Rabobank erkent schuld aan ontsporen veehouderij



Originele beschrijving

De Rabobank erkent schuld aan de problemen in de landbouw. “Wij zijn medeverantwoordelijk”, zegt directeur duurzaamheid Bas Rüter donderdag in Zembla.

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
Rabobank gaat voor de groene boer....oké die gedachte mogen ze hebben, jammer dat bij deze gedachte niet gelijk een passend en toereikend verdien model wordt gepresenteerd.
+13
demelkboer
@Twentsch Land voor de bühne
Als je zie wat er nog in het buitenland door rabo wordt gefinancierd ......
+12
arie.j
Wie is de baas bij de Rabobank?
En dan bedoel ik, wie benoemd bestuur en commissarissen?
Zelf roepen ze overluid dat het een coöperatie is.
Maar bij een coöperatie zijn leden de eigenaar en hebben de zeggenschap.(al dan niet via diverse schakels)
Wie echter lid is van de Rabo heeft er niets te zeggen en er geen enkel bezit.
Dus kan het nooit een coöperatie zijn, hoe zit dat?
Vragen, die ik al maanden richting Rabo stel, maar waar niemand daar antwoord op wil of kan geven.
Helpen jullie mee daar wat druk op te zetten?
Want nu komt er een hele schuldbekentenis. Maar de leden hebben daar weer totaal niets bij zeggen.
Het is enkel de mening van wat figuren die bij de Rabo op één of andere duistere manier zijn komen bovendrijven
En maar roepen dat ze een coöperatie zijn.
+1
verbi
@arie.j Maar laten we eerlijk zijn zo is het bij alle cooperaties zoals RFC en CRV en daar zegt niemand iets over.. En wat voor gevoel is er heden dagen nog bij een cooperatie.Vroeger zijn die opgericht om een blok te vormen tegen de afnemers en zekerheid voor de leden. Cooperatie is er nog voor de buhne we mogen allemaal meepraten maar uiteindelijk veranderd er vaak niks aan een voorstel. Uiteindelijk draait het om de euros of je nu bij RABO/ABN of ING zit.
+3
arie.j
Quote Reactie van @verbi:
@arie.j Maar laten we eerlijk zijn zo is het bij alle cooperaties zoals RFC en CRV en daar zegt niemand iets over.

Ben ik helemaal niet met je eens, Rabo heb je als lid geen enkele band mee.
Je kan zelfs lid zijn, maar je geldzaken via andere banken regelen. En als RABO dan failliet gaat heb je ondanks je zgn. lidmaatschap er niets mee te maken
Aan RFC zit je als lid vast, en er is een soort aansprakelijkheid voor leden.
Bovendien zijn er ledenvergaderingen (die heeft de RABO ook niet meer) waar de boel wordt toegelicht.
Plus natuurlijk verkiezingen van ledenraadsleden en ledenraadsvergaderingen. Kun je van alles van vinden, maar bij de RABO is er zelfs geen vage schijn van een cooperatie meer.
Toch duidelijk anders.
Albert Altena
@arie.j Bij een coöperatie wordt de "winst "verdeeld onder de leden.
Dat is het enigste verschil met N.V. 's e.d.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Albert Altena:
@arie.j Bij een coöperatie wordt de "winst "verdeeld onder de leden.Dat is het enigste verschil met N.V. 's e.d.

Nee, dan weet je niet wat een cooperatie is.
Een coöperatie is in principe altijd, let wel altijd, eigendom van de leden.
En die leden hebben er ook de zeggenschap over.
Dat laatste kunnen ze een structuur aan geven i.v.m. de veelheid en de verscheidenheid van de leden.
Dus bv. getrapte zeggenschap via een ledenraad en stemrecht per lid naar mate het belang dat ze hebben.
maar op die manier wordt een Raad van commissarissen en een bestuur gekozen.
En dat bestuur benoemd de directie
Eventueel kan er iets andere naam aan gegeven worden, maar het principe blijft gelijk.
Winst? die kunnen ze geheel of gedeeltelijk uitkeren aan de leden, maar ook gewoon besluiten om die in de onderneming te houden.
Verder is er dan nog de aansprakelijkheid bij een coöperatie
Die kan onbeperkt zijn , maar is meestal gewijzigd tot een maximum.
En kan ook nog U.A. zijn. dus geen aansprakelijkheid
Maar hoe minder de leden aansprakelijk zijn, hoe hoger de bank het vermogen in de zgn. dode hand wil zien.
Albert Altena
@arie.j Klopt.
Maar ik suggereer het feitelijke verschil.
+2
boer.
@arie.j barbera Baarsma directeur Rabobank

2018 Lid verkiezingsprogramma Europese Verkiezingen D'66
torrarica
@arie.j Ik heb dezelfde vragen bij de Rabo hier gesteld. waarom zijn er geen ledenvergaderingen meer waar wij op de hoogte worden gehouden en vragen kunnen stellen over benoemingen en het gevoerde beleid . met hulp van enkele ledenraadsleden heb ik toen de toezegging gekregen dat er in 2020 weer een ledenbijeenkomst zou worden gehouden. Dat was in November 2019. Toen kwam de corona , dus was niets meer mogelijk. Zodra alles weer een beetje "normaal"wordt zal ik weer aan de bel trekken als ze niets doen. Met ledenraadsleden die je misschien kent een praatje maken kan soms helpen om dingen in beweging te krijgen. Er zijn nieuw benoemde ledenraadsleden die niet eens weten dat er vroeger ledenvergaderingen waren en hoe benoemingen tot stand kwamen. Die groenlinkse meneer Bas Ruter die deze bovenstaande beweringen verkondigt was voorheen met pek en veren weggestuurd .
+2
arie.j
Quote Reactie van @torrarica:
@arie.j Ik heb dezelfde vragen bij de Rabo hier gesteld. waarom zijn er geen ledenvergaderingen meer waar wij op de hoogte worden gehouden en vragen kunnen stellen over benoemingen en het gevoerde beleid . met hulp van enkele ledenraadsleden heb ik toen de toezegging gekregen dat er in 2020 weer een ledenbijeenkomst zou worden gehouden. Dat was in November 2019. Toen kwam de corona , dus was niets meer mogelijk. Zodra alles weer een beetje "normaal"wordt zal ik weer aan de bel trekken als ze niets doen. Met ledenraadsleden die je misschien kent een praatje maken kan soms helpen om dingen in beweging te krijgen. Er zijn nieuw benoemde ledenraadsleden die niet eens weten dat er vroeger ledenvergaderingen waren en hoe benoemingen tot stand kwamen. Die groenlinkse meneer Bas Ruter die deze bovenstaande beweringen verkondigt was voorheen met pek en veren weggestuurd

Prima, voor mij was RABO in de praktijk cooperatie af toen ze een enkel jaar geleden het officiële jaarverslag alleen in het Engels beschikbaar stelden.
Een duidelijker signaal dat al die leden in Nederland er eigenlijk niet toe doen was haast niet mogelijk. Het kost voor de RABO niets om het officiële jaarverslag digitaal in Nederlands op hun site te zetten.
Maar nee, zelfs op verzoek doet men dat niet. Zoiets zie ik als arrogantie en hufterigheid
Verbaas me nog steeds dat ook landbouwvoorlieden daar niet op in sprongen.
Zwaagdijk
@arie.j Ben het voor de verandering helemaal met je eens! Ik vraag me altijd af waar al
Die winst van de Rabo heen gaat, anderen keren dividend uit. Wat doet rabo behalve de leden certificaten?
cornelissen
Quote Reactie van @torrarica:
ledenraadsleden die je misschien kent een praatje maken kan soms helpen om dingen in beweging te krijgen.

Maar ze hebben volgens mij geen enkele echte bevoegdheid meer , hooguit wat over overwinst voor regionale clubs of activiteiten en misschien plaatsing geldautomaten, maar dan heb je het wel gehad.
+1
ek
@arie.j De coöperatieve Rabobank is nog steeds een coöperatie. Elke lokale bank heeft een ledenraad en daar worden regelmatig nieuwe leden voor gevraagd. Vaak nog onderverdeeld in de categorieën agri, MKB en particulier. Elke lokale bank heeft een lid in de landelijke Algemene Ledenraad. Dit is de voorzitter van de lokale RvC, en deze stemt af met zijn eigen ledenraad. De ALR is het hoogste orgaan, zoals het ook moet binnen een coöperatie. Dat je Rabobank door zijn grootte en omvangen niet kunt vergelijken met de kleinere agrarische coöperaties mag duidelijk zijn.
Aan de andere kant heeft Rabobank een bankvergunning nodig en daarvoor moeten ze aan veel eisen van de ECB, AFM en DNB voldoen. Maakt niet uit of je coöperatie bent of niet. Daardoor moeten beslissingen genomen worden waar de leden niet altijd blij van worden. Kijk maar eens hoeveel geld en menskracht er geïnvesteerd moet worden in het anti-wit-was dossier.
robbies
@ek
Quote:
Kijk maar eens hoeveel geld en menskracht er geïnvesteerd moet worden in het anti-wit-was dossier

Kijk eerst maar eens hoe zo'n dossier op tafel komt
Noorderling
Quote Reactie van @ek:
Kijk maar eens hoeveel geld en menskracht er geïnvesteerd moet worden in het anti-wit-was dossier.

eenvandaag.avrotros.nl/item/…

Anti witwas of bedoelde je wat anders?
+1
Hans van Bergen
@ek Volges mij leven er een aantal mensen in het verleden. Ik meen dat de lokale banken allemaal opgeheven zijn. Zij hebben geen bankvergunning meer. Ik denk dat die Rabo waar jullie ooit lid van waren er sinds okt 2008 niet meer is. Coop is een ander woord voor vereniging. Je kunt haar net zo inrichten als je wilt. Bij de Rabo is net als bij de plaatselijke voetbalclub NIETS van jouw.
ek
@Hans van Bergen Ik denk dat jij in het verleden leeft. Sinds 2016 heeft de Rabobank één landelijke bankvergunning, om aan de strengere eisen van de toezichthouders te kunnen voldoen. Maar er zijn nog steeds lokale banken met een eigen ledenraad.
Hans van Bergen
@ek Oja ik snap het nie en daarom moet ik het JOUW uitleggen. Sure. Die raad van toezicht van een lokale bank, die niet meer bestaat, heeft dus ook geen ene mallemoer te zeggen. Als je lid bent van een cooperatie is dat keifijn maar verder niks. Let maar op je eigen lid dat je dat ook niet nog kwijt raakt
Coen
@ek , de categorieën Agri, MKB, beleggingen zijn inmiddels allemaal gesetteld in Kringen, die medewerkers komen nooit meer op “de eigen kantoren” en missen dus inmiddels ook de verbinding met de eigen regio.
ek
@Coen Op een kantoor zitten wil niet zeggen dat je verbinding hebt met de regio. Ze blijven verbinding houden met de regio, maar dat vergt wel meer inspanning als je vanuit een groter gebied aangestuurd wordt. Maar het coöperatie zijn gaat meer om de ledenbetrokkenheid dan over hoe medewerkers aangestuurd worden.
+24
robbies
Directeur duurzaamheid Bas Ruter zat voorheen bij Triodosbank en was Statenlid bij Groen Links. Trek zelf maar de conclusie welke agenda hij hier uitdraagt: Die van Rabo of van zichzelf
+3
Twentsch Land
Wat ik mij afvraag is hoe het bepaalde personen lukt om dergelijke posities te bemachtigen......want we weten allen dat het lang niet alleen bij de Rabobank is.

@robbies
+3
Spuit11
@Twentsch Land omdat we hier nooit keuzes maken maar altijd blijven pleasen. Voor het minste of geringste wordt je uitgemaakt voor "extreem rechts". We weten allemaal de dwangneurotische reflexen van de weglopers bij FVD. Iemand roept iets en allemaal schieten ze in de deughouding. Zo zal het vast ook bij de grote bedrijven zijn. Men wil niet bekend staan als klimaatontkenner of al die onzin, dan is het gebeurd met je zaak
+1
robbies
@Twentsch Land ze melken geen koeien en hebben geen Prikkebord dus heel veel tijd 😉
+5
Noorderling
@robbies
Mede infiltrant met baarsma, en dan weten we de helft vast nog niet.
Beetje met andermans geld politiek bedrijven. Ze maken het de concurrentie wel heel gemakkelijk door klanten weg te jagen, deze ondertoon schept nu niet echt vertrouwen.
+1
robbies
@Noorderling bij elke nieuwe aanstelling binnen agrarische organisaties trek ik de naam automatisch door Google. Je schrikt vaak wat je tegenkomt.
+3
hans1980
@robbies dat die coops rabo/rfc altijd van die groene gasten binnen halen????
+2
diezel
@hans1980
Zou eerst maar eens gaan kijken wie er eigenlijk voorzitters van de benoemingscommissies van de huidige coöperatieve ceo's waren? Altijd interessant bij een pyramide-spel. Benieuwd wanneer ze beiden het commando krijgen om over "BBB" te gaan roeptoeteren! 😞
Albert Altena
@robbies Met het aanstellen van Bas Ruter laat vooral de RABO haar agenda zien.
Meebewegen in de emotie sfeer van de klanten.
+4
robbies
@Albert Altena Dat is het. Wij zijn te klein met zijn allen om de globalistische ambities van zo'n bank te faciliteren. Liever trekken ze andere klanten aan en dat proberen ze nu door schuldbewust te doen voorkomen. Leuk, zulke visies, maar bij financieringsaanvragen kijken ze gewoon naar de cijfrertjes. Onder het miljoen euro schuld komen ze al niet meer kijken. Huppa, de cijfertjes invoeren. Staan alle stoplichten op groen, dan keren ze uit. Staat er eentje op rood, dan krijg je alles terug. Ondernemersvisie? geen belang bij. structuur van het bedrijf? Zijn we niet in geinteresseerd. En ik snap het wel hoor. Het draait gewoon om euro's. Maar dat maakt dat "schuldbewuste" juist zo hypocriet
+1
melluk
@robbies helemaal mee eens
Maar structuur van bedrijf kunnen ze ook amper naar kijken met dit rare overheidsbeleid van de laatste 25 jaar
ik heb een zeugen bedrijf en een melkveebedrijf en bewust altijd alle mest zelf gebruikt door grond mee aan te kopen bij een uitbreiding en die kant wilde men op maar denk niet dat ik ooit een streepje voor had bij bank of overheid
Mkl87
@robbies toch wel de rabo agenda. RABO = ruim alle boeren op.

Het wordt een steeds groter probleem waarbij mensen met groene en linkse gedachten/agenda's zich op dergelijke posities manoeuvreren
+2
robbies
@robbies @pieta ik hoop dat dit topic wel blijft staan nu ik weer 22 plusjes heb 😉
+3
Wolswinkel
I@robbies ik heb zojuist aan @Grasbaal gerapporteerd dat ik dit onderwerp ongepast vind......
Merettt
@robbies wat betekenen die plusjes?
+1
pieta
@Merettt Dat het een waardevolle bijdrage is/was. Lollig was ie in ieder geval niet. Voor een scherpe opmerking wil je ook wel eens een plusje krijgen. Zodra jij als nickname Meret met tien T's hebt krijg je van mij misschien daar wel een duimpje voor. 😁
robbies
Quote Reactie van @pieta:
Voor een scherpe opmerking wil je ook wel eens een plusje krijgen.

Uit ervaring kan jij dat niet weten 😉
+1
pieta
@robbies Jammer dat je plusjes niet in kan trekken. 😁
Wolswinkel
Quote:
wat betekenen die plusjes?

@Merettt waardering voor je bijdrage. Worden uiteindelijk uitbetaald in bitcoins.
J Andringa
@Wolswinkel dat wist ik nog niet dan loopt @robbies aardig binnen. Of nouja weet niet hoeveel bitcoin natuurlijk 😋
robbies
@J Andringa Meestal verwijdert Co een topic als er teveel plusjes dreigen 😉
J Andringa
@robbies snap ik wel als hij degene is die moet uitbetalen 😅
Merettt
@Merettt wie geeft die plusjes en hoe.
+1
weurding
@Merettt als je als nieuw lid binnen 3 dagen geen 30 plusjes hebt wordt je verwijderd omdat je bijdrage niks bijdraagt..😏
pietjepuk
@weurding hoe kom jij dan hier op het prikkebord terecht? 😃
weurding
@pietjepuk vol houden... zoveelste account al
+2
Wolswinkel
Quote:
wie geeft die plusjes en hoe.

@Merettt Door op het duimpje te drukken die achter de naam staat van degene die je waardeert. Bij meer als 10 plusjes is het vaak uit medelijden of door kuddegedrag..😉
+1
robbies
@Wolswinkel
Quote:
medelijden
de eerste heb je vast van mij
jg
Verandering van binnenuit is beter dan politieke dwang . Het gaat de duurzame extensievere kant op.
+3
Noorderling
@jg hoe kan ik daarvan de rente en aflossing betalen?
Intensiveren en efficiënter werken is nog altijd lonend.
jg
@Noorderling Dat is korte termijn denken .
jg
@Noorderling De opzet kwa financiering is niet goed , erkent de Rabobank.
bio boer
@Noorderling de enige die er nu is is biologisch daar staat nog redelijk hogere vergoeding tegen over maar ja de markt is beperkt
+2
BertK
Landbouw ontspoord? Die bent spoort niet, de landbouw beweegt mee met waar de consument voor wil betalen. Dat gaat allemaal niet zo snel
+2
Wolswinkel
Dit soort figuren zitten ook bij ABN Amro. Vorig jaar kwamen we daarachter met dat ‘tikkie’ verhaal waarbij bij elke transactie een donatie naar varkens in nood ging oid. Was snel uit de lucht maar toch weten een paar van die rakkers verrekte ver te komen. Maak mij niet wijs dat dit niet het gevolg is van een nieuwe ‘groene’ wind is die bij de banken naar binnen geblazen wordt onder druk van allerlei subsidies vanuit de EU.
+1
Melkweb
De enigen die nog "om" moeten zijn een gedeelte van de boeren?

Wordt tijd dat wij als sector zelf een gve/hac moeten afdwingen om paal en perk te stellen voor iedereen die ook maar denkt iets te willen vertellen. Je kunt alles elimineren ipv door iedereen maar af te laten slachten. En ja, dat gaat een koppen kosten....

Maar kennelijk is de nood nog niet hoog genoeg
+6
John Spithoven
Er wordt door politiek, belangenbehartiging, agribusiness een beeld,geschapen dat de landbouw de grote vervuiler is. Dit als dank als grote motor achter het succes van de BV Nederland.

En door dit klimaat te creëren gaan we een situatie krijgen die ook bijv in Zimbabwe gecreëerd werd.
Melkweb
@John Spithoven Er wordt door politiek, belangenbehartiging, agribusiness een beeld,geschapen dat de landbouw de grote vervuiler is. Dit als dank als grote motor achter het succes van de BV Nederland.

Hoe komt dat toch??? Waar gaat of ging het mis in denkwijze en/of beeldvorming. Niets is nooit zomaar iets. Er is veel meer aan de hand of de afstand is wel veel groter dan wij zelf denken? Of ..... praten we hier niet over alle boeren maar over een heel kleine groep boeren die denken namens alle boeren te praten. Je ziet ook toch hoeveel boeren weer opstaan om en te groeien en mee te doen met projecten of pilots ter bevordering van milieuprojecten .
+1
adriaan33
@Melkweb In hogere kringen word al jaren over de " transitie " gepraat. Ze hebben of willen geen contact met gewone plattelanders. En toch laten we ons door hen regeren.
Melkweb
@adriaan33 te kort door de bocht en meer een onderbuikgevoel dan werkelijkheid..

Of zeg je, d(i)e boeren zijn onvoldoende mee gegroeid in de maatschappelijke veranderingen en krijgen daar nu de rekening voor gepresenteerd?
+1
adriaan33
@Melkweb Hebben zelf genoeg ervaringen met de hoge kringen om deze stelling te staven.
+1
adriaan33
@Melkweb had niet alles gelezen. De basis van het " probleem " is dat de hogere kringen vast blijven houden aan hun "idealen ". Als boer kun je het toch nooit goed doen.
+1
Frans1
@Melkweb er wordt naar de sector in zn geheel gekeken, dat is het manco. Er is geen prikkel om een bepaalde richting op te gaan, je wordt afgerekend op het gemiddelde
Noorderling
@Melkweb
Consument en burger, een persoon en een tegenovergesteld gedrag.
Als er echt zoveel vraag is naar duurzaam, stijgt de prijs en stappen er vanzelf een aantal boeren/leveranciers in om aan die vraag te voldoen.

Waar gaat het mis? Wil men het niet, is de vraag er niet met bijbehorende extra prijs of willen de boeren het niet leveren?
de Tank
@Melkweb Het komt omdat er geen mens is die de wil heeft om veranderingen door te voeren die tegen zijn/haar belang/wil ingaan. We stellen onszelf als mens centraal, dat is geen kwestie van keuze.
+3
Vario512
Quote Reactie van @Melkweb:
Hoe komt dat toch??? Waar gaat of ging het mis in denkwijze en/of beeldvorming. Niets is nooit zomaar iets. Er is veel meer aan de hand of de afstand is wel veel groter dan wij zelf denken?

Ze willen onze grond, voor weinig. Moeilijker is het niet.

Buiten onze landgrenzen komt je deze negatieve sfeer van bestuurders niet tegen.
groeier
De rabo hebben ook fosfaatrechten stelsel doorgedrukt begin 2015, de broodjagers, GVE per ha was een veel betere keuze geweest.
+6
komelker 2
Na 2 generaties trouwe klant te zijn van de Rabobank. Trok de Rabobank hier 10 jaar geleden tijdens de overname de stekker eruit. Ik was te klein, te groen en te lage Hypotheek. Als ik wat wilde moest ik groter denken volgens de bank. Ben nog steeds boer, gelukkig bij de concurrent.
+1
Frans1
@komelker 2 hier net zo, veel nodig voor de grond, te groot risico volgens de bank.
+1
spotmelker
@komelker 2 mijn start was net zo. Alleen na 8 jaar weer met open armen ontvangen toen ik een postzegeltje grond en wat stenen van RVB wilde kopen.
+2
Bartlehiemboer
@komelker 2 Hier was het wel andersom. Kregen alleen een hypotheek als we biologische gingen boeren. (5 jaar terug) Maar ze kunnen nu wel allemaal braaf zitten knikken met de groenen mee. Ook voor de biologische boer is het onmogelijk met de bank zaken te doen. Er moeten allemaal potjes zijn om ons meer te financieren, we hebben ze nooit gezien laat staan gekregen. Je moet er al heel veel verstand van hebben wat er te krijgen is. Uit hun zelf komen ze er niet mee. Tot nu toe vind ik ze erg schijnheilig over komen.
+1
puntertje
Bas is met spoed op het matje geroepen bij de directie. Hij is weliswaar aangenomen om net te doen alsof de rabo 'groen' ademt, maar met dit soort uitspraken lok je claims uit en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dat gaat ten koste van de bonussen.
+1
Jean-PierreK
Weer een stukje framing door de media: "Een kraakverse uitspraak van de Raad van State verplicht landbouwminister Schouten om bekend te maken waar boeren wonen die in het verleden, onder destijds geldende Pas-regeling, te veel stikstof produceerden."

🙄 Aan de tekst te zien weten ze niet waar ze het over hebben. Het is niet zo dat de pas melders destijds te veel stikstof produceerden, maar het staat er wel.
kanniewaarzijn
Op foodlog doet iemand de suggestie om banken ook aansprakelijk te stellen voor de ondoordachte stallenbouw-financiering. Wat mij betreft geldt deze aansprakelijkheid ook voor accountantskantoren en niet in de laatste plaats voor de pachtberekenings"wappies" (Jan Luit c.s). Dat laatste is een kwestie van tijd tot alle uitgerookte pachters zich verenigen! Wat een bende in bananenrepubliek Nederland.
+4
ek
@kanniewaarzijn Je bent toch zelf ondernemer en maakt zelf de keuzes, je laat een bank of accountantskantoor niet voor je beslissen. En als bank A jouw plannen niet ziet zitten zoek je een ander bank. Als geen enkele bank jouw plannen ziet zitten moet je jezelf toch eens afvragen of het wel zo'n goed plan is. Je kunt een ander niet aansprakelijk stellen voor jouw keuzes.
+1
arie.j
Quote Reactie van @ek:
@kanniewaarzijn Je bent toch zelf ondernemer en maakt zelf de keuzes, je laat een bank of accountantskantoor niet voor je beslissen. En als bank A jouw plannen niet ziet zitten zoek je een ander bank. Als geen enkele bank jouw plannen ziet zitten moet je jezelf toch eens afvragen of het wel zo'n goed plan is. Je kunt een ander niet aansprakelijk stellen voor jouw keuzes

Grotendeels mee eens.
Echter Rabo deelt zichzelf de taak toe sturend in de landbouw te moeten optreden.
In hoeverre zijn leden het daar mee eens?
En zijn ze het dan ook nog eens eens met de koers?
Iets wat een normale coöperatie zich zou moeten afvragen en de leden zou moeten vragen.
Maar dat doet Rabo niet, leden zijn kennelijk bij deze coöperatie er voor de sier.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @ek:
. Als geen enkele bank jouw plannen ziet zitten

Als banken wat slimmer waren geweest, hadden ze het ook niet zien zitten! (Zie ook zorgplicht in de bijdrage van JohnDeere7serie)
Bartlehiemboer
@ek Dat klopt maar ik zou er maar wel gebruik van maken nu de wending komt van het MOB. Stel ze beginnen een rechtszaak tegen je wat je waarschijnlijk verliest kun je toch nog wat geld claimen bij je bank. Heb je toch nog iets.
JohnDeere7serie
Ok dit zijn heel bijzondere uitspraken:
De Rabobank erkent schuld aan de problemen in de landbouw. “Wij zijn medeverantwoordelijk”. Ik denk dat deze boeren en hun advocaat vanavond gaan kijken en opnemen.
prikkebord.nl/topic/202809/
Iets met zorgplicht. Zie bijv hier:
tebiesebeek.nl/contractenrecht/zorgplicht-bank/
Bartlehiemboer
@JohnDeere7serie Ja, wij gaan ook zeker even kijken. Heb wel even geschreven dat ze de verkeerde tijd in Trouw hebben staan. Hier staat: 28 februari. Misschien hebben ze het in tussentijd al veranderd.
+1
bio boer
Maar ja we zijn ook ontspoort ongemerkt
Als ik onze pluimvee tak zie die relatief klein tegenwoorden met 24.000 legkippen die vreten 120 gram voer per dag dat is 2.880 kg totaal per dag per jaar 1.000.000 kg per jaar aan granen en eiwit producten

Tarwe en mais heeft opbrengst per ha gemideld in Europa gok zo 9000 kg
En soya zo 4000 tot 5000 kg
Dus gemideld zo 7000 ton voer per ha

Dus voor mijn kippen is een oppervlakte nodig van 143 ha bestelen het zo gemaklijk bij de fabriek
1.000.000 kg ÷ 7000kg = 143 ha nodig

100.000 kippen per bedrijf is al geen uitzonderng meer die vreten hele oppervlake kaal bijna 600ha in nederland zit in totaal 47.950.799 legkippen 280.000 ha totaal nodig alleen voor onze legpluimvee
dat zit hier allemaal in dit kleine kikkerlandje dat had gewoon nooit gemoeten is totaal uit belands geraakt door onze goede voerfabrieken die het zo gemakelijk maken je kan onbeperkt voerbestellen voor relatieve scherpe prijs
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @bio boer:
47.950.799

Weet je zeker dat het er niet 47.950.798 zijn?
bio boer
@kanniewaarzijn haha gewoon gekopieerd en geplakt 😋
kanniewaarzijn
@bio boer Welke idioot kwam er met zo'n getal dan?
bio boer
+1
pieta
Quote Reactie van @bio boer:
Dus gemideld zo 7000 ton voer per ha

Wauw en dat biologisch!! 😁
bio boer
@pieta tarwe en mais denk ik gemideld 9 tot 10 ton en soya 4 tot 5 ton kom je gemiddeld op 7 ton
pieta
Quote Reactie van @bio boer:
op 7 ton

Dit is veel minder dan 7000 ton per hectare.
bio boer
@pieta oja moest kg zijn dat wist je ook wel 😁😅
bio boer
@bio boer in nederland halen ze met moeite 3 ton soja van hectare
+1
bio boer
@pieta is ook met koeien die 10.000 kg melk geven kun je nog maar 1 koe per ha houden als je al het voer zelf moest telen
Albert Altena
@bio boer Als er dus aan toegegeven wordt dat de melkveehouderij grondgebonden moet worden. Dan is de logische volgende stap dat de pluimveehouderij enz. het helemaal wel kunnen schudden.
bio boer
@Albert Altena we hebben 140 ha 😁 alleen moet het melkvee dan weg 😉 voer kopen is spotgoed koop in de regel 25 cent zo gebruiks klaar als je het zelf gaat telen in nederland ben je zo 30 tot 35 cent kwijt om een kg legmeel temaken
de hoef
@bio boer als je het op prijs stelt , kom ik bij jullie is op de koffie ,lijkt me een intressant bedrijf
dijkstra uit w
Het zijn de overstap weken!!!
+2
Jean-PierreK
Typisch Zembla: knippen en plakken en scheve vergelijkingen.
Toch lijken we meer vertrouwen te hebben in Zembla dan in een bank...
labella
@Jean-PierreK dat kun je verwachten van het linkse vara.
diekman
@Jean-PierreK onderste bericht eerst lezen. Officieel bericht rabo

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Jean-PierreK
@diekman, gelezen ✔️. Vertel...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
103
DEELNEMERS
46
WEERGAVES
0