Natuur en Stikstof het Paard en de wagen

Deel dit topic

Reacties

+5
J Andringa
Komt er op neer dat landbouw dominerend als schuldige aan te wijzen een politieke keuze is.
hans1980
Nederland vs Duitsland

(klik om te vergroten)

+1
Peter.
@hans1980 Nederland is chronisch ongesteld
Rob07
Zeer bijzonder, het is blijkbaar niet alleen D. Trump die de waarheid met een korreltje zout neemt.
kanniewaarzijn
@Rob07 Waarom denk je dat de focus voortdurend op Trump wordt gelegd?
BertK
@kanniewaarzijn Duidelijk voorbeeld hoe het niet moet door gebrek aan nuchter verstand?
kanniewaarzijn
@BertK Of om de aandacht af te leiden van eigen falen?
Frans Z.
Eens zien wanneer er een parlementaire onderzoekscommissie aangesteld wordt.
Weidezicht
Hele tekst lezen doen we later, maar waarom gaat hij eerst ff het corona beleid aanvallen? Heeft totaal geen zin, en iedereen die het niet met haanstra eens is of wil zijn wat betreft stikstof enz, kunnen hem nu zo wegschrijven als een virus wappie. Jammer.
KOC1981
@Weidezicht dat was ook mijn eerste idee
JanCees
@Weidezicht Dat krijg je als je de hele tekst niet leest het is ---Jaap Hanekamp---- die de blog heeft geschreven die klopt als een bus en er is nog meer shokking onderweg . Haanstra is goede vrind Jaap die voorzitter is van Staf
+1
KOC1981
@JanCees heb de hele tekst gelezen, maar toch doet de inleiding voor mijn gevoel afbreuk aan de rest van de inhoud
j h p
@KOC1981 Hij gebruikt de corona regels als ´voorbeeldgroef´, hij had misschien beter als voorbeeld kunnen nemen dat ze voor koolstof opslag hele bossen en veenlagen willen laten groeien op enkele luttele grammen N depositie per hectare want dat is pas onnozel, zeker als je bekijkt hoe groot het N/leverend vermogen is van veengrond met welke N/opslag daarin zit.
Met de huidige KDW, die overigens onmogelijk is, blijven zelfs de naaldbomen niet groen, laat staan dat er anders in de natuur nog iets bij groeit.
Weidezicht
@JanCees goed stuk, mnr hanekamp raakt hem altijd goed. Roept veel vragen op, zou carola en de rest hier op antwoorden? Zullen het wel weer ergens onder een groot kleed vegen.

Maar, ik zie nergens in de tekst de noodzaak om iets van de coronamaatregelen te melden. Dat van die naald in de groef is duidelijk, maar met het enorme belang van het werk van mnr Hanekamp c.s. zou ik geen enkel verband willen scheppen met zoiets als het coronabeleid. Net zoals WO 2. Daarmee ga ook altijd nat.

Maar hoe dan ook petje af voor sl dat uitzoekwerk.
Weidezicht
@JanCees ik zeg ook niet dat ik hem een wappie vindt. Integendeel. Maar "onze" tegenstanders pakken zoiets graag aan om hem zo n stempeltje te geven.
+2
Farma_boerke
Het maakt niet uit want we hebben toch geen nulmeting van de natuur gedaan

[url]https://mobile.twitter.com/AndreMeekes/status/1347235656393777159[/url]

Dus kunnen we achteraf nog wel bijsturen.
Dat de keizer geen kleren aanheeft moet zolang mogelijk in stand worden gehouden iig tot na de verkiezingen.
+8
Farma_boerke
De stikstofcrisis (via foodlog):
"We kopen legale, soms eeuwenoude, boerenbedrijven op om “illegale” industrie, biomassa/energiebedrijven, wegen en vliegvelden te legaliseren, opdat we de stikstofoxiden met schoorstenen en warmte creatief naar het buitenland kunnen wegrekenen.
Met extra geld voor natuur als zwijggeld, kunnen we, de door mensen gemaakte cultuurnatuur bijhouden zonder resultaatverplichtingen.
Alles gebaseerd op selectieve (OPS/SRM), niet doelgeschikte, onvoldoende robuuste modellen met schijnzekerheid (cie Hordijk) en kwantitatief geschatte, nooit onderbouwde, KDW getallen bij wet waarheid gemaakt. We kunnen weer een paar jaar vooruit, tot de rechter het weer keert"
BertK
@Farma_boerke Jammer dat de rechter zo veel te doen heeft voor het zover is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0