FrieslandCampina mikt op ruim 400 miljoen euro bij verkoop van Thaise yoghurtdrank



Originele beschrijving

FrieslandCampina zou zijn aandeel in het Thaise bedrijf Thai Advanced Food voor ruim 400 miljoen euro willen verkopen.

Deel dit topic

Reacties

Melkweb
Gratis schietschijf, dus kom er maar in jongens...
hans1980
Ah ongeveer 4 cent nabetaling 👍
+2
weurding
@hans1980 , nee verkeerd gegokt, ipv ledenfinanciering....😳
Melkweb
@weurding of een tussenstap
Noknok
@hans1980 reorganisatie150 -175 mlj en dan nog bouwplannen in indonesie van dacht 250 mlj.....geld is dan op...die nabetaling vergeten we maar.
+4
ted9
De ontmanteling is begonnen......
+2
cjw73
@ted9 weer iets verkopen om de boel te verdoezelen.
Sjaakiee
Op die manier kunnen ze bouwen in Indonesië
Proudfarmers
Mooi begin voor de nabetaling in 2021, 400M /11.500 melkveebedrijven= 35K per melkveebedrijf
+1
cjw73
@Proudfarmers moest toch ook ongeveer 50 rooien per bedrijf bij gelapt worden om de toko draaiende te houden. Dus is nog niet genoeg.
KOC1981
Uit het jaarverslag 2019:
De grootste joint venture betreft een 50% belang in de joint venture Betagen Holding
Ltd. en dit belang wordt verwerkt volgens de ‘equity’-methode. Het belang van
FrieslandCampina in Betagen Holding Ltd. bedraagt EUR 65 miljoen (2018:
EUR 65 miljoen), waarvan EUR 30 miljoen goodwill betreft (2018: EUR 30 miljoen), en
het aandeel in het resultaat over 2019 bedraagt EUR 11 miljoen (2018: EUR 9 miljoen).
dewittemotor
@KOC1981 Is dan toch een mooie winst op die boekwaarde. Wel een mooi onderdeel om te verkopen als je snel geld wil. Veel geld beuren en relatieve kleine invloed op de winst
+3
hookwood
@KOC1981 voor iets wat rond de 10 miljoen jaarlijks oplevert voor 400 miljoen kunnen verkopen is dan wel een beste prijs.
+3
puntertje
@hookwood Niet kunnen maar willen of moeten verkopen. Maar als je continue oreert over groeimarkten, innovatieve segmenten, toegevoegde waarde producten enz. bla bla, hoe 'verkoop' je dit dan weer aan leden? Geldgebrek?
Jowi
@puntertje Rfc leden willen de melk verkopen voor 80 ct per kg maar krijgen iets heel anders.
jg
@hookwood Is het realiteit ?
arie.j
Quote Reactie van @hookwood:
@KOC1981 voor iets wat rond de 10 miljoen jaarlijks oplevert voor 400 miljoen kunnen verkopen is dan wel een beste prijs

En is er een bestemming voor die meer opbrengt?
Bij alleen schuld aflossen moet die schuld meer dan 2,5% rente doen om er op die manier op vooruit te gaan.
En bij uitbetalen, zoals er nogal wat willen, daalt de winst met 10 miljoen.
KOC1981
@arie.j als het gerucht klopt, want het wordt niet bevestigd maar dat zal het pas worden als er ook effectief een deal zou zijn
ga ik er vanuit, herinvesteren/schuld afbouw.
Persoonlijk zie ik dit liever niet, wat mij betreft zo snel mogelijk naar x€/100kg melk, Heroverwegen gebalanceerde groei, en vooruit met de geit.
+1
weurding
@hookwood 2,5 % rendement van de (vrije)waarde halen de meeste boerenbedrijven ook niet😉
hookwood
@weurding Het verschil is wel dat daarbij de waarde grotendeels wordt bepaald door het vastgoed en dat zal bij zo'n yoghurtdrankjesfabriek zeer waarschijnlijk niet zo zijn.
weurding
@hookwood dat zal zo zijn, maar neem bv. Een ha (100000)in de polder heb je moeite zo niet onmogelijk om gemiddeld 2500 euro resultaat te halen en als je het geld bij verkoop op de bank zet mag je ook betalen, dus de 1 zegt verkopen en de ander wacht liever af, ben je echter geld nodig zal de beslissing snel gemaakt zijn
dewittemotor
@KOC1981 Is dan toch een mooie winst op die boekwaarde. Wel een mooi onderdeel om te verkopen als je snel geld wil. Veel geld beuren en relatieve kleine invloed op de winst
KOC1981
@dewittemotor ja lijkt me ook, maar wat is de verwachte winst/investeringen de komende 10 jaar? blijft die op dit niveau, mag je meer verwachten,...???
+2
puntertje
Nou mis ik de bijdrage van Bennie S., die zal zich wel beraden hoe deze plannen, compleet tegenovergesteld van wat Bennie altijd raaskalt, weer een draai gegeven moet worden zodat het een erg logische stap is. En wij niet goed genoeg onderlegd zijn, zoals hij, om dat te snappen.
Of snap jij het ook niet Bennie of geef je nu plotseling toe het ineens ook niet te kunnen overzien. 😁
puntertje
Betagen was een wanhoopspoging van Campina van voor de fusie om iets te doen op de Aziatische markt waar ze de boot volledig hadden gemist. Als je dan nu leest dat het zich redelijk heeft ontwikkeld, waarom moet er dan meteen gecashed worden i.p.v. goed integreren? Alles waar de directie bij verkoop boekwinst kan maken wordt verpatst, en zo wordt de winst nog enigszins omhoog gekrikt. Als je het maar vaak genoeg doet loop je bij de volgende crisis meteen tegen enorme impairments aan en wordt het leeg verkoop en met het meest winstgevende deel naar de beurs. En dan zijn wij melkveehouders leveranciers geworden. Net als bij nuka's wordt ons dan steeds verteld hoeveel geld er wel niet aan onze producten wordt verloren terwijl aan delen van ons voormalig bedrijf zijn waar ze doorlopend grote sigaren roken.
+1
--Erik--
@puntertje je hebt wel een heel negatieve kijk op de zaak. Er wordt jaarlijks toch ook behoorlijk geïnvesteerd, ook in nieuwe installaties. Ken de argumenten voor de verkoop niet, sterker nog tot nog toe is het niet meer dan een onbevestigde gerucht.
puntertje
Quote Reactie van @--Erik--:
een onbevestigde gerucht

Klopt, maar het wordt voorzichtig in de week/verkoop gezet. Kijk naar Nutrifeed; er wordt gezegd dat er ´naar een geschikte partner wordt gezocht´. Dan weet je dat de directie al heeft besloten afscheid te nemen, als het niet gebeurt houdt het alleen maar in dat de opbrengstprijs te veel tegen viel. Hou jezelf niet voor de gek, ook van Riedel is door de top jarenlang laten doorschemeren dat het ´eigenlijk niet zo goed past´ tussen andere activiteiten. Na verloop van tijd gelooft het bestuurlijke kader dat en als het dan verkocht wordt legt een ledenraad ons dan ook uit hoe logisch het is. Alleen bij CSK kwam de verkoop plotseling, maar dat kwam omdat de CSK directie formeel de mogelijkheid had om dat in gang te zetten, organisatorisch weeffoutje, en zo fors kon cashen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0