Boekhoudprogramma

Hallo prikkers,

Wij zijn bezig met een ander boekhoudprogramma.
doen nu met Mifas van Agrovision , deze gaan nu over op de online versie.
We overwegen een ander programma, mifas omline is vrij prijzig, en schijnbaar niet altijd even stabiel.
Zijn er ook prikkers die ervaring hebben met het programma snelstart?
prijstechnisch interessanter, schijnt goed te werken, goede helpdesk.

Deel dit topic

toon1969

Reacties

jan w
Wij maken ook nog gebruik van Mifas. Onze zoon is accountant en die zegt het volgende: " Als je geen gebruik maakt van het bedrijfseconomische deel, of hier iets anders op hebt. Kun je beter overstappen op snelstart. Scheelt zo al bijna 20 euri per maand".
Grasbaal
Ik ben zelf per 1-1-2021 gestart met yuki.nl/nl/ , hiervoor nl.visma.com/ , via WEA. In de praktijk werken ze +- hetzelfde.
hookwood
@Grasbaal Yuki is van Visma, wat is dan het verschil?
Grasbaal
@hookwood Yuki is een light versie van het Visma pakket
mlkvhoudr
@Grasbaal ook goedkoper?
+1
Grasbaal
@mlkvhoudr heb nog geen factuur gehad... papierloos boekhouden bevalt mij wel uitstekend. Veel minder werk en makkelijker bij te houden.
hookwood
@Grasbaal Dat is idd wel handig. Bij mij gaan alle facturen die ik online binnen krijg automatisch door naar Agrinota van Alfa. En papieren facturen scan ik even met de telefoon en gaan dan ook op de mail. Ideaal. Zit wel te kijken om het weer zelf te doen nu het veel geautomatiseerder is dan vroeger toen ik nog met mifas werkte.
paul1
@hookwood handig, kan ik ook mijn facturen daarnaartoe sturen ?
Erco
@hookwood hier idem, gaat super fijn
mlkvhoudr
Wij werken met visma e accounting ism countus, kosten rond de 16euro per maand, mijn vrouw houd netjes elke week het programma bij, zo zijn we altijd bij met betalen omdat de betalingen via programma ingeboekt worden, grootste voordeel is dat we nu 1 mailadres hebben voor alle facturen, op de belasting dienst na verpachter weigert tot op heden ook om de factuur te mailen maar dan kun je hem met de telefoon inscannen.

Voordeel 1 mailadres is dat je facturen niet kwijt kan raken, staan online en offline, nadeel tot nu toe vinden we de facturen die nog per post komen die moet je dan toch ergens gaan bewaren, voor te geval er iets mis is gegaan met inscannen, maar als je het gewoon netjes bijhoud werkt t prima, doe je dat niet kun je beter de facturen op papier houden tot de la niet meer dicht wil😉
+1
hookwood
@mlkvhoudr ik scan de papieren facturen nu met de telefoon in en stuur die dan door naar mijn eigen factuur emailadres. Eerst mailde ik die rechtstreeks naar Agrinota maar nu staan ze dus in outlook en dan raak ik ze ook niet kwijt. Staan trouwens ook in de cloud van mijn scan programma.
Brutus64
@hookwood scan je de facturen op papier met de telefoon?, ik heb dat ook gedaan met de telefoon, maar vind de kwaliteit van de scan erg matig.
Daarom heb ik een extra HP printer gekocht en scan nu met telefoon, via de HP app, de papieren facturen en upload ze naar OneDrive en agrinota
De papieren nota’s gaan daarna in de versnipperaar.
hookwood
@Brutus64 ik gebruik de Tap Scanner Pro app daarvoor dat gaat eigenlijk prima.

play.google.com/store/apps/…
Brutus64
@hookwood zit daar geen abonnement op? en ik kan deze app niet snel vinden op de AppStore, ik heb een iPhone , de reacties zijn daar niet allemaal positief
Edvof
@Brutus64
Scanfunctie zit standaard op iPhone in de mail app. Als je een mailtje aanmaakt en lang drukt op het bericht komt het zwarte balkje met knippen plakken etc.... met pijltje naar rechts kom je scan document tegen.
Brutus64
@hookwood ik heb het gevonden, kosten 52 euri per jaar, mijn Wiffi printer koste 30 euro, eenmalig
+1
jan w
@mlkvhoudr
Heb hier voor de facturen een apart e-mailadres. facturen@.....
+1
de hoef
Quote Reactie van @jan w:
de facturen een apart e-mailadres. facturen@

hier gaan ze nog in de koektrommel
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
de facturen die nog per post komen die moet je dan toch ergens gaan bewaren, voor te geval er iets mis is gegaan met inscannen

Ik scan ze in en gooi ze direct weg. Heb ook op een veilige plek een grote externe harde schijf staan waar alles automatisch op komt te staan. Dat is ook een van de voordelen sinds we hier glasvezel hebben.
jan w
@Grasbaal
Officieel mag dat niet. Je moet de nota's zo bewaren zo ze aangeleverd worden.
Grasbaal
@jan w Zie info belastingdienst:
Quote:
U mag facturen en bonnetjes ook scannen en digitaal bewaren. Er moet dan wel sprake zijn van een juiste en volledige weergave van het origineel. Belangrijk hierbij is dat de echtheidskenmerken ook worden opgeslagen. Als u aan de voorwaarden voldoet, hoeft u de originele facturen en bonnetjes niet te bewaren. Ook deze digitale administratie moet 7 of 10 jaar worden bewaard en binnen een redelijke termijn controleerbaar zijn.

Bron: belastingdienst.nl/wps/wcm/….
jan w
@Grasbaal oke
paul1
@Grasbaal ik bewaar ze 5 jaar
jan w
@Grasbaal

(klik om te vergroten)

De belastingsdienst wil blijkbaar nog wel eens moeilijk doen over de : "echtheidskenmerken".
jan w
@jan w
"Echtheidskenmerken".
Maar dan zouden ze duidelijk aan moeten geven van wat er wel en wat er niet geaccepteerd wordt.
Maar bijna alles wordt via de bank betaald, dus men kan het dan toch ook zo natrekken?
+1
Erik Hulstijn
Ik gebruik Mifas online en het bevalt mij erg goed. Alle facturen digitaal, automatisch gecodeerd, betalingen klaargezet, aangifte OB direct verstuurd naar de belastingdienst, liquiditeitsprognose, EDI-koppelingen voerleverancier, zuivel, dieren, enz.. Het bedrijfseconomische gedeelte zit er niet meer in en komt er geloof ik ook niet meer in.
puddingbroodje
@Erik Hulstijn als je eenmaal weet hoe het werkt dan is het wel te doen.
+2
pieta
@Erik Hulstijn Heel gemakkelijk tot het misgaat lijkt mij. Ik ben toch meer het ordner-type.
mlkvhoudr
@pieta met POP3 kan dat maar als je imap gebruikt staat t off en online, boekhoudprogramma in de cloud dus het kwijt zijn door bv crash harde schijf of brand oid kan niet naar mijn idee
+1
pieta
@mlkvhoudr Het is voor mij een beetje als met QR-codes en tikkies. Voor je het weet ben je een keer opgelicht. Het is allemaal heel gemakkelijk maar ik ben gewoon voorzichtig. Ik zet zelf de opdrachten in internetbankieren.
+1
mlkvhoudr
@pieta de in het systeem ingebrachte en verstuurde rekeningen moeten book bij de bank nog weer opnieuw worden aangemeld via de random reader, q r codes ben ik helemaal met je eens, mails met een link er in is me ook al te link meestal
+1
pieta
@mlkvhoudr Lijkt mij dat er eerder iets door kan glippen op een of andere manier. Ze vinden steeds nieuwe dingen uit om je op te lichten. Vandaar dat ik niet alles automatiseer.
+1
pietjepuk
@pieta heb ook een hekel aan factuur over de mail. Wil je de betaling invoeren bij internetbankieren kun je eerst de factuur uitprinten om bijbehorend betalingskenmerk fatsoenlijk in te kunnen voeren.
stefan56breizh
@pietjepuk hier betalen we nog steeds met cheque. Er gaat nog maar weinig automatisch, voerboer en alles van de bank verder niet. En dat hele telebankieren van onze bank werkt ellendig.
de hoef
Quote Reactie van @stefan56breizh:
En dat hele telebankieren van onze bank werkt ellendig.

of snap jij het gewoon niet
stefan56breizh
@de hoef snap het prima probleem is dat we hier slecht mobiel bereik hebben. dan voer je alles in moet je naar buiten om op een bepaalde plek staan om je code te ontvangen.
+1
de hoef
Quote Reactie van @stefan56breizh:
n bepaalde plek staan om je code te ontvangen.

dan had daar je kantoor moeten staan, ben blij dat hier de vrouw het doet ,
hookwood
@pietjepuk hoezo dat? Hier het liefst digitaal. Ik heb in outlook een speciale map voor de facturen. Vandaar uit doe ik de betalingen.
+1
pietjepuk
@hookwood Dan heb je internetbankieren op je scherm staan. moet je het bedrag weten terug naar het ander scherm. terug naar internetbankieren bedrag invullen. voor wanneer moet hij betaald zijn? terug naar factuur. weer terug naar internet bankieren. datum in vullen. dan willen ze nog een factuurnummer weten. dat is vaak zo lang dat ik het niet in een keer kan onthouden. dus weer lekker heen en weer klikken.
Als je de betalingen dan in internet bankieren gaat verzenden kijk ik ze nog effe na of het bedrag klopt. weer heen en weer klikken. Wordt je toch helemaal simpel van.
puddingbroodje
@pietjepuk dat betalen werkt dan met mifas online wel weer heel erg mooi!
hookwood
@pietjepuk ik doe de betalingen met de Rabo app op de telefoon, vind ik handiger dan op de Rabo site
Frits1
@pietjepuk 2 schermen
sjoerd de melker
@Frits1 idd 2 schermen.
werkt super.
ben je eerder gewend als afgeleerd.
Toerdeboer
@Erik Hulstijn jij bent zelf toch financieel onderlegd.
Erik Hulstijn
@Toerdeboer Niet echt met accountancy en boekhouden. Meer in het bankieren gezeten. Kan wel inboeken maar kan geen jaarstukken maken.
+1
van Ittersum
@Erik Hulstijn inboeken is net als de was uit de wasmand halen. Je sorteert/split elke rekening naar de plank waar die moet liggen. Je ontneemt die uren werk van je accountant door het zelf in vakjes te zetten. En zo creëer je je eigen bedrijfseconomische overzichten
Erik Hulstijn
@van Ittersum Precies maar afschrijvingen, privégebruik, enz. doet de accountant.
van Ittersum
@Erik Hulstijn uiteraard dat is het IB werk
de hoef
Quote Reactie van @Erik Hulstijn:
jaarstukken maken.

hier hebben we elk jaar stukken is da ook een plusje dan
+2
pietjepuk
@de hoef Dat blauw spul gaat toch nooit kapot.
de hoef
@pietjepuk waar gewerkt wordt vallen spaanders war
pietjepuk
@de hoef Ge wil toch niet zeggen dat je zelf ook werkt.
de hoef
@pietjepuk ik wil nie zeggen da ik werk of hart werk,maar ben er altijd als eerste
pietjepuk
@de hoef In de kantine of wa.
grondlozeboer
Hier snelstart. Gaat prima. Zelfs ik snap het 😅
van Ittersum
Werk een jaartje of 10 nu met snelstart. Eerst snelstart 1 maar die kon/kan geen bankafschriften inlezen en nu met snelstart 2. Jaarlijkse update en ondersteuning kostte mij vorig jaar 98 euro (snelstart 2) incl btw. Best wel veel, als alles altijd werkt. Doe er meerdere onafhankelijke administraties mee voor verschillende bedrijven/personen. Hoeveel administraties die parallel naast elkaar kunt aanmaken is mij onbekend. Ik doe /deed altijd mijn eigen administratie, deed zelf de btw kwartaalaangifte ermee. Accountant de correctie en de IB aangifte.

Belangrijkste is, kan je accountant je bestanden inlezen en corrigeren indien nodig. Anders heb je er nog niets aan. De grootboekrekeningen die ik gebruik zijn in overleg gemaakt. Bijvoorbeeld 4300 is bij mij onderhoud machines/klein materiaal, 4360 brandstof bedrijf , enz.
HansBa
Gebruik ook nog Mifas , is goedkoper dan de online versie. Gaat gewoon Mifas verdwijnen dan? Heb net nog voor Mifas 2021 betaald.
+1
Melkveehouder6
@HansBa dat willen ze wel maar als er genoeg zijn dat willen we niet zal dat nog wel even gaan duren. Ik heb ook aangegeven als het online moet ga ik naar een ander!
DutchDairyFarmer
@Melkveehouder6 hier ook. Als ze met online gaan knooien stop ik ermee. Vind voordeel van zelf inboeken dat ik alle facturen nog een keer goed zie. Kost vast meer tijd maar wel beter overzicht.
Frits1
@DutchDairyFarmer Dat van kost meer tijd, vraag ik mij af.
DutchDairyFarmer
@Frits1 dat houd ik mezelf dan voor 😜 mij geeft het meer overzicht en structuur om papieren versie te hebben op volgorde en nog een extra overzicht tijdens het inboeken, waarbij de meeste facturen al in het juiste grootboek staan.
Koetje7
@DutchDairyFarmer Je kan ook naar online en dan nog steeds zelf de facturen inboeken. ik werk zelf al een tijdje met Mifas Online en vind het wel mooi werken.
DutchDairyFarmer
@Koetje7 bedoel je ook, dat je dan geen facturen hoeft te uploaden ed? Want wil het papieren systeem houden want dat is mijn extra controle. Haal nu de boekingen op en loop ze langs.
HansBa
@Koetje7 ja dan doe je t zelfde en betaal je Agrovision t dubbele.
sjuu
Werk met basecone van flynth, bevalt mij goed dat online boekhouden.
komelker 2
@sjuu Ik ben ook bij Flynth maar werk met Flynthnet visma. wat is dan het verschil tussen basecone en Flynthnet.?
schoppenboer
@sjuu
Hier ook. Alle mailtjes met facturen doorsturen naar Basecone en de papieren versies inscannen en mailen.
Boertjen
@sjuu Hoe kan je de boekhouding online bekijken dan? Doe op verzoek van de flynth ook alles via basecone opsturen via de mail. Maar heb verder nergens of niks geen overzicht van...
sjuu
@Boertjen Inloggen via myflynth, daar kun je zien wat je heb ingestuurd.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!