Captim

Waarom krijgen we als rfc lid nu bericht dat we kunnen handelen in de aandelen rfc?
Lijkt een beetje voorbode van een beursgang.

Deel dit topic

Reacties

cornelissen
Lijkt mij het zelfde ,als bij de rabobank, alleen als je het telefonisch opgeeft geeft het extra kosten.
Waarom de rabobank er geen zin meer in had weet ik niet.
+6
Spuit11
Stond vorige week in de bijlage van de Melk. Captin is het nieuwe handelsplatform, heeft niks met beursgang te maken. Je kan ook overdrijven.
+1
puntertje
Ik denk omdat de RABO steeds meer obligaties in handen kreeg deze niet meer gekwalificeerd mochten worden als eigen vermogen omdat ze te boek stonden als handelsplatform en niet als investeerder met achtergesteld vermogen. Overigens tellen ze de rente die aan de RABO voor de obligaties vrij wordt betaald nog steeds mee als onderdeel van de 'prestatieprijs' omdat het aan leden wordt uitbetaald. Niet dus.
+1
KOC1981
@puntertje is dat zo? zou kunnen ik weet het niet of het er uit geteld wordt, maar bv stand van de rabo na de laatste handelsdag (zie melkweb) is 15 miljoen --> x 3% rente = 450.000€ --> /10 miljard kgmelk*100 = is dus 0,0045€/100kg melk dat ze bij de prestatieprijs zouden vermelden de stiekemerds, daar lijkt hij veel hoger van inderdaad.
puntertje
@KOC1981 RFC heeft zelf weer een hoop obligaties opgekocht van de RABO, dat zou je moeten weten. Maar het gaat om de principes en ze zijn als de dood dat een ratingbureau ze op de vingers tikt.
KOC1981
@puntertje Ja, klopt, maar heeft toch niets te maken met de prestatieprijs en hoe ze die publiceren (met of zonder de rente die op het gedeelte dat bij RABO staat betaald wordt)
puntertje
@KOC1981 Bij de prestatie prijs rekenen ze alles dat richting (oud)leden gaat. Rabo is geen lid of wel?
KOC1981
@puntertje nee, en ik zeg toch ook dat ik niet weet of het er wel of niet bijgerekend wordt, maar dat het verschil in gepubliceerde prestatieprijs marginaal is.
puntertje
@KOC1981 Als je de achtergesteldheid van melkgeld tot achter de komma wilt regelen maar tussen je eigen vermogen verschaffers zit een financier waarvan we niet weten welke afspraken t.a.v. achtergesteldheid daar mee gemaakt zijn lopen zaken door elkaar en zijn niet zuiver. Als jij in een kascommissie zit ga je toch ook niet zeggen dat er weliswaar een kasverschil is maar dat dit t.o.v. de omzet niet zoveel voorsteld?
KOC1981
Quote Reactie van @puntertje:
waarvan we niet weten welke afspraken t.a.v. achtergesteldheid daar mee gemaakt zijn lopen zaken door elkaar en zijn niet zuiver

Ik ga er vanuit dat dit voor bestuur/CFO/accountant wel duidelijk is
puntertje
@KOC1981 Wij als obligatiehouders horen dat ook te kunnen weten, ik heb hierover nog niet meer gehoord als ´dat we ons daar niet meteen zorgen over hoeven te maken´. Daar kom je bij een rankingsbureau niet mee weg. En jij als ledenraadslid weet het ook niet.
hoest
Betere vraag is waarom ik als oud lid dezelfde mail krijg
Sjaakiee
@hoest mischien krijg je nog wat😁
+2
KOC1981
@hoest omdat oud leden ook ledenobligatiesvrij mogen kopen/verkopen.
hoest
@KOC1981 waarom moesten wij ze dan op de eerste handelsdag verkopen?
KOC1981
@hoest ah je bent overstapper ipv gestopte boer, geen idee dan.
+8
Haijtink
Een forum lezen is schijnbaar belangrijker dan het lezen van de info van je eigen coöperatie.
+2
van Ittersum
@Haijtink weet je ook hoe de gemiddelde Nederlander aan zijn informatie komt. Diepgang van hoe en waarom is bijna niet relevant meer
+2
Achso
@van Ittersumook weer niet teveel verdiepen, en kennis opdoen, anders krijg je weer een ander labeltje.
+8
verbi
Het is ook nooit goed , eerst communiceert RFC te weinig nu doen ze het wel is het ook weer niet goed.Azijnzeiken is soms ook een vak. Staat overgens keurig uitgelegd op de mail evenals op de papieren versie van vorige week. Is ook belangrijk je kunt verkopen maar ook kopen.Ik vondt het in mijn geval wel nuttig ik ga er in ieder geval iets mee doen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0