Afbouw krachtvoergift | RUNDVEELOKET

Hoe bouwen jullie de kv gift op en een het einde lactatie weer af en wordt er altijd opgebouwd of ook gewoon direct bijvoorbeeld begonnen met 8 kg brok?

Deel dit topic

Reacties

+1
wotan2
Toen ik nog molk begon de opbouw een week voor het (verwachte) kalven naar 2 kg. Daarna in een week of 3 naar de 8 kg. Bij de 100 dagen liet ik het management systeem berekenen wat de de koe nog verdiende tov de melkgift, in stapjes van 100 gram per dag bouwde hij dan af. Dit resulteerde bij mijn toen overwegend MRIJ veestapel dat met 200 dagen er nog maar enkele koe krachtvoer kreeg. Over een maand of 2 is dit weer voor mij dagelijkse praktijk, ik moet nog kijken hoe het dan gaat lopen.
mlkvhoudr
@wotan2 begin je opnieuw met melken?

Zo deden wij t grotendeels ook maar ik zag in de link 1 kg erbij per dag dus dacht waarom dan nog opbouwen en niet gewoon beginnen met 5 kg (bijvoorbeeld)
+1
hookwood
@mlkvhoudr In een keer de volle mep brok erop is vragen om problemen mbt pensverzuring. Hier krijgen ze in de droogstand stro met 6 kg brok per dag. Na afkalven op melkveerantsoen. Dit is 8 kg ds graskuil, 6,5 kg ds mais, 1,5 kg soja/raap en 2,5 kg tarwe/pulp en 2 kg brok in de melkstal. Dit bouw ik op in 14 dagen naar 8 kg per dag, vaarzen max 6 kg. Afbouw is afhankelijk van de productie en conditiescore. De meesten zitten rond de 150 dagen wel weer terug op die 2 kg per dag in de melkstal.
+1
cjw73
@hookwood iedere situatie is anders. dat de volle mep brok in jou situatie problemen geeft begrijp ik, gezien het feit dat er ook al 4 kilo grondstoffen aan het hek gevoerd wordt. Dat doet ook niet iedere boer.
+1
hookwood
@cjw73 nee dat doet niet iedere boer, dat klopt maar ook in de situatie dat je dat niet doet ga je niet in ÊÊn keer de maximale krachtvoergift verstrekken. Dan is het misschien nog wel gevaarlijker aangezien hier aan het voerhek die 4 kg verdeeld over de dag in een gebalanceerd rantsoen wordt opgenomen en dus daarbij ook voldoende ruwvoer opnemen.
mlkvhoudr
@hookwood bedoel eigenlijk niet in 1 kee r max maar als je elke dag een kg opbouwt zou t dan voor de koe zo n verschil maken om op 5 kg te beginnen en er 8/9/10 van te maken 2 weken later?
+1
hookwood
@mlkvhoudr Van belang is dat ruwvoeropname goed. Als dat goed is kan er veel.
duitser
@hookwood kunnen de koeien tijdens melken dan die 4 kg per keer opvreten? Of laat je ze staan?
+1
hookwood
@duitser als ze het niet op hebben dan heeft de volgende mazzel
+2
cjw73
@duitser peanuts. Ik voer aan de hoogste 5 kilo in de melkstal per melkmaal. De meeste hebben het binnen 5 minuten op.
+8
wotan2
@mlkvhoudr we zijn de koop in Frankrijk aan het afronden, over 2 maanden melk ik weer.
Koeien boertje
@wotan2 is dit een trend hier.😅
Veel succes!!!!
+2
ted9
@Koeien boertje Frankrijk is toch lang niet zo n gek land om te boeren lijkt me. Allee die k.t taal😀
+1
Weidezicht
@ted9 portefeuille, dressoir, foie gras, bon appetit, merde. Je weet snel meer dan je denkt😇. Alleen uitkijken als de franse buurvrouw begint over voulez vous coucher avec moi. ....
mlkvhoudr
@Weidezicht word je dan genaaid 😆😉
+1
ted9
@mlkvhoudr Als de geest gewillig is, is het lichaam zwak.
Weidezicht
@mlkvhoudr dan was het de buurman...
+1
ted9
@Weidezicht Voor dat laatste hoef je geen woord Frans te spreken 😀

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0