Na aanvallen door wolf is er opnieuw de roep om preventiemaatregelen

Nu Overijssel weer met de neus op de feiten is gedrukt als het gaat om de aanwezigheid van de wolf, zou LTO Noord graag zien dat de provincie gaat nadenken over preventieve maatregelen om vee te beschermen. "Dit is niet goed te maken met schadevergoedingen", zegt bestuurder Hans van Beuzekom van LTO Noord Regio Oost.

Bron

Na aanvallen door wolf is er opnieuw de roep om preventiemaatregelen
rtvoost.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+3
grondlozeboer
Denk dat ze beter de wolf kunnen gaan bestrijden ipv miljoenen weg te gooien met die wensnatuur van ze.
Ouwe Gerrit
@grondlozeboer Dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Het is aan boeren dit probleem op te lossen net als tuinders dat met kraaien en eksters doen. Doe wat, voor er geen houden meer aan is!
kanniewaarzijn
Dat de provincie gaat nadenken over maatregelen? Dat hadden ze lang geleden al moeten doen!
ricardo
Sprak vandaag iemand uit omgeving Apeldoorn daar waren 6 wolven gespot die achter een ree aanzaten met zn zessen.
+3
@ricardo beter dat ze achter een ree aanzitten dan een kindje op de fiets. Ik vrees dat het echter een kwestie van tijd is.
+1
ricardo
@somerled-delremos mee eens, melde het meer om te laten horen dat het niet altijd om eenlingen gaat
@ricardo snap ik. We kunnen nog heel wat beleven met die wolven in ons dichtbevolkte land waar, in tegenstelling tot het buitenland, het heel gewoon is dat jonge kinderen overal naar toe fietsen.

en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_wolf_attacks/
Melkboer16
@somerled-delremos eerlijk gezegd is dat de enige oplossing om de voorstanders bij zinnen te krijgen! En dan het liefst een telg van een bekende Nederlander.
verbi
@somerled-delremos Oh dan reageert de regering geschokt en verontwaardigd en gaan over tot de orde van de dag. Dieren gaan voor de mens in dit bananenland helaas.
Hurli356
@ricardo zag 3 weken geleden een filmpje uit Vaassen waar de wolven gewoon relaxt langs de weg draafden, ook ongeveer zo'n groep. Niks geen vluchtgedrag voor mensen te bekennen.
grondlozeboer
@Hurli356 dat waren husky's kijk maar s goed. Ik heb t ook gezien
Hurli356
@grondlozeboer zonder eigenaar? Heb 't filmpje zelf niet, dus kan het niet zo terug kijken.
grondlozeboer
@Hurli356 eigenaar weet ik niet. Maar kijk maar s hoe ze lopen. Zijn geen wolven. Die hebben geen krulstaart. Weet niet hoe ik m hier kan plaatsen
Albert Altena
Ik sprak ook zo'n wolf adoreer iemand.
Alleen stil te krijgen met de weddenschap op schadevergoeding te betalen als een kind aangevallen zou worden.
+1
weurding
@Albert Altena denk niet dat je bij fatale afloop daar een geldbedrag aan kan koppelen😢
+2
puntertje
@weurding Sterker nog, de schuldvraag zal worden verschoven naar zij die de natuurlijke habitat van de wolf hebben 'vernietigd'. Eens even kijken, woningbouw? neuhh, bevolkingsdruk? neuhh, infrastructuur? ook niet, landbouw? hé ja, overbemestende spuitgrage bioindustrie met megastallen want als die er niet waren geweest zouden we in een idyllische omgeving wonen waar wolven vreedzaam naast andere dieren, met wederzijds respect, leven.
Maar in een land waar het op groot geld beluste schapenhouders het belang van hun productie-schapen boven dat van deze prachtige wolfjes stellen zal het nog wel even duren voordat Utopia hier werkelijkheid wordt.
+1
Albert Altena
@weurding Het ging alleen maar om de grootbek stil te krijgen
Dwers.
Er is nu een plan in Friesland om een hek op de grens , om de wolf te keren
+1
Frederika
@Dwers. Ook direct om de Randstad
Weidezicht
@Frederika mag ik dan wel een sleutel? Wil er ook weleens uit kunnen.
+1
weurding
@Dwers. De afscheiding is begonnen😉
+1
Dwers.
@weurding Dwerskoppen die Friezen 😉
+1
kanniewaarzijn
@Jean-PierreK En dat allemaal voor een verwilderd beest dat alleen maar schade aanricht. De kogel! Gat graven, beest erin en zorgen dat er geen haan meer naar kraait.
Jean-PierreK
@Dwers., Wolve fencing Nederland en wolven meldpunt hebben dan in eens veel minder vertrouwen in hekken om wolven te weren. 🤔
+1
Dwers.
@Jean-PierreK ja wel subsidie voor afrastering individuele boer .
Maar dat het met de wolf uit de hand loopt denk ik wel , ooh wat was SBB ook verrukt dat de vos weer in Gaasterland was , nu vreten ze de weidevogels op .
+1
Jean-PierreK
@Dwers., ik moet er niet aan denken dat ik kilometers extra stroomdraad moet gaan zetten en onderhouden. Met name langs hagen en bosranden lijkt mij dat een ramp. Een eenmalige subsidie heb je dan weinig aan.
Dwers.
@Jean-PierreK ja bij bomen en struiken nog lastiger , maar anders ook , gras groeit bij draden op , houd je de stroom er nooit voldoende op .
Hier in de buurt ook paar jaar natuurgebied afgerasterd met stroomdraden, maar dat was bijna wekelijks maaien
bio boer
@Dwers. Hat groeit onder de draad altijdsneller dan in het land voor je gevoel 🤣
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!