogde boxvloer!
@Melkboer16 icm diepstrooisel bedoel je? Gewoon een balk van 10 a 15 cm er achterlangs. Genoeg voorbeelden hier in de buurt waar dat heel goed werkt
@Herbert ik heb die dunlop mat in 2006 ook gebruikt als top laag, en er een foam matras onder. Heeft altijd mooi gewerkt, maar twee jaar geleden kwamen in de dunlop toplaag de eerste scheuren.....ligt er nog altijd, maar de scheuren worden steeds er steeds meer. Levensduur dus 15 jaar.
@sil ik heb momenteel de mogelijkheid om 4cm dikke schuimmatten over te nemen die uit een matras komen waarvan de topmat versleten is. Idee is om ze onder deze dunlopmat te schuiven en alleen aan de voorkant vast te zetten onder de bestaande strip. Iemand ervaring mee?

(klik om te vergroten)

@Herbert afgelopen zomer min of meer hetzelfde gedaan voor het jongvee. Partij matrassen gekocht en hierover de dunlopmat (die 15 jaar als looprubber heeft gefungeerd) en rondom vastgezet met rvs strippen. Dunlop wat is wel wat stug waardoor comfort iets minder is, verwacht daarentegen wel duurzaamheid. Jij wil de matrassen onder de dunlopmat schuiven en dan vastzetten? is het dunlop dan niet te kort?
@Robot-ph zowel de dunlopmat als de schuimmatten zijn 1.80. Idee is dus om die strip vooraan los te halen, schuim eronder en het schuim en dunlopmat onder de strip weer op dezelfde plek vast te zetten. Achterkant blijft dus open zoals nu, alleen zie je dan het schuim erbijonder. Niet ideaal maar het is niet anders.

Met strippen rondom vastgezet zeg je, dus ook 1 achteraan? Hebben ze daar heen last van?
@Herbert ik heb ze achter met rvs bout en plaat vastgezet onder de boxafscheiding en in het midden van de box
@Herbert dan krijg je er een bende van! Er komt troep onder de matten en dan scheurt ie bij de bouten en kan je de hele zooi eruit flikkeren
@Melkboer16 klopt matten verdien je in 2-3 jaar terug tov diepstrooisel (aan strooisel kosten) gewoon nieuwe
@hans1980
Met het zelfde resultaat?
@Noorderling misschien
@Herbert Dus als ik het goed begrijp zitten de matten aan de achterkant (tegen de roosters) op dit moment niet vast en dus van plan om ze alleen voor vast te zetten? De latex matten schuin afgesneden waardoor het mooi afloopt en een smalle strip gebruikt waar de schroeven redelijk in verzinken. Dus op zich hebben ze er niet heel veel last van.
@Robot-ph ja zoals op de foto te zien is. Met alleen die strip vooraan zit de mat nu ook vast. @Melkboer16 zou het? Ik heb de achterkant nu ook al gewoon open en heb er eigenlijk na 20 jaar nog nauwlijks prut onder zitten. Alleen de eerste en laatste box van een rij soms iets. Het enigste wat dan zou veranderen is dat het geheel iets dikker is en 2 lagen.
@Herbert Ik zou het er niet op wagen, ben bang dat het een enorme bende wordt.
+1
@Robot-ph heb er nu een paar als proef zo'n 2 weken in liggen. Gewoon er onder geschoven tot zo goed als vooraan en de achterste 15 cm eraf. De dunlopmat is veel dikker dan zo'n standaard topmat, zo zwaar en stug dat de koeien er niks mee kunnen doen, dus achteraan niks aan gedaan. Onder de matten was het nagenoeg overal schoon en droog dus zou niet weten waarom het nu wel gaat smeren. Op een paar uurtje eigen arbeid na gratis een grote vooruitgang in het koecomfort. Krijgt de dunlopmat toch nog een mooi functioneel 2e leven.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
@Herbert een stuk uitproberen is nooit verkeerd, dan ervaar je het t beste. Misschien valt het idd wel mee met opgooien van z’n dunlop mat, hier lag de mat er nog niet en waren bang dat ze omhoog gingen gooien. We konden de achterkant eenvoudig vast zetten, materiaal was er nog en mat was lang genoeg dus iets meer zekerheid.
@Herbert als je achter niet vast zet hoef je maar 1 te hebben die een keer de neus eronder zet en ze vreten al de matrassen eronder weg
@Herbert stuk van de vulling afsnijden (van bijv 180 naar 170 lang maken) en weer vast boren
+1
@Herbert Hebben hier koeien die de mat optillen en de vulling kapot likken. Schuimmatten moeten trouwens ingepakt worden met folie. Hier en daar achter vastzetten
Agriprom gebruikt Chinees rubber, wat niet lang mee gaat. Problemen oplossen zien ze niet zitten als het ze geld kost!
@Kringloper die ervaring hebben wij ook na 3 jaar begonnen de eerste te scheuren, na heel wat gedoe nu nieuwe gekregen, hopen dat die langer mee gaan
@achterhoekk afbouwende garantie, mooi klaar mee.
Hier agriprom matras liggen.
In 10 jaar volledig naar de klonten.
@harke hier ook.
@robbies hier ook, na 3 jaar allemaal gaten erin gekomen nu nieuwe gekregen, hopen dat deze langer mee gaan
+1
Een bedrijf met een waardeloze matras, waardeloze producten en waardeloze oplossingen.... schuimlaag compleet verweerd en het rubber is zo slecht... Ze hadden der beter condooms rondom heen kunnen trekken... Heel die keuringscertificaten stellen ook geen zak voor... Gewoon een Duitse sticker opgeplakt en klaar is Kees...
Oplossing was hier na 2 jaar het schuim al verwisselen...iedereen krijgt de schuld behalve hun zakkevuld karakter.... Je raad het al 2 jaar later was weer de hele rommel verpulverd. Oplossingen kwamen ook niet meer. Nieuwe matras tegen inkoopsprijs en montagekosten. Nu diepstrooisel. Bevalt perfect. Oja we hadden het over 350 ligboxen dus ervaring genoeg met deze pruts majoor.
@robotmelker hier ook na 3 jaar scheuren, nu nieuwe matrassen gekregen, hopen dat deze beter zijn
+1
Hier waterbedden van Buc holland die waren wel netjes ze waren er achter gekomen dat bij Somige klanten de boxpoot stuk ging wij hadden nog nergens last van maar ze hadden ons benaderd om die preventief tekomen vervangen geheel voor hun eigen kosten sat vind ik nou netjes 👍
Zwart rubberen AlfaLaval matten. Na 20 jaar hier en daar wat gescheurd. Maar het gros nog goed. Ze lopen wel wat uit waardoor er nu wat op plaatsen wat strooisel onder komt. Liggen alleen van voren vast. Al met al mag ik denk ik niet klagen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koematras , ervaringen en agriprom geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
0