Zuivelnoteringen fors hoger

De officiële Nederlandse zuivelnoteringen zijn deze week fors hoger dan vorige week. Zo plust de notering van verse boter met 10 euro. Daarmee komt deze uit op 345 euro per 100 kilo.

Bron

Deel dit topic

Reacties

pa
Wel raar dat er nu niet gereageerd wordt. Of geloven we het nog niet
cjw73
@pa bij 400 euro begint het er op te lijken maar daar zijn we nog lang niet.
+1
Rubberburner
Iedereen is aan het feesten!!
Maar met de huidige voerprijzen mag de melkprijs wel een keer naar boven!!!
Hooibaaltje
Het gaat los nu. Kan niet anders.
Bij deze stijging zullen ze toch een keer moeten verhogen.!!
de Tank
@Hooibaaltje als je de zuivelteringen een beetje volgt dan weet je het een tendens is waarbij de melkprijs met vertraging volgt, zowel omhoog als naar beneden. Zoals ik eerder al aangaf, als de horeca weer opengaat gaan we de 4 weer aan het begin zien van de basisprijs dit jaar. Daarnaast wordt ie nooit zo hoog dat iedere veehouder zorgeloos boert.
+1
Melkboer16
@de Tank met de 4 ervoor en weer eens een groeizame zomer hebben we hier niks meer te klagen!?
de Tank
Quote Reactie van @Melkboer16:
niks meer te klagen

klagen is doorgaans persoonsgebonden, zal daarom ook blijven
+1
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @de Tank:
Zoals ik eerder al aangaf, als de horeca weer opengaat

Als er nog horeca is dan,niet best wat ook die sectoor meemaakt !
Melkboer16
@MTSTAMMINGA dan staan er wel weer nieuwe op!
Horecaondernemer heeft vaak gehuurd pand en soms zijn de glazen nog van de brouwerij!
+6
Frans1
@Melkboer16 slechte zaak, de uitbater enkele jaren in de schuldsanering door dit gezeik, en de pandjesbaas heeft een beetje verlies op niet betaalde huur en melkt gewoon verder,brouwer net zo. Jan met de pet betaald het gelag
+2
verbi
@Melkboer16 Wat een lage opmerking. Zijn toch ook ondernemers die hart voor hun zaak hebben en hun nek uitsteken voor de gemeenschap.Wat als straks het laatste cafe in een dorp sluit.Ben jij nooit jong geweest.
Melkboer16
@verbi nee hoor geen lage opmerking! Als je nou gewoon de uitbater ff failliet laat gaan dan komt die er met een sisser vanaf! Dat is goedkoper als het doorbetalen van z’n personeel en de torenhoge huur van het pand aan prins Bernard doorbetalen!
Je redt echt niet de horecaondernemer met het steunen van de horeca maar de pandjesbazen voorzie je van een vast inkomen.
Na de crisis begint zo’n horeca ondernemer wel opnieuw als ie er nog zin aan heeft en voor een lager huurtarief van het pand anders maakt prins Bernard er maar een woning van
de Tank
@MTSTAMMINGA Dat is zeker niet best en ook de horeca staat weer op, wellicht wisseling van ondernemers.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0