Gegevens PAS-melders komen op straat te liggen

De Raad van State heeft geoordeeld dat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) de locatiegegevens van 10 PAS-melders bekend moet maken. Daarmee velt de Raad van State in hoger beroep hetzelfde oordeel als de rechtbank in Noord-Holland afgelopen zomer deed.

Deel dit topic

Reacties

+1
hans1980
Ok , en nu?
+1
Jean-PierreK
@Marco de 1ste, dit gaat niet zozeer over de melders. Ironisch hierin is dat voordat de pas van kracht werd extern salderen al mogelijk was en stikstof vergunning dus geld waard was. Met de pas was dit niet meer mogelijk, dus was de stikstof geen geld meer waard (wel de bedrijfslokatie) . En uitgerekend Wosten zorgt er voor dat de pas vervalt en dus het oude systeem weer geldt en stikstof weer geld waard is. 🙈

Wosten is hier volgens mij puur het publiek aan het bespelen.
j h p
@Jean-PierreK idd het juist MOB met Wosten die de vergunning op geld zet door hun drang om de natuur ten koste van alles willen 'beschermen'.
+2
jan.1
De hoogste rechter in ons land vind openbaarheid van gegevens van pas melders belangrijker dan recht op bescherming van persoonlijke levenssfeer.
Ik verwacht van de overheid dat ze wel onze boeren beschermd.
+1
Jannus
Quote Reactie van @jan.1:
De hoogste rechter in ons land vind openbaarheid van gegevens van pas melders belangrijker dan recht op bescherming van persoonlijke levenssfeer.

Dank je wel Jetten dat je ons zo openhartig aan de deur te woord stond........😉
hans1980
@Openbaring uit de 2e kamer wat vindt jij hiervan?
Maaslander
.
jg
Direct ammoniak kopen !!, dan ben je eigen baas !
BertK
Hoe groot is het probleem? NB-vergunning voor bestaand gebruik ten tijde van aanwijzing moet je altijd kunnen krijgen. Intern salderen is niet vergunning-plichtig begreep ik uit ander topic. Betekent dat in het geval je de emissie naar (bijna) nul weet terug te brengen, je oneindig groeien kan mits je aan andere eisen als fosfaatrechten en grondgebondenheid voldoet?

Betekent wel koeien net als varkens in gesloten stal.
bio boer
@BertK de emissies kun je niet naar 0 krijgen 50% is het allerhoogste wat ze nu halen vergeleken met de hoogste emissies
+1
BertK
@bio boer Nog niet. Wat halen ze in de varkenshouderij?
bio boer
@BertK daar ben ik niet bekend mee weet jij het ?
BertK
@bio boer Nee, daarom vraag ik het.
HansM
Roelof Bisschop (SGP) heeft Kamervragen ingediend over het openbaar maken van de locatiegegevens van PAS melders. Kan Schouten niet kiezen voor het verstrekken van alleen (vage) kaartbeelden in plaats van de lijst met namen en adressen?
HenkK
@HansM namen aanleveren is uit den boze🧐
bio boer
@HansM ze hoefen alleen adres tegeven maar ja als je dat adres op google invult heb veel informatie
de jonge
@HansM aahh daar bent u weer, zou nog graag antwoord op mijn vraag in een ander topic tegemoet zien van u, hoe staat het met de pfas en op welke wijze en wat voor veranderingen zijn daar doorgevoerd door de politiek dat dat nu blijkbaar geen issue meer is?
HansM
@de jonge Wat betreft PFAS: daar zijn op basis van meer onderzoek en gerichte risicoanalyses de normen omhoog gegaan cq. versoepeld.
+3
de jonge
@HansM Dank voor uw antwoord, Dus de normen omhoog dat kan wel,als degenen die er belang bij hebben het zelf maar willen, Voelt u hier ook een pieteromzigtje voorbij komen?omdat anders de bouw vooral de dupe zou zijn geweest? of omdat pfas in de natuur komt door chemische middelen die onze staat zelf toegestaan geeft en er dus in feite verantwoordelijk voor is? wat is de werkelijke reden hiervan ?
Realisme
@HansM gerichte risicoanalyses😂 ongelooflijk hoeveel er geregeld kan worden vanachter een bureau🙄
kaasisdebaas
Dus nu kunnen de milieuclubs een verzoekt tot handhaving doen bij de boeren die een PAS melding hadden?
Dit is echt een groot probleem. Wat is precies het effect hiervan, dat je de zaak sluiten kan?
cornelissen
Quote Reactie van @kaasisdebaas:
Wat is precies het effect hiervan, dat je de zaak sluiten kan?

Extern salderen ,als dat in de provincie mogelijk is en/of emissie verlagende maatregelen. ( andere vloer e.d.)
Ze zullen uiteraard wel een situatie opzoeken, waar het allemaal niet zo makkelijk is voor de pas aanvrager.
Ik zelf heb maar een pas melding met eigen ogen gezien , maar dat betrof 2 melkkoeien extra .
De aanvrager had er een afkalfhok er bij gebouwd in de loop van de tijd. Daar valt voor de MOB natuurlijk geen eer aan te beleven
+1
bio boer
Ze kunnen toch ook alleen coördinaten vrij geven dat van alle pas verginingen tuurlijk dan hebben ze nog wat werk van alléén simpel adres
bio boer
@bio boer als je op coördinaten zoekt krijg je bij google niet meteen een adres en naam er bij je kan er natuurlijk wel achter komen dan heb je er in ieder gevalmeer werk van
Noorderling
@bio boer
Er is niet eens een adres gekoppeld aan een aerius berekening.
Voor de inventarisatie van de legalisatie is er naar alle mailadressen waar via een melding is ingediend een verzoek gemaild.

Nu is er via dat verzoek inderdaad wel allerlei gegevens kenbaar geworden. Dus in hoeverre men dat openbaar maakt en zelf op een rijtje hebben is nog maar de vraag. Hoeveel voorraad zwarte inkt er nog is op het ministerie ook.
Realisme
Naar mijn mening word dit gebruikt om ons toch vooral blij te laten zijn met de schijnzekerheid van de stikstofwet.

Als er procedures begonnen worden nav de openbaarmaking van de adressen hebben we eindelijk een juridische stok om mee te slaan. De overheid is in gebreke gebleven inzake de PAS, niet de individuele ondernemer. Precies daarom kan SSC nog weinig beginnen tot nu toe omdat er geen procedures aangespannen worden. Lijkt bijna of de MOB dat niet mag doen.

Het is tot zover een gezellig feestje en als de stikstofwet erdoor is gaan een aantal van ons meteen door naar het vuurpeloton.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0