De val van het kabinet Rutte-III heeft in de praktijk weinig gevolgen, zeker niet op landbouwgebied.

Het zat er al wekenlang aan te komen, en nu is het zover; het kabinet is gevallen. Met een volledige oppositie die het vertrouwen in het kabinet wil opzeggen en niet genoeg vertrouwen in de fractiediscipline van de coalitiepartijen, heeft het kabinet de eer aan zichzelf gehouden en is opgestapt. Maar ondanks het mooie gebaar zal het aftreden weinig invloed hebben op het kabinetsbeleid, zeker in het geval van de landbouw.

De spannendste zaak die er nu op landbouwgebied speelt is die van de stikstof. Maar voor dat onderwerp heeft minister Schouten vorige maand met succes een wet door de Tweede Kamer geloodst. Die ligt nu klaar voor behandeling in de Eerste Kamer, maar de vraag is of de senatoren die wet wel controversieel willen verklaren. Want dat zou betekenen dat de wet niet behandeld wordt totdat er een nieuw kabinet is. Dat zal nog vele maanden duren, en dat zou betekenen dat de stikstofcrisis nog langer blijft voortduren. Er kunnen dan nog steeds geen huizen worden gebouwd, geen vergunningen verleend, geen oplossingen gevonden voor de PAS-melders. Daar wil niemand aan.

Deel dit topic

Reacties

Taeke Brottner
Mestbeleid is ook nog wel zo'n dingetje waarbij deze vertraging behoorlijk wat problemen kan veroorzaken.
JohnDeere7serie
Quote:
Want dat zou betekenen dat de wet niet behandeld wordt totdat er een nieuw kabinet is. Dat zal nog vele maanden duren, en dat zou betekenen dat de stikstofcrisis nog langer blijft voortduren. Er kunnen dan nog steeds geen huizen worden gebouwd, geen vergunningen verleend, geen oplossingen gevonden voor de PAS-melders.
Dat kan zowiezo niet gezien de omgevingswet, waar het stikstofdeel onderdeel van is, op zn vroegst 1 jan 2022 ingaat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0