Natuurfreaks kopen bomen als protest tegen natuurwet Bleker

Natuurliefhebbers, die net als de Partij voor de Dieren tegen de nieuwe wet van Bleker zijn, kunnen sinds donderdag voor 5 euro een boom kopen. Hiermee wordt geprotesteerd tegen het natuurbeleid van Bleker. Blijkbaar hebben de natuurfreaks geld zat om het natuurbeleid zelf te financieren.

Bij Eva Jinek, afgelopen zondag, vond Ed Nijpels het nodig om de mening van natuurliefhebbend Nederland te vertegenwoordigen. Deze mening komt er op neer dat er teveel weilanden zijn en te weinig natuur. Stedelingen vinden het bovendien vervelend dat er zoveel mensen rondlopen in de natuurgebieden. Medegast Angela Groothuijzen had het zelf over 'een nummertje trekken' om in de duinen rond te kunnen lopen. Wat jammer dat er zoveel mensen zijn in Nederland.

Bleker kan dit voorkomen door van de 52% landbouwgrond in Nederland een groot stuk om te ploegen en braak te laten liggen, zodat alle natuurgebieden met elkaar verbonden zijn en de stedelingen eindelijk ongestoord kunnen onthaasten op het Nederlandse platteland.

Het is natuurlijk van de gekke dat stedelingen bepalen wat er met landbouwgrond, eigendom van de boeren zelf, moet gebeuren. Zo vind ik als plattelander dat er in de steden in Nederland teveel vrijstaande huizen zijn. Als we een paar % van de Nederlandse steden platwalsen en volbouwen met bijlmerflats, is het huisvestingsprobleem ook opgelost.

Lees meer »

Tinus

Reacties

SJB533
Die titel, Tinus, kan echt.niet 😃

Je hebt gelijk, die stedelingen moeten zich niet met 'onze' grond bemoeien. Als ze er nu naar zouden betalen, maar natuur levert geen klooten op, behalve brandhout 😃
ford8630power
Ik hoorde net op de radio dat staatsbosbeheer meer bomen wilde kappen omdat ze daarmee zelf het geld willen verdienen wat ze straks tekort komen omdat erop wordt bezuinigd. Gaat je 5 eurie 😃
SJB533
Trouwens, wat voor bomen gebruikt dat domme wijf* van Thieme? Sparren?




*Let op: mening!
Tinus
@SJB533

Misschien overdrijf ik met het woordje 'Natuurfreaks', maar dit is wat zij claimen:

Als dit kabinet zijn zin krijgt gaat de natuur in de opheffingsuitverkoop en:

  • Verliezen 80 dier- en 100 plantensoorten hun beschermde status. Oók dassen, vuursalamanders, zeehonden en bedreigde vlindersoorten. Bijzondere diersoorten worden alleen nog beschermd als ze ook elders in Europa in hun voortbestaan worden bedreigd.
  • Worden er geen verbindingen meer gemaakt tussen natuurgebieden waardoor dieren ruimte zouden krijgen, de Ecologische Hoofdstructuur komt er dan niet.
  • Mogen edelherten, reeën, damherten, wilde zwijnen, grauwe ganzen ,kolganzen en tal van andere diersoorten weer voor de lol worden doodgeschoten.
  • Mogen vogels opzettelijk worden verstoord.
  • Slaat Nederland internationaal een modderfiguur met een natuurwet die niet aansluit bij internationale verdragen.
  • Wordt dit land bedekt met een dikke laag asfalt en krijgen megastallen ruim baan.
  • Moeten wij en onze kinderen naar het buitenland om nog van een beetje natuur te kunnen genieten.
  • Wordt landschappelijke waarde geschrapt uit het beschermingsbeleid, ongereptheid is geen reden meer om natuur te beschermen. Terwijl zulke begrippen juist zijn geïntroduceerd omdat, anders dan in de rest van Europa, er nog maar zo weinig ongerepte natuur in Nederland bestaat.


Alleen het effect van punt 1 en 2 klopt. De rest is een zacht gezegd een grove overdrijving, die door alle freaks als waarheid wordt beschouwd.
magerehein
Klopt Tinus lopen op de Veluwe wilde varkens zat, die wil je niet voor je auto,als er daar zoveel van zijn gaat het goed met de soort dus waar zeurt men over...

Meeste natuur word op geofferd aan nieuwe woonwijken en industrie,geen kleine oppervlaktes...

Ik vind 5 euro schande!Heb je als echte natuur liefhebber daar niet meer voor over om je doelstelling te bereiken?Waarom geen 20 0f 50 euro,laat het even flink aankomen in je portemonnee dan weet je waar je het voor laat liggen!Maar idealen mogen tenslotte nu ook weer niet te veel kosten hé....
magerehein
Oja vooral op rotten nr het buitenland voor een beetje natuur!Zo n apen republiek waar ze je de veters uit de schoenen jatten,da s pas natuur.Als je daar van terug bent kun je daar nog jaren op teren val je de mensen hier op het platteland niet lastig....

Zo dat lucht op....

Groeten de magere
SJB533
Jup,

voor de lol schieten doet een jager echt niet! Een jager zoekt, net als een carnivoor, de zwakkelingen er uit.
Gebeurd nu ook wel, maar opzettelijk verstoren doe je niet, als je fatsoen hebt. Mis ik ij de freaks trouwens wel.
Modderfiguur slaan we ook wel met partijen als de PvdD 😃
Je kunt nog steeds niet zomaar bouwen, komt bij dat een 'megastal' milieuvriendelijker is dan recreatie! Kwa asfalt: ja, die zandpaden zijn ook niet alles.
Ow, gaat t Vondelpark, of Malieveld ook op de schop?
Ongerepte natuur is er in Nl niet, alle natuur hier is ontstaan door mensen!

Dinand bij SBB kunnen ze nog enigszins omgaan met geld, en weten ze waar de laatste B voor staat. Natuurmonumenten weet dat duidelijk niet. Inkomsten is alleen uit subsidies, donaties en uitgeven aan nutteloze di.gen kunnen ze beter dan mn vriendin. Komt bij dat ze niet eens weten wat mooi is, in de natuur.
SJB533
eppo
dat de trouw dit post zegt alweer genoeg over dit artikel 😃 rooie bende. geld uitgeven van anderen, zolang er nog mensen zijn die in hun eigen liggen in een verzorgingstehuis dan gaat hier toch geen geld heen? idioten
SJB533
@eppo

De Gele Raaf vind ik anders ook geen topkrant...
ford5000
5 Euro per boom.
Goedkoper brandhout vind je nergens!!!!! 😃
We leven in een omgekeerde wereld waarin iedereen alleen maar voor zijn eigen belang vechten wil, en dat gaat hem natuurlijk niet worden.
Zwaar kansloos dat BN'ers zich voor dit soort doelen laten lenen.
Gewoon een vorm van aandachtstekort.
eppo
@SJB533

als ik krant lezen wil haal ik wel nrc de rest is niet veel soeps, telegraaf is alleen geneuzel en volkskrant staat vol fabeltjes.
SJB533
@eppo
Pak t DvhN wel s mee.

Bert, die bn'ers weten ook niet beter.

Vind t trouwens wel asociaal, dat linkse clubs wel leugenachtige dingen mogen zeggen, maar als wij iets zeggen (vb dat wij vinden dat t terroristen zijn), dagen ze ons voor de rechter...
Tinus
Volg de discussie ook op twitter:
twitter.com/#!/search/groeiendverzet

En retweet mijn tweet 😄
twitter.com/#!/Tinusg/status/146191436080091136
SJB533
Twee rt's Tinus
ford5000
@SJB533

Daarom heb ik er ook zo'n moeite mee dat BN'ers niet gehinderd door enige kennis van zaken altijd "hun mening" de wereld in staan te ventileren.
Moet je voor de grap eens een keer op zondagochtend naar Vara's Vroege Vogels op Radio 1 luisteren. De nonsens die daar iedere week de ether in wordt geslingerd kan elk gezond denkend mens met zijn nuchtere verstand niet bij.
SJB533
@ford5000

Bert, VARA --> links. Merk je in de programma's, zelfde geld voor bijv de EO en RKK, die hebben hun christelijke kijk op de wereld, die zich vertaald in de prograamma's...
ford5000
@SJB533

Ik weet ook wel dat de VARA de huisomroep van PvdA, GL, en SP is.
Ook andere mensen uit omroepland kunnen bij mij soms de nekharen doen rijzen.
Vooral wanneer je bv Sven Kokkelman weer eens hoort met zijn uiterst suggestieve manier van interviewen dan zou ik hem het liefst een paar flinke tikken op zijn bakkes willen geven, of wat te denken van Clairie Polak. Ook zo'n museumstuk die in een tehuis hoort, maar laat ik me verder inhouden. Voor ik het weet heb ik de politie aan de deur staan wegens het bedreigen van linkse BN'ers, en wordt ik door ons nog steeds erg links georiënteerde rechtsorgaan voor een poosje in de cel geplaatst, of krijg ik een taakstraf opgelegd. 😃
SJB533
Heb me kreupel gelachen, Bert. Zit die Polak nog bij de tv? Mogen ze idd wel opruimen. Ook zo'n rooie die niet kan en mag interviewen. Echt met een ondertoon die nog rooier is als een zakdoek. En dan hebben ze over OBJECTIEVE MEDIA! Pa zat tijdens Nova en Buitenhof ook geregeld te schelden 😃
fendtjuh
Nederland is wat betreft deze zaken compleet doorgeslagen door de welvaart.

Er is een voedseltekort op de wereld en dan willen de natuurfreaks goede landbouwgrond braak laten liggen en omvormen tot 'natuur'. Van de zotte. Heb overigens het idee dat al die mensen die zo ontzettend bezig zijn met de natuur en de beestjes enz eens een baan moeten gaan zoeken. Heb je wat te doen ga je niet zo zitten zeiken.

Mensen die niks te doen hebben of té rijk zijn gaan zaniken.

Hulde voor Bleker trouwens, die gaat eens tegen dat tuig in.
eppo
hoeveel hectare oerwoud zou er wel niet gekapt moeten worden voor een hectare hoog productieve grond, zoals in de oostvaarderswold. die natuur moet worden
ford5000
@SJB533

Sinds wanneer is er aan de publieke omroep nog iets objectief dan?
Die tijd is al deccenia lang vervlogen.
Niet dat je van veel commerciële stations zoveel wijzer wordt. Al helemaal niet van een onderbuikzender als SBS6.
En dan vinden sommige mensen het ook nog gek dat ik niks met TV heb.
SJB533
@ford5000

Vreemd he, terwijl een medium eigenlijk gewoon objectief hoort te zijn. Voor mijn gevoel is trouwens de publieke omroep erg rechts als je die Polak opruimt. Media worden inderdaad beïnvloed door de voorkeuren van t personeel. Zo is RTL4 voor mijn gevoel rechtser ingesteld. Kan idd ook komen door als ik me niet vergis dhr. Wester....
SJB533
@ford5000

Ik kan t me niet voorstellen 😃
eddie
@SJB533

publieke omroep rechts ? Juist niet, de omroep is 1 en al links getint,
SJB533
@eddie

De publieke omroep is idd links. Staat er ook niet zoals bedoeld. Als die Clairie Polak opgeruimd wordt, wordt de po rechts vergeleken met als zij er wel zit. Capiche?
Michiel-Biervliet
Die mensen zouden dit filmpje eens moeten zien, daar staat precies wat hier in Nederland en meerdere Europese landen aan de hand is:

« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden landbouwgrond , platteland , partij voor de dieren , natuurbeleid , landschap , bleker , ed-nijpels en eva-jinek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!