Nuance

Ik weet ook wel dat dit een open sollicitatie is om alle mogelijke drek over mijzelf af te roepen, toch kan ik het niet laten. Las net de topic over Rutte 3, maar ook in andere topics zie ik echt tenenkrommende, ongenuanceerde bullshit voorbij komen. Een aantal voorbeelden: iemand zegt dat Rutte en co opgehangen moeten worden op het Binnenhof. Dit is gewoon crimineel, zou vervolgd moeten worden wegens opruiing. Sterker nog, als ik het nog eens zie, doe ik persoonlijk aangifte.
Iemand stelt dat het Nederlandse recht-systeem door en door corrupt is. Je hebt niet het flauwste idee waar je het over hebt.
Iemand heeft het over Vernederland. Hoe dom kun je wezen. Nederland is een fantastisch land om in te wonen, te werken, te leven. In een hoge mate van veiligheid, zekerheid en sociale zekerheid. In alle vrijheid om je mening te geven. In een fijn werkende democratie, met een onafhankelijke pers en een onafhankelijke rechtspraak. Niet voor niets jaren achtereen bij de top 3 van landen waarin mensen het gelukkigst zijn. Natuurlijk gaat niet alles perfect, worden er fouten gemaakt, maar het hoort bij een democratie om dat aan de kaak te stellen en om daar van te leren. Zoals ook zal gebeuren met de kindertoeslag-affaire.
Het enige wat deze democratie deels mist zijn de burgers die het waarderen, die zich goed laten informeren, die eens een krant lezen of een goed tv programma kijken, die niet alleen vertrouwen op internetinfo, die eens over de grens kijken, die verder kijken dan hun eigen boerenerf groot is, die beseffen dat de waarheid heel wat gecompliceerder is dan het lijkt.

Deel dit topic

--Erik--

Reacties

+1
weurding
Kijk je wel eens op Facebook? Daar zijn de commentaren zo grof dat het me hier al niet meer opvalt, al heb je met dat ophangen wel een punt
+2
Tinus
@weurding En de verschillende Whatsapp groepen gaan nog weer een stapje verder in onbeschoft gedrag. Daarom vermijd ik die kanalen ook zo veel mogelijk. Als ik voetbal wil kijken ga ik ook niet tussen de hooligans zitten.
weurding
@Tinus geen ervaring mee in de appgroepen die ik ken, zitten boeren en toneelspelers in, al spelen sommige boeren ook toneel😏
Twentsch Land
Whatsapp gaat nog veel over en weer wat te is .... telegram valt in dat opzicht wel mee voor zover mij bekend.

@Tinus
weurding
@Twentsch Land zijn vaak groepen waar men de personen niet kent, daar neem ik niet aan deel, als ik er geen gezicht of kennis van de deelnemers heb hoef ik niet toegevoegd te worden
+2
Tinus
De reactie m.b.t. het opknopen van bestuurders is verwijderd.
+5
achterhoeker2
Kijk Erik, Dat zie je overal terug in de maatschappij degene met de grootste bek en de kleinste hersens hoor de rest denkt na en/of houd zich stil.
Beschaving begint bij beheersing (plato)
+1
weurding
@achterhoeker2 goh, en zie toch dat door dat soort juist de zwartepietendiscussie opgerakeld werd, en nog gewonnen ook, of je moet o.a die sylvana Simons al onder de intellectuele gematigde meerderheid scharen
+1
jan w
@weurding
En wat te denken van Akwasi?!
+2
duitser
@weurding wordt nog gekker. Nu vallen ze carnaval ook aan. Bepaalde kostuums mag volgens hun niet.
Na de blokkeerfriezen straks de blokkeerbrabo’s en blokkeerlimbo’s?
+5
kanniewaarzijn
Wat heerlijk als je nog zo naïef in het leven kunt staan. Nog niet zoveel meegemaakt zeker Erik? Maar geniet er maar van zolang ze jou nog niet te pakken hebben.
Jaap40
@kanniewaarzijn dat is het. Loop zelf maar eens ongevraagd in de messen van wetgeving, plannen oid. Dan klets je wel anders.
kanniewaarzijn
@Jaap40 Precies! Breek me de bek niet open!
+2
cjw73
@kanniewaarzijn zal allemaal wel zo zijn maar das nog geen reden voor bepaalde opmerking die hier geplaatst worden de laatste tijd.
+3
--Erik--
@kanniewaarzijn Bedankt voor je reactie. Je mist alleen mijn essentie. Ik zeg niet dat het allemaal perfect is, ik zeg niet dat je als individu niet vermalen kunt worden in de bureaucratische molen of dat je een rechterlijke uitspraak kunt krijgen die je pijn doet, maar zoals ek hieronder ook al zegt, kun je dat niet ver-algemeniseren naar de gehele samenleving.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @--Erik--:
. Ik zeg niet dat het allemaal perfect is,

Wat ze ons geflikt hebben is vergelijkbaar met de toeslagenaffaire (of erger). En als ik dan zeg dat we hier met een CORRUPTE overheid en een nog CORRUPTERE "recht"erlijke macht te maken hebben, dan is dat wel ergens op gebaseerd. En niet zoals jij stelt "je hebt niet het flauwste idee waar je het over hebt"!! Was het maar waar. Er gebeurt heel wat meer dan waar jij weet van hebt en ik hoop voor jou dat je er nooit achter komt.
+4
Oaverreize
@kanniewaarzijn Ik vind het eerlijk gezegd steeds vervelender worden op Prikkebord door dit geklaag en het constant andere mensen ( zoals bv Arie J.) aanvallen op van alles en nog wat.
En ik bedoel niet perse jou, er is een heel aantal dat hoofdzakelijk daarmee bezig is op Prikkebord
Ik mis het prikbord van eerder toen gewone vaktechnische informatie nog de overhand had.
Nu zal ik ook wel weer een snauw krijgen van dezelfde personen, maar waarom altijd dat geklaag en misschien nog wel erger altijd overal complotten achter zoeken?
Ik persoonlijk zou Prikkebord graag zonder die posts zien.
+1
Spuit11
@Oaverreize vaktechnische onderwerpen wordt vaak weinig op gereageerd. Andere onderwerpen komen juist (te) vaak aan bod met dito reacties. Stikstof, fosfaat, voorkennis etc.
Eigenlijk zou er nog een prikkebord moeten komen. Een roddel en een vaktechnische.
Hoeft de informatieve lezer zich ook niet te irriteren.
+1
kanniewaarzijn
@Oaverreize Dat is dan jouw probleem!
+2
familie pelle
@Oaverreize
Quote:
. Ik vind het eerlijk gezegd steeds vervelender worden op Prikkebord door dit geklaag en het constant andere mensen ( zoals bv Arie J.) aanvallen op van alles en nog wat.
En ik bedoel niet perse jou, er is een heel aantal dat hoofdzakelijk daarmee bezig is op Prikkebord
Ik mis het prikbord van eerder toen gewone vaktechnische informatie nog de overhand had.
Nu zal ik ook wel weer een snauw krijgen van dezelfde personen, maar waarom altijd dat geklaag en misschien nog wel erger altijd overal complotten achter zoeken?
Ik persoonlijk zou Prikkebord graag zonder die posts zien.

Wat een klaagzang voor iemand die vind dat er minder geklaagd moet worden......
Oaverreize
@familie pelle Haha, dat dacht ik ook al toen ik het na las!
--Erik--
@kanniewaarzijn Kom maar op met die bewijzen van corruptie van de rechtelijke macht. Feiten graag, geen meningen.
+1
arie.j
Quote Reactie van @--Erik--:
@kanniewaarzijn Kom maar op met die bewijzen van corruptie van de rechtelijke macht. Feiten graag, geen meningen.

Dat is nou het punt.
Anoniem, ieder waar men niet mee eens verrot schelden, en de overheid helemaal, dat is de trend.
Als men als groepje rond de tafel zou zitten dan gebeurde het niet.
En op een boerenvergadering?, Daar wordt zoiets niet getolereerd, en dan vind ieder dat heel normaal.
Maar wat daar nooit kan, dat moet hier volgens velen normaal worden gevonden.
En o wee, als ik een wat heftige aanmerking maak.
Wat mij betreft gooide Tinus en Co er zo een stuk of wat van het prikkebord.
+3
Realisme
@--Erik-- ik heb dan wel nooit gezegd dat de rechterlijke macht corrupt is maar ik vind dat de scheiding der machten verdwenen is. Raad van State is een politiek instrument geworden. Toeslagaffaire is daar een bewijs van. Raad van State is er om de grondwet te bewaken en in dit geval was men vooral bezig de wetgeving overeind te houden wat hun dus politiek maakt. Urgenda-vonnis is ook zoiets, ongeacht wat je van de uitspraak vind klopt het niet dat de raad van State gaat selectief met de rechten van de mens omgaat, en daar een interpretatie aan gaat geven om vervolgens de politiek te dwingen tot actie. Omgekeerde wereld in mijn beleving. Maakt ze niet corrupt maar ook niet meer onafhankelijk.
arie.j
Quote Reactie van @Realisme:
@--Erik-- ik heb dan wel nooit gezegd dat de rechterlijke macht corrupt is maar ik vind dat de scheiding der machten verdwenen is. Raad van State is een politiek instrument geworden. Toeslagaffaire is daar een bewijs van. Raad van State is er om de grondwet te bewaken en in dit geval was men vooral bezig de wetgeving overeind te houden wat hun dus politiek maakt. Urgenda-vonnis is ook zoiets, ongeacht wat je van de uitspraak vind klopt het niet dat de raad van State gaat selectief met de rechten van de mens omgaat, en daar een interpretatie aan gaat geven om vervolgens de politiek te dwingen tot actie. Omgekeerde wereld in mijn beleving. Maakt ze niet corrupt maar ook niet meer onafhankelij

Tja, maar hoe moet het dan zonder Raad van State?
Wie houdt toezicht op de toezichthouders? Dat is een niet onbekend punt.
In de VS hebben ze jury rechtspraak, ben ik ook niet voor.
Realisme
@arie.j goed punt!

Volgens Google:
De Raad van State is onafhankelijk adviseur van de regering over wetgeving en bestuur en hoogste algemene bestuursrechter van het land.

Gaat het hier in mis? Ze adviseren de politiek en vervolgens controleren ze feitelijk hun eigen advies.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Realisme:
Gaat het hier in mis?

Hier zijn ze door Europa al eens voor op hun vingers getikt.
arie.j
Quote Reactie van @Realisme:
Gaat het hier in mis? Ze adviseren de politiek en vervolgens controleren ze feitelijk hun eigen advies.

Nou... ik ben niet deskundig op dat gebied en alle inzicht heb ik er ook niet in.
Dus in onthoud me even van een stellig oordeel
Wel is het zo dat mensen nogal eens hun oordeel aanpassen naar dat een uitspraak hun wensen overeenkomt
Raad van State.. is die niet al veel ouder dan de hele democratie?
Zit even te kijken 1531 zie ik , dat is al héél langer en zelfs langer dan dat Nederland een republiek was.
Adviestaak is nog ze gek niet, politiek wil nogal eens een schaap met 5 poten dat geen voer nodig heeft😎
--Erik--
@Realisme ben het met je eens dat hier discussie over is. Dat is dan ook de kern van een democratie dat dingen zich ontwikkelen en dat hier dan over gedebatteerd wordt, evt de regels aangepast of aangescherpt. Maar de basis is goed.
+1
Realisme
@--Erik-- daarmee is er dus eigenlijk discussie over de basis. Want als adviseur en hoogste rechter ben je eigenlijk de basis. Ik heb niet het idee dat men van plan is om te kijken naar het functioneren van de RvS. RvS gaat zelf haar uitspraken nalopen nav toeslagaffaire en dat is het. Vraag me af of dat het werkelijke probleem bloot legt.
Realisme
@Realisme wil ik ze nog steeds niet corrupt noemen maar politiek georiënteerd is ook niet volledig onafhankelijk in mijn ogen. Thom de graaf, Tjeenk Willink zijn zomaar 2 namen die door me hoofd schieten die volgens mij daarbij zitten of zaten. Politici tot en met. Misschien toch maar opknippen en 1 deel als hoogste rechtsorgaan laten dienen en een ander deel als rechts adviseur voor de regering?
+1
kanniewaarzijn
@--Erik-- Heeft niet zoveel zin, je gelooft het toch niet. Droom jij nu maar lekker verder in dit wonderschone land waar iedereen zo gelukkig is.
+1
--Erik--
@kanniewaarzijn Zwaktebod hoor. Je doet je naam eer aan. Grote broek aantrekken maar leveren ho maar.
kanniewaarzijn
@--Erik-- Ik zie geen enkele verplichting om jou iets te moeten leveren.
--Erik--
@kanniewaarzijn nee, die verplichting heb je niet. Je moet niets. Jij reageert op mijn betoog. Ik stel je alleen een vraag?!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @--Erik--:
Zwaktebod hoor. Je doet je naam eer aan. Grote broek aantrekken maar leveren ho maar.

Rare manier van vragen stellen.
+3
Spuit11
@kanniewaarzijn Het is toch super schattig als je zo bent. Rutte en Hoekstra tekenen een bankensteun voor 70k de Nederlander, huisarrest voor iedereen, honderden criminelen wekelijks binnenhalen, 4000 ouders de vernieling in helpen en dat allemaal bagatelliseren. Petje af!
+1
kanniewaarzijn
@Spuit11 Dit is nog maar een kleine greep uit alle ellende!
+3
ek
Helemaal met je eens Erik. Iedereen voelt zich wel eens slachtoffer als er ergens wat fout gaat, maar dat wil niet zeggen dat het systeem verrot is. Kijk ook eens wat je zelf anders had kunnen doen voordat je gelijk met een vinger gaat wijzen.
+2
Achso
@ek ergens wat fout.... Erik zegt dat je eens een zou moeten gaan lezen. Zou ik dan maar eens mee beginnen.
+4
ek
@Achso Ik lees meer dan jij denkt. Maar je moet ook het positieve willen zien en niet alleen maar op de negatieve zaken focussen. Wordt je leven ook een stuk plezieriger van.
Sjaakiee
Erik toch,weet niet waar je woon maar echt veilig ist niet meer.blanke kinderen durven int donker niet meer op straat in vele grote steden. Triest maar echt waar
+5
mlkvhoudr
Nuance scoort niet dat is iets voor fijnproevers niet voor hier.......ik krijg bijvoorbeeld alleen maar plusjes als ik iets zwaar populistisch roep terwijl ik vet goede bijdragen lever hier😆😎

Tegelijkertijd moeten we een klein beetje begrip hebben voor het feit dat bij sommigen gewoon de zon niet schijnt.

Maar ik heb teveel meegemaakt in mijn leven om nu te gaan sikkeneuren dat we tegenwoordig tegengewerkt worden in dit land.

Kop omhoog en elke dag er weer wat van proberen te maken👍

Ook al valt dat niet altijd mee, morgen weer een dag, en weer een kans om er wat van te gaan maken
+4
duitser
Toch vreemd dat een aantal oeroude prikkers hier beticht worden van ongenuanceerde berichten door net ingelogde personen (-Erik-,ek, oaverreize, etc ) 🤔
Oaverreize
@duitser Ben niet net ingelogd hoor. Ik reageer alleen niet zo vaak. Ben meer een meelezer. Al op het oude prikbord.
duitser
@Oaverreize oké dan heb ik het mis. Maar als ik jouw naam aantik zie ik 0 reacties, 0 topics en 0 volgers.
cjw73
@duitser heb ook 0 topics en maar 3 volgers. En zit hier ook al jaren
+1
duitser
@cjw73 wel ruim 500 reacties 👍

Je hoort ook al bij het inventaris hier
Oaverreize
@duitser Ik denk ook dat ik inderdaad nog nooit een topic ben gestart.
Wel sporadisch een reactie.
ek
@duitser Hier precies hetzelfde, lees al jaren mee maar reageer niet zo vaak.
weurding
@duitser ze reageren beide wel snel... verdacht,heel verdacht😁🙈
duitser
@weurding idd
Oaverreize
@weurding Pff kom op zeg, ik zit m'n BTW boekhouding te doen achter de pc.
Nieuw complot?
+2
duitser
@Oaverreize dan zit je op de verkeerde site
Oaverreize
@duitser haha, hoezo?
duitser
@Oaverreize dit is geen site van belastingdienst. Maar houd me aanbevolen 😁
weurding
@Oaverreize gekheid jongen, kop wel bij de boekhouding houden hè
Oaverreize
@weurding Valt niet mee zo! Ik denk dat ik maar weer gewoon ga meelezen!
kanniewaarzijn
@Oaverreize Ik vind het ook wel een beetje bijzonder. Je zegt dat je al jarenlang meeleest, dan weet je ook dat vaktechnische onderwerpen hier al jarenlang niet de overhand hebben. En dan, op een willekeurig moment spring je er bovenop bij een volstrekt willekeurige prikker?
Oaverreize
@kanniewaarzijn Ik zat eerder op prikbord onder de naam Jopie, maar ook toen hoofdzakelijk meelezen.
Ja was ook niet speciaal tegen jou gericht.
Ik lees ook niet alles.
Kan je soms hebben, dat je dan iets wilt melden. Sorry daarvoor.
Realisme
@Oaverreize ligt eraan of je muis links of rechts legt😜
--Erik--
@duitser sorry hoor. Loop inderdaad nog niet zo lang rond hier. Heb ik nu de rechten van die oeroude prikkers geschonden?
+1
duitser
+1
mlkvhoudr
@duitser er zijn ergere dingen die ik tegen je kan zeggen toch 1-3 bijvoorbeeld 😉

Wat heeft mijn clubbie toch weer lopen zwijnen afgelopen week.......
+1
duitser
@mlkvhoudr sneu verlies in laatste minuten, maar plezier lijkt terug. De grootste winst.
+4
kaas
Nou ik kan het wel voor stellen dat sommige mensen zulke ideee hebben over de overheid.je zal maar een gelukkig gein zijn en die een ton moest terug betalen ivm de zorgtoeslag en daar door ben je je woning kwijt geraak en of gescheiden of nog erger iemand van het gezin heeft zelf moord gepleegd.
en pak de bodem daling in groningen hoe worden de burgers daar behandeld daar zijn ook mensen die zelf moord daar door hebben gepleegd en je zal dan maar alleen achter blijven met evt een paar kleine kinderen dan moet je je wel 10 keer bedenken om in de auto te stappen om verhaal je halen in den haag met evt een dode tot gevolg ik wil het niet goedkeuren maar ik zou het wel begrijpen [maar het lost niks op.
en zo kan je nog wel meer voorbeelden op noemen
kanniewaarzijn
@kaas Precies. Dit is nog maar het topje van de ijsberg.
hoest
Om ook wat van te leren zoals ook zal gebeuren bij de toeslagen affaire......... de belastingdienst zegt nu al dat ze beslag gaan leggen op die 30k schadevergoeding die de slachtoffers nog voor de kerst zouden krijgen....... Ja ze hebben er wel van geleerd, eerst help je mensen in de schulden en vervolgens ga je de compensatie gelijk weer invorderen
Todi
@hoest De zelfde zooi als met de stikstof.
Spuit11
@hoestEn ook nog gewoon doorgaan....
Hoe vind je het zelf gaan @--Erik-- ?
Cvroegejr@online.nl
Forum schrijver,dat je het er niet mee eens bent dat is jouw probleem,als jij de krant of internet je informatie haalt wat steeds meer gecensureerd wordt en een ander geluid niet accepteert of verwijderd wordt dan neigt dat naar dictateur.Een ieder mag zijn mening geven laat dat voorop staan ook al ben je het er niet mee eens.
j h p
@--Erik-- Ik vraag me dan af, hoe vaak heb jij voor de RVS gestaan?
Ik inmiddels 2 keer, was niet fraai, 1 keer zelfs schandalig te noemen, wij mochten niets zeggen, onze advocaten werden afgebekt maar de provincie kreeg alle ruimte.
En zo hebben we nogal wat gezien/meegemaakt met overheden en het recht, los van alle algemene zaken.
Dan krijg je wel een bepaalde mening over de democratische rechtstaat Nederland.
--Erik--
@j h p Een keer. In deze zaak deels in het gelijk gesteld.
j h p
@--Erik-- Dat scheelt dan wss een heel stuk voor de beeldvorming voor jou.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @j h p:
Ik inmiddels 2 keer, was niet fraai, 1 keer zelfs schandalig te noemen, wij mochten niets zeggen, onze advocaten werden afgebekt maar de provincie kreeg alle ruimte.En zo hebben we nogal wat gezien/meegemaakt met overheden en het recht, los van alle algemene zaken.Dan krijg je wel een bepaalde mening over de democratische rechtstaat Nederla

Ik herken dit helemaal! Pure minachting, ik weet niet of dit in het algemeen zo is of alleen bij boeren. Met rechtspreken heeft deze vertoning niets, maar dan ook helemaal niets te maken.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!