VIDEO: Natura 2000 - presentatie Incaconsult (Nico Gerrits)



Originele beschrijving

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) houden zich druk bezig met Natura 2000, de Kaderrichtlijn Water, het zuivelbeleid en de gevolgen daarvan voor het Groene Hart.

De vakbonden hadden daarom een aantal leden van de Vaste Tweede Kamercommissie voor Landbouw uitgenodigd om gedachten te wisselen over:

Bedreigt Natura 2000 landbouw en eigendomsrecht?

De kansen en bedreigingen van Natura 2000, of valt het wel mee zoals zovele zeggen?

De maatregelen met betrekking tot Natura 2000 en de KRW werken kostprijsverhogend en worden ingevoerd op een moment, dat de opbrengstprijzen sterk dalen. Dit kan de Nederlandse landbouwsector niet aan. Bovendien zijn er maatregelen in de maak die het eigendomsrecht van grondeigenaren bedreigen.

Het zwaartepunt van deze avond ligt daarom op Natura 2000. Het is voor beide partijen, Kamerleden en agrariërs, belangrijk om te weten hoe men de beleidsmaatregelen ervaart. Daarom nodigen wij u uit om aanwezig te zijn en mee te discussiëren. De Kamerleden H. Polderman (SP), J. Snijder-Hazelhoff (VVD), H. Maljaars (SGP), R. Jager (CDA) en H. Waalkens (PvdA) waren aanwezig op woensdag 25 maart 2009 in Gasterij De Milandhof, Middenweg 2, 3474 KC te Zegveld.

INCAconsult, een onafhankelijke adviseur op het gebied van natuurbescherming gaf op deze avond een uitvoerige presentatie.

Deel dit topic

Reacties

rene-de-jong
Uit de oude doos....

In deze video legt Nico Gerrits helder uit wat is mis ging en gaat, ook hoe gebieden (SBZ) lukraak worden uitgebreid in omvang maar ook toevoeging van "stikstofgevoelig verklaarde" Habitatypen die dus helemaal niet in dat gebied thuis horen en er veelal ook niet eens zijn.

Wat Nico toen het A-Woord noemde is nu het N-woord en de stikstofcrisis geworden....
dijkstra uit w
Zolang is de politiek al op de hoogte hiervan
kanniewaarzijn
Hoe is het afgelopen?
rene-de-jong
@kanniewaarzijn Niet, het is niet afgelopen, het A- Woord wat Nico noemt is het N-woord en de stikstofcrisis geworden.
En als we allemaal elkaar blijven afzeiken gaat het ook nooit wat worden ook.

We zullen in dit dossier moeten samenwerken en dan zonder ballast van andere sores op welk vlak dan ook.

Onder de vlag van SSC zou ieder club een afgevaardigde moeten sturen, Nico helpt wel op de achtergrond al schrok hij gisteren wel even van dat filmpje 😁
Allemaal even de pot spekken en er voor gaan, alle belangbehartigers zien nu toch zeker wel dat er al jaren een spelletje gespeeld wordt; stap over je schaduw heen en sluit aan.
Als alle clubs aansluiten krijg ik Nico wel zo ver dat hij zijn kennis volledig inzet, hij weet meer dan 100 juristen bij elkaar.

SGP (Hans Maljaars) heeft de bal inmiddels ook weer opgepakt na wat hulpmailtjes van mijn kant.
sgp.nl/actueel/nieuws/….
Noem het maar stemmentrekken of weet ik wat, zij doen tenminste iets nuttigs

Al bijna een jaar vraag ik via de beleidsmedewerker van LNV hoe het nou zit met de SDF cijfers en die 0,0 en 0,4 ha aan oppervlaktes. De verplichte SDF monitoring willen ze niet onder ogen zien en alle in de meest geringe mate aanwezige stukjes natuur MOET beschermd volgens hen.
(inmiddels ben ik doorverwezen naar de juristen want de dame bleek toch niet bevoegd....)

Grotere lariekoek is er niet te bedenken en dat staat eigenlijk klip en klaar in het z.g. Holahan Arrest (wat SGP ook noemt), het beleid is hier eigenlijk gebaseerd op een "sinterklaasgedicht" van Nicola Notaro: zoek.officielebekendmakingen.nl/blg-649590.pdf/

Een beetje jurist ziet dat deze MENING op pagina 2 & 3 geen rechtskracht heeft; dat geeft de man overigens ook zelf aan in de 2e alinea : zoals u ongetwijfeld weet kan allen het HvJEU een bindende uitspraak doen....

En toch is het een beleidsstuk geworden......waardoor ALLE plukjes natuur lukraak en overal beschermd "moeten" worden van de "EU" .......

en wat voor gevolgen dat allemaal heeft voorspelde Nico Gerrits dus al in het filmpje
kanniewaarzijn
@rene-de-jong Het filmpje is 10 jaar (?) geleden. Op het eind krijgt de NMV een klacht, uitgewerkt en wel en die zouden ze naar de EU commissie sturen. Hoe is dat afgelopen?
rene-de-jong
@kanniewaarzijn dat weet ik niet
Arend Praas
@kanniewaarzijn Toen heeft de politiek de PAS in elkaar geknutseld en dachten ze dat ze weer jaren verder konden. Maar nu de PAS is afgeschoten komen de zelfde problemen weer na boven
+1
Farma_boerke
@rene-de-jong Er gaan vele nagels in een doodskist, voordat de wet sneuvelt duurt wel even. Zeker nu de eindstreep in zicht is kan het makkelijk over de verkiezingen worden getild. Geduld is een schone zaak en ondertussen stug doorgaan met bestoken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0