Aanvraag derogatievergunning 2021 is opengesteld

Melkveehouders die in 2021 gebruik willen maken van derogatie kunnen vanaf heden tot en met 31 januari 2021 een derogatievergunning aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemen Nederland (RVO).

Deel dit topic

Reacties

PIONIER
2 Januari aangevraagd. 4 Januari bericht dat ie geregistreerd is.
+4
sjoerd de melker
Kan iemand mij uitleggen waarom bovengronds mest uitrijden en derogatie niet samen kan gaan?
Of is het een maatregel om bovengronds mest uitrijden te ontmoedigen? (Zo ja dan neigt dit wel een beetje naar chantage)
grondlozeboer
@sjoerd de melker klopt. Ze willen t helemaal niet. Voldeed net weer aan de voorwaarden 😑
Henry1
@sjoerd de melker ik heb eens ergens gelezen dat er te veel gebruik van de ontheffing gemaakt werd. Dus de kans dat dat een reden is, is wel heel groot.
Frederika
@sjoerd de melker als we nou met z'n allen weer bovengronds gaan uitrijden met of zonder derogatie scheelt een hoop brandstof en beter voor de bodem en bodemleven
Boerbakje
@sjoerd de melker er is in het verleden een paar keer een motie aangenomen in de tweede kamer dat boven gronds bemesten onder voorwaarden mogelijk moet zijn.
Dit is altijd uitgevoerd tegen de wil van het ministerie.
Ik heb het vermoeden dat de vrijstelling door het ministerie de derogatie onderhandelingen is in gefietst om zo deze groep te beperken.
Dit alles buiten de democratie om onder het motto " het moet nu eenmaal van Europa"

Derogatie heeft zijn doel met betrekking tot de nitraat richtlijn allang verloren.
Het is een stok geworden om mee te slaan.
Frits1
Heb het gisteren ook ingevuld + aanvullende gegevens. Vroeg me af waar meld ik mijn maispercelen? Dat is ook verplicht toch?
+2
pietjepuk
@Frits1 Rustig is nog niets van te vinden bij rvo. ergens eind april komen ze wel met een brief dat wel effe in moeten vullen dat we tussen 15 feb en 15 maart geen mest gereden hebben op maisland.
Protter
Hallo , weet iemand ook als ik bovengronds uitrij , dus geen derogatie , dan ook niet meer aan de eis hoef te voldoen van 85/15 gras / bouwland ???
Henry1
@Protter ff lezen protter. Uiteraard heb je niet meer met derogatieeisen te maken. Maar de eis van minimaal 85% grasland is voor bovengronds uitrijden. Dus ja, daar moet je je wel aan houden.

rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0