WAM- plicht

Heb mijn trekker op kenteken gezet maar de verzekeraar vraagt om het kenteken zodat ze het melden kunnen bij de RDW ivm de WAM Plicht. Klopt dat wel of komt er dan een addertje onder het gras weg?

Deel dit topic

PIONIER

Laatste  |  

Reacties

+1
weurding
Dat klopt, is zelfs verplicht, heb je kenteken op naam moet je kunnen aantonen dat ie verzekerd is
+1
1046
Kenteken doorgeven aan verzekeraar. Die doen melding bij rdw
Dick van Driel
@1046 niet vergeten ook de meldcode door te geven aan de verzekering.
1046
@Dick van Driel word automatisch naar gevraagd😊
+1
Melkweb
Lijkt me normaal, alle geregistreerde voertuigen moeten minimaal wa verzekerd te zijn.
Sprak onlangs een handelaar en die was duidelijk, geen kenteken geen handel. Dat gezever over de rest over old timers en alleen voor eigen gebruik op erf... kwestie van tijd, doe dit nou maar, tis nu nog betaalbaar, lage instapmoment en zo heb je de tijd om over te denken wat je de komende jaren gaat doen met deze trekkers voordat er andere aanvullende maatregelen bedacht worden. Want al die mooie en zwaar rokende pluimen uit die uitlaat kun je straks wel vergeten. Kijk maar hoe hard het met de oude vrachtwagens zijn gegaan, de meesten rijden nu ergens in Afrikaanse landen rond
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Melkweb:
Dat gezever

U bent dan wel geheel anoniem op tractorfan (op uw profiel staat niets aangegeven) maar dat geeft wat mij betreft nog geen toestemming om anderen hier zo te kwalificeren.
hoest
@jammermaarhelaas hij heeft wel gelijk, het is gezeur om niks, voor een paar tientjes kun je nu elke trekker etc laten inschrijven. Diegene die nu zeuren over die ene trekker die nooit van het erf komt zeuren over drie jaar dat die onverkoopbaar is omdat er geen papieren bij zijn en hij nu rdwgekeurd moet worden
jammermaarhelaas
@hoest

Ja, ik ben het ook met hem eens.
Het was me alleen te doen om de toonzetting. Wil het ook verder niet groter maken dan dat het is.
+2
Fast Eddy
Als je voorlopig niks met de trekker kan je hem ook schorsen. Maar dan mag je er de weg niet mee op. Als hij geschorst is hoeft hij ook niet verzekerd te worden.
+2
jammermaarhelaas
Als er iets gebeurd op eigen terrein waarbij jou trekker betrokken is, en de trekker zelf is niet WA verzekerd, dan is dat niet gedekt. Deze schade valt ook niet onder een aanwezige WA verzekering op het bedrijf. Ben hier door een verzekeringsagent op gewezen, en dus heb ik ook de trekker waarmee ik de weg niet op hoef WA verzekerd, jaren gelden al.

Heb je een trekker die niet gebruikt word, dus geen risico vormt, dan kun je die schorsen, kost geloof ik €25,-.
lanzkundendienst
@jammermaarhelaas schorsen voor de oldtimers zit op net geen 11 euro per trekker (per jaar)
jammermaarhelaas
@lanzkundendienst

Oke, dat wist ik niet.
+1
hoest
@jammermaarhelaas hier is zelfs de zitmaaier wa verzekerd
wotan2
@hoest hier ook, in de eerste 7/8 jaar zelfs casco, was diefstal meteen meegenomen.
bas101
Maar hoeveel tijd heb je eigenlijk tussen t moment dat je kenteken in de bus valt en deze aan te geven bij de verzekeraar?
weurding
@bas101 moet eerst op naam zetten met de code, dan stuur je een mail naar verzekering,, rdw weet dan dat jij hem op naam hebt en verzekerd
roscho
@bas101

Ik neem aan dat je daarvoor voldoende tijd zult hebben, zeker in het introductiejaar. Zou je onvoldoende tijd hebben en je een bekeuring zou krijgen voor het ontbreken van verzekering, dan kun je altijd nog met je oude verzekeringsbewijs en het chassisnummer aantonen dat je trekker verzekerd is. En dat zal zo moeten tot het eind van het jaar, zo lang heb je immers tijd om je trekker te laten registreren.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @bas101:
hoeveel tijd heb je eigenlijk tussen t moment dat je kenteken in de bus valt en deze aan te geven bij de verzekeraar?

Zag van de week een keer 28 dagen voorbij komen in een artikel.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!