Trekker mixer vs Elektrische mixer

Trekker mixer vs Elektrische mixer

Deel dit topic

Reacties

casev
Een electrische die volledig onder in de mest zit geloof ik wel in, maar alles wat er bovenuit komt gaat geen jaren mee.....
+1
Weidezicht
Je gaat wel vaker mixen. Alleen druk op de knop. Anders kuilsnijder eraf, mixer eraan. Kut, trekker eerst nog tanken, oh koekalverij. Nou mixen doen we morgen wel....
+8
huub
@Weidezicht of je slaat de andere stappen over en denkt meteen: "Ik mix morgen wel"
+3
Noorderling
Quote Reactie van @Weidezicht:
wel vaker mixen. Alleen druk op de knop. Anders kuilsnijder eraf, mixer eraan. Kut, trekker eerst nog tanken, oh koekalverij. Nou mixen doen we morgen wel....

Maar je hebt net weer geen vermogen genoeg, waardoor je ook 2x in de week moet mixen waar het vaak weer bij blijft of simpelweg door het weer niet kan.

Heb 1 put elektrisch, als het kan nooit weer. Kunt pas mixen als de put half vol is, dan wordt het al spannend om de korst mee te krijgen, omdat de dunne er te langzaam onderdoor stroom met mixen komt de bovenlaag niet mee. Waar je met een trekker 1x gas heeft en het probleem is opgelost. Heb je op het einde nog dikke mest waar je weer water bij moet voegen en het er door gemixt wordt.
+4
JappieJo
@Noorderling
Helemaal mee eens, om het jezelf makkelijk te maken gewoon in elke put een staafmixer, aftakas eraan en roeren maar.
+5
Johannushoeve cv
@JappieJo en een trekker met frontaftakas hoef je de kuilvoersnijder er ook niet meer af te halen
JappieJo
@Johannushoeve cv dat raad ik je niet aan, frontpto is daar niet zo geschikt voor
Johannushoeve cv
@JappieJo gaat buitengewoon en waar zou dat niet geschikt zijn volgens jouw ?
JappieJo
@Johannushoeve cv je zou de eerste niet wezen die de stomp mist vd frontpto. Had iets met de trillingen en demping te maken had mech bedrijf het over. Ik vond dat ook altijd mooi gaan met de kuilsnijder achterin 😎
Johannushoeve cv
@JappieJo dan moet je groothoek aftakassen gebruiken de meest problemen krijg je als de hoeken niet kloppen .
+1
puntertje
@Johannushoeve cv Afgezien van het feit dat de aftakas de andere kant uitdraait, en dat kan bij het ontbreken van een omkeerkast handig zijn, is het vaak niet aan te raden. De frontaftakas heeft een veel directere verbinding met de krukas dus als er iets in de mixer terecht komt krijgt de motor meteen een klap.
Johannushoeve cv
@puntertje ooit gehoord van breekbouten . In mijn tijd van landbouw monteur heb im zat gezien van achter aftakasstompen die getordeerd of afgebroken waren .
hoest
@JappieJo lekkere jongen ben jij, ik heb hier 8 putten 😅
+2
cjw73
@hoest heb hier 3 maar geef hem groot gelijk. Heb ook overal 1 in. Niks geen gedoe en in een half uur is alles klaar. En de mixers kunnen veel goedkoper. Want hefbok en dergelijke is niet nodig.
JappieJo
@cjw73 heb er ook 3, maar nog maar 2 mixers, moet op termijn nog maar eens 1 bij.
hoest
@cjw73 mhow veel goedkoper.... 3 jaar terug een hofstede mixer gekocht voor ik meende 1250 euro zonder bok was die 150 euro goedkoper geweest.
Zou ik alsnog 10k kwijt zijn plus bij 2 mixgaten moern de koeien over als ze naar buiten gaan en bij de andere heb je dan jaarrond zo'n mixer uitsteken
cjw73
@hoest ze zitten bij mij net onder de planken. En verder is het maar wat je zelf wil he
+2
JappieJo
@hoest vraag maar eens offerte van 8 elektrische mixers, dan ben je met 10k er ook nog niet😁
hoest
@JappieJo nee die zullen ook wel iets duurder zijn. Ook beter hoop ik want die hofstede ligt inmiddels bij het oud ijzer
+1
Noorderling
@hoest @JappieJo
En dan moet er nog een dikke kabel heen, groep extra, frequentieregelaar om niet alles er uit te laten klappen bij opstart.
Jowi
@Noorderling Ken een stroomadviseur, moest bij een veehouder uitzoeken waarom hij zoveel meer stroom gebruikte als gemiddeld , hij had al snel een elektro regenmotor gevonden, maar het moest nog veel meer zijn, na lang zoeken had hij op stal een dikke kabel gevonden die na de mixput liep, had 2 mixers van 22 kw en die draaide elke dag 20 minuten.
cjw73
@hoest das wel snel. Die ik heb komen er nooit uit. 1 van 2010 en 2 van 2012.
hoest
@cjw73 was echt hopeloos, mixer frame bleef een keer wat halen in het kozijn gelijk de hele bok krom. Ik had de buis later vastgelast aan de bok anders draaide hij steeds met het optillen waardoor je hem niet op de slee kreeg. En op het laatst had de trekker opeens wel heel weinig werk van de mixer, waren de schoepen pleite🙃

Daarvoor hadden we een reck. Die heeft het een jaar of 20 volgehouden maar die moest 3 jaar terug bijna 3000 kosten. Dat paste mij toen ook niet dus voor die andere gegaan.
Jowi
@hoest We hebben hier ook altijd Reck maar de laatste koste €1800 (3 jaar geleden 70 bij 70 cm zonder bok)
hoest
@Jowi dit was voor een 5 meterse 70*70 met bok
@bio boer
Ik heb gisteren net een vd meer mixer opgehaald die moeten ook goed zijn
cjw73
@hoest prima ding. Heb er ook3 van
bio boer
@hoest dan zou ik een trekker mixer van heeres uit bolsward eens proberen die heeft ook stuk meer capiciteit dan onze oude reck trekker van 80/100 licht er plat voor bij ons en zakt in toeren op de 540 aftakas dan gebeurt er wel wat
JappieJo
@hoest tja dat is ook weer zo wat
grös
Hier een Reck, mixen als de put 3/4 vol is, eerst een poosje duwend en dan met frontaftakas de andere kant op komt ie wel los en dan nog een paar uur duwend.
cjw73
@grös een paar uur mixen???? Hoe groot is die put dan wel niet
+2
bio boer
@cjw73 hier 20 min als die dan niet de kost pakt pak die ook niet na uur
grös
@cjw73
Daarna pomp ik met een BSA wormpomp alle mest naar de silo, en mixen pas als ie weer bijna vol is.
cjw73
@grös das hier net zo. Pomp ook alles over naar de mestzak. Hier met een centrifugaalpomp.
ricardo
Wat een werk dat mixen als ik het zo lees hier nog iedere dag blij met de Electrische mixers😜
grös
@ricardo
Ah heb hier een trekker 60pk met accordbok waar alles gauw af en aan kan, die kan ook wel gauw even voor de mixer, dat ding uit de put hijsen is het meeste werk. Maar vaste mixer is wel mooi, maar hier wil het mixblad ook wel eens los lopen, en bij sommige valt ie er gewoon een keer af, en dan moet de mixer er ook uit, ik denk bij een nieuwe direct goed vast lassen op de as.
+1
JappieJo
@grös waar je de boutjes vast draait op de as afvlakken met slijper dan is het over, heb ik ook paar keer gehad wordt je wel flauw van
grös
@JappieJo
Ja dan kun je wel eeuwig blijven mixen 😂
Heb ook een put in de vorm van een b en dat doodlopend stuk bleef maar hoog toen daar uit een andere put mest er door gepompt en wel mixen, op gegeven mixte het niet meer maar de mixer zat ook een berg gras omheen, kwam ik achter toen ik hem er uit wou halen, wou niet door het mixgat..
JappieJo
@grös 😂 ik heb ook een b put maar gelukkig geen last daarvan
grös
@ricardo Hoe lang mixt ie per dag?
ricardo
@grös 2x 5 min in de week
ricardo
En nu eigenlijk niet kelder bijna vol en dan heb je alles onder her schuim
grös
@ricardo
Draait ie ook 2 kanten op?
ricardo
@grös 2 wel 1 niet
+1
ricardo
@grös als ik weer zou doen dan alle 3 met omkeer
robotslaper
Mix ook niet vaak 2 a 3 x in de maand net hoe druk ik het heb.en bij droogte vak voor de zomer paar tanken water erin of de waterslang een nacht erin .Mix met de trekker.
pietjepuk
Quote Reactie van @robotslaper:
Mix ook niet vaak 2 a 3 x in de maand n

Zo vaak. Hier 1 keer per jaar net voordat ik ga rijden. soms een maand eerder de jongvee put omdat het dan boven de roosters zit.
hoest
@robotslaper en dat noem jij niet vaak? Ik mix een put pas vlak voordat ik eruit haal
grös
@hoest
Hier ook, maar dat is ook 2-3x in de maand. 's zomers mixt het wat makkelijker als 's winters, maar als mixer 2 kanten op kan dan heb je een put ook zo los.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
48
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0