CONO: 'Alle kazen vanaf nu GMO-vrij'

CONO Kaasmakers meldt dat alle kazen vanaf heden GMO-vrij zijn. Dat betekent dat er geen genetisch gemodificeerde voeding wordt gebruikt. De aanpassing in de bedrijfsvoering is vorig jaar ingezet.

Bron

CONO: 'Alle kazen vanaf nu GMO-vrij'
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
Bietenbrug
En daarom iedereen ter compensatie maar vol spuiten met een gen vaccin.
Spuit11
@Bietenbrug wappie😋
jack-konijn
Kan deze topic ook niet verwijderd worden.
Melkweb
@jack-konijn omdat?
jack-konijn
Fake. Mooi verhaal maar het klopt niet
torrarica
@jack-konijn Verkeerde berichtgeving van cono ? of heeft de journalist van melkvee er een mooi verhaal van gemaakt ?
nieuwoord
@torrarica jack is nog niet overtuigd😉
jack-konijn
@nieuwoord Klopt.
Geen onderzoek!
Geen verdienmodel.
Meer poppetjes!
Meer regels!
Meer risico!
Anders geen afzet. Dus geven we het maar weer weg!
Ik heb ze 10 jaar terug al gewaarschuwd hiervoor. Maar ja ze zitten op de troon hé!
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @torrarica:
Verkeerde berichtgeving van cono ?

Dit is het originele Cono Persbericht:

14 januari 2021

Alle kazen van CONO Kaasmakers nu GMO-vrij

CONO Kaasmakers zet een nieuwe stap in verduurzaming. Vanaf nu zijn alle kazen GMO-vrij. De melkveehouders van de coöperatie voeren hun koeien met GMO-vrij voer. Dat betekent dat er geen genetisch gemodificeerde voeding wordt gebruikt. De aanpassing in de bedrijfsvoering is vorig jaar ingezet. Wim Betten, Algemeen Directeur van CONO Kaasmakers: “We hebben het met zijn allen gedaan en maken onze belofte waar. Onze coöperatie staat voor echte en smaakvolle producten van hoge kwaliteit. GMO-vrije kaas is daarvan een prachtig voorbeeld”.

Gras als basis
Alles wat een koe eet, komt terug in de melk, en daarmee in de kaas. Vers gras is een bron van voedzame eiwitten. En daarmee de beste basis voor een goede kwaliteit kaas. Hoe meer vers gras de koeien binnenkrijgen, hoe minder krachtvoer er van elders hoeft te worden aangevoerd.

GMO-vrij krachtvoer
GMO-vrije voeding past binnen de ambachtelijke werkwijze van CONO: het maken van premium kazen met passie en aandacht voor mens, dier en milieu. Het CONO rantsoen bestaat grotendeels uit gras dat door de melkveehouder zelf verbouwd wordt. Het krachtvoer dat CONO-koeien daarnaast krijgen bestaat uit grondstoffen die GMO-vrij zijn geteeld. Bijna 80% van al het koeienvoer komt direct uit de regio. Verder stuurt CONO op circulaire landbouw door het verlagen van krachtvoergebruik en een hogere mate van zelfvoorzienend zijn dankzij eigen geteeld ruwvoer.

Duurzaamheidsprestaties gewaardeerd
Op de ranglijst van Sustainable Brand Index is Beemster kaas, het bekendste merk van CONO, voor het tweede jaar op rij door de Nederlandse consument beoordeeld als duurzaamste kaasmerk. Wat aangeeft dat consumenten de inspanningen van CONO op het gebied van duurzaamheid steeds meer herkennen en waarderen.
+2
Erco
@Grasbaal die arrogantie van Betten doet me verlangen naar vroegere tijden... 😝 Feit is gewoon dat het een kostprijsverhogend speeltje is voor de boer. Premie is herverdeling melkgeld net zoals al die duurzaamheid shit. Ik word donderdag al voor de derde keer door qlip en zelfs twee x binnen 3 maanden gecontroleerd op vlog gedoe. Ze kunnen niks raar vinden maar tis gewoon boertje pesten. De rekening voor mijn uren ligt al klaar en dat geldt voor al mijn gegevens en machtigingen ook. Je mag veel.zien en weten maar tegen betaling want wij hebben ook er vaak voor moeten betalen. Duurzaamste kaasmerk maar wat kopen wij daar voor. Helemaal niks maar hun maar belangrijk lopen doen..de kaas brengt er niks meer door op
.
anonymous_400
Weten ze het heel zeker ? Wij zijn al 5 jr bio maar vorige maand een waarschuwing gehad omdat er te veel bestrijdingsmiddel in het krachtvoer zat.Kunnen wij niks aan doen maar er word hier en daar toch wat gerommelt.
Melkweb
@anonymous_400 ff benieuwd: hoe gaan hun en jij verder?. Wat komt er dan los aan rechten en plichten. Er zal nu wel ergens een inspanningsverplichting los komen denk ik
anonymous_400
@Melkweb Valt weer mee, na een maand getouwtrek tussen de voerleverancier en de contolerende instantie is besloten dat wij het betreffende krachtvoer gewoon op mogen voeren.
Ruitenboer
Beetje jammer dat bijna elke kaasfabriek, die ook vegetarische kaas maakt,werkt met genetisch gemodificeerde bacteriën ipv stremsel,en deze gewoon op de plank heeft staan. Zeg niet dat Cono dat doet maar geeft mij wel eens wat een dubbel gevoel. In het vervoer mag het niet in de fabriek wordt het er vervolgens zo in geknikkerd, wie het snapt mag het zeggen
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!