FDF-leden naar huis van Bennie Jolink: 'Mijn familie vond het intimiderend'Originele beschrijving

De boeren stonden met twee trekkers bij het huis van de zanger om met hem te praten over een interview dat hij had gegeven.

Deel dit topic FDF-leden naar huis van Bennie Jolink: 'Mijn familie vond het intimiderend' (nos.nl)

De boeren stonden met twee trekkers bij het huis van de zanger om met hem te praten over een interview dat hij had gegeven.

Twentsch Land

Laatste  |  

Reacties

Frederika
Het zijn net pubers
+1
diekman
Bennie was de rollade lekker en het glas echte melk.
Kid creole
Bennie bedreigd 2.0
+6
kaas
Joling moet hem even beter in de materie verdiepen de boeren zijn zelf met een plan gekomen en dat was volgens haar niet goed genoeg en toen de boeren dreigen met een kort geding trok ze haar voerplan in .dus joling beter informeren voor dat je je mond opentrekt
+1
Peter.
Stumperds
hans1980
Joling is een kunstenaar heeft niet zoveel met boeren dan sommigen denken wel mooi geld verdiend over rug boeren
+2
Twentsch Land
Heel veel boeren hebben wat met Jolink !

Even los van het verhaal stikstof !

Grappig vindt hij dit niet en zijn gezin/fam vond het zelfs intimiderend .... dit is de les die er uit begrepen moet worden....ook al is het allemaal goed bedoeld.

Wellicht was het allemaal anders overgekomen als eerst met Bennie contact was opgenomen en hadden gevraagd of met de trekker een rollade gebracht mocht worden ! .... een praatje was er dan vanzelf wel in/uit gerold.

@hans1980
+1
Porky
@Twentsch Land oooh dacht dat het er daar op het "platteland" zo gemoedelijk aan toegaat? Deur is altijd los en meer van dat gezever, maar je moet daar ook eerst een afspraak maken
Twentsch Land
Korte bocht conclusie ?

Ja Achterhoek is gemoedelijk en deur staat over het algemeen open .... @Porky
+4
Bartlehiemboer
@hans1980 Ja, heb me best wel wat verdiept in de persoon Bennie. Hij had of heeft inderdaad helemaal niet zoveel met de boeren. Toch hebben ze elkaar leuk bezig gehouden. Had ook al eens eerder uitspraken van hem gezien die ver van ons af staan. Hij valt nu wat tussen wal en schip.
Bekkink
@hans1980 zijn buurt en jacht bbq in haaksbergen waren altijd wel donders gezellig. Vülle vleis en bier😋
+7
Melkweb
Denk dat de gemiddelde FDF lid denkt: "wie niet voor ons is, is tegen ons " . Aaibaar gehalte vanuit de sector voor de FDF is al een tijdje weg, jammer dat ze dat zelf niet realiseren.
+3
Bennie Stevelink
@Melkweb
Quote:
Denk dat de gemiddelde FDF lid denkt: "wie niet voor ons is, is tegen ons " .

Dat heb ik vorig jaar al gezegd in Nieuwe Oogst.
+14
ted9
Tjonge jonge verhaal gaan halen bij een man die zoveel voor de landbouw heeft betekend en omdat hij geïnterviewd word en een eigen mening heeft en geeft . Wat een stel dictatoriale droeftoetsers die fdfers. Ze denken dat ze een ander een mening in de schoenen kunnen schuiven. Ik zie steeds meer vergelijkingen met de Trump aanhangende capitol bestormers. Deze mensen maak ook een hoop kapot zonder dat ze het door hebben omdat ze daar de intelligentie niet voor hebben.
+1
kaas
@ted9 en wat maak lto wel niet allemaal kapot dan de hele landbouw
+2
marcsterreborn
@kaas helemaal niets
+5
ted9
@kaas Wat bedoel je nu met LTO dat heeft toch helemaal niks met dit onderwerp te maken.
+18
familie pelle
Lekker veel vooroordelen weer hiero en een totaal uit de context gegrepen verhaal wordt hier gebracht.
Bennie dacht een tijdje geleden dat hij even uit moest leggen hoe de stikstofcrisis opgelost moest gaan worden. Hierbij enkele citaten;
Quote:
Dat ze rondrijden met doodskisten met de namen van Jesse Klaver en Rob Jetten erop, daar ben ik een rabiate tegenstander van.

Waarom zo generaliseren? Dat er een paar idioten Met een doodskist rondrijden kun je die 99 % van de andere actievoerende boeren toch niet aanrekenen?

Quote:
Daarbij: het stikstofdossier is wel degelijk een groot probleem, waar de hele wereld last van heeft.

Zelden zo’n onzin gehoord. Er is toch inmiddels wel genoeg informatie dat het voor een groot deel een papieren probleem is.

Quote:
De boeren hadden er verstandiger aan gedaan zelf met een plan te komen om de uitstoot te verminderen.”

Hieraan kun je wel zien dat Bennie erg slecht geïnformeerd is. We weten hier allemaal dat er vanuit het landbouwcollectief genoeg goede wil was om met “oplossingen” te komen.

Genoeg redenen dus om als “bijna buurman” er even langs te wippen om tijdens een kop koffie effe bij te praten. Ze zijn er geweest met 2 trekkers en 3 kinderen!!!! Als je dit al als intimiderend ziet dan waan je je niet meer veilig op deze wereld. Kortom; Bennie je hebt veel betekend voor het platteland maar je rol om het boerengeluid te vertolken is al een hele tijd klaar. Ga lekker liedjes schrijven en probeer je niet te verleiden tot meningen die slechts je domheid verhullen.
+9
Peter.
@familie pelle kort samengevat: Bennie moet zijn bek dicht houden!
+1
ted9
@familie pelle Bennie mag zeggen wat hij wil daar is hij fdf niet voor nodig. Of hij ook de waarheid spreekt is een ander punt.
+7
familie pelle
@ted9
Quote:
. Bennie mag zeggen wat hij wil daar is hij fdf niet voor nodig. Of hij ook de waarheid spreekt is een ander punt.

Zeker mag dat. Maar als hij namens de boeren zulke bagger uitkraamt mag daar ook wat van gezegd worden. In de media wordt vaak gesuggereerd dat hij het boerengeluid vertolkt. Ik wil niet geassocieerd worden met zijn domme gezwets.
+4
Twentsch Land
@familie pelle n de media wordt vaak gesuggereerd dat hij het boerengeluid vertolkt. Ik wil niet geassocieerd worden met zijn domme gezwets.

Ik wil ook niet met hem geassocieerd worden en dat heb ik ook nog nooit gewild .... 1 x naar een optreden van hem geweest en dat was vaak genoeg .....maaaaar er zijn veel boeren die hem in een soort van boegbeeld zagen terwijl hij tussen de schermen best wel duidelijk was....dus niet Bennie vertolkte direct het boerengeluid maar het waren boeren die hem op dat podium zette.
+5
de hoef
@Twentsch Land toch hoor ik bennie liever, als sieta of mark v de oever
+1
Twentsch Land
Bennie heeft veel te weinig dossier kennis, Mark zijn aanpak is de mijne niet, Sieta is ook geen vertegenwoordiger met haar geroep van een poepie laten ruiken...wel heeft ze het van de 3 het vaakst bij het rechte eind......ik vond de man ( naam schiet me even niet te binnen ) die het landbouwcollectief leide wel geschikt om als boegbeeld op te treden.
@de hoef
de hoef
@Twentsch Land jan cees
de hoef
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Bennie heeft veel te weinig dossier kennis

dat is ook zijn werk niet, maakte muziek die wij nu nog hart aan zetten
+1
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Twentsch Land:
de man ( naam schiet me even niet te binnen ) die het landbouwcollectief leide wel geschikt om als boegbeeld op te treden.

Aalt Dijkhuizen, dat was de voorzitter van het Landbouw Collectief, en Jeroen van Maanen heeft bij mijn weten, mede in overleg met Jan Cees Vogelaar, het initiatief genomen om tot het landbouw Collectief te komen.
Helaas zaten er mensen in dat LC die niet gewend waren om samen te werken.
+1
@jammermaarhelaas HET mocht niet lukken van LTO !!! en lto ligt aan het infuus bij LNV.
+4
jg
@Detukkeroettwente Voor Lto/NieuweOogst is het lulverhaal rond Bennie nu nieuws, als er WOB-resultaten en kamervragen over de invoering van de fosfaatrechten zijn is het voor NO geen nieuws ?
+1
Twentsch Land
Idd ... Aalt Dijkhuizen

@jammermaarhelaas
+2
achterhoeker2
@familie pelle Mag wel een beetje minder (je bent niet bij de FDF) Bennie Jolink heeft heel veel betekent voor het zelfrespect van de boeren.
Dat die zielepieten van de FDF juist hem de les gaan leren is beschamend.
Trouwens wat doet die duivenmelker uit halle er steeds bij?
--Erik--
@familie pelle als bagger uitkramen de maatstaf is dan mogen ook heel wat boeren hun mond houden.
+1
marcsterreborn
@familie pelle wij willen niet geassocieerd worden met het domme fdf gezwets
Porky
@ted9 dat zal wel, maar dan moet ie niet net doen alsof ie zo begaan is met de boeren stand,en zo geilt op dat mooie platteland , ik heb m nooit hoog gehad, en als je dan je eigen al geïntimideerd voelt van een paar tractoren en 3 kinderen denk ik dat je dan toch ff bij de huisarts langs moet gaan.dan is er iets niet goed in je knar
+1
Kid creole
@familie pelle heb je dat facebook filmpje bekeken daarin zegt Bennie.

Dat de coronapandamie,is ontstaan door grote concentraties diersoorten op
Elkaar.
+1
@Kid creole Ja dat zag ik net ook, hij heeft waarschijnlijk andere medicatie !!! Hij stond ook te waggelen voor de camera .
+2
Kid creole
@Detukkeroettwente hij beter jointje kan gaan roken,denkt kid
+2
familie pelle
@Kid creole
Quote:
. Dat de coronapandamie,is ontstaan door grote concentraties diersoorten op
Elkaar.

Ja, ook gehoord ja. Dat citaatje had ik ook nog wel kunnen noemen. Zijn een hoop mensen hier die niet weten wat voor onzin Bennie allemaal uit heeft gekraamd.
Twentsch Land
Daar kan hij wel eens gelijk aan hebben, niet dat het om diersoorten gaat maar om 1 dier.....namelijk het mens-dier...of te wel ... de mensen.

@Kid creole
Kid creole
@Twentsch Land wat weet bennie daar nou van,hij leest en hoort wat.
En gaat dan verkondigen,dat de coronapandamie is ontstaan door grote diersoorten te concentreren.
Kid vind beter mond houden,over iets waar je geen verstand van hebt.
Vooral ook omdat je boer is troef liedje zingt.

Kid denkt coronapandamie,correctie moeder aarde is.maar kid weet het ook niet.
achterhoeker2
@Kid creoleNee kid ,weet het sowieso niet.
@Twentsch Land En dan met name in DE achterhoek.Alle mensen die daar in het buiten gebied wonen en GEENboer zijn moeten vertrekken , naar de stad.
+1
achterhoeker2
@Detukkeroettwente Dan moet die Rutger van Lier (dat meelopertje, bij die 4 wie Bennie Jolink lastig vielen )ook opzouten.
grös
@achterhoeker2
Sowieso, die mensen zijn zelf helemaal geen boer en weten dus niet helemaal wat het betekend om dat te zijn, net als Bennie Joling, laat hem maar een mooie klaagzang maken zoals ze zo vaak deden. Aan de andere kant mooi als die mensen zich om de boeren bekommeren, maar ze bepalen daarmee wel een deel van ons imago naar de 'burger' toe, die leider FDF heeft geloof ik een paar schapen, dus ja hij is dan een soort boer, ja, en ze waren opgericht om een soort knokploeg om overvallen van dierenactivisten te bestrijden, want immers de Politie deed in zulke gevallen ook praktisch niks, maar ze kunnen zich ook wel eens af en toe wat kalm houden.
Ouwe Gerrit
Idioten.
+1
kaas
@Ouwe Gerrit er waren begin dec ook veel die dat zeiden toen er verschillende groepen boeren bij de DC stonden te demonstreren maar ze hebben het toch voor elkaar gekregen dat ze 14 jan met elkaar om de tafel zitten wat er uit komt is afwachten
+3
achterhoeker2
@kaas Bij de DC wilden ze verder (met wat de FDF ook zouden moeten doen n.m. werken c.q geld verdienen) daarom hebben ze een gesprek toegezegd.
En op dat gesprek zal de FDF uitgelegd worden , dat ze aan het verkeerde adres zijn en dat ze bij de volgende blokkade de politie bellen.
En dan kan dat zelfverklaarde FDF bestuur weer met lege handen naar marienvelde.
+1
Weidezicht
@achterhoeker2 jij hebt niet in de gaten dat het hele farmer friendly toch iets los gaat maken. Of ze helemasl hun zin krijgen zal wel niet, maar het is net als de rest, xonder flink aan de deur te rammelen gebeurt er niets. Lees ergens dat lto en pov mee gaan de 14e. Zonder wrijving geen glans.
+3
de hoef
@Ouwe Gerrit ouwe gerrit ziet er nog goed uit zie ik wel
+1
sjoerd de melker
@de hoef is dat niet mevr Cabau en die kerel van voetbal inside ernaast?
+1
Frans1
@de hoef die ouwe hoef mankeert nog niks aan zn ogen merk ik wel
+2
diekman
Nos=fake news. Dit waren normale achterhoekse boeren met hun kinderen. Maar ja fdf klinkt in het nieuws natuurlijk leuker.
Peter.
@diekman die doen dat niet
Die doen fatsoen
Taeke Brottner
Bennie zegt dat hij het niet fijn vindt als boeren onaangekondigd met trekkers bij mensen aan huis komen. Dus gaan boeren onaangekondigd met trekkers bij hem aan huis en zijn verrast en verontwaardigd dat hij het niet fijn vond dat er boeren onaangekondigd met trekkers bij zijn huis komen.

Tja. Wat wil je dan.
Grasbaal
Quote Reactie van @Taeke Brottner:
Dus gaan boeren onaangekondigd met trekkers bij hem aan huis en zijn verrast en verontwaardigd dat hij het niet fijn vond dat er boeren onaangekondigd met trekkers bij zijn huis komen

Het nadeel van onaangekondigde bezoekjes is dat mensen niet altijd thuis zijn, Bennie was dus niet eens thuis toen de strijders langskwamen:

Quote:
Eerder ging dezelfde club boeren onaangekondigd ‘op bezoek’ bij D66-politicus Rob Jetten. Ze brachten hem een fruitmand, omdat Jetten op dat moment corona had. Ook de politicus zegt achteraf het intimiderend te vinden dat de boeren zomaar voor zijn huis stonden. Bennie Jolink was dinsdag zelf niet thuis. Familieleden deden de deur open.

Meer: hartvannederland.nl/nieuws/2021/…

hartvannederland.nl/wp-content/uploads/…
+6
Grasbaal
Hier legt Bennie het uit hoe hij het heeft ervaren:

Ik schrijf even een stukje in antwoord op de 4 jongens uit de Achterhoek. (met hun kinderen)
Ten 1e moet ik zeggen, dat de muziek van Normaal hier niks mee te maken heeft, dus of jullie fan daarvan zijn, doet er in dit geval niet toe.
Ik weet best dat jullie het niet als een intimidatie bedoelden, maar mijn familie vond het wel intimiderend, een paar grote John Deeres op ons zandpad, waar haast nooit iemand komt.🤩 Waar ik tegen ben, is doodskisten met namen van linkse politici er op en vooral ook de Nederlandse vlag ondersteboven en die agent zal ook zeker niet zijn pistool voor niets hebben getrokken. Met een stikstofreductie plan, bedoelde ik een plan om de veestapel te reduceren IN EEN REDELIJKE TERMIJN en zonder verlies van inkomsten. Natuurlijk vind ik dat de boeren VEEL meer betaald moeten krijgen en dus keur ik de acties bij de distributiecentra (v d supermarkten met hun wurgcontracten) wél goed. Zoals ik ook de acties van wakker dier tegen o.a. plofkippen e.d. goedkeur. Verder heb ik HELEMAAL NIKS met wakker dier of de dierenpartij. Spreekbuis van de boeren ben ik natuurlijk niet, dat maken sommige mensen er van. Ik wil best discussiëren over dit onderwerp, wat echt een groot en ingewikkeld probleem is. Maar dan wel mét gezagsdragers en niet met boeren, want ik sta achter de boeren.

Bron: facebook.com/Bennie-Jolink-434630759926489/

de hoef
@Grasbaal zegt niks verkeerds
familie pelle
@de hoef
Quote:
. zegt niks verkeerds

De onzin uit zijn mond stond een week eerder in de gelderlander. Heb hierboven een paar citaten gequote.
hans1980
@familie pelle klopt wanneer je het hele leven tussen het boeren volk hebt gestaan de boeren liederen hebt gezongen en er tussen woont,, dan kun je toch in pers beter reageren onze bennie
+1
Kid creole
@de hoef hoef beter luisteren bennie zegt corona pandamie ontstaan door concentratie grote diersoorten.
Daats
@de hoef jawel, bennie weet 't verschil niet tussen een fendt en een john deere... 😉
Peter.
@Daats Was hij thuis?
Daats
@Peter. nee Peter, volgens eigen zeggen niet. Heb je 't artikel niet gelezen? Onder je vorige nickname was je altijd goed ingelicht. 😉 overigens weet ik waar je heen wilt met je opmerking...
slagroomvla
Bennie heeft voor deze boer nooit iets betekent en zal dat ook nooit doen. Zijn muziek-teksten en zijn denkbeelden, 2x niks! Dat er mensen achter deze man aanlopen...
Kringloper
Heel veel mensen hebben alleen iets met boeren als ze er geld aan kunnen verdienen!
+1
Tjonge jonge , jolink wat maak ie der een potje van.Vanwaar die ommezwaai, ben je onder druk gezet /moest je dit zeggen. Heilig boontje !!!
+1
diekman
Vanavond 22.30 hart van Nederland.💪👍
+2
Peter.
Stop Rutger en Thijs in een justitieel paleis
Daats
@Peter. ik dacht dat rutger en thijs weg waren bij fdf na onmin met vd oever
+2
Ard Eshuis
@Daats Dit had niks met FDF te maken, er wordt op dit prikkebord veel teveel geluld in ieder geval!
diekman
@Ard Eshuis typische lto'ers napraten aan de theetafel en de Achterhoekers zijn al weer aan de volgende actie begonnen in belang van de boeren.
+1
Peter.
Fdf gaat niet per trein
Ze sporen niet
+4
wimpie61
Bennie is ook al bekeerd , vind ook al dat de veestapel moet inkrimpen
Maar rijdt nog wel op zijn vervuilende crossmotor, moet die ook maar bij het oud ijzer
@wimpie61 Bennie moet naar een verzorgingstehuis, was het niet normaal die grossierde in vlaggen met doodskoppen ??? Ik kan het mis hebben .Nee de actie van FDF op dit gebied keur ik ook af .
jammermaarhelaas
@Detukkeroettwente

Nadat Normaal inzag dat het voeren van een doodshoofd afbeelding te ver ging, zijn ze hier mee gestopt. Destijds is er een vriendin van Bennie door een dronken bestuurder doodgereden en daarop is Normaal meerdere nummers gaan maken waarin rijden onder invloed aan de kaak werd gesteld. Dit betreft nummers als:

Oerend Hard (Bertus en Tinus verongelukten door een zatte man die "de snelheid van de motor niet zag")

Hendrik Haverkamp (was geen drank gewend, werd zat gevoerd door "vrienden" en kwam op de weg terug naar huis voor een auto)

Ik mos pissen (Cornelis van het Broek scheurde ladderzat met zijn auto weg, drie dagen later zagen ze hem weer, op zijn begrafenis).
Melkweb
@jammermaarhelaas het enige wat ik me nog kan herinneren uit die tijd dat Normaal zijn eigen bier had(duur), en bij dit soort nummers: Ik mos pissen werd veranderd in: ik mos zupen....
+5
arie.j
FDF redeneert net als Trump, inclusief het omgaan met de waarheid.
Op termijn een gevaar voor de boeren zelf.
En wat die actie betreft, met de persoon heb ik niets en hij woont wijd weg.
Maar het is ronduit schandelijk als een privé persoon in dit land geen eigen mening meer mag hebben omdat FDF het niet zint, dan ben je een groepje dat dictatuur wil.
Twentsch Land
Woont ver weg !

Ook daar is het gewoon Nederland hoor !

Je weet wel...dat land wat als een stipje op de wereld kaart staat.

@arie.j
+5
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Woont ver weg !Ook daar is het gewoon Nederland hoor !Je weet wel...dat land wat als een stipje op de wereld kaart staat.

Nou op de fiets ga ik toch van hier echt niet bij hem langs.
Verder natuurlijk een lachertje dat ze met hem in gesprek wilden.
Dan laat je even weten dat je komt, en vraag je wanneer het gelegen is.
Maar dit was gewoon met veel kabaal een demonstratie.
+3
labella
@arie.j als Bennie die rollade niet wil mag hij hem wel hier brengen op de crossmotor, hij is hier van harte welkom.
+6
weurding
@arie.j klopt, is een lachertje dat je met hem in gesprek wil, ondanks de krakers als oerend hard e.d komt er weinig zinnigs uit
BertK
@arie.j je snapt het. Hoe harder Bennie kraait, des te meer kans dat het bezoekje aantoont dat hij onjuiste dingen riep. Niet bewust misschien, maar hij staat als halve boer te boek. Laat m dan de sector heen schade doen!

Zijn reputatie brengt verplichtingen met zich mee. In ieder geval geen onzin over de landbouw uitkramen.
Melkweb
@BertK zijn reputatie of denkwijze kan ook achterhaald zijn....klompen,stront en trekkers kieken c.q verdienmodel. Misschien is dat hier ook het verschil op deze prikbord. Diegenen die dat verafschuwen en diegene die het nog omarmen. Heel bot door de bocht gezegd: de blijvers en de afvallers, door eigen schuld of juist door totale onschuld.
+3
slagroomvla
Als de plaatselijke loonwerker met de hakseltrein bij bennie langs rijdt verstoppen de jolink's zich onder het bed? Dat gejank over intimidatie is gewoon sneu, of is hij seniel aan het worden? Maar Bennie staat graag in de krant, en dat is weer gelukt.

Het is al jaren bekend dat hij d66 stemt, dat mag, alleen denken sommige boeren dat hij een soort boegbeeld voor boeren is.. Tussen wat Bennie zingt/zong en wat hij werkelijk vindt zit een wereld van verschil!! Bennie is als Tjeerd...
robbies
@slagroomvla Bennie is een mens net als ieder ander. Hij heeft een mening, net als wij. Dat hij niet goed geinformeerd is, kun je hem niet aanrekenen. Hier zie ik ook een heleboel dingen voorbij komen die wel een beetje waar zijn, maar ook niet helemaal. En ongetwijfeld roep ik ook weleens wat wat niet helemaal klopt.

Bennie is nog steeds voor de boeren, net als verreweg de meesten van de plattelanders. Hij heeft alleen een kort lijntje naar de media en dan wordt hem om een mening gevraagd, omdat hij zich goed kan inleven in de situatie van de meeste boeren. Die doodskisten hoeven van mij niet, maar de ophef eromheen is belachelijk. Als je Thierry dood wil schieten zeg je paf was volgens Volkskrant "een losse flodder in verkiezingsgeweld". Dat wordt allemaal gedoogd. Maar ga je Bennie zijn mening vragen over zulke uitspraken of Thierry in een doodskist in Volkskrant, dan gaat hij ongetwijfeld zeggen dat hij dat ook onzin vindt. Zoals zo'n beetje elke redelijke Nederlander. Die jongens uit de achterhoek hadden toch ook gewoon even kunnen bellen om hem bij te spijkeren. Hoef je toch niet meteen met de trekker voor te gaan?
BertK
@robbies dan haal je de media niet.
robbies
Quote Reactie van @BertK:
dan haal je de media niet.

Is dat het doel?
+1
mlkvhoudr
@robbies liedje van lang geleden van normaal......maar geld nog steeds

hans1980
@mlkvhoudr heb normaal nooit mooi gevonden geef mij maar Engels talig
+2
mlkvhoudr
@hans1980 lk wel hoor mooie nlse muziek Sanne Hans pas met door de wind, of de cover pas van laat me, laat me mijn eigen gang maar gaan past me als buiten beentje in de sector ook prima😁

schoppenboer
@mlkvhoudr
Voor de friezen onder ons: Kjeld

+6
van Ittersum
@hans1980 als we het toch over onze grootste exportzangeres hebben ooit. Wie weet wie dat is....bijna niemand...verweg de beste zangeres met de grootste diversiteit en de volgende lied heeft meer als 20.000.000 kijkers. Live is deze band beter als vanuit de studio. Heren, maak kennis met Nightwish met onze Nederlandse zangeres Floor Jansen.

@slagroomvla Zo Bennie , die kun ie in TUK stop !!! Ie bint as TJEERD, je weet wel die here boer in OENKERK.
+2
achterhoeker2
Ik vind dat gezwets van de FDF ook niks, en Marienvelde/Halle is kwa afstand goed te doen.
Maar ik haal het niet in mijn hoofd ,om met de trekker langs te komen en Rutger en Thijs eens uit te leggen hoe ik er over denk.
Hoe haal je het in je hoofd!!
Todi
De trump aan pak werkt weer goed bij zowel Bennie als de boeren. HYLARIES.
groeier
Quote Reactie van @Todi:

De trump aan pak werkt weer goed bij zowel Bennie

Beide moeilijk te volgen, maar goed.
+3
Melkweb
FDF (en ook FvD )zijn bezig met hun eigen nadagen, die conclusie kun je nu wel trekken. Op inhoud en vooruit denken kun je ze niet meer betrappen, louter in details uit het verleden om zo anderen nog proberen hun mond te snoeren. Exit dus, geen aandacht meer aan schenken. Steun geen ramkoers, ze uiten zichzelf dat ze voor de boeren bezig zijn maar het tegendeel is waar
+1
achterhoeker2
@Melkweb Maar we zijn nog jaren bezig met de rommel en schade die de FDF heeft veroorzaakt op te ruimen
Het is nu zaak om alvast na te denken hoe zoiets is te voorkomen in de toekomst.
Dat een kleine radicale club een succesvolle sector kan verdelen, en het dialoog met de maatschappij kan verstoren.
Het is nu zaak om (zonder de FDF) de hand uit te steken, naar de consument/samenleving en het gesprek weer aan te gaan.
En heel misschien komt er ooit nog een keer excuses van FDF.
+2
robbies
@achterhoeker2 nou nou. Voor FDF was het me toch een eenheid...
familie pelle
@robbies
Quote:
. Voor FDF was het me toch een eenheid...

En de afschaffing van de quotering was me toch een feestje 🥳
achterhoeker2
@robbies Nee maar moet dan alles kapot?
Zwaagdijk
@achterhoeker2 fdf heeft heelveel goeds gedaan. Af en toe een paar foutjes. Maar zonder hun had er niets geweest! Zonder strijd geen overwinning!!
+1
robbies
@achterhoeker2 er gebeuren binnen FDF ook best mooie dingen op regionaal niveau met allerlei verlichte trekkertochten langs verzorgingshuizen en ondersteuning van circussen etc. Het is niet allemaal negatief

De activistische aanpak van FDF moet je liggen. Ik heb daar een haat-liefde relatie mee. Heel vaak heb ik gedacht: is dit nou verstandig? Maar het heeft ons nog nooit echt tegengewerkt, moet ik achteraf vaak concluderen. De ellende is dat sommigen zich weer gaan overschatten, en dat ze menen overal met de trekker naartoe te moeten gaan, zoals naar Bennie Jolink. De naam Wieggers kom ik vaak tegen in die context. Zo eentje moet je als organisatie wel een beetje tegen zichzelf in bescherming nemen. Al blijft het lastig de balans te vinden.
+1
Melkweb
@robbies er gebeuren binnen de FDF mooie dingen voor diegenen die hetzelfde denken. Een soort club voor lotgenoten, maar treed dan op niet namens de boeren of gebruik die naam dan niet meer. Vergelijk het maar als een Marokkaan die een overal pleegt. Zijn dan alle Marokkanen slecht, nee maar je bent wel op achterstand. De gemiddelde Nederlander ziet niet die ene Marokkaan maar associeert het als dat alle Marokkanen zo zijn en dat is het probleem met de FDF ook. Je hoort nu toch op het nieuws "de boeren zijn weer" en niet " de FDF leden zijn aan.." En nu loopt het geweldig uit de hand, wie damt ze in. In mijn omgeving zeggen en zien de burgers ook, die opgeschoten jongeren ook op hun trekker, bier in overvloed, shag rokend en op klompen lopend....sorry maar als dat de imago van de Nederlandse melkveehouderij nu is, is onze reputatie binnen een jaar tijd totaal verknoeid, helaas maakt die optocht langs verzorgingshuizen dit niet goed. Dat ze zelf bij hun voormalige held verhaal gaan halen, hoeveel woorden of hoe serieus moet je ze dan nog nemen of aan spenderen.
+1
Kid creole
@Melkweb . In mijn omgeving zeggen en zien de burgers ook, die opgeschoten jongeren ook op hun trekker, bier in overvloed, shag rokend en op klompen lopend

Kid vind jij zurenestskijter,wat moeten ze dan aan,een hoodie met een cap.
En een gouden kraal.
Of nog erger,een driedeligpak met glimmende schoenen.

Laat ze lekker jong zijn,en bier drinken.beter dan al die andere rommel!
+1
familie pelle
@Melkweb
Quote:
. die opgeschoten jongeren ook op hun trekker, bier in overvloed, shag rokend en op klompen lopend..

Jij doet wel erg je best om niet serieus genomen te worden.
Ouwe Gerrit
@Melkweb Idioten zijn het. De helft is niet eens boer. Opzouten met die gassies!
+1
weurding
@Melkweb dat is het hele verschil, media maakt wel gebruik als er iets gaande is van de term " de boeren" maar nooit hoor je een melding van " die marokkanen" , ja, alleen op apps en andere (besloten) fora
+4
slagroomvla
Quote Reactie van @Melkweb:
maar treed dan op niet namens de boeren

Dat denk ik nou altijd bij alles waar lto bij staat.. Misschien heeft van de Tak op zolder nog ergens een telraam zodat hij kan tellen hoeveel mensen hij echt vertegenwoordigt?
kanniewaarzijn
@slagroomvla Spijker op z'n kop! Altijd dat "namens de sector"
marcsterreborn
@robbies veel verlichting. Weinig verlichte geesten
+2
achterhoeker2
@robbies Het gaat om resultaten, ik als melkveehouder heb niks aan trekkeroptochten , huisbezoeken en een bulte frustratie.
Onderhandelen doe je door in gesprek te gaan met de tegenstander, en ja dat is saai, veel moeilijke woorden en het duurt allemaal lang.
Maar het is de enigste manier
Kid creole
@achterhoeker2 succesvolle sector dialoog hand uitsteken in gesprek
Kid even boven pot hangen
Wolswinkel
Quote:
Het is nu zaak om (zonder de FDF) de hand uit te steken, naar de consument/samenleving en het gesprek weer aan te gaan.

@achterhoeker2 Ok, maar hoe zou jij dit willen organiseren?
+1
achterhoeker2
@Wolswinkel Door goede doelen te steunen, mensen de sector laten vertegenwoordigen die wel kunnen communiceren.
Ontbijtbuffet organiseren, melk uitdelen in de bejaardenhuizen.
Met een groep boeren een gazon bij een school opnieuw inzaaien de mogelijkheden zijn legio.
En laat dat boze eens los!
Wolswinkel
Quote:
mensen de sector laten vertegenwoordigen die wel kunnen communiceren.

@achterhoeker2 Helemaal mee eens. Wie zie jij het liefst op die plek?
Peter.
BRIEF VAN WALTER AAN BENNIE JOLINK VAN DE "STOERE " POPGROEP NORMAAL.

Bennie, Bennie, Bennie toch, jij laat met dit "optreden" zien hoe diep onze maatschappij gezonken is. Dat zelfs deze zogenaamde stoere boerenrocker (net als onze "stoeipoes" in Den Haag) zich laat lenen voor zulke uitspraken.

Het échte verhaal is, Bennie deed op zijn oude dag vreemde uitspraken over boeren (zaken waar onze stoere Bennie in werkelijkheid totaal geen verstand van heeft). We nemen het hem daarom ook helmaal niet kwalijk en dus wilde een paar boeren (notabene mét hun kinderen) Bennie ff op een vreedzame manier bijpraten (als kerels onder elkaar) om uit te leggen dat de werkelijkheid totaal anders is. De reden waarom, zodat hij daarna de pers goed uit kon leggen hoe de zaken er voor stonden als ze hem weer eens een microfoon voor zijn neus zouden houden.

De media heeft de gelegenheid aangepakt om het verhaal TOTAAL TE VERDRAAIEN en dus FDF weer als een "anarchistische" groepering neer te zetten. En wie trapt erin...jawel hoor onze stoere Bennie Jolink. In werkelijkheid zijn FDF boeren ook maar gewone hardwerkende Nederlanders die op een vreedzame democratische wijze gebruik maken van hun demonstratierecht. Boeren zijn precies zoals jij het in je teksten zingt, alleen zingend weet jij het beter te verwoorden dan al sprekende.

Beste Bennie Jolink even het volgende:

DE BOEREN VAN FDF WILLEN MET HUN DEMONSTREREN NÉT ZO STOER OVERKOMEN ALS JIJ MET JE GROEP NORMAAL IN HET VERLEDEN OP HET PODIUM DUSSSSSSSSSS..................

Even onder ons tween, weet jij Bennie hoeveel bloed er gevloeid is bij vechtpartijen tijdens jouw ruwe optredens, weet jij hoeveel kinderen er drank deliriums hebben opgelopen tijdens jouw optredens. Weet jij hoeveel drugs er is gebruikt tijdens jij optredens, weet jij hoeveel drank er nutteloos verkwistend door de feesttenten vloog tijdens jouw optredens...............Dat hoorde gewoon bij jouw optredens, anders was er aan de optredens van de band Normaal ook geen fuck aan. Ben jij nu anarchitisch óf ben jij daarom gevaarlijk of zo..............

Tot slot 2 dingen ter conclusie:

1. Óf de krant zit dit hele stuk weer te liegen?
2. Óf jij Bennie Jolink valt hiermede geweldig van je zogenaamde stoere "normaal" voetstuk.

Jij mag van mij kiezen Bennie?

BENNIE DOE FF "NORMAAL"! Met alleen maar boeoeoeoe roepen en bla bla bla bereik je helemaal niets in Den Haag. Maar ja, dat kan jij niet weten.

Met vriendelijke vreedzame groet

Walter
Todi
@Peter. Walter top De aanvaring van bennie met zijn eigen kinderen spreekt hier boekdelen. Dus Bennie wees niet zo n figuur bennie J die met de koeien praat en het personeel uit blaft.
+2
wimpie61
Die B Jolink wordt ook al zo’n geitenwollen sokken figuur
Wereldverbeteraar
+1
kanniewaarzijn
@wimpie61 De mens is een kuddedier. De meesten volgen kritiekloos wat de kudde doet/zegt.
groeier
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
De meesten volgen kritiekloos wat de kudde doet/zegt.

Ja de meeste lopen maar wat mee als een mak schaap, zo ook in de Politiek, dat geld komt toch wel op hun rekening.
grös
@wimpie61
Ik zeg maar zo; Alcohol maakt meer kapot dan je lief is.
+1
George
Ik ben nooit zo'n Bennie of Normaal fan geweest. Ik denk ook niet dat t een echte boer is in zijn hart maar eerder een stadse kunstenaar en excentriekeling. Maar hij is door de jaren heen gewoon door de boeren op een voetstuk geplaatst en dat heeft hij lange tijd goed begrepen. Verder heeft ie er helemaal niks mee volgens mij.
+1
@George We hebben nu twee bennies , tis wat.
de hoef
@Detukkeroettwente da bennie nie achter fdf staat snap ik ook wel
95 procent broekies en kleuters en oproerkraaiers 5 procent normaal
ik heb er niks meer mee
familie pelle
@de hoef
Quote:
. 95 procent broekies en kleuters en oproerkraaiers 5 procent normaal

Denk eerder anders om. Jij begint ook steeds meer een populist te worden. Doet de fdf wat goeds sta je achter hun, valt iets verkeerd dan krijgen ze een middelvinger.
Er is maar 1 partij die er voor gezorgd heeft dat het verdienmodel van de boeren nu hoog op de agenda staat en dat zijn die boeren die de distributiecentra bezet hebben. Ze hebben een gesprek afgedwongen met cbl en alle belangenbehartigers sluiten maar wat graag aan. Overigens ben ik ook geen voorstander van de uitersten maar 30 jaar polderen heeft ons niets gebracht en dan zoek je naar minder geliefde methoden.
+4
de hoef
Quote Reactie van @familie pelle:
Jij begint ook steeds meer een populist te worden. Doet de fdf wat goeds

ik kan je niet helemaal volgen. ik was 1 okt en 16 okt nog voor daarna niet meer, en dat is ook niet veranderd
stel ze doen iets goed , durf ik dat gerust te noemen ,maar heb niks met radicaal , en zeker niet snotpinnen met trekkers op de weg ,
wij zitten tegen een dorp aan en spreken meer mensen dan alleen boeren,
daar ligt ook het grootste probleem , ze spreken alleen elkaar, krijgen gelijk, maar weten niet dat andere anders denken
--Erik--
@de hoef Mee eens. Veel boeren staan met de rug naar de samenleving. Weten niet wat er leeft onder de burgers. Andersom overigens ook niet.
+1
de hoef
Quote Reactie van @--Erik--:
Andersom overigens ook niet

dat klopt ook, maar wij hebben ze ook laten vervreemden , hier mag iedereen op zondag even de dam op lopen , bij de kalfjes en koeien, als ik dan hoor wat onze buren weten, denk ik dat ik veel tekort gekomen ben
+1
--Erik--
@de hoef Daar ligt zeker een taak voor ons allemaal om meer tijd te nemen voor onze buren en andere burgers. Uitleggen wat we doen en waarom we het zo doen. Met open vizier de burger tegemoet treden en luisteren naar zijn/haar mening. Zodoende je "license to produce" veiligstellen
familie pelle
@de hoef
Quote:
. ik kan je niet helemaal volgen. ik was 1 okt en 16 okt nog voor daarna niet meer, en dat is ook niet veranderd

Dat bedoel ik. Het maakt mij niet uit hoe vaak er gedemonstreerd moet worden. Als daar alle reden toe is dan moet je gewoon druk op de ketel houden en niet naar het telraam kijken.

Quote:
maar heb niks met radicaal

Categorie open deur. Ik ook namelijk niet. Maar ga gerust door met generaliseren. Je kunt het grote gros boeren niet verantwoordelijk houden voor een paar idioten.

Quote:
wij zitten tegen een dorp aan en spreken meer mensen dan alleen boeren,
daar ligt ook het grootste probleem , ze spreken alleen elkaar, krijgen gelijk, maar weten niet dat andere anders denken

De burgers die jij en ik spreken kunnen we wel overtuigen. Maar het grote gros die op 4 hoog in de grote steden wonen niet. Dat is een verloren strijd. Al een tijdje lopen er gesprekken met het
Ministerie over de te nemen maatregelen voor terug dringen van stikstof. Er gaan geruchten dat de gesprekken muurvast zitten en dat het ministerie geen euro wil uitgeven om die maatregelen te bekostigen. Dit terwijl er steeds meer aanwijzingen zijn dat het beleid van geen enkele kant deugd. (Vorige week het nieuws dat Duitsland natuur anders en vaak gunstiger beoordeeld dan Nederland) vertel jij mij maar wat de te nemen weg nu is?
robbies
Quote Reactie van @familie pelle:
vertel jij mij maar wat de te nemen weg nu is?

Geld ophalen en gaan procederen. Leg allemaal 500 euro in en ga het verhaal van Nico Gerrits maar eens najagen. Op de trekker en aan tafel ga je dit allemaal niet winnen
familie pelle
@robbies
Quote:
. Op de trekker en aan tafel ga je dit allemaal niet winnen

Dat is zeker ook onderdeel van de oplossing. Maar als we er niet met gestrekt been ingaan is meer dan de helft hiero al genoodzaakt te stoppen alvorens we de rechtszaak hebben gewonnen. Daarnaast heeft jancees al meermalen duidelijk uitgelegd dat de druk van demonstraties zeker kan helpen om dingen gedaan te krijgen.
+1
robbies
Quote Reactie van @familie pelle:
Daarnaast heeft jancees al meermalen duidelijk uitgelegd dat de druk van demonstraties zeker kan helpen om dingen gedaan te krijgen.

Dat ontken ik niet. Maar het is gewoon veel makkelijker om op de trekker te stappen en vervolgens te denken dat we er zijn. Ik zie een treurig aantal jonge gasten zich opwerpen binnen de belangenbehartiging en zeker binnen de vakbonden. Ik zou graag zien dat een paar pientere slimme jongens met een goede opleiding zich melden en zich inhoudelijk in de materie gaan verdiepen in hun vrije tijd. Want op heel veel vlakken komen de organisaties handjes tekort. Dit is overigens een probleem in heel de samenleving. ik doe wat dingetjes bij de plaatselijke VV en daar loop je ook tegen dezelfde problemen aan. Het is dus geen exclusief agrarisch probleem.

Ik zag vandaag dat @rene-de-jong een filmpje post van NMV van tien(!) jaar geleden over de stikstofproblematiek, waarin Nico Gerrits helder uiteenzet wat de gevolgen van de aanwijsbesluiten zijn. Ik meen dat er twee reacties op gekomen zijn. Terwijl daar juist de hele kern van het probleem samengevat wordt. Daar moet de discussie gevoerd worden, maar dat vraagt wel de bereidheid om je erin te verdiepen.
familie pelle
@robbies daar kan ik het zeker mee eens zijn. Maar het valt niet mee om vrije tijd te vinden en je deze taaie ingewikkelde dossiers meester te maken. Daarnaast wordt je aan de overlegtafel ook vaak overbluft dus met alleen dossierkennis kom je er niet. Dit onlangs nog meegemaakt bij een webinar met de provincie Gelderland over aerius.
kanniewaarzijn
@robbies Ik begrijp dat de NMV er destijds al mee aan de slag is gegaan. Enig idee hoe dat is afgelopen?
de hoef
@familie pelle heel simpel, je eigen plan trekken en je best blijven doen
+1
robbies
Quote Reactie van @familie pelle:
Jij begint ook steeds meer een populist te worden

Dat is niet waar. Hoef zegt al anderhalf jaar dat de praters het op een gegeven moment moeten gaan regelen.
familie pelle
@robbies
Quote:
. Dat is niet waar. Hoef zegt al anderhalf jaar dat de praters het op een gegeven moment moeten gaan regelen.

Ik heb hem hier voor demonstraties horen pleiten en tegen. Ik heb hem hier voor Schouten horen pleiten maar ook tegen. Vorige week wilde hij nog Rutte stemmen, de man die het liefst de hele landbouw ziet verdwijnen en alles volbouwd met huizen........😂
Kid creole
@familie pelle jij goed kunnen onthouwen
Todi
@Kid creole En hier boven wil die de 4 hoog allemaal langs. Wat een energie heeft die man. Waan zin.s
Kid creole
@Todi kid leest 4 hoog verloren zaak,maar je hoeft niet op 4 hoog te wonen
Om hekel aan boer te hebben.
Bij ons in dorp ook trut
achterhoeker2
@Kid creole kid ,moet eens aan normale zinsbouw doen.
achterhoeker2
@familie pelle Jij bent in 1 ,5 jaar van een normaal denkende boer veranderd in een radicale FDF aanhanger hoe gaat zoiets?
Is niet aanvallend bedoeld.,gewoon interesse.
diekman
@achterhoeker2 Dat komt omdat belangenbehartigers de rug niet rechthouden.
familie pelle
@achterhoeker2
Quote:
. Jij bent in 1 ,5 jaar van een normaal denkende boer veranderd in een radicale FDF aanhanger hoe gaat zoiets?

Ken jij mij aangezien je een juiste conclusie denkt te trekken?
achterhoeker2
@familie pelle Nee ik ken je niet, maar het is maar een vraag .
+1
de hoef
Quote Reactie van @familie pelle:
n. Ik heb hem hier voor Schouten horen pleiten maar ook tegen.

dat klopt,
ik kan ergens tegen zijn, en dan nog steeds de goede dingen zien en benoemen
het is niet voor of tegen,
schouten maakt er een bende van, en schouten is de beste uit de kamer die we konden wensen,
denk daar maar is over na
+2
grös
@George
Ik ken zat van die Normaal-fans, noemen zich boeren, maar heul weinig daarvan die echt zelf koeien melken/molken.
groeier
Quote Reactie van @grös:
Ik ken zat van die Normaal-fans, noemen zich boeren

Maar leven wel vaak van de landbouw.
grös
Quote Reactie van @groeier:
van de landbouw.

Ja d'r leven een heleboel mensen van de landbouw, die staan vaak ook vooraan als er weer eens gedemonstreerd moet worden, meeste boeren hebben er anders helemaal geen tijd voor.
Grasbaal
Leuke spotprent in deze discussie die eigenlijk voor niemand iets oplevert, alleen maar negativiteit :

+1
weurding
@Grasbaal waarom typeer je hem dan als leuk?
+1
Grasbaal
@weurding De tekenaar heeft de hele situatie leuk in beeld gebracht, humor.... Ik denk dat Bennie er zelf ook wel om kan glimlachen.
+1
familie pelle
@Grasbaal
Quote:
. Ik denk dat Bennie er zelf ook wel om kan glimlachen.

Ik denk dat hij zich geïntimideerd voelt. 😉
Todi
@Grasbaal Tis meer van de wereld op ze n kop. De jeugd eerst pakken voor de centen en nu dat afgelopen is de steun voor d33 om de jeugd on mogelijk te maken om te boeren. s Of tewel met de jeugd praten en later af blaffen.
+5
weurding
@Todi snap ook niet waarom de mening van hem of een of andere influencer of blogger meer gewicht in de schaal moet leggen als van iemand die wel een gedegen kennis heeft van zaken of eerst nadenkt voor ie wat zegt, heeft zijn tijd gewoon gehad en als je op deze manier nog in beeld moet komen kunnen ze hem beter de stroom afsluiten
+1
mlkvhoudr
@weurding ik heb weinig onzinnigs in Bennie Jolink zijn verhaal gelezen, er is een mondiaal stikstof probleem, dat zijn dan vooral stikstofoxiden als ik t goed zeg van transport, water en vlieg verkeer, hij heeft ook groot gelijk dat er minder dieren moeten komen in Nederland, omdat de ruimte opraakt, hij heeft ook aangegeven dat dit in goed overleg met de agrarische sector moet, ik zie dus ook geen enorm vreemde uitspraken in zijn artikel.

Probleem is dat er geen goed overleg mogelijk lijkt te zijn met den haag, als ze minder dieren willen zullen ze ons moeten uitkopen en niet wegpesten, want dan stoppen de kleinere versneld en groeien de groteren het er versneld bij
mlkvhoudr
@mlkvhoudr alleen dat Corona gedeelte vond ik er ongelukkig in staan, dat was voor foute interpretatie vatbaar
+2
weurding
@mlkvhoudr waarom moeten er nog minder dieren komen ? Dat de ruimte minder wordt komt omdat er teveel mensen hier naar toe worden gehaald en omdat men zo nodig grote natuurgebieden moet aanwijzen, er zijn al een miljoen koeien minder dan 30 jaar terug, het mag wel eens ophouden
+1
mlkvhoudr
@weurding volgens mij heb ik al vaker aangegeven dat er of ingepolderd moet worden of dat we de dieraantallen moeten aanpassen aan de beschikbare ruimte die inderdaad steeds kleiner word door bevolkingsgroei. Dom vast houden aan dieraantallen vind ik een doodlopende weg, de rechten klein beetje afromen per transactie voldoet al om beetje te krimpen en ruimte te geven voor die genen die door willen, waaronder wij voorlopig
mlkvhoudr
@mlkvhoudr zo kun je zonder schokkende effecten meebewegen met de kleiner wordende beschikbare ruimte
weurding
@mlkvhoudr zoals ik ook al aangaf is het ook een keer mooi geweest, door P afroming komt er al genoeg minder vee,, nogmaals in 30 jaar al miljoen melkkoeien minder, en straks zeker steeds meer "natuur" waar juist meer grazers moeten komen om het te onderhouden, want geld en kennis ontbreekt het veelal
+1
Bennie moet daar weggaan uut de natuur.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!