LTO: 'Noodzakelijk agrarisch werk blijft mogelijk tijdens avondklok'

Zorg voor dieren en planten is cruciaal werk dat ook tijdens de avondklok mag worden uitgevoerd. Over de praktische implementatie zijn nog vragen. Ondernemers en/of personeel die moeten reizen tijdens de avondklok moeten over een verklaring beschikken.

Deel dit topic

Reacties

Johannushoeve cv
Da's jammer moet we s'avonds toch aan het werk 🥺 als ze niks beter weten hou je dan met betere zaken bezig zoals het niet door laten gaan van de stikstoffen wet .
BertK
LTO gelooft ook alles. Politie gaat zich echt niet druk maken als jij in je overall op de trekker.... Eh, wat moet je 's avonds doen op dit moment buiten je bedrijf? Een controle-rondje in de stal op afstand of iets dergelijks zal oom agent zich niet druk om maken.

Voorlopig voor twee weken. Hield de doelgroep (mensen die onnodige risico's nemen) zich aan het gewenste gedrag van afgelopen weken, was dit gezeik niet nodig. Helaas helpt het weer niet om de doelgroep van gedrag te laten veranderen.
+2
Albert Altena
@BertK De 95 % mensen die zich keurig gedragen en een R getal hebben van 0.1 moeten naar her reproductiegetal van 0.0 om het hoge R getal van de aso,s weer gemiddeld onder de 1 te krijgen.
Kunnen die weer blaten dat alles onzin is.
+2
Leo,s vriend
@BertK er is meer als een overall op een trekker, zijn ook boeren/medewerkers die snachts varkens moeten laden, etc, toch fijn dat de LTO er op wijst dat je dan een verklaring aan kan vragen.Niks mis mee wat mij betreft.
Of ga jij liever een agent afsnauwen als je aangehouden wordt? (natuurlijk is de kans dat je aangehouden wordt klein), maar beter safe dan sorry.
BertK
@Leo,s vriend Zoals ik zeg, controle-rondje of iets dergelijks dus ook varkens laden. Kan het prima vinden met de politie, ga ik niet af snauwen. Politie kom je ook niet tegen als je varkens gaat laden.
+7
Grasbaal
Er zijn nu al zoveel uitzonderingen dat de politie door de bomen het bos niet meer ziet. Ik denk dat deze wet vooral bedoeld is om groepen jongeren in de steden binnen te houden. Of dat gaat lukken heb ik mijn vraagtekens bij.
Jannus
@Grasbaal Agrarisch werk is relatief veel 1 persoons aangelegenheid en zeer weinig persoonlijke contacten,net wat je stelt het gaat om de intensieve regio's veelal binnensteeds
Koeien boertje
@Grasbaal denk toch ook niet dat de jeugd in de dorpen bij pa en ma op de bank blijft zitten 😅.
Die lui die het verzinnen zijn er van vrij gesteld denk ik
+2
matt
@Grasbaal savonds om 8 uur van huis,en dan om half 5 komen ze weer thuis.
+2
Grasbaal
@matt ja, zorgt alleen maar voor meer excessen. De jeugd kun je niet nationaal opsluiten (ze zijn al bijna een jaar beperkt in uitgaan). Maar ben het er ook mee eens dat ook de zorg niet moet ontploffen met teveel echte zieken. Alles is dubbel op dit moment....
+1
Nevergiveup
@Grasbaal denk dat de avondklok de druppel is die de emmer doet overlopen na al een jaar beperkingen voor veel mensen , dit kan zelfs averrechts werken.
+10
George
@Grasbaal
Ik ben er wel klaar mee met al die flauwekul.
Melkweb
@George waarom is het onzin.? probleem zijn de "gezonde" boodschappers. Die het wel hebben, verspreiden maar het niet zelf actief ziek worden.

Is dat onzin of...?
+4
Frans1
@Melkweb Ja, want wat jij nu stelt druist tegen de wetten van de natuur in 🤔
+3
Spuit11
@Melkweb Dat is niet het probleem. Het probleem is dat er 17 miljoen mensen opgesloten worden om een paar 1000 mensen met een grotere risico op complicaties. Er zou vol moeten worden ingezet om díe mensen te ondersteunen. De rest redt zich wel.
Albert Altena
@Spuit11 Ben jij of ik ook één van die 1000?
+4
Spuit11
@Albert Altena Ik waarschijnlijk wel, heb flinke astma. Maar wie ben ik om mijn vrijgezelle buurman zie te vereenzamen, of de jonge gast die 's avonds zijn meisje niet meer mag bezoeken. Dat is niet normaal. Ik kamp bijna iedere winter met een longontsteking maar ik val daar ook geen miljoenen gezonde mensen mee lastig.
Albert Altena
@Spuit11 Ik bedoel met die duizend te zeggen dat je niet weet hoe het bij jou kan toeslaan.
Spuit11
@Albert Altena Dat weet ik met een rondje fietsen ook niet.
Albert Altena
@Spuit11 Hebben we ook verkeersregels voor bedacht, anders zou dat ook gigantisch uit de klauw lopen.
demelkboer
@Spuit11 ze moeten blijven leven tot de volgende griepgolf. Dan maakt het niks meer uit
+2
dewittemotor
@Melkweb Hier zwart gebied op aantal besmettingen.
Moest naar ziekenhuis toevallig.
Alles draait daar gewoon door daar en de verpleegkundigen zelf zeggen dat ze het makkelijk aan kunnen en dat de situatie erg overdreven wordt.
Inside information.

\In het voorjaar toen was het erg ja. Niemand kende de ziekte . Iedereen was bang etc. Maar nu is iedereen ingewerkt. Men heeft al wat medicijnen die werken etc.

Dus wat ze nu aan het doen zijn is gewoon erg overdreven en kost gigantisch geld.

Ik vrees dat wij 10 barre jaren tegemoet gaan om dat allemaal te gaan herstellen. en dan kom jij ook aan de beurt: hogere belastingen, fors hogere WOZ, hogere waterschapsbelastingen etc., want bij degene die niks hebben, kun je ook niets halen.

Sta je slecht als melkveehouderij met je hoge vermogens en lage rendementen daarop
demelkboer
@Grasbaal om 20.59 beginne met zuipen en om 4.31 weer naar huis
+6
Farma_boerke
Mijn baas tekent mijn verklaring (maw die teken ik zelf wel).
Onder het mom, een schizofreen is nooit alleen.
PIONIER
Wie zich niet aan de regels wil houden gewoon laten verrekken als ze het wel krijgen. Dus niet opnemen in het ziekenhuis.
+5
weurding
@PIONIER al zal jij de hele nacht alleen rondjes rijden krijg jij geen corona van en een ander ook niet
Albert Altena
@weurding Dat klopt.
Ook is het zo dat er in principe helemaal geen maatregel nodig is voor het verspreiden uit te bannen.
Echter moet een grote groep het R getal zover gemiddeld naar beneden trekken, zodat het R getal gemiddeld onder de één komt.
Zodat de aso's weer kunnen blaten dat de maatregel helemaal niet nodig is, gezien de cijfers.
+1
Ben benieuwt of het gaat werken, hier dezelfde fout als vorig jaar , vliegtuigen blijven gewoon komen vanuit engeland, vorig jaar uit italie , en de wintersport ging toen gewoon door.
+2
Nevergiveup
De avondklok
zal niks brengen , de werkende zal gewoon thuis zitten , maar dat was al zo want die kan s'avonds toch al nergens heen , dus het gevaar van die groep zit overdag .....

De jeugd zoekt elkaar hier in de namiddag al op , laten we zeggen na 15:00 zitten ze al hier en daar in een groepje te chillen , dan maakt het niets meer uit dat ze na 21:00 uur niet meer bij elkaar mogen zijn.

Het lijkt wel een soort volks test hoe ver de regering kan gaan .....

@Detukkeroettwente
+1
Achso
@Nevergiveupik denk dat de avondklok ook gedaan wordt om Mutti Merkel rustig te houden. Die wil de EU binnenlandse grenzen weer dicht smijten, als landen niet doen wat ze zegt.
+1
Twentsch Land
Daar heeft ze groot gelijk aan ...... als je als land ongeveer bijna alles doet om Covid onder controle te krijgen en vervolgens mensen je land binnenkomen uit landen die het minder nauw nemen .... zou Nederland ook veel drastische mee om moeten gaan... gewoon verbod om hier te komen als je in Engeland en dergelijke landen waar veel covid voorkomt.

@Achso
+4
@Nevergiveup KLOPT dit is het begin nog maar, dictator rutte maakt deel uit van een veel groter plan, alles moet kapot.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
@Nevergiveup KLOPT dit is het begin nog maar, dictator rutte maakt deel uit van een veel groter plan, alles moet kapot.

Volgeling van Trump? die is gelukkig op on-actief gezet
Hier hoe een deskundige met zijn valse informatie in de knoop kwam
nu.nl/285510/video/…
+1
George
@arie.j
Jaja nu.nl
arie.j
Quote Reactie van @George:
Jaja nu.nl

Wat wil jij daarmee zeggen? Dat de opname niet echt is?
Of dat George alleen maar applaus voor zijn Covid 19 standpunt slikt?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
35
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0