Trump slechte verliezer

Wat een zooitje in Amerika dankzij Trump en zijn fans.

Er wordt gevreesd voor een burgeroorlog, er is al een broederoorlog gaande in de Republikeinse Partij, maar niets weerhield president Donald Trump ervan om woensdag nog eens olie op het vuur te gooien tijdens een toespraak tot duizenden supporters -een betere term is gelovigen – vlak voordat het congres bijeenkwam om de winst van Joe Biden te bevestigen. Een deel van zijn aanhang drong daarna het Congres binnen om die bevestiging te saboteren.

In zijn toespraak zag Trump in iedereen die het niet met hem eens is een vijand. Opvallende nieuwe ‘afvallige’ zijn eigen vicepresident Mike Pence, die voorzitter is van de gezamenlijke vergadering van de Senaat en het Congres van Afgevaardigden die zoals de traditie voorschrijft de in mahoniehouten kistjes aangeleverde stemverklaring moet goedkeuren.

Bron: telegraaf.nl/nieuws/1731223431/…

Deel dit topic

Grasbaal

Laatste  |  

Reacties

jan.1
Ongekend dit,de grootste democratie ter wereld wordt ondermijnt door hun eigen president Trump.Deze akelige man heeft 4 jaar mensen tegen elkaar opgezet,wie storm zaait zal storm oogsten...Ik hoop dat de rust snel weer terug komt daar.
+2
Realisme
@jan.1 kleine correctie😉 de vorige president heeft de tegenstellingen gecreëerd. Trump heeft wel 4 jaar alles aan lopen wakkeren. Maakt hem niet beter maar Obama treft ook zeker blaam. Zoals hier in NL kan je vinden en zeggen wat je wil van FVD en PVV en straks JA21 maar zij zijn niet de oorzaak van verdeeldheid (maken er wel gebruik van) want dat ligt toch echt bij onze huidige regering en misschien nog wel het meest bij Rutte aangezien die al zo lang aanwezig is.
+3
BertK
@Realisme Niet mee eens, vooral waar het de USA betreft. Obama ging voor het welzijn van alle burgers en steunde vooral sociaal zwakkeren, daar viel nog wel wat te doen. Trump ging voor de welvaart van degenen die het financieel toch wel redden zodat de rijken nog rijker kunnen worden, hijzelf niet te vergeten!

Welzijn en welvaart zijn niet hetzelfde!
+2
Realisme
@BertK en toch was de werkeloosheid vlak voor Corona all-time low. Dat hielp ook zeker de rijken maar ook de armere bevolking aangezien het sociale vangnet in Amerika altijd al beperkt is geweest. Die zogenaamde Obamacare word door zowel Democraten als Republikeinen in de huidige vorm waardeloos gevonden. Omdat Obama een andere achtergrond had en een betere prater was wil niet zeggen dat hij voor Amerika perse beter was. Misschien voor de rest van de wereld wel. Maar zit je er in eerste instantie niet voor je eigen bevolking?
de Tank
@Realisme verdeeldheid is er altijd geweest, onder Trump uit het zich op deze manier, mag hopen dat hij nog op non actief wordt gezet, al is het maar voor 1 dag.
+1
Bietenbrug
@jan.1 jij gelooft deze berichten toch niet mag ik hopen. Dit is allemaal nepnieuws!
+1
--Erik--
@Bietenbrug Wat is dan wel de waarheid? En een welke bronnen heb jij dan, waar haal jij je informatie dan vandaan?
Bietenbrug
@--Erik-- ik probeer altijd mijn informatie zo dicht mogelijk bij de bron te halen.
cornelissen
Een rotzooi, toch zie je dat hetzelfde als hier bij FVD, dat als de denkwijze van de leider te extreem worden een groep partijleden afstand nemen van die denkwijze
bertusdebeer
Trump is een poesje
bertusdebeer
Trump is een poesje
Bietenbrug
Hij heeft toch gewonnen?
BertK
Hij hoort in een gesticht thuis, maar daar willen ze m niet.

Zijn gebrek aan respect voor de eigen democratie heeft in het Capitool tot vier doden geleid, lijkt me dat hij daar (mede) schuldig aan is.
Melkweb
Elk democratische land krijgt zijn regering die hij/zij verdiend. Geeft aan hoe waardevol je stem is en je niet op basis van emotie je stem moet verkwanselen om je stem als "stem van protest" gaat gebruiken. Daarom geen PVV, FvD, enz stemmen, wil je dit soort onzin verkomen.

Niet iedereen zal hier mee eens zijn maar gebruik het dan maar als overdenking voor in maart
Realisme
@Melkweb onvrede komt uit de lucht vallen zeker?
+1
de Tank
@Realisme onvrede is een gebrek aan het vermogen om in de spiegel te kijken.
Achso
@de Tank zul jij een raar spiegelbeeld hebben..
de Tank
@Achso ongetwijfeld, voor jou..
+3
Realisme
@de Tank ga jij dat ook die ontevreden ouders van de toeslagenaffaire even vertellen.
de Tank
@Realisme ik zou ze graag helpen en daar waar ze onrecht is aangedaan dat aanpakken.
+7
Achso
@Melkwebeven kijjken hoor: de huidige regering: de Nederlandse veehouderij naar de slachtbank, toeslagenaffaire waarmee vele gezinnen kapot gemaakr zijn en absolute bizarre handeling gedurende de CoVid toestand.. Laten we in maart dezelfde randdebielen weer herkiezen. Kijken of het dan beter gaat.
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@Melkwebeven kijjken hoor: de huidige regering: de Nederlandse veehouderij naar de slachtbank, toeslagenaffaire waarmee vele gezinnen kapot gemaakr zijn en absolute bizarre handeling gedurende de CoVid toestand.. Laten we in maart dezelfde randdebielen weer herkiezen. Kijken of het dan beter gaat.

Trump aanhanger dus, leugen en bedrog moet heersen
Eigenlijk hoort zoiets achter slot en grendel
Misleiding en opruien, daar zijn legio dictators mee begonnen. En Trump was ook flink op weg daarna toe, we hebben het gezien.
Realisme
@arie.j welke leugen staat er in dat citaat van ascho?
arie.j
Quote Reactie van @Realisme:
@arie.j welke leugen staat er in dat citaat van ascho?

Tekenend dat jij dat niet wil zien. Hele regering en parlement die uit randdebielen bestaat, dat is voor jou dus een normale zaak? Jou realisme isbedrog
Realisme
@arie.j kan je alleen van zeggen dat die dat overdreef
arie.j
Quote Reactie van @Realisme:
@arie.j kan je alleen van zeggen dat die dat overdreef

Als dergelijke kwalificaties gewoon worden is de volgende logische stap het niet erkennen van verkiezingen. Precies wat er nu in de VS gebeurt.
Achso
@arie.j klets toch niet zo..
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @arie.j:
niet erkennen van verkiezingen. Precies wat er nu in de VS gebeurt.

Of in Nederland....iets met een Pim en.....
+1
Achso
@arie.j typische Nederlander: je zegt iets, dus in een hokje. Putin-lover, Trump aanhanger, dierkweller. Zeg het maar.
Zeg maar eens wat er niet klopt.
Randdebiel: mensen met mindere Technische, organisatorische en sociale vaardigheden. Zo beter?
+2
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
Randdebiel: mensen met mindere Technische, organisatorische en sociale vaardigheden. Zo beter?

Nee, gekozen volksvertegenwoordigers, die je als volk zo hoort te erkennen.
Achso
@arie.j ik denk dat er weinigen zo vertegenwoordigt willen worden. Maar bij gebrek aan beter, hebben we deze... Vul maar in naar believen.
Maar wat is er nu niet waar aan mijn statement?
jan.1
Quote Reactie van @Achso:
ik denk dat er weinigen zo vertegenwoordigt willen worden. Maar bij gebrek aan beter, hebben we deze... Vul maar in naar believen.Maar wat is er nu niet waar aan mijn statement?

Is geen statement maar een aantijging,meer niet .
Verder kan je dadelijk in maart op hele nette mensen stemmen,mits je op de goede partij stemt .:😄
Dus zo moeilijk is het allemaal niet.
Achso
@jan.1 dus wordt weer Rutte, die het volk te dom vindt om besluiten te nemen.. Even voor de duidelijkheid, ik stem niet op die overbetaalde leraar.
Wat is er dan niet waar aan mijn aantijging dan?
Realisme
@arie.j afgelopen voorjaar/zomer toen er hier berichten gepost werden dat China flink grondstoffen inkoopt was het allemaal onzin volgens jou en klopte helemaal niks van. Vervolgens bleek afgelopen herfst dat dat inderdaad gebeurd en toen hoorde we je niet🤨 ik snap dat als je leven zich beperkt tot je pc de hele dag dat je toch wat moet blijven typen maar stop met dat hokjes plaatsen en vervolgens als een heilige vertellen dat andere polariseren.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Realisme:
@arie.j afgelopen voorjaar/zomer toen er hier berichten gepost werden dat China flink grondstoffen inkoopt was het allemaal onzin volgens jou en klopte helemaal niks van. Vervolgens bleek afgelopen herfst dat dat inderdaad gebeurd en toen hoorde we je niet🤨 ik snap dat als je leven zich beperkt tot je pc de hele dag dat je toch wat moet blijven typen maar stop met dat hokjes plaatsen en vervolgens als een heilige vertellen dat andere polariseren

Och wat is meneer zielig, het enige waar het over ging waren marktberichten over mogelijke prijsstijging als China meer kocht en ging kopen (varkenspest voorbij).
Als je maar wat zoeken wil, Heeft niets met dit onderwerpt te maken.
+1
Realisme
@arie.j nee maar het zegt alles over hoe jij altijd met jouw waarheid omgaat en iedereen de maat neemt
+3
verbi
@arie.j Als je de toeslagen affaire gevolgd hebt hoeveel mensen totaal kapot gemaakt zijn en hun huis en haard verloren hebben dan lul je wel anders. Ik ken helaas zo n gezin alles is kapot financieel en geestelijk. Komt nooit meer goed. Dat gun jij dus mensen. Weg met deze regering alles beter dan wat er nu zit.
+2
pieta
@verbi Het enkel de regering de schuld geven is een beetje te gemakkelijk, niet dat ik ze vrij wil pleiten verder. Het is zo een raar iets hoe dit heeft kunnen ontstaan. Ik denk dat het in een complete "cultuur" verweven is. Er zijn zoveel schuldigen aan de toeslagenaffaire volgens mij.
+2
Noorderling
Quote Reactie van @pieta:
Er zijn zoveel schuldigen aan de toeslagenaffaire volgens mij.

Niemand durft besluiten te nemen omdat ze zichzelf hiermee kwetsbaar opstellen. Afschuiven, pappen en nathouden, totdat de ellende niet meer te overzien is en de ontsteking ook naar binnen is geslagen. Toeslagenaffaire, gaswinning etc.
Daarnaast is de macht van ambtenaren die net uit het zicht opereren groter dan politici, de eerste aanzet of oplossingsrichting die bedacht wordt, komt toch daar vandaan en veranderen niet mee wanneer er verkiezingen zijn geweest, nieuwe ronde nieuwe kansen lost dus in de praktijk ook niets op. Mensen die problemen veroorzaken lossen ze niet zomaar op.
Achso
@pietavolgens mij is de regering nog steeds eindverantwoordelijk? Het is hun taak om ervoor te zorgen dat deze uitwassen niet voorkomen.
+1
pieta
@Achso Dat ontken ik niet. Maar wat verbetert er als een aantal hun verantwoordelijkheid nemen en opstappen? Ik zou liever zien dat ze eerst verder gaan zoeken naar de kern van het probleem. Dan denk ik dat er vooral ook in de ambtenarij wat gebeuren moet. Ambtenaren die het nu verknoeien ergens worden doodleuk weggepromoveerd.
+1
Achso
@pietadegenen die het probleem veroorzaakt hebben, gaan het nooit oplossen.
De minder capabelen ( ik mag niet randdebielen zeggen) bewijzen nu weer ( Covid vaccinatie) dat men niet bij machte is, om een land fatsoenlijk te leiden.
Het is maar hoe lang en waarop men wachten wil
+1
pieta
@Achso Laat covid er maar buiten. Hoe hadden de "covid-wappies" gereageerd als we als eerste aan het vaccineren hadden willen slaan? En ik bedoel wappies niet denigrerend. Ik sta er zelf wat neutraal in. Standpunt hierover innemen vind ik moeilijk.
Dat vind ik met de toeslagenaffaire trouwens ook. Ik heb niet zoveel met politieke verantwoordelijkheid in deze. Niemand van de gedupeerden schiet er iets mee op. Ik zou zeggen eerst die 30.000 euro schadeloosstelling maar eens overboeken. Laat het maar onderwerp worden in de verkiezingsstrijd.
arie.j
Quote Reactie van @verbi:
@arie.j Als je de toeslagen affaire gevolgd hebt hoeveel mensen totaal kapot gemaakt zijn en hun huis en haard verloren hebben dan lul je wel anders. Ik ken helaas zo n gezin alles is kapot financieel en geestelijk. Komt nooit meer goed. Dat gun jij dus mensen. Weg met deze regering alles beter dan wat er nu zit.

De verantwoordelijken waren echter duidelijk geen 'randdebielen' , maar mensen met een normaal tot goed verstand.
Dat maakt dat ze ook het in volle verantwoordelijkheid hebben laten gebeuren, en ook de verantwoording over zullen moeten afleggen.
Plus dat we als samenleving zullen moet proberen te zorgen dat zulke dingen niet meer gebeuren.
En dat is echt meer dan wat 'randdebielen 'aan de kant schuiven.
Achso
@arie.j degenen die in de regering zitten hebben hier verantwoording voor. Die mag je dus mindere technische en empatische vaardigheden aanrekenen, welke kenmerken tot een randdebiel horen
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j degenen die in de regering zitten hebben hier verantwoording voor.

Lodewijk Asscher zit toch echt niet in de huidige regering
En verder is dit ook echt niet iets van de huidige regering alleen maar ook van voorgaande, met daarbij niet te vergeten 2e kamerfacties en kamerleden
Die enerzijds om eindeloze differentiatie en vooral persoonlijk toegesneden regelingen riep.
En aan de andere kant minder ambtenaren wil (ook op dit prikkebord is dat een geliefde kreet).
Maar wel strenge fraudecontrole en straffen wilde.
Dat resulteerde in 2016 in een absurde vertrekregeling juist bij belastingambtenaren.
mkbbelangen.nl/algemeen/…
Wat als gevolg had dat er niet alleen te weinig ambtenaren op belasting waren (gezien de werkdruk) maar dat ook nog eens vooral de wat ervaren mensen daar vertrokken.
En gezien de slechte werksfeer daar er maar weinig bekwame mensen belastingambtenaar willen worden.
Achso
@arie.j en dus... ? Als jij dat al weet en de minder capabelen in Den Haag niet..
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j en dus... ? Als jij dat al weet en de minder capabelen in Den Haag niet..

Als je het ontgaan mocht zijn, er is een heel onderzoek gepubliceerd.
Dus wie het niet weet heeft geen interesse getoond
tweedekamer.nl/nieuws/kamernieuws/…
Dat men alle ambtenaren bij voorbaat nu vrijuit wil laten gaan, daar moet nog eens goed naar gekeken worden. Het komt wat ongeloofwaardig over dat die het effect van hun handelen niet konden inzien.
+2
--Erik--
@verbi Ik wil ook zeker niet iets goed praten. Er zijn grote fouten gemaakt en het is belachelijk dat niemand daar de politieke verantwoordelijkheid voorneemt. Alles is terug te voeren naar een wet die weeffouten heeft, waardoor mensen haast al bij voorbaat tot fraudeur waren verklaard. Die wet is echter tot stand gekomen doordat er in de sociale zekerheidsregelingen toen een paar keer achter elkaar fraudegevallen boven tafel zijn gekomen, bijv. de zgn bulgarenfraude. Iedereen schreeuwt dan moord en brand (en terrecht) dat zoiets nooit moet kunnen. Vervolgens krijg je dan wetgeving die op dit soort uitwassen uitloopt.
pieta
@--Erik-- Juist. Maar daarna werden er wel klachten neergelegd en rechtszaken gevoerd. En daarom kun je ook de raad van state, de ambtenaren etc allemaal verantwoordelijk houden. Niemand luisterde en/of keek er echt naar.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @pieta:
Niemand luisterde en/of keek er echt naar.

Juist omdat er nooit iemand ergens verantwoordelijk voor is, hoeft er niemand meer ergens zijn/haar best voor te doen. Ze verdienen hun geld veel te gemakkelijk.
--Erik--
@kanniewaarzijn maar om de cirkel rond te maken. Politici zijn ook maar mensen en doen over het algemeen wat de meerderheid (of de hardste schreeuwers) wil. Dus als wij allemaal roepen dat fraude harder aangepakt moet worden, dan krijg je dat soort wetgeving. Kortom ook wij zijn verantwoordelijk. Neem jij je verantwoordelijkheid??
Achso
@--Erik-- rooit nergens op wat je zegt. De zogenaamde zeer grote I&R fraude zeker alweer vergeten
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @--Erik--:
. Neem jij je verantwoordelijkheid??

Ik beperk me tot de fraude op LNV en WUR.
Achso
@--Erik-- en als iedereen dat wel weet, maar er niet aan doet. Dan bestaat Den Haag uit...
+1
Melkweb
@Achso exact...het volk krijgt de regering die hij/zij verdient. Maar kennelijk hoort u ook bij de grote groep die altijd wel verteld hoe het niet moet maar niet hoe het WEL moet. Hier bedoel ik niet mee, hoe het moest. Dus vooraf je verantwoordelijkheid nemen.

Maar ben énorm benieuwd als voorbeeld: hoe moet de Corona wel aangepakt worden? Geen enkele land krijgt het/ heeft het onder controle . Dus vertel....kunnen alle landen nog iets van u leren.
Achso
@Melkwebdoor oa niet de vaccins in de koelkast te laten liggen..
+2
Melkweb
@Achso wist dat deze opmerking ging komen.

AFGELOPEN JAAR BESTOND ER GEEN VACCIN.....je praat als een dikke vette Amerikaan...(sorry maar ik wordt een beetje moe van dat barpraat)

...wie bepaald wie de beperkte oplage dan krijgt en wie niet. En wat als de voorraad niet snel genoeg is aangevuld voor de tweede ronde zodat er immuniteit van de virus ontstaat en daardoor er eerst weer een nieuwe vaccin moet worden ontwikkeld....zodat we sws een jaar verder zijn....dit is een wereldwijd probleem en let op....het vaccin geeft geen 100% garantie Relatief en medisch gezien zelfs laag. De kans dat de virus in een andere vorm terug komt is reëel aanwezig.

Makkelijk he, achteraf zeuren op de overheid....maar vooraf iets bepalen, keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen ....is een kunst dus ook op wie je gaat stemmen....is zo moeilijk maar vergt ook verstand en geen opportunisme.
Achso
@Melkwebik zat vooraf al te zeuren.. niks achteraf. Maar je buigt maar. Ik niet
+1
verbi
@Melkweb Heb jou advies inzake stemmen echt niet nodig en vele met mij.We zijn zelf oud genoeg om dat zelf te bepalen.
+1
Melkweb
@verbi mooi, wat is dan de reden om op deze forum dan anderen ook politici wel te bekritiseren? Of telt dat dan niet?
Achso
@Melkwebdus Volgens jou mag je niets zeggen, denken. Gewoon volgen wn diepe buiging naar de authoriteiten
+1
Melkweb
@Achso ga aub in de politiek of in het bestuur van de damclub. Dan merk je wat verantwoordelijkheid inhoudt, succes
+3
Nevergiveup
Er heerst grote verdeeldheid in de VS , bijna 50/50 stemming geeft een diep verdeeld land , het hele multiculti sloopt de VS , en dit is niet het eerste land waar dat gebeurd. Ben bang dat vol Nederland hier ook aan ten gronde gaat.
+1
groeier
Quote Reactie van @Nevergiveup:
het hele multiculti sloopt de VS , en dit is niet het eerste land waar dat gebeurd. Ben bang dat vol Nederland hier ook aan ten gronde gaat.

Zeker zo'n klein land als ons NL, kan ook niet anders als misgaan. En dan wil je nog niet weten hoeveel vluchtelingen in verschillende landen nu zitten te wachten om na de Corona ons land in te trekken.
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Er heerst grote verdeeldheid in de VS , bijna 50/50 stemming geeft een diep verdeeld land , het hele multiculti sloopt de VS , en dit is niet het eerste land waar dat gebeurd. Ben bang dat vol Nederland hier ook aan ten gronde gaat.

VS is nooit anders dan multicultureel geweest.
De burgeroorlog rond de afschaffing van de slavernij was daar al een dieptepunt van.
De huidige tegenstelling gaat daar wat minder over dacht ik, het is nu vooral een bepaald persoon die vind dat hij aan de macht moet blijven.
+1
groeier
Quote Reactie van @arie.j:
VS is nooit anders dan multicultureel geweest.

Dat is ons land ondertussen ook al lang, de tegenstellingen stad versus platteland/dorpen, zijn voor beide landen toch wel vergelijkbaar, maar natuurlijk ook de steeds grotere verschillen van links en rechts.
+1
pa
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Er heerst grote verdeeldheid in de VS , bijna 50/50 stemming geeft een diep verdeeld land , het hele multiculti sloopt de VS , en dit is niet het eerste land waar dat gebeurd.

De "echte Amerikaan "is toch een indiaan?
Twentsch Land
Oei @pa dat kun je een beetje koppelen aan discriminatie volgens de Nederlandse regels 🥴
+3
Albert Altena
We zagen het vroeger in China. Alleen harde hand kon totale escalatie redden.
Toen zagen we Rusland in zo'n soort regime geraken.
Het vrije Amerika lijkt nu ook die kant op te gaan.
En ons Nederland zet ook de eerste stappen richting dictatuur.
+1
groeier
Quote Reactie van @Albert Altena:
En ons Nederland zet ook de eerste stappen richting dictatuur.

Was dat maar waar dat we onze grenzen weer gingen bewaken, we gaan nu meer als een speer, of sneltrein de kant op van totale chaos.
+1
kanniewaarzijn
@Albert Altena Eerste stappen? We zitten er al lang middenin! Maar Nederland is er altijd goed in geweest om een laagje "beschaving" over de rotzooi te leggen. Pas als je met dat laagje in aanraking komt, kom je er achter hoe dun dat laagje is.
Detukkeroettwente
Ja ook ``Onze Markie Rutte heeft gereageerd``, dan heb je wel lef , als jezelf een zo vernitigent rapport aan de broek hebt, wat na de oorlog niet eerder is voorgekomen, en dan een opmerking plaatsen op face-book. Hij moet vertrekken , de eer aanzich zelf houden, ja dan maar demisionair tot aan de verkiezingen.
hans1980
Hij heeft verloren nu door!
pa
Wel knap van TRUMP om heel de U S A belachelijk te maken!!!!!
+4
weurding
🙈

(klik om te vergroten)

+2
pieta
@weurding Vooral dat "Beydon" (spreek uit: Biden) maakt het extra leuk.
jan.1
Trump de slechtste president ooit...
nos.nl/collectie/13854/…
+2
huub
😄

(klik om te vergroten)

+2
puntertje
Als je niet tevreden bent dan is het niet verstandig overheidsgebouwen te bestormen en binnen te vallen, dat kunnen we maar beter in ons achterhoofd houden....................
+3
Albert Altena
Trump, Bush en Obama komen bij de hemelpoort, waar Petrus zit op een stoel met naast hem nog twee stoelen.
Hij vraagt aan Bush waarom hij naast hem mag zitten.
Nou ik heb de economie een boost gegeven.
Goed. Je mag naast me gaan zitten.
Nu Obama: Wat heb jij allemaal goed gedaan.
Nou ik heb goed gezorgd voor de sociale minderheden.
Goed, jij mag ook gaan zitten.
Dan is Trump aan de beurt, maar voordat Petrus wat kan zeggen, zegt Trump.
U zit op mijn stoel.....
+1
tok achterhoek
De ondernemers zullen er niet blij mee zijn dat trump wegmoet. Nou komt groen links, is geen best teken
--Erik--
@tok achterhoek zo kun je dat zeker niet zeggen. Zowel de republiekeinse als democratische partij zijn heel brede partijen. Dat is een beetje inherent aan een systeem met 2 partijen. Ze hebben allebei een wat extremere vleugel. Maar Biden zit met zijn denkbeelden dicht tegen de gematigde vleugel van de republikeinen aan. Of ondernemers zo blij waren met Trump ben ik ook niet overtuigd van,aangezien hij overal met gestrekt been ingaat, zie bijvoorbeeld zijn handelsoorlog met China.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @tok achterhoek:
. Nou komt groen links, is geen best teken

Uitleg in Jip en Janneke taal, tis helemaal niet vergelijkbaar met NL:
Boerbakje
De handelsoorlog met China is iets complexer. Wat er gebeurt is het volgende.
In het westen wordt van alles ontwikkeld bedrijven worden gehackt informatie komt in China terecht.
Die gaan produceren komt voor een veel lagere prijs hier heen. Zo verdwijnt in het westen de maak industrie.
Je hebt dus continu een stroom van spullen naar het westen en een stroom van kapitaal naar China.
Gevolg steeds meer schuld in het westen is geleend van oa de Chinezen en ze nemen overal de boel over.
De bedoeling van Trump was dit een beetje recht te trekken.
+1
jammermaarhelaas
Niet dat ik weet hoe het daar moet in de VS, maar:

Hillary Clinton was gewoonweg voor velen een grote hindernis (naast de manier van optreden was het ook de eerste vrouwelijke kandidaat voor dit ambt) en dat maakte een overwinning voor Trump makkelijker.

En nu, er is een bejaarde gekozen tot president, wat een land.
arie.j
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
En nu, er is een bejaarde gekozen tot president, wat een land.

En Trump was niet bejaard?
Vind dat behoorlijk discriminerend doet
+1
jammermaarhelaas
@arie.j

Als een land met een paar honderd miljoen inwoners met zulke oude kandidaten komt, dat zegt toch wel iets over dat land.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @arie.j:
En Trump was niet bejaard?Vind dat behoorlijk discriminerend doet

Aanvankelijk begreep ik jou opmerking niet, maar bedoel je misschien dat ik Biden achter stel op Trump, omdat ik hem bejaard noem, en Trump niet noem?

Wel, Trump valt voor mij buiten de categorie mensen die geschikt zijn voor presidentschap, vandaar dat ik hem buiten beschouwing laat. Dat een volk toch voor hem kiest, en hij binnen de partij voldoende steun vind om te blijven zitten, is een feit, de vrije wil van de mens.

En Biden, hij is oud gediende, heeft een en ander meegemaakt, ook in zijn privéleven, en zal het wat mij betreft zeker geschikt zijn. Echter, dit neemt niet weg dat het reeds heden een bejaarde man is. Van een partij met zoveel mensen in de gelederen zou ik verwachten dat er een jonger iemand zou zijn die voor dit ambt. Maar, mevrouw Harris, de aankomend vice persident, kon best wel eens het presidentschap van Biden kunnen overnemen indien hij het zware werk niet meer aan kan. Ik zou hem echter gunnen dat hij de 4 jaren wel zelf vol kan maken.
Achso
@jammermaarhelaas ja, en met Clinton was het waarschijnlijk op een enorme clash gedraaid met Putin. En dat wil je niet..
jammermaarhelaas
@Achso

We zullen het niet weten, maar dit is hoe de dingen gegaan zijn, en dat heeft ook zijn reden.
Zwaagdijk
Hoe apart trump ook is, met zijn Amerika first gaat biden gewoon door. En handelsoorlog moet je op langer termijn zien. Dat deed ie goed. Geen echte oorlog gestart. Europa moet meer uitgeven aan defensie want trump zegt wij betalen niet meer voor jullie. Hij had de pech met Corona. Anders had het werelds geweest. Alleen hij had de verkiezing nederlaag moeten toegeven. Voor de rest zakelijk top.
Bennie Stevelink
A

(klik om te vergroten)

Bennie Stevelink
A

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!