Onderzoek op 115 melkveebedrijven moet zorgen voor forse emissiereductie

115 melkveebedrijven gaan in het Netwerk Praktijkbedrijven aan de slag met de reductie van ammoniak- en methaanemissie. Via het onderzoek moet er een pakket aan maatregelen boven tafel komen waarmee ammoniak- en methaanemissies tegelijkertijd te verminderen zijn.

Deel dit topic

Reacties

familie pelle
Volgens mij was dit precies wat Pieter Omtzigt bedoelde onlangs met zijn veel gedeelde en geroemde toespraak in de tweede kamer tav belangenverstrengeling.
--Erik--
@familie pelle denk niet dat Omtzigt bedoelde dat er niet meer samengewerkt mag worden. Hij stelde m.i. vooral dat de Haagse kliek teveel tegen elkaar aanschuurt, regering en kamer, delen van de pers, belangenbehartigers (dus ook lto) etc. Dat het polderen te ver is doorgeslagen!
Lijkt mij alleen maar goed als ministeries onderzoek financieren naar haalbaarheid van toekomstig beleidsdoelen. Kan de sector ook baat bij hebben.
JanCees
@familie pelle Declarabel aantal uren dan wordt het lastig flink in de ankers te gaan tegen lnv . En inderdaad dat bedoelde Omtzigt
Farma_boerke
Wageningen, LNV en LTO.
Dus weten we wat er nog aan gaat komen over enkele jaren.

Nemen ze wel de GWP* mee in de analyse? Welke maatregelen worden getoetst en hoe? Meten = weten, modelleren = missen
Albert Altena
Het aanpakken van emissie is net zoiets als een brede, weinig bereden weg, de snelheid terugbrengen van 100 naar 50 km.
M.a.w. Het heeft totaal geen zin.
Het probleem moet aangepakt worden waar het probleem is.
Natuur wat totaal verwaarloosd wordt.
Uitstoot door gebruik van delfstoffen die een kringloop kennen van miljoenen jaren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0