Deel dit topic

Dirkjan10

Reacties

Ricochet
Beide zou ik zeggen als je toch van plan bent om te stoppen.
AOV is een prive verzekering. Als je nu stopt met je bedrijf gaat de uitkering gewoon door volgens mij.
Dirkjan10
@Ricochet ben niet van plan om te stoppen. Als ik me laat uitkopen kan ik dat gebruiken voor robots te kopen. Andere optie is elke maand geld krijgen en door gaan met personeel voor het melken
Realisme
@Dirkjan10 zou zomaar kunnen dat de verzekering je robots wel wil betalen als een soort afkoop. Maar dan heb je niks meer achter de hand behalve je bedrijf
Ricochet
@Dirkjan10 Als je definitief 100 % afgekeurd bent ontvang je sowieso elke maand je uitkering.
Dat heeft toch niets met de keuze uitkopen / personeel te maken.
+1
Realisme
@Ricochet je kan ook met je uitkering je robots financieren als je dat zou willen
Dirkjan10
@Ricochet je kan je toch laten uitkopen voor het bedrag dat je maandelijkse krijgt? Ik ben nu 45 jaar de verzekering loopt nog 13 jaar. Van dat geld waarvoor je uitgekocht word kan ik dan investeren in robots
+1
pietjepuk
@Dirkjan10 kun je je werk dan wel af? weet uit ervaring dat je niet zomaar afgekeurd wordt. stel je laat je nu afkopen en koopt robots. als dan over twee jaar blijkt dat het niet gaat is het zonde van de centen.
+1
Ricochet
@Dirkjan10 Ik had het verkeerd begrepen. ik dacht dat je de mogelijkheid had om je hele bedrijf uit te laten kopen.
Je AOV kun je inderdaad af laten kopen. Dat is nogal een verschil met uit kopen
+3
cjw73
@Dirkjan10 weet inmiddels uit ervaring dat er meer werk is dan melken alleen en gezien het feit dat jij 100% afgekeurd bent zou ik niet weten hoe je het andere allemaal wil doen.
+1
jan w
Ik zou zeggen, dat hangt af van je leeftijd en van het verzekerde bedrag.
somerled-delremos
Hangt ervan af wat je nog wilt en of je een (mogelijke) opvolger hebt?
Zwaagdijk
Als je dood ga vang je niks meer. Gaat de verzekering failliet vang je dan nog?
De robots in de lease kan toch ook?
JappieJo
Kun je van je maandelijks uitkering niet die robots financieren/leasen?of gedeeltelijk dan? 1 maal bak geld lijkt mooi maar is 1 malig. Stel na 2 jaar dat dit niks wordt zit jij met robots die nog maar de helft opbrengt
Zwaagdijk
@JappieJo en belasting hoe is dat met eenmalige uitkering??
pietjepuk
@Zwaagdijk gelijk af tikken denk ik. Voor mij gevoel zou je nu in 1 keer meer moeten krijgen dan verdeeld over die 13 jaar. Het zal wel andersom zijn.
+1
Ricochet
@pietjepuk Als je gekozen hebt voor een AOV met indexering ga je ieder jaar meer beuren.
Dus eerst goed optellen. Maar ik betwijfel overigens of je dit bedrag zomaar af kunt laten kopen.
Bij de verzekeringen hebben ze een hekel aan kerstman spelen..
pietjepuk
@Ricochet klopt. stel even als vb. Uitkering is 10000 dan krijg je over 13 jaar 130000 plus indexering. verwacht niet dat ze nu meer dan 100000 bieden.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Ricochet:
Ongeveer als bij een salaris.Afkoopsom zal dus ook bedrag zijn na aftrek belastingen.

Dat klopt, die houden er ook rekening mee dat een bepaald percentage eerder sterft.
Ricochet
@Zwaagdijk Maandelijkse uitkering is netto bedrag na aftrek belasting.
Ongeveer als bij een salaris.
Afkoopsom zal dus ook bedrag zijn na aftrek belastingen.
verwijderd
pietjepuk
@Dirkjan10 je schrijft ook robots. misschien wat krimpen en 1 robot?
arnold
@Dirkjan10 Als de rest redelijk gaat hoe kun je dan 100% afgekeurd worden?
+4
dorpsrandhoeve
@Dirkjan10 Ik snap je overweging Dirkjan. Ik kan alleen voor mijzelf praten, ik heb reuma. Al 20 jaar. Ik kocht in 2013 melkrobots, maar na 4,5 jaar heb ik toch gekozen om de handoek in de ring te gooien, en ben akkerbouwer geworden. Ik ben voor 50 % arbeidsongeschikt, maar vooral de dagen dat er even wat bij kwam waren voor mij te zwaar. Je trekt snachts niet even een laadje open zodat je iemand bij de hand hebt die je kan helpen als er wat kalft. Mijn grond is ook geschikt voor akkerbouw een volle gronds groente teelt.

Dat uitbetalen dat weet ik niet, maar de rente is nu ook laag. Dus zoveel maakt het niet uit. Succes met het overdenken van je beslissing.
hans1980
100% arbeidsongeschikt wat kun je dan nog met alle respect, zie "gezonde" boeren stoppen waarom door ploeteren, een melkrobot neemt enkel het melkproces weg, boxen schoonmaken kalveren, voeren etc etc
Melkweb
Waarom een uitkering als u bv wel wasknijpers kunt maken of postzegels kunt likken? Klinkt bot maar zo werkt de nieuwe AOV, daar wordt gekeken wat je nog wel kunt en niet meer naar je beroep die u nu had of heeft. Dus geniet van je oude regeling en als je nog verder wil, afkopen met een aantal robotten en wil je stoppen goed informeren of u beroepsgelateerde uitkering wel doorgaat...
+1
pieta
@Melkweb Niet zo lullen man. Een goed aov is een beroepsaov. Dat is al vele jaren bekend. Ben je verzekerd als melkveehouder en kun je daar niet meer mee door dan wordt je afgekeurd. Wat je anders wel nog zou kunnen is van geen enkel belang.
Zelf zou ik me dan net zo goed niet kunnen verzekeren. Ik heb een goede opleiding (eigenlijk 2) en relevante werkervaring op kantoor. Dan zou je enkel nog afgekeurd worden na een soort van herseninfarct/bloeding of misschien een hoge dwarslaesie.
+1
DutchDairyFarmer
@pieta helemaal mee eens. Mij is ook verteld of goed verzekeren of niet. Dus beroepsgericht en geïndexeerd. Hopelijk zal ik het nooit nodig zijn.
dorpsrandhoeve
@melkweb Dat is afhankelijk van wat er in je verzekering staat. Ben je verzekerd als melkveehouder, dan ben je verzekerd als melkveehouder. Kun je dat niet meer dan ben je 100 % arbeidsongeschikt, en hoef je geen wasknijpers te gaan maken.

Normaal gesproken ben je behoorlijk "kapot" als je 100 % arbeidsongeschikt wordt met zo'n verzekering.
mlkvhoudr
Volgens mij is het iets veranderd tegenwoordig maar vroeger werd je haast niet voor 100% afgekeurd, mijn vader werd pas 2 weken voor zijn dood met enige tegenzin door de keuringsarts 100% afgekeurd. Vanwege mijn geschiedenis zou ik bij afkeur dus lekker gaan georgen
+1
mlkvhoudr
Volgens mij is het iets veranderd tegenwoordig maar vroeger werd je haast niet voor 100% afgekeurd, mijn vader werd pas 2 weken voor zijn dood met enige tegenzin door de keuringsarts 100% afgekeurd. Vanwege mijn geschiedenis zou ik bij afkeur dus lekker gaan georgen
--Erik--
Moeilijke keuze. Weet uit ervaring dat melkrobots veel arbeidsverlichting geven, maar dat er ook nog meer dan genoeg werk overblijft. Vind het dan ook geen slecht advies om te kijken of je niet iets met akkerbouw kan en wil. Succes met je afwegingen!!
+2
somerled-delremos
@Dirkjan10 ]

Nu ik erover nadenk is dit best een vreemd verhaal. Welke AOV verklaart jou 100% arbeidsongeschikt terwijl je nog wel van plan bent om met melkrobots door te gaan?
+1
hans1980
@somerled-delremos Wanneer je 100% arbeidsongeschikt ben kun je enkel nog zonnepanelen op je land peuren.
Maar ik zou dan zeker zo snel mogelijk verkopen bent niets voor niets arbeidsongeschikt verklaard
overstekend wild
@hans1980 of ga een (tijdelijke) maatschap met iemand aan. Breng je bezit in en houdt het opnaam. Regel dat je wat kan en mag doen als je je goed voelt. Maar vooral dat je niet alle dagen MOET! Maak het je makkelijk ipv je jezelf de afgrond in te werken
+1
Piet1960
@somerled-delremos Is geen vreemd verhaal. Met een AOV ben je verzekerd voor het beroep wat je hebt. Als je gaat claimen krijg je een mate van afkeuring. De verzekeringsgever wil je zo lang mogelijk aan 't werk houden zodat ze weinig mogelijk uit hoeven te keren. Dan kunnen ze je wat tegemoet komen door wat kleine aanpassingen in je bedrijf voor je te betalen. Maar ze gaan echt geen melkrobots voor je financieren. Denk eerder aan een luxe stoel in je trekker. Ben ook ervaringsdeskundige en 100% afgekeurd en ruim 20 jaar uitkering gehad en kon daar net wat extra arbeid voor aantrekken en daar is een uitkering uit een AOV voor een eigen ondernemer ook voor bedoelt.
+1
Ricochet
@Piet1960 Ik denk ook dat dit precies is hoe het werkt ja. Verzekering gaat heus niet zomaar met geld strooien voor robots of iets dergelijks, laat staan volledige afkoop. Eerder voor wat aanpassingen, maar daarmee wordt je ook op je uitkering gekort denk ik.
Ik zou de maandelijkse vergoeding pakken. Ben je vrij man om er mee te doen wat je wil.
Melkboer16
100% arbeidsongeschikt jee wat heb je dan wel!
In een keer uit laten keren dan krijg je het toch in een keer op je inkomen!
Hangt ook af of je een opvolger hebt
dewittemotor
@Melkboer16 Heel goede acteur-skills zal hij wel hebben waarschijnlijk
+1
jg
Wat een onzin topic . Verzonnen bulshit. De werkelijkheid wordt nu geïntroduceerd op veeteeltforum /actualiteiten.
Ricochet
[quote="@jg" p="1834885"]Verzonnen bulshit[/quote ]Zou mij niet verbazen ja.
Stel dat je arbeidsongeschikt raakt heb je in het voorafgaande traject toch allang je polis gecontroleerd hoe het precies zit en eventueel met de verzekeraar overlegd wat de (on)mogelijkheden zijn
cjw73
@jg vond het ook al vaag. Diegene die de topic begonnen is heeft gisteravond sommige waaronder ik zelf antwoorden gegeven en vervolgens op 1 na al zijn reacties verwijderd.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!