BBB: ‘Huidige politiek verantwoordelijk voor ‘ontboering’ Nederland’

De recente CBS-cijfers dat zestienduizend boerenbedrijven geen opvolger hebben, vindt plattelandspartij BBB (BoerBurgerBeweging) zeer alarmerend.

Deel dit topic BBB: ‘Huidige politiek verantwoordelijk voor ‘ontboering’ Nederland’ (melkvee.nl)

De recente CBS-cijfers dat zestienduizend boerenbedrijven geen opvolger hebben, vindt plattelandspartij BBB (BoerBurgerBeweging) zeer alarmerend.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

groeier
Is niet zo gek zolang ons land moet concurreren tegen een buitenland waar nauwelijks regels gelden.
+1
Boerbakje
tristatecity.nl/
Kijk eens wie de partners zijn die hier in participeren.
Allemaal mooie plannen die liggen te rijpen onder een dekentje van stikstof.
somerled-delremos
Sorry, maar dat een kwart tot een derde van de boeren geen opvolger heeft, is al sinds de jaren '50 van de vorige eeuw zo. Dat is niets nieuws onder de zon.
Albert Altena
Dit is het teken dat aan opschaling geen limiet kan worden gesteld.
+1
Boerbakje
@Albert Altena tenzij de vrij komende ruimte ergens anders voor gebruikt gaat worden.
Zelfde aantallen vee blijft,de bedrijven worden alleen 3x zo groot,of wordt door buurlanden overgenomen,alleen de vraag blijft kunnen deze hele groote bedrijven blijven bestaan voor die het dan in de toekomst weer overnemen,lijkt mij onbetaalbaar met product prijzen van de jaren 80,of je wordt slaaf van je eigen bedrijf.
Albert Altena
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl Kijk naar grote winkel bedrijven.
groeier
Quote Reactie van @Albert Altena:
Kijk naar grote winkel bedrijven.

Ja Jumbo koopt Hema voor een zacht prijsje, met geld van de boeren en krijgen zo vervolgens meer macht om de boer nog harder uit te knijpen.
+1
cjw73
@Albert Altena ja daar is het net zo. Daar bepalen een stuk of 3 ook de prijs en alle kleine buurtsupers hebben de strop ook al om.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!