Directeur Vitens: ‘Waterprobleem in essentie net zo groot als de stikstofcrisis’

Het is onvermijdelijk dat water uit de kraan duurder wordt. ,,We zijn te veel gewend dat er altijd water zat is’’, zegt directievoorzitter Jelle Hannema van drinkwaterbedrijf Vitens. Hij kijkt terug op een jaar waarin zijn voorraden met drinkwater tot twee keer toe op dreigden te raken.

Deel dit topic

Reacties

+1
ted9
Zou betekenen dat ze de rest van Europa dood gaan van de dorst.
groeier
@ted9
Vitens wil zijn winst ook even wat vergroten, we hebben toevallig gem 3 droge jaren gehad in Europa. Zo lopen ook de waterschappen te zeuren na een droog jaar, terwijl ze zelf veel meer kunnen doen door water op tijd vast te houden, voor de zomer.
Bartlehiemboer
Hier altijd stal schoongemaakt met water uit de put. Tot bij controle dat niet meer bleek te mogen dus duur drinkwater gebruiken nu. Laten ze eens naar dit soort onzin kijken. Regenwater was ook prima.
cornelissen
@Bartlehiemboer Zo duur is het water in friesland toch nog niet .Alleen de belastingdienst wordt kennelijk actiever en willen voor ieder woz object graag de grondwaterbelasting vangen voor de eerste 300 m3. En ik vermoed ,dat ze de bedrijfsruimte als een apart woz object beschouwen, maar vraag het maar niet na aan hun. Bij mij is ieder adres een geheel woz object, maar ik weet niet of de belastingdienst zo denkt.
Bartlehiemboer
@cornelissen Bedoel meer in de zin van het verkrijgen/verwerken van schoon drink water.
+6
J Andringa
Zolang we onze drol nog doortrekken met drinkwater zal het wel wat meevallen allemaal
Bietenbrug
Stikstofcrisis bestaat niet dus watertekort ook niet.
groeier
Quote Reactie van @Bietenbrug:
Stikstofcrisis bestaat niet

Als Schiphol zijn zinloze vluchten even halveert.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kraan , water en drinkwater geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN